JA vi elsker dette landet…

For en dag det var igår. Fnate klarte ikke blogge om det før idag. Men for en dag. Northug gravde den dypeste Hellner gropa og Fnate var helt spinnvill. HELE DAGEN!

Og så kommer kvelden. Flagget er veivet i fillebiter og er til reprasjon. Flagget kommer opp over skjermen. Ørene til den lille fyren dirrer og han er svett og klam.

Med usikker stemme og klump i halsen synger han av full hals.

“jaaaaaaaaaaaaaaa vi elsker dette laaaaaandet…. sooooooooooooom det stiger freeeeem” Naboen dunker med kosteskaft i veggen, til ingen nytte.

Så er helten der og tårene triller. Kongen. Verdensmesteren. Den beste.

Med dette bildet fullfører han gråtkvalt nasjonalsangen med labben på brystet.

“….in the laaaaaand of the freeeeeee. And the hoooooooooooooooooooome of the braaaaaaaaaave!”

Hvilken dag. Hvilken Fnat. Hvilket VM!

Lukten av svette, tårer  og ufrivillig promp fyller rommet

Dåunt vørri, dæddy vil pay!

Det nærmer seg mer og mer Australia tur, og når pappa hentet inn posten idag var reisepapirene til Fnate kommet. Fnate var fremdeles hos bestemor sammen med Helge og Tellef da pappa kom med billettene. De så på sport på TV (hopp) og Helge forsøkte å følge Espen Bredesens råd om “fin bøy i kroppen”.

De holdt også fremdeles på med å finne ut av hva slags karakter denne Truls var. Men de var fremdeles usikre nok til at de ikke turte ta sjansen på direkte kontakt.

Men så kom altså pappa med billetten. Her var mye praktisk informasjon. Det første de satte igang med var engelsk glosene som var på side 3:

“Vån mår Coca Cola Plis”

“dånt vørri, dæddy vil pay”

Sagaen om Truls…

Tellef hadde vært i Tenerife sammen med Bestemor og “Fungerende” i 5 uker, og bare Helge hadde vært hjemme hos Bestemor. Men Helge hadde stort sett bare sittet og dullet med juletreet sitt. Eneste unntak var når han snek seg vekk for å fylle litt Amigo i glasset.

Så i løpet av disse 5 ukene hadde det faktisk flyttet inn en ny fyr på kjøkkenet til Bestemor. Og ikke nok med det, han hadde til og med bygd seg et hus der. Det kan virke som om han heter TRULS.

Fnate reiser opp til Bestemor, Tellef og Helge nå og så skal de forsøke å finne ut av hva slags fyr det er og hvordan de skal gripe det fatt.

Helge selv har ingen forklaring på hva som har hendt men treet hans har vokst og Amigo dunken er tom. Det forklarer vel det meste.

Northug var ekstra snill igår

Når Hellner gikk først over målstreken i sprinten igår så pappa for seg det værste, og hadde både sjokolade og andre avledningsmanøvre på lur. Men Fnate skjønte umiddelbart hva som hadde skjedd.

Northug ville være snill og gi Svenskene en seier så de ikke skulle bli sinte og dra hjem til godisbutikkene sine og furte. Etter dette blir det andre boller. De deiligste boller.

Litt deppa var han, så pappa lærte han et nytt ninja-triks – SPEILTRIKSET

 

med ett tryllespeil fikk pappa helt uforståelige ord til å bli leselige. Fnate satt i 4 timer og undret over dette mens brusen sakte ble tom og Hellner ble glemt.

Fnate lader opp til VM med å besøke Northugs “hjemland”

For at ikke vente tiden skulle bli for lang tok pappa med Fnate for å besøke Northugs hjemland – BARTELAND!

Herr Fnate fikk et fint rom på Royal Garden hotell og hentet seg raskt en brus i minibaren. Som en fin-fin åpning hadde pappa skaffet han et blad hvor det også står om selveste sjefen sjøl – Northug. Dette blir en knallbra tur synes den lille grå eminensen.

Når livet er som best bryr man seg ikke om hjem er i øst eller vest.

