GO = Birdstrike

Pappa er teit. 

 

En kjent sak, i og for seg, men noen ganger treffer karmaen som en… som en fugl

 

Fnate var på jobb igjen som velferdsoffiser. Denne gangen i Haugesund. Hans jobb er som vanlig å skape velferd. Noe som ikke er like lett når han har en Pappa som skal kjøre på sparebluss. For å gni det inn for Fnate setter Pappa han rett bak gardina på SAS. Så Fnate må sitte og se de der foran bli spurt om “de ikke vil ha en sjokolade til brusen”. Fnate er muggen

For å riktig mose det inn har Pappa booket Park Inn hotell på Karmøy… for å spare enda mer penger. Park Inn har ikke minibar. 

 

Fnate har ingen mulighet til å få utført jobben sin. Han kan hoppe i senga, men det er omtrent alt. Han har ikke med Helge heller, så en putekrig er også ute av bildet. Han prøvde, men det ble veldig kjedelig alene. 

 

På vei hjem har Pappa nok en gang bestilt bak gardina og fikk endelig som fortjent. Birdstrike. En stor fugl kræsja i flyet da det landet, så nå sitter Fnate og Pappa og sturer på flyplassen i Haugesund mens de skulle vært på vei hjem. 

“Hadde ikke du skullet spinke og spare og stable meg bak gardina så hadde det aldri skjedd, Pappa”

– “Det hadde det vel?”

– “MAKAN!”

 

Dessuten er “mamma-depotet” kompromitert. Mamma har funnet det, og har raidet. 

Så nå starter den tunge jobben med å bygge opp et nytt. På ny hemmelig lokasjon. 

Pannekake

Fnate vil ha pannekake igjen. 

På riktig gode dager lager Bestemor egne pannekaker til gutta nå han kommer på besøk. Men nå skal han og Pappa reise så grusomt mye den neste måneden. Og når Fnate kommer hjem så reiser Bestemor til Syden. 

 

Så da blir han sittende der i skuffen sin og dagdrømme om pannekaker. 

 

Pannekaker er digg

Følelsen…

Når du har sittet med panna i håndflatene en hel dag og hørt Pappa skravle og spille sanger for folk i Paris. Så bli slept ut på middag der det kom forrett og 4 hovedretter før dessert. Og til slutt må sitte og bure 25 minutter i en Uber før du kommer frem for å sjekke inn på hotellet kl 01.30…

 

Og de sier – “Hei Fnate. Vi lurte på hvor du var. Her er nøkkelen. Minibaren er complimentary”

 

Så rusle opp på rommet. Snuble inn, åpne minibaren og det er både juice og 2 svarte brus. 

Fnate er for trøtt til å drikke alt sammen, men han skal gi det et skikkelig forsøk i morgen tidlig før han flyr hjem. 

 

– “Marriott er best, Pappa. ” – sier Fnate før han legger seg

Når man ikke helt har råd til Fnat Seasons og Ritz så er Fnatiott rimelig bra. De har forstår liksom hva Fnate trenger. 

 

Travelt på hjemmekontoret

Fnate har jo tidligere postet fra sine travle dager på hjemmekontoret. Men i det siste har det faktisk vært usedvanlig travelt, synes han. Det har nemlig skjedd ting. 

 

I forgårs fikk han plutselig melding til Bongos Tryllereiser om at Bestemor og Fungerende sin sydentur var blitt kansellert. Fnate måtte sprette ut av køya og løpe rundt i ring, mens han skrek og veivet med armene, i hele 16 minutter og 37 sekunder før en ny mail kom inn og sa at ny billett var utstedt. 

 

Sånn type krisehåndtering er tung. Og etterpå må man ut til kunden og varsle om justeringene

 

Det første Fnate må gjøre når han går på kundebesøk er å spørre om kunden har kake. Heldigvis hadde kunden kake i dette tilfellet. 

Deretter kan han sette seg ned og gå igjennom detaljene med ny avreise også videre, før han graver seg dypt i materien for å notere at kunden vil på på nøyaktig rom 2013, for eksempel.

 

Etter det gjelder det å sikre seter på flyet.

Fnate holder på å sette i gang med tax free bestilling også, da han oppdager at det ikke er mer kake igjen. Det er et flott tegn på at man kan avslutte kundemøtet og gå hjem. Fnate er sliten.

 

Og det skulle bare gå en dag før ny krise oppstår. Pappa ringer og sier at Fnate må løpe og hente noe ut av Mamma-depotet. Fnate løper avgårde. 

