Minnetur…

Fnate har drevet Pappa til vanvidd i helgen. Godt hjulpet av Mamma. Det var allerede fredag kveld Pappa innså at han ikke fant Fnaten sin. KATASTROFE. 

 

I det skjulte gikk Pappa rundt og rundt og lette. Alt av skuffer og skap ble endevendt og bilen ristet. Det ble kjørt opp løyper overalt der Fnate hadde vært med og det var ingen Fnat i sikte. På søndag ringte til slutt Pappa for å fortelle til Bestemor at en æra var over. Fnate var tapt, og det var innmari trist. 

 

Først da innrømmet Mamma at Fnate lekte gjemsel i varmeskapet. 

 

Og der satt Fnate. Han var både sulten og tørst etter å ha lekt gjemsel i 2 døgn og Pappa er sint. 

– “Hvorfor i huleste har du ikke kommet ut????”

– “Mamma lærte meg gjemmeleken!!! Man kommer ikke ut da”

Makan. Mamma får ikke mere kjøttkaker i brun saus før hun slutter å lære Fnate å gjemme seg. 

 

I dag er han med på kontoret for å planlegge ferdig guttas sommertur. Etter mye om og men fallt de ned på at de ville svi av grunkene på Amerika. Spesifikt Sør Amerika. 

Fnate har omsider lagt opp en sinnrik rute. Gutta skal nå fly direkte til Sør Amerika via London, New York, Denver og Miami. 

 

– “Utrolig praktisk rute!!!” – mener Fnate mens han slikker seg rundt munnen og tenker på menyene om bord.

 

De skal først til Sao Paulo. Der skal de gå på kantina til Renaissance og spise kaker. 

 

Så skal de videre og se på fossen i Uguazu og kjøre moped over vennskapsbroa til Paraguay. Der venter Onkel Bassam med harde kontanter, vannpipe og mystiske venner som Helge skal få lære opp i Ninja-teknikker. 

 

Så skal de via Rio de Janeiro til Fnatiago. Der blir det ny raiding av Renaissance kantine og Pisco Sour til Helge. 

 

Siste dagen skal de ligge ved poolen og slappe av ved poolen på Marriott Guarulhos. 

 

Fnate er nokså fornøyd med opplegget og trenger nå bare selge det inn til Helge og Tellef

Familietur… aktig

Mamma trodde at Fnate ikke skulle være med p kjærlighetstur til Marrakech. 

 

Fnate tenkte det annerledes. Fnate er med til Marrakech. 

Fnate har nemlig også kjærlighet til å bade og drikke brus under palmene. Dessuten ressonerer han at Mamma aldri kommer til å merke at det forsvinner Cola og sjokolade fra kjøleskapet. 

 

Hittil har han unngått å bli oppdaget. Funker panser dette her. 

 

#fnatingpåtur

Halvsuksess…

Da er årets store messe for Fnate og Pappa over og Fnate sitter på rommet sammen med Pappa og oppsummerer.

 

Han er på siste posen Bamse Mums, men det skyldes også at han spanderte litt siste dagen. Han gikk sammen med Pappa rundt til hele det Tyske teamet og spurte – “Versuchen Sie die Bamsen Mumsen aus Norwegen. Gut bis sehr gut!!!”. 

 

Fnate fikk mange venner av det. 

Men han fikk ikke tak i noen kunde fra Bora Bora denne gangen heller. Det er en aldri så liten skandale. Han har forsøkt i mange år nå, og i år hadde han til og med blitt oppgradert til de absolutt største messestandene. Men uten hell. 

 

Men noe håp finnes det. 

 

Fnate har fått en kunde på Trinidad og Tobago. Pappa mener at sjansen for at det skulle skje er omtrent som for å treffe månen om man skyter en pil opp i lufta alene. 

