Traumene…

Fnate er i Florida på jobb. I går fløy han over med BA, men bak gardina. Han tenkte ikke mye over det til å begynne med. 

 

Like bak han var det ny gardin og bak den igjen var det Club Kitchen. Noe av det beste med å reise BA er å raide Club Kitchen. Det er en kjent sak. Han har alltid gjort det. Det er litt av konseptet. Hente så mye man kan bære og så løpe som en tulling tilbake til stolen med utbyttet. 

 

Det er bare det at Fnate har blitt litt bortskjemt de siste årene. Han har alltid flydd i Fnatness Class. Helst i andre etasje på 62K. Da er jo Club Kitchen satt opp for at sånne som han og Pappa skal kunne labbe og hente det de vil ha. 

 

Så raidingen hans de siste årene har stort sett foregått ved at Fnate har trillet skrikende og sprellende ned trappa, så lastet opp alt han klarer å bære og så trampet opp igjen så fort han kan. Det har ikke vært noen reel fare for å bli tatt. Raidingen har mer vært litt prinsippaktig. En tradisjon. 

 

Meeeeeen… nå reiste han ikke i Fnatness Class. Og Fnate ble fersket. Pappa også. Hverken Fnate eller Pappa tenkte på at de ikke bare kunne rusle bort, forbi gardina, og forsyne seg. Først ble Pappa stoppet og måtte rusle slukøret tilbake til setet sitt. 

 

Så var det Fnate som jogget bakover, skled elegant unnder gardina, tasset bort og hentet Cola og potetgull før han snudde for å løpe tilbake til stolen.

 

DUNK!

 

Han kræsjet. Han kommer til seg selv, sittende på rompa på gulvet. Brusen triller avgårde og han mister grepet om potetgullet.

 

– “Hva i heiteste huleste…?”

 

Fnate titter opp. En sort sko. Titter lenger oppover… et blått skjørt og en blå vest. Et strengt ansikt og hatt.

 

“Det der er for Business Class passasjerer!” – sier stemmen

– “Jammen...” – Mumler Fnate. Det begynner å gå opp for han at han er på veldig dypt vann – “jammen… jeg liker brus og popetgull…” – snufser han.  Pappa må komme tilbake og spør pent om han ikke kan få beholde denne ene fangsten. Det får han, men med en beskjed om å ikke komme igjen. 

 

Så da sitter han der og sturer. I vinduskarmen. Oppå en sekk. I husarrest.

Det er en traumatisk opplevelse. 

 

– “Men Pappa, de er ekstremt urimelige. Man kan ikke ha det sånn????” – furter han

 

Noe må gjøres. Det er ikke meningen at fyrer som han ikke skal kunne raide Club Kitchen og ha skuff. Det blir jo som om… hmmmm… han er litt usikker. Han er bare sikker på at det er urimelig. Det han føler seg sikker på er at det å sitte der uten club kitchen er noe for almuen. Ikke noe for han.

 

Når Pappa maser om at han har godt av å få trent opp ninja-raidings-evnene sine igjen blir han bare enda mer sur. – “MAKAN!!!”

 

Heldigvis skal han fly hjem med American Airlines på fredag. De vet at Fnater trenger brus. Uansett hvor grenseløst vrien Pappa er. 

 

Han håper han ikke får varige men. PTSD kaller mamma det når man har vært igjennom vanskelige ting. Sånn som å bo sammen med Pappa for eksempel. Bare at Mamma og Fnate får PTSD allerede mens de bor sammen med Pappa.

 

Det er en tung tid

62K – kurs

Hjem fra Junaiten på søndag var det Mamma som hadde 62K sammen med Fnate. Det er andre gangen han har kurset noen i maksimal uttelling på 62K.

 

“hvor pleier du sitte da?” – spurte Mamma

“Her!” – svarer Fnate og hopper på plass oppi skuffen

– “å så kan du trykke på knappene der åsså durer det masse åsså blir pappa sint å du kan trykke på hans åsså å så blir han enda mer sint. Åsså løper man ned trappa åsså tar med seg så mye brus og sjokolade man kan fra club kitchen åsså løper man opp hit og gjemmer seg i skuffen og du er kanskje litt for stor til å få plass så jeg kan hente for deg. Åsså må du legge ned stolen så man kan skjule skatten i skuffen åsså har du skuffer i vinduskar” – Fnate prater som en foss om favorittplassen sin. 

