Colaaaaaaaaaa

Fnate titter lengselsfullt på Colaen i kantina i Boston.

Hvorfor må de på død og liv lage skapene så sinnsykt tunge å åpne? Selv ikke med spenntak klarer en vanlig bruker å få opp døra. Fnate synes dette er helt urimelig.

Fnate på sightseeing

Fnate pleier å trives best på hotellrommet. Ihvertfall når han er på et skikkelig sted sånn som nå, på four Seasons i Boston. Der er han omgitt av myke møbler, deilig seng og han har stor TV og minibar. Fnate krever egentlig ikke mer enn det.

 

Men så er det denne Canarifanten som maser om India. Fnate har ikke kart og argumentering som styrke. Selv om han prøver alle triksene sine med å rope, skrike, løpe i ring og veive med armene eller prompe så vil ikke Canarifanten gi seg. Den er sikker på at den har funnet luftveien til India. 

 

Så Fnate må ut med kameraet sitt og finne fotobevis på at de er i Amerika og ikke India. Det første han finner er en liten hage med et flagg han kjenner godt i bakgrunnen. Det veiver han med i Holmenkollen blandt annet.

Men Canarifanten mente at det godt kunne hende de hadde likt flagg i India. Det hadde ikke Fnate noe godt argument imot. Så han lette videre. 

 

Da fant han en ganske kjent bar der en av Fnates forbilder, Norm, pleide å gå. Nemlig Cheers. 

Men var det nok til å overbevise Canarifanten? Neida, han mente nemlig at det var helt vanlig å outsource til India. Så det kunne godt hende at Norm egentlig var Indisk. 

 

Fnate må slukøret tasse videre. Hah, tenker han. Murstein har de sikkert ikke i India.

Dette beviset ble ikke engang Pappa særlig imponert over. Canarifanten begynner å bli høy på pæra og tipper nok den har vunnet diskusjonen. Såpass sikker at den insisterer på å sende kartet sitt i brevform hjem til broren sin, som bor hos Bestemorra til Fnate. 

 

Men så begynner det å svinge i Fnates favør. Først ser de en politihest. “Hah, politihest har de neppe i India” – hvisker Fnate. Hesten er frytkelig stor så han vil ikke trekke til seg unødig oppmerksomhet.

 

“I den grad det er mulig å få særlig mer oppmerksomhet enn når man reiser rundt i en storby med en elefant som tar bilder fra bakken” – tenker Pappa i sitt stille sinn

Nå begynner selv Canarifanten å bli usikker. Politihester i India har han ikke hørt om.

 

Like etter finner omsider Fnate det uomtvistelige beviset, nemlig George Washington. 

“Ta den du” – jubler Fnate. Canarifanten prøver seg litt med at Washington var konge i India i 1900-og-pil-og-bue, men det blir raskt avfeid som pølsevev. 

 

Gutta er i Amerika. Det er ingen tvil. Når de kommer tilbake til hotellet er det full ståhei med 40 fotografer utenfor inngangen. Fnate hadde ikke trodd at oppdagelsen hans skulle skape sånt oppstyr. Han snur seg for å bli tatt fint bilde av, men akkurat da kommer det to jenter med kjempestore solbriller imellom han og fotografene. “Meget uheldig” – mumler Fnate.

Har gutta funnet luftveien til India?

Canarifanten ser ut til å mene det. Den har bablet og herjet om India hele tiden, uten at noen har skjønt helt hva den mener. 

 

“Cristobal Fnatlumbus, India!!!! Bongo Bongo!!” – Har den irritert messet overfor Fnate. Fnate har stort sett bedt den ta seg en Cola og slappe av. Til slutt renner det over og Canarifanten tar for seg Fnate og en blokk på “kontoret” på hotellet. Han tegner et meget overbevisende kart.

“Din dust, du har tegna kartet opp ned!” – Grynter Fnate, men begynner å ane konturene av noe her.

 

Canarifanten mener altså at vi har funnet luftveien til India. At vi har flydd i Columbus fotspor, og at de dermed kan kalle seg Fnatlumbuser. Det demrer for Fnate og han lyser opp.

Fnate blir rådvill. Det er Cola i skapet og Snickers i kiosken. Og han mener å være på Four Seasons Boston.

 

“Bombay!!! Nada Boston” – retter Canarifanten. Fnate, som ikke er så rå på kart og sånt, blir svar skyldig og de beslutter seg for å spørre om hjelp. 