 

Fnate fiksa dette vidunderet for et par år siden, og kunden kjøper så mye hvert år at etter 5-10 år vil han ha kjøpt for cirka like mye som det ville koste å fly til Trinidad og Tobago for å besøke han. Pappa mener, tullete nok, at det betyr at Fnate ikke kan reise på besøk. 

 

Fnate selv skjønner at Pappa er bygdetulling med kromosomproblemer. Dette betyr at oppsiden ved et besøk er henimot uendelig. Det kan bare bli bedre, og med et velykket besøk burde flybilletten kunne tjenes inn på bare 3-4 år. 

 

“Det er et varp, Pappa. Som en lisens til å trykke penger.” – argumenterer han. 

 

Det han ikke nevner i samme åndedrag er sjokoladen i Trinidad. Kunden til Fnate har nemlig hvert år med sjokolade til Fnate. Den overrekkes høytidelig på messa og så har Fnate og kunden møte. Kunden forteller om sjokolade og at de har verdens beste sjokoladebønner på Trinidad. 

 

– “Det er jo ikke sjokolade du selger, Fnate” – kjefter Pappa, men Pappa er teit. Om Fnate hadde hatt masse sjokolade ville han så klart spist den. Bare tullinger selger sjokoladen sin. 

 

Det eneste som kan forstyrre det årlige møtet mellom Fnate og Wayne fra Trinidad er når de begge roper på mer Cola. På den nye standen sin har nemlig Pappa og Fnate ordna stor bar med gratis brus og bartender. 

 

Det er super sjokolade Wayne har med til Fnate

 

– “var du fornøyd med møtet?” – spør Pappa om kvelden etter messa har stengt

– “Ekstremt fornøyd. Veldig bra møte”

– “Hva ble resultatet?”

– “4 brus på hver”

 

Det er ny pers og Fnate rundet av med å rape Amazing Graze i D-moll. 

 

Kort oppsummert er dette beste kunden Fnate noensinne har hatt. 

 

 

Gode valg…

Fnate sitter i senga på hotellet i Munchen. Han føler seg som selveste kongen. Han har blåst ALLE husholdningspengene sine på taxfree, og de siste grunkene ble svidd på Kabul Market rett over gata. 

 

Fnate er klar for årets “høymesse” i Munchen. Han har vært der i mange år og det er mye stress. 

Pappa lurer på hvordan han mener å skulle klare å spise og drikke og spise opp alt dette. Fnate mener at Pappa kan holde tåta og heller overlate dette til profesjonelle. 

 

Han er riktignok bittelitt usikker på hvor ekstremt profesjonelt det var å blåse alle pengene med det samme. Nå støver det av lommene hans. Men når man er en liten fyr og i butikk, så er det bare som om tingene – særlig Bamse Mumsen – skriker etter han og vil ned i posen. Det er mye stress.

 

Så det er ikke hans skyld, er konklusjonen hans.

 

Han trenger energi nå uansett. Han skal hoppe i senga i 5 dager til ende, og samtidig skal han få bestemt seg over nøyaktig hvor de skal på guttetur nå i Juni. 

 

Etter mye vurdering, kjeks og saft ble nemlig alle gutta enige i at de skulle satse på guttetur i Sør Amerika. De satser hele pengeskapet på det. 

Men nøyaktig hvor… det fant de ikke ut. De overlot det til Fnate og ba han ringe litt rundt. 

 

Men prøv å ringe presidenten av Argentina, fortell at du er en liten tøy-elefant-fyr og har lyst til å komme på tur. Det er cold-calling på høyt nivå. 

 

Men Fnate begynner å få en kortliste nå. 

 

– Buenos Fnatnes 

– Lima

– Cusco

– Fnatagena

– Fnat Paz

– Fantevideo

 

Også er det favoritten hans da – Helgeroa. Alle sier det er fint å campe på Helgeroa og Fnate ser at det er rett borti gata. Det er bare Pappa som sier at det blir veldig sjansespill med 55 minutter connection i Fnato Paulo på vei hjem. 

 

Det er vanskelig å bestemme seg.