Personalansvar

Det er fint å være sjef. Det er bare ikke like enkelt å skulle være sjefen til noen.

 

Til å begynne med var Fnate veldig begeistret over å ha blitt sjefen til dørstoppergrisen. Om Pappa var umulig labbet gjerne Fnate inn og kjefta videre på grisen til han ble i bedre humør. Men etter hvert blir det komplisert.

 

Men tilbake til det.

 

Det har vært en relativt rolig start på året for Fnate. En liten tur til Ståkkholm bare. Den begynte relativt dårlig… men bare relativt, siden han fikk smusstillegg nok til å kjøpe ekstra sjokolade på tax free.

Og så ble det enda bedre senere på dagen når han skulle hjem igjen med selveste “Bolaget”.

 

Hos bolaget kan man varme opp med kake og Cola.

En annen ting er at etter at Pappa fikk sånn svart kort, Mamma gullkort og Fnate sølvkort så har det blitt enda bedre sørvis om bord. Og uansett hvor Fnate sitter i SAS balje nå, kan han bare hente all den brusen han orker å drikke. Mamma også, selv om hun foretrekker en annen brus. Det er god stemning.

 

Men etter hjemkomst ble det verre. I storkonsernet der Fnate jobber skulle det være besøk. En haug med folk som skribler på forumer om ting skulle komme på besøk og se og høre hva storkonsernet driver med mens de drakk humlesmudi og spiste pølser.

 

Men problemet dukket straks opp… Hvor var dørstoppergrisen?

 

Dørstoppergrisen er essensiell i slike anledninger da han trengs for at folk skal kunne tisse. Uten han kommer de seg ikke tilbake igjen fra tisseavdelingen.

 

Ingen Dørstoppergris – ingen tissing

 

Og Dørstoppergrisen, hvor var han? Jo, han var fremdeles på juleferie hos Bestemor og bygde Lego. Det ble et fatalt besøk, helt uten tissing for deltakerne, og en nokså muggen Pappa som hentet Dørstoppergrisen hos Bestemor.

 

Dagen etter har Pappa en alvorsprat med Fnate.

 

  • Du er nødt til å stramme opp Dørstoppergrisen. Det nytter ikke å bare dra på ferie og ikke komme tilbake. Vi er ikke fotballspillere på proffnivå heller.

Fnate blir litt tom for ord der han blir kommandert inn for å snakke alvor med grisen.

Man han vet på en måte råd også. Når Pappa har gått gjør han som ledere som han selv skal gjøre.

 

Setter seg i sofaen med grisen. Graver frem et Gullbrød og gjør sirklende bevegelser med pekefingeren utenfor tinningen.

 

  • “Pappa er litt begrenset oppi… der oppe. Du bygde tross alt Lego og var ikke ferdig. Det er greit urimelig å vente at man bare skal dra midt i et byggeprosjekt for å dra på jobb

Dørstoppergrisen bare nikker og spiser sjokolade. Han hadde ikke hørt om Lego en gang, før de fikk det til jul og det var helt fantastisk.

 

Ikke bare smakte delene relativt godt og lå godt i magen. Man kunne også sette dem sammen og lage flotte ting. Etter at de andre gutta hadde lagt seg hjemme hos Bestemor bygde han ofte en bulldoser av dem han fant, men var rask til å demontere den igjen og legge delene tilbake i posen før de andre våknet. Redd for at han hadde gjort noe galt.

Hvithest…

Dumle Bjørn kommenterte på forrige post om Fnate rett og slett ikke hadde bestått prøveperioden der han skulle få bestille noen reiser selv, på vegne av bolaget og håndtere kredittkort.

 

Den uoffisielle konklusjonen er et rungende NEI. Fnate skal ikke så mye som nærme seg et kredittkort i 2020. Den offisielle som Fnate skrev selv lyder:

“på bakgrunn av omfattende analyser har vi vurdert det hensiktsmessig å strømlinjeforme bestillingsprosedyrer i henhold til beslutninger tatt på styrenivå. Å ikke nok med det!”. 

 

Men så hender det jo at Pappa sover. Eller ser på TV eller noe. Og det er lenge til kredittkortregningen kommer. Da hender det allikevel at den grå eminensen organiserer noen turer for bolaget. Så det ligger noen i kurven.

 

Men nå i dagen fremover skal han få jobbe med julegaven sin fra bolaget. Selveste julegratialet! Det kom litt på etterskudd, men når det først kom, så kom det så det suste. Bolaget har booket Fnate og gutta til Whitehorse underveis til en jobbtur. Fnate kan ikke stoppe å myse på billetten. Direktefly (ekte direkte) fra Frankfurt til Whithorse i Yukon!

Det er en helt magisk flytur. En som verden knapt har like til. En som både Pappa og Fnate har tenkt på i årevis.

 

Det er julegave nummer 1. Men julegave nummer 2 er at jobben skal foregå i Denver. Ikke i Whitehorse.

 

Julegave nummer 2 er utfordringen. Etter overnatting og litt formiddagsutforsking av Whitehorse må bolaget begynne å jobbe seg i retning Denver. Og Fnate skal få bestemme hvordan.

 

Han begynte med det samme, og kalte blant annet inn en under cover agent han har – “Agent Discus” – på hemmelig møte i går for å diskutere muligheter.

 

Fnate fant til og med en flyplass som het “Kake” og holdt på å ryke på en smell der og da. Men heldigvis kom det en “diversion” i form av brus.

 

Det er så uendelig mange muligheter for å komme seg mest mulig direkte ned til Denver.

 

Akkurat nå leder det å ta flytaxi til Juneau. Og så derfra via noe som het SIT og Kimichi (eller noe) og Seattle.

 

Men Fnate skal sette seg svært nøye inn i dette før han bestiller noe som helst.

Gått Nyttår

I går var stress. Fnate har vært på familietur i Syden det meste av jula og i går bar det hjemover. Først igjennom byen til fots etter hotellmannen. Så på SAS med Fnate i 22B. Så taxi til Svigers for å si godt nyttår – en av mammas ideer. Så stå ute i en time og vente på taxi og til slutt hjemme.

Nå er det er omsider første Nyttårsdag og Fnate er tidlig oppe. Kl 09:59 ramler han ut av skuffen og subber inn i stua. Først for å studere den nye skulpturen han har fått av Bestemor til jul.

Deretter bort til kjøleskapet. Klatrer opp. Røsker ut kjekspakka og en vaskeekte Cola (noe som normalt er kun på lørdager). Så tasser han inn på soverommet med to grytelokk for å vekke Pappa.

 

Så drar han med seg Pappa inn i sofaen og setter på TV.

Ingenting er så koselig som fridagsmorgen i sofaen sammen med Pappa, mens mamma fremdeles purker og sover.

 

Og så kan man studere turbookingene sine sammen. Nå skal Fnate masse ut med BA igjen. Allerede har han booka seg til Fnat Angeles, New York, Mexico City, Seattle, Chicago, Montreal, Calgary, Tenerife, Moskva og Cayman øyene. Denne gangen har dessverre Pappa booket de fleste. Så klart med unntak av Tenerife og Moskva. Her er det Fnate selv som har ordna biffen med noen svært elegante ninja-bestillinger.

 

Men nå… tilbake til TV