Bookingprosessen igang

Det var vel egentlig ingen som var i tvil. Gutta valgte Bora Bora. Da Pappa kom opp for å hente Fnate hos Bestemor satt de klare i stua med plakater. “Da blir det vel Bora Bora, da” sa Pappa, og jubelen brøt løs.

Og alle vet at når man først har bestemt seg så må noe skje med en gang. Så alle tre blir med Pappa ned for å begynne å booke. Pappa sier de kan sikre seg plass på Four Seasons og fly den siste biten ut fra Los Angeles. Fnate grynter og setter igang og søke.

“Air France????” mumler Pappa. Men Fnate har lest seg opp på forum om at Air Tahiti Nui stinker ku-promp, og da er det bare ett valg igjen. Fnate vil dessuten kjøre de nye økonomi ekstra setene til Air France, sier han. Han har nok mest lyst på Fnatness Class, men der har altså pappa satt foten ned. Så Fnate booker AF fra Los Angeles til Papeete.

 

Tellef på sin side noterer alle detaljene på papiret. Han er den som har mest styring på slikt. Det og biler.

Den største utfordringene de møter, og dette har vi ikke hatt oppe før, er jo nettbetaling. Elefanter har jo ikke kredittkort, og her nytter det lite med poeng.

 

For første gang viser vi derfor frem en genial innretning som Helge har funnet opp. Nemlig USB trakta.

Når Fnate har en booking klar, heller Helge penger i trakta. Trakta er i tur koblet rett i USB-porten på daten.

Det er en veldig sikker løsning” påpeker Helge. “Om vi får virus er det bare å kjøre den på 75 grader i vaskemaskinen, så er den så god som ny” – fortsetter han.

Pappaen til Fnate kan ikke annet enn å la seg imponere, og håper bare at familien ikke er ruinert når de er ferdige.

 

Det blir nok å jobbe hele natta, men med motivasjon og dugelig med Cola skal det ordne seg, forsikrer Fnate.

Toppmøte før valget…

Pappa var fremdeles ikke helt solgt på Bora Bora til sommeren. Han har ikke nektet, altså. Han har bare sagt at Fnate må være helt sikker i sin sak. Er det det han til slutt vil, så er det jo Fnates egne penger og da skal han få dra. Men Pappa bruker sånne teite setninger som “at Fnate må tenke seg godt om” og sånt.

 

Setninger Fnate ikke kan forholde seg til. Han har tenkt, og han vil til Bora Bora. Basta. Han hiver seg derfor på bussen opp til Bestemor og de andre gutta.

Fnate har blitt flink til å kjøre buss. “Tenke, du liksom” mumler han. Fnate tenker etter innfallsmetoden. Det har fungert utmerket i alle år.

 

Vel oppe hos Bestemor setter han seg ned med de andre under juletreet for å diskutere.

De spør alle som kommer innom. De har til og med spurt en kveker som heter Knut. Det går bare i en retning dette. Alle sier Bora Bora, og Fnate og gutta ser målet nærme seg.

Bora Bora leder foreløpig…

Fnate har sendt opp litt grunnleggende info til Tellef og Helge om de forskjellige tur alternativene. Det er ingen tvil om at Hawaii og Bora Bora leder stort. Aller mest leder Bora Bora. Pappa sier imidlertid at han må være helt sikker på at han vil dit for det er skikkelig klønete å komme seg dit. Selv Fnate ser det når han tegner det opp i Google Fnaps.

Altså, føst må han fly til London, og sirkle lenge rundt og rundt før han får lov til å lande. Så må han fly til Los Angeles. Så må han fly videre til Papeete og derfra til Bora Bora.

 

Det går ikke å fly til Bora Bora fra one annet sted enn Papeete, og til Papeete kan man bare fly fra Los Angeles, Tokyo, Sydney og Auckland. Det er 8 timer fra Los Angeles… Og det går bare an å fly med Air Tahiti Nui eller iblandt Air France fra Los Angeles.

 

Air Tahiti Nui, liksom??? – Tenker Fnate. “Hmmm… kanskje vi skulle…” mumler Pappa.

Det er altså langt og voldsomt. Klønete å komme seg til er det også, men så har Fnate forferdelig lyst til å sitte på verandaen, dingle med beina og drikke brus på pålehytte da…

 

På Four Seasons Bora Bora kan Fnate bare løfte telefonen og si “Pallo! More Brus please…” så kommer de i kano med alle slag. Det er det eneste stedet Fnate har sett som reklamerer med “room service canoe”.


(foto: fourseasons)

Så selv om Pappa er litt redd for at det kan bli tustete å være der ute når han ikke har med kvinnfolk, så ;”går det jo an å ta noen dager i Napa Valley eller noe etterpå da“. Som Fnate sier.

