Fnat York

Fnat York var ikke helt det store for Fnate. Både han og Mamma fikk, på hver sin side, litt panikk når det viste seg at kjøleskapet på rommet ikke hadde noe inni seg og at det ikke var room service. 

 

Det ble løst med aktiv ansvarsfraskrivelse og utsending av Pappa for å handle. Men det gir en litt sånn dårlig start. De andre koste seg. Fnate også i og for seg, men han skulle jo ønske det handlet litt mer om han. Ikke om alle andre. 

 

Han er jo tross alt helt oppe blant topp 3 på bloggtopplista i hjemkommunen. Hvor mange andre kan si noe sånt? 

 

– “Ca 1288 andre” – foreslår Pappa

“TÅTA!!!”

 

Fnate blir bare irritert av å prate med Pappa. Utsikten fra rommet er fin da

Og straks skal han jo tilbake til Junaiten igjen. Allerede til fredag, faktisk. Og da skal alt handle om han. Det er i hvert fall planen. 

Best for Hest

En av favorittreiseklassene til Fnate er SAS PLUS. Der synger crewet sanger for deg og kommer løpende med sjokolade. 

 

Tidligere i uken skulle Fnate teste SAS FNATNESS CLASS. Han skulle reise med Mamma, Pappa og Mammaen til Mamma. Fnate og Pappa hadde plassert seg i grønn sone noen seter bak mafien. 

 

En fin ting var at de hadde en egen mezzanin for fyrer. God tomleplass. Terningkast 6

Det var også et Club Kitchen og god tilgang på sjokolade og brus. Pappa syns også at maten var super. Fnate gir en ekstra tommel opp for Anton Fnats marcipansjokkis. Det er faktisk med en viss overraskelse han må si at Club Kitchen her er bedre enn hos BA. Terningkast 6 for mat

Men så kommer nedturen. Sengetøyet er spesialisert for Hester og heter Hestens. 

 

Pappa prøver å overtale Fnate og si at det sikkert bare er et uhell og at det sikkert virker allikevel. Men Fnate nekter. Han kan ikke legge seg i en hest sitt sengetøy. Terninkast 1 for senga

Alt i alt var det en ok opplevelse. Men ingen kom og sang sanger, og sengen er under en hver kritikk. 

 

Så PLUS er så klart bedre. Men FNATNESS kan også brukes om man ikke er så kresen. 

 

Om en uke skal han ut og fly sitt kjære BA igjen. Så får vi se hvordan han sammenligner disse. 

KPGEU

Det har vært travle dager. Fnate jo hadde blant annet bursdag på torsdag. Mamma fikset “Svigermors hjemmelagde Samsonkake” og Fnate forspiste seg. 

 

Han fikk også et verdibrev av Bestemor. Han ble først veldig skeptisk når han pakket opp gaven sin og det var hva så ut som et seddel (alle vet de er ubrukelige. Det trengs klingende mynt). Men når Bestemor forklarte at det var et verdibrev ble han mer fornøyd. 

Det går sakte men sikkert opp for han at han har blitt rik. En holden Fnat.

 

Han satt spent og ventet på at rikdommen skulle prege han. Flere ganger mente han å kjenne at det begynte, men så forsvant følelsen igjen. Til slutt sovnet han. 

 

Noe må ha skjedd mens han sov, for morgenen etter våknet han opp og ville ha “egentid”. Han ville på hotell. Alene. Pappa kunne kjøpe Cola. Det var lite annet å gjøre enn å sjekke Fnate inn på hotell. Valget falt på Comfort Hotel Grand Central i Oslo. 

 

Det var første gang noensinne at Fnate bodde alene på hotell. Pappa fulgte han til rommet, og så til at alt var greit. At Fnate hadde Cola, fjernkontroll og det han trengte. Men så dro Pappa igjen. 