Pinlig fersking på flyet

Det var Canarifantens første tur til et annet kontinent. Fnate tippet han følte seg som selveste Canaribal Fnatlumbus på vei til India der de, fulle av muffins, ble guidet til stolen sin. 

 

Canarifanten er tydlig enig. Etter at de får den første brusen poserer de villig vekk, og Canarifanten babler stolt om “Canaribal Arriva, nada Franco. Bongo Bongo”!!! Det er umulig å forstå hva han sier men Fnate skjønner på tonefallet at han er fornøyd der han står klar til å oppdage India. 

 

Etter å ha banket innpå den første brusen er de så mette og blubbete at de spør om å få ta seg en blund i bag’en. Papper sier at det er vel ok, og tenker ikke mer på det. Senere kommer flyverten og skal begynne med middagen. Han diskuterer maten litt med Pappa før han titter ned og flirer. “I have a feeling I have flown with you guys before?” – Sier han. (Det har han, tenker Pappa. Til Australia blandt annet). 

 

Så ser Pappa ned også og der har Fnate blitt færska idet han alene har listet seg ut av bagen. “Jammen, jammen, jammen… Club kitchen…” – prøver Fnate seg. Han skulle jo bare bak og raide sjokkiser og brus på galley, men nå frykter han isteden nødlanding på Grønland og det som værre er.

 

Heldigvis var ikke flyverten sint på Fnate, men spurte heller hva Fnate aller helst ville hatt. Fnate skalv på underleppa, tydelig preget av alvoret. Titter bort på Pappa, som nikker, ser tilbake på flyverten – “En is bare, kanskje“?

 

Flyverten nikket alvorlig og bare minutter senere kommer han tilbake til Fnate med en nydelig is. Fnate er lettet som få. Hvilken overraskelse. Ingen utkasting i fallskjerm over Grønland, men heller en fabelaktig is.

Fnate gaflet i seg, og babler som en foss etter at adrenalinet har lagt seg. Etter isen kom flyverten med sjokolade til alle. Normalt tar han med esken tilbake, men idag satte han den heller på bordet til Fnate og Pappa. Hvilken lykke… 

 

Fnate spiste alt han klarte mens han hørte Pappa og flyverten bable om “mixed fleet” og annet tullball. Samme det så lenge Fnate fikk sjokkis. 

Til slutt hadde han og Canarifanten spist så mye sjokolade at de måtte kapitulere. Mette, lettet og glade legger de seg til å sove i gjestesetet.

“India? Buenas noches?” – Hvisker Canarifanten før han sovner?

 

– “Jadda” – Svarer Fnate og legger armen rundt han. Det ordner seg for greie gutter, nemlig. 

Drømme-muffin i London

På vei til Amerika fikk Fnate sjansen til å vise Canarifanten Superkantina. Canarifanten hadde aldri vært på et sånt etablisement før og gjorde store øyne. Fnate hadde lært han opp litt på forhånd så han visste hva som måtte gjøres. 

 

Med en gang man kommer opp rulletrappa hopper man ut av bagen og spinner avgårde. Siden man ofte kommer frem før Pappa kommer med billetten må man ofte finte seg inn. Man later som man løper mot høyre inngang før man brå-vrir seg og tar den venstre. Så er det bare å slippe jubelen løs.

 

Fnate har survet litt over mangel på kake der, men denne gangen fant de en helt fenomenal kake. 

Det var en stor sjokolademuffin med sjokoladebiter utenpå. Og så var det flytende sjokolade inni. Den var så god at det holdt på å dåne. Ganske godt gjemt var den også.

 

Det var to mette fyrer som nærmest måtte bæres ut til flyet. Det betyr at alt er som det skal være. En fin dag i kantina var det ihvertfall.

Da klokka klang….

Hørt i Casa-Fnate idag

 

Kl 08:32:00:  Pip-p…. (klokka ringer)

Kl 08:32:01: “Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa” – fra en liten elefant i fritt svev fra nattbordet.

Kl 08:32:02: Klunk! – Da en liten elefant lander hodestups i panna på en stor pappa.

Kl 08:32:03: “Au, ååå. Ståååå popp Pappa. Nåååå. Vi skal på tur.”

 

Fnate er oppgitt. Her skal vi på tur, det er flere sekunder siden klokka ringte og Pappa er fremdeles ikke på vei ut i dusjen.

 

Da det over 7 sekunder senere ikke har skjedd noe mister Fnate omsider tålmodigheten og bruker alle tatikkers mor. Han bøyer seg frem og slipper en kjempepromp på Pappa.