Fnate innser at Pappa trenger å overtales enda litt mer, så Fnate nevner underholdningen…


(foto: four seasons)

“Du store fnatpakka…” mumler Pappa.

 

Fnate drar rett og slett opp til Bestemor for å drive litt valgkamp.

Fnate har fått bonusen!!!!

Da er det i boks! Bonusavtalen Fnate fremforhandlet i vår har slått inn for fullt, og i dag hadde Pappa omsider ordnet utbetalingen. Det var en voldsom bonus.

 

Fnate har bermed brukt tiden idag på å base i pengene. Han har kastet kronestykker over hodet, han har svømt i dem og tidvis bare sittet og stirret på dem.

Så imorgen bærer det opp til Tellef og Helge for å begynne å finne ut av hva slags ekspedisjon de skal bruke pengene på. De får nok uansett en tur til Yellowstone til høsten. Det har Pappa lovet. Så det er snakk om hovedekspedisjonen til sommeren.

 

Fra tidligere år har Fnate hatt 4 store ekspedisjoner. En til New Zealand, en til Alaska, en til Washington og en til Australia. For denne bonusen er det 3 hovedalternativerer som ligger høyest på lista. Han har også laget en spørreundersøkelse på Facebook, så alle kan være med på å gi råd.

1: BORA BORA


(foto: Four Seasons).

Fnate har, som man kan se av bloggen, mast om Bora Bora i et par år. Han vil på Four Seasons pålebungalover på Bora Bora. Her vil han ligge og titte på fisker og drikke brus.

 

2: HAWAII og HONOLULU:

Han hadde jo egentlig lyst til å reise hit ifjor, men da satt Pappa foten ned så de endte opp i Oulu istedenfor. Det lignet jo i det minste i navnet.

Fnate har hørt at det er uendelige mengder is og brus her, og dessuten ble selveste Obama oppdradt her. Så Fnate tenker at en ferie her øker sjansen hans til å bli president.

 

3: BUENOS AIRES og PUNTA ARENAS

Fnate har ganske enkelt aldri vært i Sør Amerika. Pappa har vært en gang i Brazil, men det var før Fnate begynte å reise. Så han er litt spent på hvordan brusen smaker der nede.

 

Det er vanskelige valg som må taes. Egentlig har man lyst til alt, og kan hende det finnes enda flere gode forslag. Men Pappa sier at han og de andre må velge en ting. 

 

Hjelp gjerne til med å stemme på Facebooke page’en hans.

 

Og for avslutte med Fnates visdomsord for dagen; “penger kan ikke kjøpe deg lykke, men du kan få en dugelig tur.” 

Helge er skral i hue og dørken

Da Fnate kom tilbake til Bestemor første juledag, for å leke med politibilen, var det et sørgelig syn som møtte han.

 

Helge hang over kubbestolen med våte omslag. Helt ute av stand til å gjøre rede for seg. Glasset med tequila og tequila flasken var tomme, og Helge var dausjuk.

Alle er enige om at Fru Jcnorway burde snakke med Herr Jcnorway og si at han ikke bør gi bort sånne gaver igjen. Helge kan ikke styre seg. Han mangler rett og slett styringskromosomet, og det går galt hver gang.

Julaften hos Bestemor

Julaften er en ganske lang dag for små fyrer. Fnate var i seng sent dagen før, og oppe ekstremt tidlig. Han pleier å måtte slepes etter bena ut av skuffen sin i helgene, men på Julaften stod han og dyttet Pappa på nesa svært tidlig.

 

Pappa hadde heldigvis vært ute og handlet litt Donald Duck blader og Cola. Fnate brukte første delen av dagen på å gå igjennom bladene, før han med et godt balansert sukkersjokk fikk med seg både Donald D og Kalle Anka på TV.

Men omsider ble klokka 17:02 og han kunne reise opp til Bestemor. Oh, glede.

 

Først må man jo lide seg igjennom middag. Bestemor sitter med lommelykt og lyser inn i ovnen der hun har en flat grevling med svor. Det smaker grusomt, men på høytider er hun veldig streng på at alle skal spise litt av alt.

 

Fnate klarer imidlertid å overtale henne til å tro at han har fått akutt dysleksi, og at man da ikke tåler erter og kål. Så det slipper han heldigvis, selv om han aner en viss skepsis. Men han slipper altså unna det værste.

 

Etter grevlingen er det riskrem. Det er ganske godt syns Fnate og Tellef. De gafler i seg og tror dere ikke at Fnate fikk mandelen. Her poserer han og Tellef med mandel og premien.

… denne eventen markerte også starten på en fenomenal kveld for gutta. Det hele endte med at Fnate fikk flere pakker enn Pappa. Det går slett ikke upåaktet hen. Spesielt ikke hos Fnate, som bare sitter i pakkehaugen sin og minner Pappa på det. Lenge. Tellef fikk ikke like mange, men han fikk et julegratiale fra sommerjobben og en pakke fra Nissen.