 

Mamma mister nokså tidlig tråden da hun får Mamma-brus. Den er som regel svakt gulaktig og Fnate syns den smaker grusomt. 

 

Han lar seg uansett ikke affisere særlig av at hun ikke følger med. Fnate er helt i sin egen verden med forklaringene og at han må løpe rundt og gjøre det en velferdsoffiser må gjøre. Raide club kitchen. Og så er det litt lenger vei å løpe rundt og trykke på knappene på stolen til Pappa så det durer og bråker. 

Tryggere enn vanlig

– “Her skulle Helge vært” – utbryter Fnate når han oppdager vaktene på Regina flyplass

Ingenting hadde fått helge til å føle seg tryggere på en helt vanlig torsdag, enn vaktene på flyplasser i Saskatchewan. 

 

– “Det er nesten en skam at ikke Helge er med” – mener Pappa

 

Fnate er enig. Ekstremt enig. Men samtidig lurer han på om de hadde hatt nok nedfallsfrukt til Helge i hotellkantina. Og han vet heller ikke hva som hadde vært den største skandalen heller. Om de hadde hatt det eller om de ikke hadde hatt det. 

 

Desverre lener han seg litt mot det første. Men akkurat her hadde det fungert brillefint. Var like fint i Saskatoon.

Marriott med godtepose

Etter en grusom natt på Pappas sparebluss har Fnate fløyet til Edmonton og så kjørt til Calgary. Der er skikkelige hotell billig nok for Pappa igjen. Fnate er på Marriott Calgary airport. 

 

Et par ting skiller seg ut. 

 

1. Fnate kan sitte i vinduskarmen og se BA takse inn til gaten sin. Da kan Pappa lengte etter Mamma og Fnate lengte etter skuff. 

Men mest av alt er det nr 2 som gjør at akkurat dette hotellet skiller seg ut. På forrige “hotell” fikk ikke Fnate en gang tusle rundt selv. På dette hotellet gikk Pappa opp i kantina i 7 etg for å hente en sårt tiltrengt brus og kom tilbake med godtepose til Fnaten sin. 

– “de har godteribar med egne godteposer man kan fylle opp og løpe ned på rommet med????” – sprø Fnate vantro, mens han myser oppi.

– “Du behøver ikke løpe engang. De hjelper deg med pose så snart du nærmer deg krukkene med Skittles, MM, gummibjørner og lignende” – sier Pappa. 

 

Fnate blir bare sittende og måpe. Og med munnen full av gummibjørner er det ikke utelukkende enkelt å måpe. Men han prøver. Viktig å måpe litt. 

 

Han vil aldri bo noe annet sted på hotell. Heretter blir det utelukkende Marriott på Calgary flyplass. 

Katastroffield Inn

Det er en seig Fnating som våknet til at klokka pep kl 05:32 i dag. Fnate og Pappa har en skrekk for runde tall, så klokka står alltid på :32, :43 eller noe sånt. 

 

Så var det opp av senga og spise frokost. Pappa har virkelig vært på sparern så Fnate får ikke engang lov å gå ut av rommet alene. Det er masse rare folk her. Så han blir sittende på pulten og sture med en pussig variant av Kvikk Lunch som han stappet i sekken igår, pluss en Cola pappa kom med. 

 

I går var han nemlig på den merkeligste flyplassen midt i sentrum av Toronto, der alt var gratis. Sjokolade og brus. Fnate lastet innpå.

 

Men i dag våknet han altså på Fairfield Inn i Montreal.

Det er ekstremt tungt å være velferdsoffiser under sånne forhold. OG alle folkene på hotellet… Fnate lurer rett og slett på om det kan være arbeidsfolk? Kan det være det? En merkelig forsamling. 

 

Men nå skal han straks videre fra denne grusomme plassen. Om 10 minutter går bussen til flyplassen og så bærer det med fly til Edmonton. Der har de håkkylag – Edmonton Oilers, som hadde 99 Gretzky. Så skal han kjøre sammen med Pappa og kollegaen rundt omkring og i natt sovner han forhåpentligvis på flyplassen i Calgary. 

 

Pappa er stort sett sur. 

 

Makan

BA er tilbake!

Det har vært en tung tid for Fnate etter at Alex Cruz cruiset inn i BA og gjorde om på alt han likte. Både han og Pappa har sturet litt og klagd både her og der. 

 

Men i forrige uke ringte de til Fnate og Pappa fra British Airways og sa at nå skulle de få mer orden på sakene og hadde gjort mange ting. Det var ingenting annet å gjøre enn å prøve. 

