(ikke) Gjør som de lokale.

Fnate har gjort stor suksess som spesialkonsulent for Korean Air. Han har som tidligere blogget blitt invitert til hovedkontoret i Seoul og jobbet med fraktplanlegging.

 

Ingen hadde før klart å planlegge så mye brus og laks inni en jumbojet før, og dermed ville de lokale feire. Det bar rett ut på Koreans restaurant og han ble hyllet som helt. En rolle Fnate trives godt i. Det var ingen tvil om hvem som var stjerna. 

Desverre smakte den lokale maten helt grusomt. Han prøvde gang på gang å si; “Japp“, til personalet men de kom bare med masse annet søl. Det ene smakte værre enn det andre.

 

De lokale skyllet ned den vonde maten med en form for brus som Fnate ikke hadde sett før. Normalt har han jo Pappa til å veilede seg litt, men på denne turen var han helt alene. Han fant det best å gjøre som de lokale. Det kunne være at de hadde funnet opp en spesialbrus som kompenserte for den vonde maten de lagde.

Han tok en dugelig slurk. Men dø-og-nøfyse!!! Om maten var grevling så var brusen i en klasse for seg av grusomhet. Det gikk bare minutter før Fnate ble riktig løen i lokket og måtte ta “time-out” under bordet.

Følelsen minnet litt om da han tok feil av sin Farris og Pappa sin hurrabrus. Det var helt klart en real smell.

 

Så rådet er at om du ikke har med Pappa’n din, så ha i det minste med en Japp og en brus. Man kan ikke nødvendigvis gjøre som de lokale.

Imens i trehuset…

I det lille trehuset på Romerike går flyplassprosjektet fremover. Altså, Helge hadde jo trodd han skulle duret rundt med flyet sitt for lenge siden. Men det er jo så mange ting som må ordnes.

 

For eksempel må lysene på flyet testes grundig. Og så er det cateringen. De har et hvitt Catering telt sør for stripa og der står Tellef og krangler. Han har nemlig Hilton Honors Gold kort og vil ha gratis frokost. Helge prøver så godt han kan å fokusere på lystesten.

Deretter er det fylling av frakt og bagasje. Nå er det Canarifanten som setter seg på bakbeina. Når ikke Fnate er her har de heller ikke noe “Load Planning Sheet”. Så koffertene blir liggende på rullebanen. Den ene er en vinkoffert, som Tellef kan fortelle at han ikke er særlig imponert over.

Uten Load Planning Sheet bestemmer Load Master Canarifant seg for å taue flyet tilbake til et hjørne ved gaten. Desverre irriterer han seg i tillegg over at terminalbygget er designet slik at det er umulig å få brøytet inne i hjørnene. “Det er ikke vinter” – surmuler Helge.

 

Tellef har også satt seg på bakbeina. Han synes det er for varmt og skal “aldri fly BA igjen“.

 

Og fortsatt har de ikke navn på flyplassen sin engang.

 

“Jeg vil jo bare kjøre flyyyyyyyyyyyyyy” – Helge er oppgitt, men skjønner at han må jobbe seg igjennom dette for å få åpnet flyplassen.

Første rapport fra Korea

Idag kom første rapport fra Fnate i Korea. Pappa hadde selvfølgelig mast mye, men Fnate hadde et ekstremt travelt program.

 

Selv reisen over skal Oversheriffmesteren i Korean Air selv skrive om, men Fnate kan allerede avsløre at det var 2 rom og kjøkken ombord. “Sånn er det å fy Cargo-Class” – sa han oppspilt på dårlig linje fra Seoul.

 

Vel fremme var det litt dårligere stelt. Ja, det var minibar men innholdet var under enhver kritikk.

Heldigvis delte reisefølget den enorme skuffelsen og til forskjell fra Pappa, der Fnate og Tellef selv må ut og handle, ordnet Oversheriffmesteren biffen selv. Bokstavelig talt. Masse Cola og greier. Og de som synes at Fnate så for slank og puslete ut i Hong Kong kan ta en titt på den blanke fine pelsen nå. Etter ett døgn i Cargo Class og en dugelig Cola er godposen igjen på plass.

Men dagen etter var det rett ut i oppdrag på hovedkontoret. Det de trengte mest hjelp til var hvordan man får plass til flest mulig Cola inni en sånn som dette. En Boeing 747, serie 800.