 

“Å i fy å nøfyse…” – roper han. Fnate puster lettet ut da taktikken funker. Pappa er allerede ute i dusjen, og Fnate holder seg i snabelen mens han dilter ut til kofferten.

Endelig kan han puste lettet ut. Jo fortere Pappa blir ferdig og kommer seg avgårde, dess mer tid får Fnate i kantina.

 

Idag skal Fnate kjøre dumbojet til Boston!

Bora Bora Foundation vokser helt ut av proporsjoner…

Fnate har vært busy på jobb i Viafnat og deretter har det vært mye hvile. I anledningen lot han Tellef og Helge ta hånd om Bora Bora Foundation.

 

Det skal sies at han ikke hadde spesielt stor tro på disse guttas evner til å samle inn store beløp tidlig. De har stort sett reddet stumpene i panikk rett før en tur. Når Fnate nå kom opp med sine opptjente 11,- kroner fikk han imidlertid sitt livs sjokk.

Helge og Tellef hadde hatt besøk av masse familie. De hadde nappet grandonkler, tanter, onkler, fettere og kusiner i bukseleggen. Og de hadde HÅVET INN!!!

 

Så mye at skålen alene ikke lenger var nok. De hadde måttet begynne å fylle en egen pengepung. Det var kroner, 10-ere og til og med 20-kroninger. Fnate var mildt sagt lamslått. Først litt snurt over at de hadde klart seg så bra uten han.

 

Men så går det sakte opp for han hvor mye brus og digg de får råd til å kjøpe og da vanker det gruppeklem.

 

Etter å ha fikset så mye penger hadde de til og med tatt seg tid til å fikse en ordning med sin Canarifant. Den er veldig vilter.

Det er bare Helge som helt klarer å holde den, men det er fremdeles litt slitsomt. Den drar og drar og maser om allverden som de ikke forstår. Men det går visstnok gradvis bedre.

 

Fnate på sin side forbereder seg til en skikkelig knalltur med litt jobb, litt ferie og litt luksussmakebit. Ikke bare litt luksus heller, men faktisk ganske mye. Så mye at Fnate bestemte seg for å lage en liten video om det for å få tiden til å gå. Den er ikke veldig avansert og han har allerede vist den på Facebook.

 
video:fnatetilamerika

Men en skikkelig Fnat trenger ikke se på den engang. Han vet at brusen bare er en ørliten filmsnutt unna når han hører denne musikken. Noe som hvet hvor den kommer fra?

Toppjobben begynner

Etter lang trening, etterfulgt av lunch satte Fnatingen igang med den egentlige jobben hos Viasat. Overkvalitetskontrollmesteren kan fortelle at absolutt alt må kontrolleres. Nøye.

 

Selv ekstremt kjedelige ting som desperate husfruer fra Beverly Hills. Fnate husker at han var i Beverly Hills, men da vanket det bare brus og ingen husfruer. Ikke så han noen som var desperate heller, men han kunne huske at hundene hadde votter, sløyfer og permanent. Fnate ser ingen hunder med permanent her, men regner med at det skal være sånn.

 

Men det er også svært interessante ting som skal sjekkes. “Si JA, så skjer det noe” – gliser Fnate fornøyd da denne kommer. Han slafser seg fornøyd rundt munnen.

“Det er masse Japp der, og det er sjeldent feil” – Sier Fnate og godkjenner sendingen med en solid klappesalve. Overkvalitetskontrollmesteren ser også ut til å være fornøyd med arbeidet han gjør.

 

Imidlertid siklet Fnate pulten våt av denne kontrollen, slik at neste må foretaes fra toppen av skjermen. “Det er viktig med fleksible ansatte. Det er de veldig opptatt av i Viasat” – sier Fnate. Når man er riktig fleksibel kan man til og med kontrollere ovenfra og ned.

 

“Det kalles lederegenskaper” – legger han alvorlig til.

Fnate mener å ha svært gode lederegenskaper. Overkvalitetskontrollmesteren er alt i alt strålende fornøyd. Det er tydeligvis også resten av Viasat, for når Fnate omsider er ferdig med siste dagen og blir hentet av Pappa er kofferten hans stappfull av ting.

 

Han og Pappa reiser rett opp til Bestemor, Fungerende, Tellef og Helge for å vise frem alt sammen. Her er det godterier, klistremerker og ikke minst en fabelaktig attest fra selveste Viasat Film. Med lommepengebonus på.