 

Først på vei fra Istanbul til London sammen med Mamma. Fnate fikk ikke kake, som han hadde håpet, men Pappa og Mamma fikk veldig god frokost. Mamma skulle så videre hjem, mens Fnate skulle velferdsoffiseriere i Canada en uke. Det var med en dose skepsis han tasset mot gaten. Litt skepsis og litt spenning på om de virkelig hadde fått orden på sakene. 

 

Han behøvde ikke bekymre seg. – “Fnate….. skal vi seeee… du kan ikke sitte på rad 13. Du skal på plass 1A” – sa de i gaten. Fnate fikk nytt boarding pass og kjente bomullen kile litt ekstra for første gang på lenge. 1A i Dreamliner. 

 

Med det samme han kom ombord var de der med nøtter og brus. Nøttene var glodvarme, noe som er praktisk siden de da blir litt mykere og det ikke smeller så grusomt i do når de skal ut igjen. Så var det en brus til Fnate og en til Pappa

Ikke nok med det, de hadde 2 TV’er. En til Pappa og en passe for Fnater.

Det beste med Fnate sin skjerm var at om Pappa var umulius, så kunne Fnate fjernstyre Pappa sin TV med sin egen TV. Sånn burde det egentlig være i alle hjem. Mamma er svært ofte umulius og Fnate kunne godt tenke seg å kunne bytte fra CSI til et Alaska program iblant. 

 

Så skulle de komme med mat. Fnate så for seg is til forrett, sjokolade til hovedrett og kake til dessert. 

Han ble nokså skuffet når forretten kom

Og n

esten på gråten når hovedretten kom…

– “MAKAN!!!! Grevling servert på bein????”

 

Pappa syntes det var noe av det beste han noensinne har hatt på fly, men for Fnate var det helt ubrukelig. Uspiselig. 

 

Men så kom desserten. De lurte på om Fnate ville ha varm kake eller is. Fnate lurte tilbake på om han kunne få varm kake MED is. Det kunne han. Det så sånn ut

Klassisk BA. Ser ut som et gjørmebad, men smaker helt perfekt. Lun crumblecake med krem og en stor is på toppen. Det blir ikke bedre for Fnate enn det. 

 

Han sliter litt med å bestemme seg for om han skal sove i en av boksene eller i et skap, men er så mett og trøtt at han sovner i soveposen. Det han kan si er at det virkelig ser ut som om de har begynt å bry seg om pellefanter igjen. 

 

Han er så fornøyd at han til og med glemmer irritasjonen over at Mamma også har rykket opp i toppkategorien “3dje Best” i familien. 

Alternativ First Class…

Fnate har reist mye i alt fra skuffer, bokser, skap og lignende. Nå skulle han på familieferie i Fnatstanbul og fikk låne Mammas luksusbag. Han har så klart reist i Pappa sin bag før, men dette var helt klart et annet nivå. Det eneste er at det er gruelig vanskelig å komme seg ut for å hente brus. Og Mamma er desverre nokså streng, så han blir stort sett stående med armene ut og vente. 

Men selv om det var en prøvelse å vente på at Mamma skulle sende frem brus var det åpenbart en kvalitetsforskjell. 

 

Han kjenner hvordan det Franske læret nesten masserer pelsen og gjør den grå og fluffy. Han ser litt frem til å sammenligne denne med skuff på søndag. 

Beste kantina

Fnate koser seg med middag…

 

KLM kantina i Fnatsterdam er rett og slett favorittkantina hans. Her har de alltid god middagsmat som passer, de har brusdispensere og det er koselig her.

Det er rett og slett et bra sted for Fnater. Og nå skal han og Pappa hjem til Mamma. 

Hmm…

Fnate skal på tur i Norge igjen. 

 

I går hadde han fri, og lanserte en serie på Facebook om sine 5 favorittfilmer igjennom tidene. “Movies that changed my life”. I dag bærer det ut på jobb igjen. Først til Kristiansand. Et sted han ikke trenger stresse med velferden, da Onkel K fikser biffen. Fnate trenger bare ha med brus og så ordner Onkel K resten. 

 

Men i morgen tidlig skal han videre til Stavanger med noe han ikke pleier å fly særlig. Widerøe. Via Bergen. En snarvei. Direkte til Bergen først og så direkte til Stavanger. 

Han lurer litt på hvordan han burde forberede seg best mulig til dette. Hvordan er serveringen. Har de brus?