 

“Ei splitter ny kjerre med 4 motorer og koppholder i cockpit.” – forteller Fnate. “Smekreste fuglen i lufta, detta” – fortsetter han. Åpenbart inviet i fagsjargongen allerede. Pappa er stum av beundring.

Korean Air har altså kjøpt sånne “kjerrer” og der skal det stables inn mange fisker og Cola bokser. Det er dette de trenger hjelp til, og Fnate setter igang med det samme.

Et formidabelt prosjekt, men Fnate har iblandt litt av pågangsmotet til Solan Gundersen. “Det vanskelige er en bagatell og det umulige en utfordring”. Snart er “Fugger’n mata” – som han sier – og skjemaet ferdig.

Og da sier Oversheriffmesteren at det kan ut og feires på ekte Koreansk vis. Fortsettelse følger.

Samtidig i et lite trehus på Romerike

Når Helge var i London sammen med Tellef og Fnate, i Påsken, kjøpte han et komplett flyplass sett. Han var nemlig hjemme alene mens Fnate var i Østen og Tellef var i Spania sammen med Matmor. Da var det passende å jobbe litt med flyplassprosjektet. Men det var fryktelig mye som måtte arrangeres så han gledet seg veldig til Tellef skulle komme hjem og hjelpe.

Desverre ble gleden kortvarig. “Jeg har kommet hjem fra Malaga-basen, så jeg skal streike først!” – sa Tellef. Han legger seg resolutt ned på rullebanen og purker. Tellef gir seg ende over og truer med å stevne han for retten. Men til ingen nytte.

Helge kan ikke annet gjøre enn å vente. Til slutt var Tellef ferdig med streiken sin og de kunne fortsette med prosjektet sitt. Men da kom plutselig Canarifanten og mente at det måtte være to midtganger på flyet fordi det var best.  De har fortøyd han godt til en stuelampe så han ikke skal trampe rundt over alt.

Nå er det meste timet og tilrettelagt, og de kan begynne med de praktiske gjøremålene. Det første som må tenkes på er sikkerhet. “Det er viktig at alle koffertene er av merket Samsonite. For de er helt trygge. Da blir det trygt å fly” – Sier Tellef.

De har mye å gjøre med flyplassen før den blir operativ. De vet ikke engang hva den skal hete.

 

Helge ante aldri at det skulle bli et såpass komplisert prosjekt.

Fnate invitert til Korean Air sitt hovedkontor!!!

Fnate har fått sitt andre egne konsulent oppdrag.

 

Sent på Fredag kveld tok Korean Air kontakt og lurte på om Fnate kunne ta et hasteoppdrag. I Korea. Han måtte kunne stille allerede morgenen etter. Han var ikke sen om å takke ja.

 

Fnate har aldri vært i Korea før, han har aldri kjørt fraktefly før og han har aldri vært på langtur uten Pappa eller Mamma før. Så det var en vemodig Pappa som hjalp han å pakke det aller nødvendigste. Pass, reiseforsikring, fotoapparat og Eurobonus kort. Pappa stakk også til han en neve dollar.

 

Kl 09:15 ble Fnate plukket opp på avtalt sted, og ikke lenge etter kom dette bildet på Facebook. Flyet Fnate skulle fly til Seoul. Direkte fra Oslo. Fnate skal sitte i toppen og så har de masse laks i underetasjen. All laksen skal, ifølge Fnate, kokes i Korea før den leveres tilbake til SAS. De skal i tur servere laksen på flyturer som Pappa er på.

Morgenen etter kom et lite bilde til, da Fnate satt og ventet på hotellrommet sitt i Seoul. Han håper nok det er minibar der, men er ekstremt hemmelighetsfull om oppdraget sitt. Det eneste Pappa får vite er at det bærer mot Korean Air sitt hovedkontor og at det er ekstremt viktige avgjørelser på gang. Muligens har det med brus å gjøre.

Name: ImageUploadedByTapatalk HD1335047035.074339.jpg
Views: 248
Size: 7.0 KB

Fnate skal være borte en hel uke, og Pappa har fått usedvanlig mye kjeft av Fnate sin Bestemor. Hun synes det er ekstremt uansvarlig å sende han avgårde på noe sånt alene, og er oppriktig sint.

 

Samtidig er jo hele familien veldig stolte over alt Fnate får til.

