Endelig avrøring!

De som har fulgt med har fått med seg røret som Fnate og Pappa slepte med seg over hele vestkysten av USA og hjem til Norge. Fnate brukte alle Pappas ukepenger og vel så det på dette innkjøpet.

 

Nå, denne lørdagen skal det endelig pakkes ut for første gang. Fnate har gleda seg voldsomt. Staut har diltet rundt og rundt røret hele uka. Han elsker å pakke ut ting.

 

Det er et himla rør. Nesten like langt som stuebordet til Fnatingen. Staut må hjelpe til med å slepe det opp på bordet.

Vel oppe må endestykket av. Det er teipet veldig godt fast. Heldigvis har Pappa kniv og hjelper med å få det av. Inni er det grått papir, bobleplast og Staut får for første gang kjenne lukten av Seattle.


Etter litt lukting og mysing får de slept ut det som er inni røret. Inni røret er det en lang pakke. Normalt ville Staut kastet seg over det og revet papiret i fillebiter, men han holder seg i skinnet som best han kan.

Men begge to begynner å få smått harahjerte og er relativt utålmodige. Den blå tapen på pakka får en noe røffere behandling og folder seg til slutt ut. Inni er det en stooooooor rull…

Det rulles og rulles og rulles og rulles. Det blir tyngre og tyngre. Staut må stå som vekt i den ene enden. I den andre bruker de en stol.

 

TAHITI… Fnatheims mor… Plakaten er skikkelig gammel. Eldre enn Pappa til og med, og Pappa er jo helt forferdelig gammel.

Fytti katta, Fnate er stolt av den. Nå må den selvfølgelig rammes inn, og Pappa er litt usikker på hvor man kan få ordnet sånt. Rammesjappa i byen der Fnate bor har stengt.

 

Men den er så fin, og Fnate inspiserer og inspiserer. Det er ingen tvil. Neste år når han skal tilbake til Fnatheim, da skal de flyes PAN AM. Sånn er det med den saken. At Pappa prøver å protestere er nytteløst. Nå er det PAN AM som gjelder.

Pappa er så ufattelig håpløs!!!! ÅååååååH

Pappa kan være så utålelig håpløs noen ganger… Fnate gir opp.

 

Både i dag og på onsdag kom Pappa hjem fra kontoret tidligere enn vanlig. Hadde han sagt fra på forhånd til Fnate? Neeeeeeeeida.

 

Begge gangene Pappa kom hjem lå Fnate intetanende og sov. Akkurat der Pappa forlot han om morgenen. Det pleier jo Fnate som regel å gjøre når Pappa kommer til vanlig tid. Som han sier selv, så liker han å ta en liten høneblund før Pappa kommer. Da er han mer opplagt. Nå kom Pappa for tidlig, og Fnate lå fortsatt og strakk seg.

 

– “Har ikke du hjemmekontor da?” – spør Pappa forundret?

– “?” – Fnate gnir seg i øya og strekker bena. Så kommer han til seg selv – “Jeg må ha duppet litt. Det var grusomt travelt her før idag” – sier han så.

– “Hmmmmmm…” – nøler Pappa. – “Hva drev du med da?”

– “KONTORARBEID SÅ KLART” – Gneldrer Fnate og vrir jeg ukomfortabelt i skuffen, før han durer ut i stua.

Pappa lurer veldig på hva slags kontorarbeid som hadde hopet seg sånn opp. Fnate blir bare sittende og stirre oppgitt på Pappa. – “Det var sånn… … sånn… Hah! Det var sånn FOREFALLENDE, nemlig” – han fullfører med en virituell trommesolo.

 

Pappa rister på hodet og sier at han ihvertfall må huske å gå til jukkapalmen for å tisse med Staut. – “Åååååh!” – Fnate misliker sterkt når Pappa gnåler om sånne ting som kustus og sånt. Fy-ord alt sammen. Han borrer hodet ned mellom sofaputene og sier “BÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆ!” – så slipper han ihvertfall å høre på alt gnålet.

En ting er imidlertid bra da. Imorra skal det runde røret han har hatt med langs hele vestkysten av USA pakkes ut og tittes på. Det blir spennende.

Tidenes husholdningsbudsjett

Det bærer snart ut på tur igjen. Da skal Fnate på en skikkelig rundtur. Han har begynt å mase på Pappa om husholdningspenger til de forskjellige byene. Det er viktig å være føre var. Til slutt grynter Pappa og reiser ut på veksleboden.

 

Vel tilbake slenger han en bunke penger bort til Fnate. – “Greit. Her har du 1,5 million. Holder det?” – sier han bare.

– “En og en halv million????” – Fnate må støtte seg for å ikke falle.

– “Ja! Holder det?”

Da besvimer Fnate. Tanken på hvor mange Cola han kan kjøpe for 1,5 millioner er simpelthen ikke til å ta inn over seg. Han får litt pustehjelp og blir hjulpet opp igjen.


