Guttetur versjon 2

Fnate har knappet rukket å komme hjem fra sommerens guttetur ed Helge, før det er tid for guttetur nummer 2. Denne gang med Onkel T. En gammal (!!!) kompis av Pappa.

 

Det eneste han må få ferdig først er å lose dørstoppergrisen avgårde på sommercamp. Det tynger litt å være ansvarlig for så mange skjebner som Fnate er, men det er også en fryd når det går bra. Fnate sender grisen avgårde, bookingen for 4 uker gjørmerulling&saft blir godtatt, og alt er fint

Han sjekker at grisen får sjekket inn greit hos Isbjørnar før han drar. Drar på storguttetur med Pappa og Onkel T. Fnate har ikke alltid vært med, men han tror muligens det er 5-6 året på rad han er på storguttetur. 

 

På Storguttetur er det aldri noe snakk om minibar ditt og minibar datt. Alle går ut i butikken og handler posevis med ting. Fnate storkoser seg med fullt kjøleskap.

I dag har han vært oppe på dette slottet

Han har sett fobball og så har han sittet og diskutert med Pappa og Onkel T mens de har drukket tryllebrus

Alt i alt var Fnate litt skeptisk til denne sommeren, men han må faktisk innrømme at den har startet perfekt. Helt perfekt. 

Grisen på ferie

Nå skal endelig dørstoppergrisen fra Fnate’s bortekontor på ferie. 

 

Han har gledet seg i månedsvis, og fikk endelig de sagnomsuste feriepengene. Han har samlet all kapitalen pluss en håndskrevet booking og surret rundt halsen. 

Fnate har lovet å ta han med til farmen han var på en gang tidligere. Grisen har egentlig satset alt på et kort, nemlig at de aksepterer bookingen hans når han kommer. Det er ingen plan B, og han har store planer om å rulle seg rundt i jorda, grave i gresset og hoppe rundt. Han mener bestem å huske at han har gjort det før. 

 

Og at han fikk saft. 

 

Grisen elsker saft. 

Back where we belong

Fnate gikk på en ørliten smell når Helge ble så dårlig. Det hadde først bare virket som sutring, etter slankebehandlingen i Brasil. Men vel hjemme hos Bestemor fikk Fnate skjenn. Han hadde virkelig følte at strykebehandlingen var en glitrende ide, men det var det altså ikke og det tok Helge 2 dager til før han kunne sitte. 

 

Dog med en slank rumpe, som han var riktig stolt av. 

 

Fnate hadde satt seg selv i frivillig skuffarrest, og holdt seg der så lenge Pappa kom med is og brus. Han så på Amazon TV’en sin og søkte på bærekraftig håndtering av elg. 

 

Men snart er det jobb igjen. Amsterdam. Pappa har tidligere gått på en dugelig smell da han har reist hit uten velferdsoffiser. Så det er ingen sjans for Fnate å bli hjemme. Men så er ikke Fnatsterdam det værste reisemålet heller. Han har stamhotell her. Hilton! De har kantine med gratis kjeks og brus frem til kl 21:30 og en rekke andre ting Fnate liker. 

 

F.eks utsikt til Dumbojet

De har minibar

Eller man kan bare slenge seg bakover i den beste senga. Beina i kors og henda under hodet. 

Fnate liker Hilton på Fnatsterdam flyplassen. Han har vært der mange ganger og det er litt sånn 62K over det. De kjenner han igjen. De har alt han trenger og… jah… Det er en ok arbeidsdag. 

 

Han må bare gjennomføre de vanlige 10 hoppene i senga nå, og et par-tre stup inn i hodeputene. Så er alt bekreftet. Minibaren er allerede likvid på Cola. 

 

I morgen bærer det til Wisseloord. 

Slanking

Gutta storkoste seg siste dag på ferie… helt til Helge ble full. Normalt ville han rullet rundt og sunget Bjøro Håland perler, men ikke i dag. I dag kastet han seg ned på gulvet og gråt etter en tur på badet. Han var blitt tjukk.

 

Heldigvis visste Fnate råd. Opp med Helge på strykebrettet og så noen gode skyv med damp og varmen på “bomull”

“Viktig med damp” – forklarer Fnate, mens Helge skriker. 

 

Etterpå ligger han ferdigbehandlet og med nyslanket rompe

– “Det gjør vondt!!!” – skriker Helge, der han ligger med kalde omslag.

– “Ingenting kommer gratis” – er det eneste Fnate mener om saken. 