 

Fnate kjente seg friere enn noensinne når døra smalt igjen etter Pappa og han satt der alene og kunne slå på TV’en

Etter hvert oppdager han at det ikke er minibar på hotellet han har valgt. Han skal til å rope ilsint på Pappa, men kommer på at Pappa er hjemme.

 

Han subber bort til telefonen for å bestille roomservice. Det hadde de ikke. Så han ringer til 7-Eleven og bestiller masse ting. 

 

– “Kan jeg sette på rommet? ?. nei? ? NEI?… Er dere klar over hvem je? KLIKK”

 

MAKAN. Han setter seg i senga igjen. Litt surere. Drikker Cola. Zap’er igjennom kanalene. Han vil ha sjokolade. 

“Pappaaaaaaaa?.” – begynner han. Men det er ingen Pappa der, kommer han på. Ny strek i samlefakturaen. Faktum er at alenetid – uansett hvor forlokkende det kan virke på forhånd – ofte blir litt kjedelig.

 

Til slutt sovner han, og våkner ikke før Pappa kommer i 10-tiden neste morgen.

– “Har du hatt det fin?” – spør Pappa

“Eksepsjonelt bra. Så bra. Bedre enn best faktisk. Blant de beste i verden.” – svarer Fnate.

 

 Inni seg har han bestemt seg for at dette var en nokså dårlig utført plan. Men han har allikevel bestemt seg for at han må bli flinkere til å ta kontroll over planlegging og gjennomføring av egen uansvarlighet. KPGEU-prinsippet, kaller han det. 

 

“Vi skal til Fnat Vegas, Pappa” – sier Fnate på vei hjem. Han må få Pappa til å gjøre de dumme tingene for seg, sånn at det kan bli uansvarlige beslutninger som han allikevel kan klage på. Det er den perfekte KPGEU. 

 

Straks etter sitter Pappa og bestiller en liten omvei til Fnat Vegas og litt hotell… Nå er alt Pappa sin skyld. Det er sånn det må være. 

 

 

 

BURSDAAAAG!!!

Fnate har bursdag i dag. Samma dagen hvert år, så det er nokså forutsigbart. Men det er allikevel ikke et dugg mindre spennende. 

 

Fnate la seg kl 21 i går, for å komme seg raskere til bursdagen. Så lå han der inni skuffen. Vred seg, tittet ut på klokka på TV’en sin. Den var 21:03. Rullet rundt og vred seg mer. Tittet på klokka. 21:04.

 

Sånn gikk tiden… sakte. Men på ett eller annet tidspunkt har han enten sovnet eller besvimt. For når han våkner på nytt føles det annerledes. Det føles som… det føles som… BURSDAG!!!

 

Dessuten er det en annen ein i luften. Han kan kjenne det. Snabelen vibrerer. Det kan ikke være noe annet… han smeller opp skuffen og titter over kanten…

– “Japp på skuffen!!!” – dette kommer til å bli en perfekt dag. Han legger seg tilbake og gomler i vei.

 

I kveld er Bestemor og Fungerende invitert på kaker og brus hjemme hos Pappa og Fnate. Mamma skal lage “Mormors Hjemmelagde Sjokoladekake”. Dette kommer til å bli tidenes bursdag!!!

Søndagsmorgen

Søndag morgen er beste og værste tiden av uka.

 

Den værste, fordi Pappa alltid skal stå opp tidlig. Da kommer han subbende inn på rommet til Fnate og drar han skrikende og sprellende ut av skuffen sin. Fnate liker å sove. Mamma våkner sjelden av levenet siden hun er en sånn som ikke hører Fnate snakke. 

 

Det er ingen nåde, og Fnate kan bare kaste noen siste sultne blikk mot den lune og varme skuffen sin. 

 

Men når han først er oppe er det noe av det beste som finnes. Bare sitte i en helt stille kåk og se på TV. Pappa har som regel alltid gjemt unna en Cola til han også.

Eller bare legge seg litt ned i sofaen og halvslumre mens han hører Pappa romstere med kaffetrakter i bakgrunnen og at det går programmer om Alaska på TV. 