 

Fortsettelse kommer… (Takk til Oversheriffmesteren i Korean for lån av bilder. Uten at vi egentlig har spurt om lov. Enda..)

Skal man gi noe som virkelig varer…

Etter at Fnate hadde innsett at Japp-fabrikk jaget var over og oppdaget at Pappa ikke var sint ble det litt tid til å kose seg.

 

På vei tilbake til hotellet, skjedde det forresten også noe merkelig. På vei over en bro bråstoppet plutselig en gammel Indisk mann og tok Pappa på panna og sa “You will be extremely lucky the next month“. Fnate tenkte at dette kunne han selv trengt før fabrikkjakten. Pappa tok seg til lommene og trodde det var avledning før robbing. Men det var det ikke. Merkelig.

 

Dagen etter hadde derfor Fnate fri, og sammen med Pappa bestemte han seg for å spille fergebingo. Da dro begge to over til fergeterminalen i Hong Kong og bestemte seg for å ta den første ferga som gikk. Samme hvor. Den gikk til “Discovery Bay”. Og det var første tegn på at Inderen hadde rett. Der var det nemlig kjempefint og veldig sivilisert. Fnate digget stranda.

Pappa digget mest denne…

Etter et par av de bar det videre på sightseeing. Fnate tok ferga tilbake til Hong Kong igjen og han synes rett og slett at Hong Kong er en skikkelig fin by. Her har de alle slags brus, is, sjokkis og snille kelnere. Og så er det varmt og digg og ser fint ut.

Man kan kjøre skikkelig gammel ferge også.

Man kan se håndavtrykkene til noen av de kuleste filmstjernene i verden. Hong Kong action er helt i Fnates ånd…

Eller man kan sitte i Horizon Club kantina på Shangri-La hotellet og titte ut av vinduet… Mens man gafler i seg god gammeldags flaske-Cola. I 20-ende etasje på Shangri-La hadde Fnate nemlig fri tilgang på brus fra morgen til kveld hver dag. Han var mye der.

Så var det ingen skjær i sjøen i det hele tatt etter at Japp fadesen var historie? Jo, det var hjemreisen. Den soppen av en Pappa skulle kjipe seg igjen og hadde bestilt økonomiklasse. Pappa sa at vi måtte fly sånn også så vi ikke ble bortskjemte skrotinger. Fnate protesterer hemningsløst. Og Pappa angrer også etterhvert. Det er tross alt 13 timer å fly.

 

Men… Inderen fikk rett igjen. Da Pappa sjekket inn og spurte om det var mulig å kjøpe seg opp til business class sa de “NIKS, NIKS, BARBATRIKS” (eller noe i den duren). Men fortsatte – “Men dere kan få det gratis!”

Skal man gi noe som virkelig varer, så må man gi opp” – Sier Fnate fornøyd, der han sitter på kantina og venter på å fly hjem i egen skuff. Det som så ut til å bli en guffen tur endte opp i full lykke etter at han ga opp.

 

Fnate anbefaler alle andre å gi opp. Uansett hva de holder på med. Pappa, derimot, håper de tenker seg om litt først.

Japp-fabrikk-leting: FAIL!

I to hele dager trålet Fnate Hong Kong på jakt etter Japp fabrikker. Det var store områder med messer og greier, men ingen steder var det noen som produserte Japp.

 

Det nærmeste han kom, og da trodde han at løsningen var i sikte var her. (Se nøye etter på bordet):

Men ved nærmere undersøkelser var det en sjokkis Fnate kjente fra før som heter Mars. For sikkerhets skyld brukte han det siste av ekspedisjonsbudsjettet på et eksemplar.

 

Etter den tunge rusleturen tilbake til hotellet ba Pappa om å få titte på den Mars sjokoladen til Fnate. “Den har desverre rømt” – sa Fnate.

“Det var da forbasket” – svarte Pappa. Fnate nikker og tørker seg om munnen.

 

Begge bestemmer seg for at dagen etter skal de gjøre noe annet. Det er en lettet Fnating som går til sengs.

Lang Fnats ferd mot dag…

Japp ekspedisjonen er igang. Fnate har fyllt opp sekken han fikk av Mamma med referanse Japp og har satt kurs mot Hong Kong og Kina for å finne ut om det faktisk lages falske Japp der borte. Han har fått støtte fra “SkatteFnat” og “Innovasjon Fnating” for å finansiere turen. 