 

Fnate og Pappa har laget et Mamma-depot nemlig. Fnate har også hørt om varianter av mamma-depoter som enkelte voksne menn reiser til for svært korte perioder. Men det er ikke noe for han eller Pappa. 

 

Fnate sitt Mamma-depot er fyllt med ting som Mamma plutselig trenger og svært plutselig har glemt å kjøpe uten at det på noen måte er hennes skyld. 

Klassiske livsnødvendigheter som strømpebukser og snus. I dag fikk Fnate løst ett slikt problem. 

 

Men hver gang han løser ett må det virderes om depotet nå må flyttes til ny lokasjon eller om det fremdeles kan ansees som trygt. Denne gangen må han nok gå for relokering. 

Rydd-opp-dag

Det har vært mye att og fram i det siste. Ting som må gjøres, steder som må reises til og saker som må organiseres. I helgen og i dag har Fnate fått begynt og ryddet. Pappa også, selv om Pappa har vært litt risig i kistan. Pappa tror det skyldes nettopp at det er så mye som har hopet seg opp. 

 

For Fnate sin del måtte han rydde ut av soveposen sin og inn i ny-skuffen. Han hadde skramlet sammen mye greier på USA turen, og så er det alle rentene. Han gjenoppdaget også øreproppene han fikk på flyet. De kan være praktiske når Mamma maser

Og så var det flaue ting da… som når han og Pappa kom riktig langt ned i papyrusbunken og oppdaget et brev fra Sparkende Foting. Fra Juni!!!! Med utgåtte sjokoladebonger. PINLIG!!!

 

Det var også et blad oppi:

Med en super artikkel. Fnate har funnet ut hva han vil på neste ekspedisjon. Han vil fly Alaska melkerute fra Anchorage til Seattle. 

 

Ferdig snakka.

Tusen takk til Sparkende

Kake…

Fnate fikk dessverre ikke lov til å sitte alene i 1K, så han var bittelitt skuffet. Men lot ikke det ødelegge turen over dammen. Pappa sov hele turen uansett. 

 

Det er en sliten fyr som subber inn i Concorde kantina etter landing i Londonsk. Men en rask titt på menyen får opp humøret i en fei.

Kake… sjokoladekake… stor sjokoladekake

Og så er det alle tingene han fikk skramlet sammen underveis, og som bare er hans, siden det var han som betalte. 

 

Han skal opp og vise alt sammen til Helge og Tellef imorra. 

Er man best så er man best

Som sagt så gjort…

“bestill første klasse til meg, og så kan du fly bak. Du får penger av meg” – hadde Fnate proklamert. Eplekjekt. 

 

Som sagt så gjort. Ved innsjekk hos BA i Fnat Diego var det ikke annet å gjøre enn å spørre om de hadde plass til denne elefanten i første klasse. De hadde de. 

 

– “Hva koster det?”

– “En skjorteerm og trekvart ben.” – svarte de

– “SOLGT” – utbrøt Fnate og insturerte Pappa om å betale. Så skulle han få penger tilbake. Så Pappa fikset. 

Etterpå ga Fnate 3 penger til Pappa. Pappa stod, på nytt, litt tom i blikket, og med åpen munn. – “eeeeeh…”

 

– “Ikke bruk alt på ett sted” – Sa Fnate og duret avgårde. Han skulle ha brus. NÅ. OG så skal han sitte i pysjamasen sin og ringe etter brus og sjokolade hele veien hjem til Mamma og Bestemor. Ferdig snakka. 

 

BA har ikke vært særlig snille med Fnate det siste året. Sånn i forhold til å sette han der han burde sitte. Før var det rett som det var. Så nå måtte han ta saken i egne hender. 

 

Det er nettopp det velferd handler om. Nemlig velferd. 

Helt over styr…

Fnate føler rett og slett at han er i trøbbel. Hver dag han våkner opp har verdipapirplasseringen hans generert mer renter. Heldigvis skal han snart hjem, ellers ville han til slutt ikke fått plass i soveposen. 

 

Han titter nøye på alle nykommerne og to kan se litt ut som om de er “rentes rente”. Rentes rente har ofte en litt ulik farget kant rundt seg. Og så har man så klart litt “svarte penger”, men heldigvis bare en så langt. 

 

At plassering i utlandet skulle være så effektivt hadde han ikke trodd. Men det har gått så over styr at han ikke lenger vet hva han skal gjøre med dem. Minibaren fylles jo uansett opp av seg selv, så det ville vært bortkastet. 