 

Men han er slank. Det er det ingen tvil om. Fnate tar gjerne imot flere til behandling. Det koster 2,- og har garantert effekt. Du tenker ihvertfall ikke på at du er feit etter en behandling, og det vil Fnate kalle en stor suksess. 

Som hjemme

Når man er på ferie er det viktig å kose seg. For Helge betyr det for det meste å kunne sitte med diverse humlesmudi. Han har stort sett fått så mye han vil, siden det tross alt er guttas sommerferie. Som er på flyplassen i Rio de Janeiro. Ei lita kneipe som bare “luktet elg”. Helge måtte dit. “Tilfeldigvis” hadde de humlesmudi. Pappa og Fnate mistenker at Helge har fått en ganske god luktesans etterhvert, for alle steder der Helge vil “innom og titte litt” selger øl. 

Helge er litt snurt og mener det er 100% tilfeldig av treff-raten hans er nettopp 100%. 

 

Men ellers handler ferie om å slappe av og kose seg som hjemme… bare at man er borte. Fnate blar i bøker

og Helge tar etterfrokost-lur, etter andre frokost-lur, før lunch-lur, etter lunch-lur, brunch-lur, formiddagslur, ettermiddagslur… etc. 

Også må man jo se litt hva som foregår. Her ser de på Andesfjellene

Men noen streker i regningen har det vært. I hvert fall for Helge, som fikk alkoholforbud i Fnatiago. Da han kom nonchalant ruslende bort til senga med en “morrapils”, sa Pappa stopp. Han fikk kose seg ferdig med den, men der gikk grensen. 

 

Helge blir dritsur og veiver med armene og roper i fortvilelse, men det er ingen bønn. Morrapils kan man ikke ha, og Helge furter. Fnate prøver bare å late som han sover for å slippe å ta parti. Dessuten er han litt uggen i magen, og da er det greit å ha dyna tett rundt halsen. 

 

Synd for Helge, men det gjør også at hostingen og harkingen raskt erstatter det dårlige humøret. 

Nå er det siste dag. Gutta er tilbake i Brasil. Alkoholforbudet til Helge er over, og Pappa har tatt frem en flaske vel-marinert nedfallsfrukt som har ligget i håndbagasjen siden onsdag morgen. Det er 4 hele dager, der Helge har kjent det pirre i neseborene men ikke fått røre. 

 

Men i dag er siste dagen, det er fri, alle er i Brasil og om 40 minutter skal Brasil spille i VM. Da ryker flaska. Helge gir den en lang og god klem før han skal begynne å vorse. Han må dele med Pappa, men det går nok bra. Helge pleier uansett ligge under senga, rulle rundt og synge gamle Bjøro Håland låter etter et glass eller to. 

Så han får bare 1/2 glass før alle skal ned i baren her i Sao Paulo for å se på match. 

Sør Fnatmerika

I går kom gutta til Hilton Fnato Paulo. 

Fin utsikt. Minibar og ferie, mens Pappa og Mr. E turer rundt og sier ting. Hilton Fnato Paulo var bare ferie og man kan si mye om Fnato Paulo, men ting funker der. Sånn bortsett fra trafikken. Men det er noe Fnate og Helge ikke behøvde bekymre seg for. Det eneste de bekymret seg for var å maksimere “Happy Hour” i Hilton kantina. Gutta var på sommerferie. 

 

Ferdig med det. 

 

I dag tidlig bar det videre til Foz do Iguazu, og her hadde faktisk Fnate sin klaging slått litt feil. Han klager alltid over at Pappa aldri tar dem på alvor, men så sa til slutt Pappa at – “greit, nå skal dere få hver deres seng”. 

 

Det fikk de. 

Men det er jo dritkjedelig. 

 

Dessuten er det kaldt. Hva skal de gjøre nå? Ligge og fryse hver for seg? Pappa har fått låne boblejakka av Libaneserne, men gutta har planlagt sommerferie. Dette er en dobbel strek i samlefakturaen. 

 

Det er mye bedre å fryse sammen. 

Fnatship sørvis

Det var ikke mer enn ca 24 timer de hadde i Miami. Det inkluderte soving og venting på flyplassen. Nå skal de til Fnato Paulo, der Pappa skal @2si ting og spille en sang” i morra. 

 

Fnate hadde lest på nettet at de kunne bruke noe som heter Flagship Service på flyplassen i Miami. Så fra taxien bar det rett til en inngang på flyplassen som het nettop det. American Airlines Fnatship. Men der så det helt stengt ut. Det var tykke bånd som stengte av alt, og ingen folk å se. Fnate og Helge hadde regnet med både himmelske basuner og Cola bokser. Men her var ingenting. Det var først da de snudde for å gå igjen at en dame kom løpende ut for å si at hun mente å se at det var noen der. 