 

Det er langt til Hong Kong og etter å ha sittet spent oppe hele natta før avreise var han så trøtt at han sovnet like før avreise. Av en eller annen grunn hadde han allikevel kommet seg til London. Her er det like før han vokner… Nokså overrasket… Midt i kantina. Dette er favoritthjørnet hans. Når overraskelsen har gitt seg passer Pappa på sekken hans mens han selv tusler og finner seg 3 bokser Cola og en sjokoladekake til frokost.

Etter mat og skremming av kantineansatte (liste seg innpå med grytelokk), må han videre. Først må han kjøre tog til neste fly.

Så bærer det opp i en dumbojet med skuff. Fnate okkuperer raskt skuffen, som skal være hjemmet hans de neste 12 timene. Det er ingen spøk å dra til Hong Kong. 

 

Diverse Cola senere lander han og må dra videre med flytoget inn til Hong Kong. Sliten men spent – er en god beskrivelse. Her titter han opp mot Victorias Peak.

Så er det buss videre til hotellet. Det er virkelig ingen spøk, og nå begynner det å røyne på. 

Men omsider er han fremme. Fnate har kommet til Shangri-La. Det er ingen tvil. Minibaren er full, men Fnate er allikevel så sliten at han bare kaster sekken og hiver seg ned i den digge senga. Fnate er på ekspedisjon.

Livet smiler!

Horse Horse Tiger Tiger – Japp?

Det var en sabla trøtt Fnat som lente haka på skuffen da Pappa kom fra jobb idag. Det var første dag med hjemmekontor etter ferien og Fnatingen var kjørt.

 

“Var det mye telefoner?” – spurte Pappa, som ser hvor trøtt han er.

“Ingen” – svarte Fnate

“Mange mailer da, siden du er så sliten?” – spurte Pappa.

“Nei” svarte Fnate og gned seg i øynene.

“Bare generelt slitsom dag da altså?” – til dette nikker han trøtt.

Det kan også ha med å gjøre at Fnate skal ut på ekspedisjon imorgen. Denne gangen sin egen ekspedisjon.

 

Hvorfor det? – spør du deg kanskje. Vel, er det noen som husker den spesielle Japp’en han fandt i Sveriges dype skoger?

Den var ikke fra Freia, han fandt den i feil land og den smakte rart. Det var et mysterium og Fnate fikk til slutt søke Overekspedisjonsfondet om midler til å finne ut av dette. Han hadde en ekkel følelse av at den skumle onkelen hans lagde falske JAPP i Hong Kong eller i Kina.

 

Med nytt tøy, ny sekk og en referanse-Japp i sekken skal han derfor reise til det fjerne østen for å lete etter Japp fabrikker.

Reisen går derfor først via London til Hong Kong imorgen tidlig. Her sitter han trinn og fin i nye T-skjorta og med sekken pakket og klar.

Den nye skjorta komplementerer formene mine ganske godt” – sier han. Pappa synes han ser sunn og frisk ut.

Overraskelsespakke fra Mamma

Mamma er den beste mammaen Fnate har hatt. Igår, når Fnate stod opp var det melding på Facebook’en hans. Mamma hadde skrevet at han burde gå ut i postkassa. Fnate skjønte ingenting, men dilta ut mens han gned søvnen ut av øya. Der hadde noen vært og kilt en konvolutt delvis inn i postkassa. På 1. Påskedag?

 

Fnate tar den med inn og setter seg med gutta.

konvolutten er tykk og mangler frimerke. Pussige greier. Men det er bare å trekke pusten og rive den opp.

Det er litt mørke bilder ettersom Pappa hadde satt kameraet på litt underlig ISO. Men oppi konvolutten er det deeeee kule sommerklærne og en knallfin ryggsekk.

Det er også en konvolutt med et brev fra Mamma. “Mamma er litt av en mamma? Ikke sant, Pappa” – smiler han. Det er gilt å være Fnat i dag. 

“Brev og greier” – Fnate er dagens konge. Han insisterer på å ta på seg klærne med det samme. Resten av dagen går han rundt med ryggsekk og det hele. I sekken har han plass til alt han trenger på en liten tur.

Og for de som lurer på hvorfor det står “D” og ikke “F” så har nok det med at Mamma kaller Fnate for “DUTTEN”.

 

Tusen takk Mamma. Fnate synes du er best. Pappa synes du er topp-5. Minst.