Helge fikk bare en pakke, heldigvis en Japp, men det var jo ikke det som var hovedgleden hans. Det han hadde gledet seg til siden 1. desember var flaska med hatt. Fyren med det ekstremt rare navnet, Jcnorway, hadde sendt med denne til han da Flygjengen hadde julebord. Bestemor hadde først satt foten ned, men til slutt ble det enighet at han skulle få ta den på Julaften.

Han er litt hemmelighetsfull der han har rigget seg til alene. Litt gjemt bak en sekk med julepapir. Det er stramme saker, og det kan høres hissig kremting og småhosting. Men Bestemor lar han holde på. Litt senere får han hjelp opp i kubbestolen. Lua er allerede litt på snei og glasset langt fra tomt. Det blir spennende å se hvordan han har det imorgen, kommenterer Pappa tørt.

Fnate er derimot bare så stolt av alle pakkene sine, og vil bare si tuuuuuuuuuuusen fnatasillioner takk til alle sammen. Takk til:

FedEx-mannen for både Cola og diger Japp

Jcnorway for Japp

Mamma for en kjempefin blå ting som vi ikke helt vet hva er.

Kusine Mina for Japp

Tante Berit for Japp

Onkel Helge for Japp

Pappa for fotball og Bayern Munchen fotballdrakt

Bestemor for politibil

Tellef og Helge for Snickers

Fnate håper alle har fått alt det de ønsket seg, men nå må han løpe avgårde for å foreta en utrykning med politibilen sin.

 

Hadde braaaaaaaaaaaaaaaaa………..

Joy to the woooooorld….

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaa, det er julaften.

God jul alle sammen.

Julaften er timer unna.

Pappa har pakket alle gavene, alt er forberedt og det er bare timer til julaften. Det er under et døgn til Fnate skal rive julepapiret i fillebiter. Alt ligger klart til å fraktes opp til Bestemor, og Fnate kan bare ligge og se på. Det er betydelig fler enn 5 pakker. Noen må garantert være til han…

Han ser et par han vet er til han. Pappa har til og med merket den fra jcnorway så den ikke skal bli borte i kaoset hos Bestemor imorgen.

 

Om forskerne hos CERN ville spart penger kunne de sannsynligvis observert Higg Bosonet når Fnate demonterer julegavepapir imorgen.

Jula nærmer seg veldig…

Det blir varmere og varmere i knollen på gutta for hver dag man kommer nærmere jul. Tellef og Helge har jo den fordelen at de er to. Da er det lettere å ta ut spenningen. De har også den gode evnen at de kan bli fullstendig oppslukt av noe. LENGE.

 

De sitter bare foran julekalenderen sin og venter på at neste lokk skal åpne seg. Helge har Tequila flasken han fikk at Jcnorway under genseren. Den skal nytes på julaften.

Fnate har bare seg selv. Og Pappa da, men det blir liksom ikke det samme. Og hver dag venter det en ny pakke fra Mamma. De blir større og større for hver dag nærmere jul han kommer. Nå er det den 22 Desember…

Fnate pakker ut… Uvanlig forsiktig denne gangen. Han har vært spent på akkurat denne pakken i flere dager. Han har ristet på den, luktet på den og gått i sirkler rundt den. Du store Himalaya så lyst han har hatt til å pakke den ut før.

Den ustoppelige fliringen hans gjør at Pappa tidlig skjønner at Fnate neppe blir skuffa. Fnate klarer ikke stoppe å humre og flire mens han pakker ut. Og gjett om det ikke er den skjønneste Japp.

Det er stor fest i stova. Desverre skjer det som ofte skjer med Fnate før bursdager og jul. Han får harahjerte og hyperventilerer av ren, skjer oppskjørtelse over tanken på jul. Da må Pappa lempe han rett bort i stolen. Legge han med bena høyt og så puster han i en pose en stund.

Det er ikke bare, bare å være liten fyr før julaften.

Suppa og elven

SUPPA OG ELVEN

– En novelle av Fnate Fnatesen –

Det var en gang en suppe som var på vei ned til en elv for å titte etter vann. Det var en mørk og stormfull natt. Da suppa kom fram til elven sa den – “HALLO”

 

– Hallo, svarte elven

– Hallo, sa suppa

– Hallo, sa elven igjen

– Hallo, sa suppa

– Hallo, sa elven

– Hallo da, sa suppa

– HALLO, sa elven en liten smule irritert

– Hallo, sa suppa. Det var en tomatsuppe.

– Hallo, sa elven

– Hallo, sa suppa

 

Det var ingen av dem som ville gi seg. Ett blad fallt fra et bjørketre i nærheten.

 

– Hal… Begynte suppa igen.

Men da rant det over for elven og hele suppa ble borte.