Svensker liker ikke Northug…

Fnate skulle tilbringe helgen i Sverige på jobb sammen med pappa. Fnate har vært i Sverige før, men da har han stort sett vært “Base-camp-manager” på rommet på Sheraton. En oppgave som passer Fnate bra. Denne gangen skulle han til Skövde og skepsisen var større.

Først er det bare å si – First hotell Billingehus har ingen minibar! Trygt å si at turen begynte dårlig.

Som Northug fan var Fnate kjapt ute med å dekorere konferanserommet:

Det ble rask tydelig at ingen Svensker delte Fnates fasinasjon for Northug. Han ble regelrett buet ut. Etter å ha konferert litt med pappa gjorde han en vending for å prøve å mingle med de infødte. Men heller ikke det fungerte. De ertet og rettet på språket hans. “De forstår ikke Norsk engang pappaaaaaaaaaaaaaa” – skriker Fnate og skjærer avgårde.

Ingen god begynnelse dette. Fnate permiterer seg selv og svinger snurt opp på rommet. Heldigvis peker vinduene på rommet mot øst. Mot Fnates kjære Norge. Der står han og titter endeløst ut av vinduet. Sverige er en møkkaplass synes Fnate.

Og som om ikke det var nok… Når Fnate skulle hjem dagen etter så bilen sånn ut. Dårlig start på dagen.

Men som ofte da alt ser som svartest ut, begge frøs og Fnate proklamerte at han aldri mer skal til Sverige… Så dukker dette opp som en fugl fønix i det fjerne. Pappa hugger inn bremsene mens Fnate brøler. 400 typer godis…

Et paradis midt på bondelandet. Fnate og pappa løper inn og stunt shopper. Ikke lenge etter sitter Fnatingen og slipper en fornøyd rap mens han stapper innpå digg.

Kanskje han skal dra til Sverige en gang til allikevel?

Mamma tar ansvar

Endelig tok noen ansvar. Mamma tar med Fnate til VM i kollen for å se på hopp. Fnate var først litt i villrede og spurte om Northug hoppet. Det gjorde han jo ikke, men pappa sa at det nok var ganske tett på. Og så har de brus der, og da var det avgjort.

Fnate skal til Holmenknollen på VM!!! Tusen takk mamma.

Nå håper han bare at pappa ikke vil være dårligere, så han får se helten sin på 5-mila også.

Fnate vil til VM i Holmenknollen og se Northug

Northug er best i verden. Det vet Fnate godt og er kjempefan. Han hopper i stolen hver gang Northug er på TV. I fjor tok pappa han med på prøve-VM i Holmenkollen og det var en stor dag. Her står han og veiver med flagget og titter nervøst etter Northug…

Det er tross alt 5-mil. Fnate stappet innpå pølse-med-brøøøøl, brus og varm sjokkis. Han var klam i rompa, så…

Der kom Northug… Med stål i blikket på siste runden. Bare en liten sving så kom han inn på stadion. FØRST! Tåren trillet hos en urstolt Fnat. Kollenbrøl og gull til Nrothug. Den største opplevelsen i en liten Fnat’s liv.

Nå er det snart skikkelig VM, og pappa har ikke kjøpt billett til Fnate. Hvorfor ikke? Noen må ta ansvar. Vræææææææææææææææl….

Mammadag

Igår var det morsdag! Heia Mamma hilsen Fnate

Brevvenner fra Nord

Fnatingen har akkurat kommet hjem fra en slitsom jobbhelg i Stockholm. Der har han bodd på et veldig fint hotell, og gjort saftige innhugg i minibaren. Fnate satt veldig stille helt nederst i bag’en da pappa fikk regningen på utsjekk. Men han hadde vært flink og jobbe så han fikk ikke skjenn.

Vel hjemme hadde Fnate fått melding fra to Nordlenninger. Fnate er generelt skeptisk til Nordlenninger, men han er alltid klar for flere brevvenner. I tillegg var de jenter. Fnate var plutselig glad for at de bodde langt unna så han ikke risikerte jentelus.

Begge to har vært med på både det ene og det andre. Trine, stakkars, kunne fortelle at hun hadde blitt kraftig amputert under Boer-krigen. Men som man kan se er det fortsatt veldig glade.

Det Fnate lurer mest på er imidlertid hvordan de klarer å spise kokosbolle uten fingre. Det er et mysterium.