 

– “Så, hvem er dere?” – spurte hun

– “Råkkestjerner” – svarte Fnate bestemt, der han stod

 

Dama så på råkkestjernebeviset til Pappa og så ble alle vist inn i den egne avdelingen. Dama hadde full kontroll på alle steder Fnate og Helge hadde vært. Spurte til og med hvordan de hadde likt Westchester, så de la ut om stresstesten av minibaren. 

 

– “Jeg regner ikke med dere vil sjekke inn bagasje?” – sa hun, og alle ristet på hodet. 

– “Da følger jeg dere til sikkerhetskontrollen.” – fortsatte hun. – “CK-sørvice!!!!” – Fnate tar en liten piruett på vei forbi køen og bort til sikkerhetskontrollen. 

 

– “Jeg vet gaten deres er D21, men dere MÅ gå på Fnatship kantina først. Dere bare MÅ. Ellers blir jeg skuffet” 

 

Fnate nikker. Han har vært der før. Helge bare følger med som best han kan. Fnatship kantina er kanskje en av de beste kantinene som finnes. Det er uendelige disker med mat. Det er kokker som lager mat. Det er lange rekker med nedfallsfrukt og Colaautomat på hvert hjørne. 

 

OG det er kino!!!

Det ser kanskje ikke så ut som kino på bildet, men det er to enorme tv’er og “kinostoler”. Og så er det masse andre ting.

 

Gutta går for Fnat Pellegrino og kaker. 

Kort sagt… det er ikke noe bedre enn American Airlines. De er helt ekstremt supre så lenge man er sjefsråkkestjerner. 

 

Både Pappa og Fnate er kanskje kjent for å være litt overentusiastiske når noe er fint. Men American er bare fint igjen og igjen og igjen. I går fløy hele gjengen dem fra Newark til Miami. Ikke bare fikk gutta så mye brus og snack de ville. Pappa og sidedama fikk så mye brus og service at de sang på vei av flyet. Og de bar til og med bagasjen ned fra hattehylla og ut. 

 

Ikke at Fnate bryr seg såååå mye om det. Men at noen bare skjønner han og Helge. Kommer løpende med det de “trenger”, og skjønner at de ikke trives i køer og mas. Fnatmerican Airlines er rett og slett litt som Four Seasons. 

 

Best, og skjønner hva Fnater trenger. 

Jaddaaaaaaaaaa!

Første dagen av turen tok gutta en strøjobb i New York. De skulle stressteste kapasiteten på minibaren og spensten i senga på Ritz i Westchester. 

 

Pappa skal ha en event der senere i sommer og ville sørge for at gjester som ville hoppe i senga kunne det. Det var også viktig å vite hvor grensen for minibarmisbruk gikk. For dette fikk Fnate og Helge 5 mynter som de kan bruke i Miami.

 

Opprinnelig ønsket Pappa også at de skulle teste putekrig kapasiteten, men der sa de nei. – “HMS hensyn” – forklarte Fnate

 

Så i dag har de fri. Først ringer de hjem til Bestemor

Deretter jager de Pappa ut for å kjøpe mer brus. De har allerede tømt Perrier beholdningen fra første handlerunde, så nå er det klart for runde 2. 

 

De sitter bare på terassen og venter. Det er sånn det skal være å være på sommerferie. 

På den ene siden vil de ned på stranda. På den andre siden har Fnate nokså vonde minner fra sandslott makeriene sine på tidligere strandturer. Så de tror muligens de blir her oppe. 

 

Men en ting er klart. Helge har fått gavekort på 2 stk Frozen Margharita på LOLOS SURF CANTINA. Så han skal ned dit. Helst alene. 

 

Han har stappet gavekortet ned bak i buksa så ikke Pappaen til Fnate skal finne det. Det lukter etterhvert litt merkelig, men det må bartenderen bare leve med. Er man på ferie så er man på ferie. Dessuten – Olderfaren til Fnate, også halt Hauggammalgoffa, gikk alltid med kontanter for 3 måneder sydd inn i trusene når han skulle til syden om vinteren i gamle dager. Ingen nektet å ta imot de Pesetasene allikevel, selv om de må ha hatt en helt spesiell aroma til slutt. 

 

Fnate Out

Game on!!!