Men etter en liten stund er det allikevel ikke perfekt.

 

Han og Pappa blir fort sultne og sitter og vansmekter litt mens de venter på at Mamma skal stå opp og lage søndagsfrokost. Det er kos en stund. Men så blir det litt stusselig uten Mamma. 

 

Men søndagsmorgen er allikevel nokså best. 

Live blogging

Da er Fnate live inne fra “voksen After Work” på Døbbliner. En stor dag for liten Fnat å, for første gang kunne avslutte en travel arbeidsuke sånn.

 

I dag har han både sortert opp igjen bindersene etter sommerferien, og ikke minst talt opp hjerter på alle vaflene i kantina. Det ble litt færre vaffler etter tellingen – “de gikk beklageligvis i stykker” i flg Fnate – men alle hadde 5 hjerter. 

Nå er det After Work med Pappa og Agent Discus. 

Karma blarma…

Flere streker i samlefakturaen… 

 

Fnate hadde avspassert hjemme mens Pappa og Mamma var i bryllup i Polen. Han hadde truet Pappa ut for å handle inn plenty av Japp og Cola før avreise, siden han skulle være hjemme alene helt til søndags kveld. 

Alt var fint trodde Fnate, men lite visste han at Pappa og Mamma ble hengende 2 dager ekstra i Polen på rundt av flytrøbbel. Det var en sulten og sinna Fnat som ventet hjemme. Han krevde avspasseringen annulert og umiddelbar vaffel. 

 

Vaffel var enkelt, siden han skulle rett ut på tur når Pappa landet. Etter 4 vaffelhjerter med jordbær begynte han å bli seg selv igjen. 

 

Nå skulle sjefen på tur igjen. Han og Pappa. Langt bort. Han skulle tømme minibarer, hoppe i myke Asiatiske senger og bare kos… uhm? jobbe skikkelig hardt! Skikkelig skikkelig hardt. 

 

Han går hardt ut på vei til Fnatsterdam og bestiller en halvliter

Halvlitern kom ikke fra kran, men vaskeekte flaske. En skikkelig Fnat Pellegrino. Skikkelig luksusvann fra selveste Italia. Fnate liker veldig godt Fnatlösa og Bris og sånt. Club Soda mer enn gjerne. Men får du tilgang på disse Pellegrino greiene er det bare å slå til. 

 

Man blir så deilig og mør i tromma. 

 

Det var bare å sitte og se ut vinduet og nyte det hele. Bare han og Pappa på tur. Seilende inn i solnedgangen…

Livet kunne ikke bli bedre…

 

Han landet og så… DÆNG!!! Mannen med fakturapennen stod der. Lagde en kjempestrek i regningen. Enda mer flykaos. Etter en stund blir det klart at han ikke skal til Hång Kång og Fnatkarta allikevel. Han skal hjem. 

 

HJEM? Han skulle sove i skuffen på et fly. Mett av sjokoladekake og brus. Ikke hjem. 

 

Men det er ingen bønn. Et par timer senere sitter han molefunken på SAS på vei hjemover. Han og Pappa hadde standby billett og ventet ved gate. 

– “Lucky!!!” – snøftet gate-dragen plutselig og slang et boardingkort til Pappa og Fnate. 1D.

“Lucky???? LØKKY??? Fytti ka?.” – Pappa hiver seg frem og legger hånda over munnen til Fnate før han snakker seg ut av hjemreisen.

 

Han bare subber ned til flyet til slutt. Nå er det ukesvis til han skal på sånn tur igjen. Og han har ikke vært på sånn tur siden starten av Juni. Pappa må ha svært dårlig karma. Det er det eneste han kan tenke seg. 

 

Forresten – noen lurte på om de hadde plass til Fnater på Singapore Airlines. Svaret er ja:

De hadde bra med brus, men får trekk for at det var grusomt vanskelig å se TV’en uten å ramle ut av skapet.