Det er til og med vanskelig å holde seg helt fornuftig med penger også når man har så mange. For eksempel driver Pappa og funderer på hvordan de skal slå ihjel 2 dager i Canada/USA i Oktober. Pappa søker og søker etter ting som ikke er så dyrt. – “kanskje leie bil og kjøre rundt Olympic Peninsula” – mumler Pappa. 

 

“Ikke vær så nærvøs for penger Pappa. Bare bestill og så får du penger av meg. Jeg har flere enn 5. Bestill Første klasse til meg, forresten. Du kan fly bak gardina” – Fnate er oppesen og føler bare han har alt for mye. 

 

Men han begynner å falle ned på å gi en solid donasjon til pellefantene hans i Kenya før han drar hjem. – “Man må hjelpe dem der de er!” – argumenterer Fnate. Han har selv sett dem i levende live og selv hagen til Bestemor ville blitt litt liten om han skulle fraktet alle hit. Og hva skulle de gjort om vinteren? Mamma ville blitt dritsur om Fnate kom slepende hjem med alle sammen og måtte ha dem i stua frem til April. 

 

Så han skal telle opp nøye og så blir det en donasjon til David Sheldrick Wildlife Trust. Før han drar hjem også, så han blir kvitt den svarte. 

 

Muffins i mosen…

Fnate nøt de 2 nettene på Fnat Seasons. De var bare hans. Han bare koste seg med sengen, minibaren, utsikten… alt. Bare å være på Fnat Seasons igjen, liksom… og å være mitdpunktet så klart. De vet alltid å sette pris på Fnate, så på vei tilbake til jobb i San Diego kjørte de han gratis i Fnat Seasons bilen.

“Tenk såååå glade var de faktisk for at du dro” – erter Pappa. 

 

Fnate lar seg ikke affisere. Han er dypt konsentrert for han skal på jobb som velferdsoffiser igjen. Han lader opp beskyldninger og effektive one-linere han har tenkte å levere Pappa når Pappa feiler. 

 

Vel fremme har Fnate duppet litt av. Han våkner raskt og er klar for den første irettesettelsen av Pappa. Minibaren. Det er Marriott, så den er sikkert tom. 

Han blir bare sittende. Her er det store muffins i mosen. Sånn har det aldri vært før. 

 

Han vet ikke helt hva han skal gjøre. Bare rusler stille til vinduet. 

Han skulle klage på den også, men den er super. Og så ser han rett på både USS Theodore Roosevelt og USS Carl Vinson. Begge passer på han. 

 

Så han tusler videre for å klage på manglende kantine. Men der på pulten ligger allerede vip kort til kantina på hotellet. 

Veldig irriterende. 

 

Han bestemmer seg for å bare gafle innpå Snickers og Perrier og heller ringe Bestemor i morra. Kanskje han skal hoppe litt i senga også.

KPGEU in action

Fnat Seasons… Fnate elsker det. Hele familien elsker det, men Fnate mer enn de fleste. Og han har personlig hatt kontroll over denne planleggingen og gjennomføringen av egen uansvarlighet – KPGEU. Og Pappa har gjort det for han. 

 

Han børner ut av taxien ved ankomst. Dørmannen kjenner han igjen og åpner døra akkurat tidsnok så han ikke skal smelle i glassveggen. 

 

Det er igjennom to dører. Så holde igjen så han ikke tar første gangen til høyre, men isteden rundt hjørnet. 

 

– “Fnate…. pust, pes…. FNATE!… sjekkinn” – peser han på vei bort til disken. 

“Welcome back” – sier bare de og gir han kortet. Han står og småhopper når Pappa omsider kommer subbende inn med bagasjen. Så bærer det opp på rommet der Fnate skal fleske seg i 2 dager. 

 

De har minibar

De har roomservice

Og ikke minst så har de de diggeste sengene man kan tenke seg. Fnate tar løpefart fra nattbordet og kaster seg nedi

– “Er du klarer over hvor lenge det er siden JEG fikk en sånn tur som bare er for meg????” – spør han filosofisk

– “Lenge siden, tipper jeg. Men nå var det innmari billig” – svarer Pappa

– “TÅTA!!!” – Fnate vil ikke høre om “billig” eller “sparing” eller det værste av alt; “tæring etter næring”. 

 

Pappa må bare holde tåta. Nå er det Fnate som er sjefen og dette er hans tur.