Det er SÅ INNMARI lenge siden gutta har vært på skikkelig guttetur. Selv Fnate har ikke engang vært på en skikkelig jobbtur med BA og skuff siden i Mars. For en skikkelig guttetur må vi mye lenger tilbake. Nesten et år tilbake.

 

Men nå er konseptet gjenoppstått. Som en fugl Føniks stiger Helge opp av bagen etter ankomst og mellomlanding i London. Det er først nå han kjenner det. Virkelig føler på det å være på tur. Ikke bare er han på tur, men han skal videre på tur. Og han skal drikke brennvin. 

 

Det er noen ting man ser når man er på tur. Noen ting som nærmest skriker ut – “NÅ BLIIIIR ALT BRAAAAAAA”.

 

Dette skiltet og denne rulletrappa er en sånn ting.  Fnate og Helge setter seg andektig og drar inn synet et sekund. Helge med armen trygt rundt Fnate og med et hint av en tåre i øyekroken. 

Så, som en sprinter etter et startskudd bykser de avgårde. Nærmest uten forvarsel og helt synkront. Baner seg vei bort til rulletrappa. Fnate først, men etter kommer Helge med store steg. Pappa kommer halsende bakerst med koffertene. Forsøker å holde nogenlunde styr på gutta. 

 

Men det er sjanseløst. Det ser ut som når Bjørgen, Fnathaug og Kowalscyk gikk siste lange motbakken i Kollen på 3 mila for noen år siden. 

 

“Vi løpe gå fortere” – roper Helge bak Fnate, før han beiner forbi midtveis i trappa. Det er med umenneskelige byks han drar forbi Fnate. Det er en hunger etter nedfallsfrukt og frihet som driver han. Fnate prøver å holde følge, men selv kongen av superkantina må gi tapt. 

 

På toppen av trappa tar Helge en svak høyre før han brenner av til venstre igjen. Passer på å ikke slædde. Like etter kommer Fnate med gullkortet over hodet. 

 

Forbi kantinedragene er det splitt i feltet. Fnate vrenger rett til venstre mot kakefatet mens Helge finner nedfallsbaren

Nå har de circa en time på å gafle i seg det de vil før Dumbojet’en tar de videre til Fnat York. 

 

Det er godt å være på tur igjen

Det nye “hjemme”

Hjemmekontor… det har tatt litt tid før Fnate riktig har blitt komfortabel med nye hjemmet sitt. Alt er nytt og han må dele oppmerksomheten med Mamma. Det siste var egentlig en nokså kraftig strek i samlefakturaen ettersom hans plan var dobbel oppmerksomhet. Det har tatt tid. Det har vært mye opp og ned, men egentlig har han det nokså fint i den nye hverdagen. 

Mamma er en like stor slumrer som han selv, så han får litt mindre gnag fra Pappa. 

I dag må han allikevel stå opp ekstremt tidlig ettersom det er hjemmekontor.

Han vrir seg motvillig rundt etter å ha sparka av seg dyna i varmen. Han kunne lett sovet et par timer til, men Pappa er (som vanlig) latterlig urimelig. Fnate har fått en 2-roms skuff med hems. Det er positivt, selv om Mamma har insistert på en noe mer minimalistisk stil enn han er vant med. 

 

Det er allikevel litt lettere å stå opp i dag ettersom han har vært med på Pappas jobb hele uka for å tjene penger til neste ukes tur. Han har blant annet sortert binders og lagt dem i hauger med 5 i hver og han har tømt barskapet på jobben for Cola slik at det skal bli klart til neste leveranse. 

 

Etter oppstandelsen må man komme seg. Det er svært viktig når man har hjemmekontor. Man kommer seg i circa 2 timers tid i sofaen.

Når man har kommet seg må man sette i gang med dagens gjøremål. Det første er så sitte og skule litt på Rubiks Kube. En ekstremt irriterende sak som ble med hjem etter Påsken i fjor. Fnate har vanskelig for å forstå hvordan mennesker er i stand til å utviklet så hemningsløst grusomme ting. 

 

Og enda verre… å legge dem i minibaren på et hotell. 

Til slutt er det å oppdatere seg på elefanter.

En kritisk viktig ting, i følge Fnate.

 

Alt i alt har det altså begynt å bli et hjem dette her. Og i kveld skal han opp til Bestemor og hente Helge. På søndag ryker gutta ut på stortur sammen. Det er bare ett lite problem:

Noen har okkupert stolen hans. Men det ordner seg vel… ellers får Pappa vær så god fikse det.