“Det er en sånn “letter of rekomendasjon” – sier Tellef. Fnate bare nikker.

…Og som om ikke det var nok fikk han hele 10,- kroner i lønn for to dagers arbeide. Det er virkelig lederlønn. Fnate får jo normalt 50 øre i ukepenger, så dette er mer penger enn om han sparte alle ukepengene sine frem til Bore Bora turen.

 

Tusen takk til Overkvalitetskontrollmesteren og Viafnat for en kjempebra arbeidsutplassering.

Arbeidsutplassering hos Viasat!

Overkvalitetskontrollavdelingen til Viasat følger, naturlig nok (i flg Fnate), nøye med på bloggen hans. Da de så at han hadde blåst hele bonusen på Bora Bora tur, og de kun satt igjen med en eneste krone til roomservice tok de affære.

 

De inviterte han sporenstreks til 2 dagers utplassering i overkvalitetskontrollavdelingen. Om han var flink skulle han få lønn. Det var en stolt og spent Fnat som ble overlevert (Pappa slapp ikke inn) Viasat.

Det første han måtte innrømme var at han ikke hadde boa. Først ble det litt oppstandelse ettersom Viasat er veldig strenge på at alle ansatte må ha boa lett tilgjengelig. Heldigvis var det en røver som hadde med en ekstra paljettparasoll som kunne brukes.

Deretter bar det på trening og opplæring. Det meste her handler jo om å se på TV eller høre på radio. Fnate regner seg som ganske god på dette. Men opplæringsassistenten hans – med kodenavn “Bjarte” – kunne fortelle at her var det anderledes. Det nyttet ikke å sitte og skrike, heie på Northug og slippe sure duer når man jobbet med kontroll. Da måtte man være blodseriøs hele tiden.

 

Fnate bet seg nærvøst i underleppa. Heldigvis lot “Bjarte” han øve med en liten skjerm først. Da ble det litt enklere. De fant ut at de hadde en del felles interesser også, nemlig Donald Duck. Fnate har lært mange slue triks der.

Etter treningen var det tid for lunch før den virkelige jobbingen begynte. De hadde svært mye vondt til lunch. Fnate prøvde innholdet i en av lunchposene deres men måtte løpe rett på ramma. Men han ble lys våken, så det var nok et utspekulert ninja-triks for å få arbeidsstokken igang.

Først etter lunch den første dagen var det endelig tid for den egentlige jobben. Han følte seg selvsikker etter treningen og spinner inn på overkvalitetskontrollavdelingen og møtet med Overkvalitetskontrollmesteren.

 

Det skulle vise seg at alle på Viasat hadde gledet seg til han kom for å kontrollere og hadde signert en stor tavle for han.

Man kan trygt si at starten på dagen var brillefin…

Tilbake fra arbeidsutplassering hos Viasat

Pappa var veldig glad da han fikk Fnate tilbake fra Viasat. Fnate skjønte godt hvorfor. “Det er neppe særlig gøy hjemme uten meg?” – var det første han sa til Pappa. Deretter bar det rett opp til Bestemor for å vise alle tingene til gutta og Bestemor. De var selvfølgelig også veldig spente på hvordan det hele hadde vært.

 

Fnate var også veldig sliten og orker ikke fortelle alt som har skjedd før imorgen. Men han vil si en ting og det er takk til Overkvalitetskontrollmesteren. Ikke bare var Fnate på jobb på Viafnat, men han bodde også hos dem. Og han vil så fort som mulig takke for servicen. De hadde helt klart skjønt hvordan en stjerne ville ha det. Først og fremst var det bra utsikt.

Det gjorde det mulig å vinke fra verandaen. “Det er svært viktig i showbiz” – sier Fnate.

 

Derneste hadde de full kontroll på raideren hans. De hadde til og med slengt inn en del bonusartikler. Fnate er storveis fornøyd med dette. Alltid fint å kunne trekke seg tilbake med et knippe brus etter endt økt.

Og som om ikke det var nok hadde Overkvalitetskontrollmesteren fikset egen skuff MED tilbehør.

Fnate har ikke annet å si enn at dette virkelig er eksempler til etterfølgelse. Fnate påpeker at Pappa har mye å lære her, og har allerede organisert et toppmøte i London om 3 uker for at dette skal kunne diskuteres.

 

Men nå skal Fnate sove før han imorgen forteller mer om hva han gjorde.