Det ligger flere valutaer i posen, og tilsammen er det godt over 1,5 millioner. På to uker…

 

Fnate kan kjøpe hele Fnat Seasons. Sånn føles det ihvertfall.

 

 

Helge har vært på legevakta

Etter toppmøtet om BA bonusprogrammet Pappa hadde skjult, og alle tankene om kodespråk gikk det helt i ball for Helge.

 

Han gikk en hel uke uten å si noe annet kodespråk. “Bananen er i kjøleskapet”. “Cecilie strikker sælbuvotter”. “Elgen har landet” etc. Det gikk så langt at Bestemor måtte sende han på legevakta. Heldigvis er det ei i familien som er doktor, nemlig morra til Fetter Ku.

 

De lurte lenge på om det var brunst, men har kommet frem til at det mest sannsynlig ble utløst av stress. Helge fikk fikk et par beroligende sprøyter og ble senere sendt hjem med boblejakke på, og Fetter Ku til å følge med.

Helge er fortsatt medtatt, men har fått taleevnen sånn nogenlunde tilbake. Det er viktig at han blir frisk i tide til Yellowstone.

Support our troops…

Fnate støtter alltid “troopsene”. Han har nok en noe forenklet tanke om hva “troopsene” driver med, men i bunn er Pappa enig. Når man har troops må man støtte dem. Ferdig med den saken.

 

I USA støtter de troopsen noe veldig. Fnate står alltid med store øyne og ser på dem når de går ombord i flyet først. I Fnat Fransisco var det til og med en kiosk kjede som tilbød folk å kjøpe godteri som ble sendt til en eller annen troops. Fnate slo til med det samme og sendte tyggis.

 

Over alt står det skilt og flagg med påskriften “We support our troops” (vi støtter troppene våre).

 

Men den største støtten han noengang har sett, så han nå i London. Der har de egen boardingkø for generaler.

Det stod ingen generaler i kø når Fnate gikk ombord men han er sikker på at de setter pris på det når de først er ute på tur.

Fnatstadbråten på jobb igjen

Freden i Nupårt Bitsj varte bare to netter. Nå bærer det ut på tur hjemover igjen. Da må Fnate skape velferd igjen. 

 

En liten ting som gjør velferd vanskeligere å oppnå er at det krøp ett dyr ned i hver av Pappas sko i natt, og så døde de der. Veldig dårlig gjort. Så Fnate må anstrenge seg det lille ekstra. Først var det en liten flytru fra John Wayne flyplassen og opp til Fnat Fransisco. Men så er det på’n med BA og skuff.

 

Det første Fnate gjør er å signere gjesteboka. 

Deretter er det bort og markere territorium i Colaskapet. – “Klem en Cola” – er dagens motto. Fnate klemmer alle sammen og veiver villt med armene og knurrer hver gang noen andre nærmer seg skapet.

Dette er helt ny kantine for Fnate. Han har aldri flydd BA ut herfra. Det betyr også at han ikke er helt forberedet og får en liten “ulykke”, når BA dumbojet’en kommer kjørende HELT intil vinduet i kantina. Han var skråsikker på at den kom til å kræsje inn i Colaskapet. Resultatet ble i det minste at resten av folkene i kantina fikk tilgang til Colaskapet, mens Pappa hadde med Fnate på badet. 

 

Om ikke lenge sitter Fnate i skuffen sin. 

Fnate drar på Grog-shoppen

Pappa var smånærvøs da han sendte Fnate alene ut døra. For selv om Fnate er en ressursfull fyr, så er han liten (Fnate selv er veldig uenig).

 

Men til Grog-shoppen på hotellet skal han, og han har virkelig fortjent de ekstra shopping pengene han har i hendene. Det er en hel bunke med penger. Spør man hvor mange – svarer han bare “en neve dollar“. 

Pappa har heldigvis vært nede og snakket så mye som mulig med hun jenta som jobber på Grog-shoppen. Bare for å være sikker (og fordi hun var litt pen).

 

Fnate drar. Det varer og rekker. Men til slutt er han tilbake med en STOR pose, som virkelig må slepes inn. 

Han titter spent ned i den når han omsider har fått slept den på plass. Her er det usedvanlig mye godt. Han slikker seg om munnen når han pakker ut.

Han har gleda seg så grusomt at Pappa må sitte med serviett og tørke sikkel fra munnvikene hans mens det pakkes ut. 

 

Først er det en Snickers. Han ville ha Japp, men det hadde de ikke.

Så er det en vaskeekte Club Soda. Fnate skal fly Club-class i annen etage imorra, så det måtte med. 

Til sist er det en liten Fransk røver av merket Perrier – “Ekte bobler skal være Franske. Fint med Club, men siden budsjettet var såpass stort så spanderte jeg på meg en helflaske med ekte Franske bobler også” – Forteller Fnate og smiler fornøyd. 

 

– “Fytti katta” – sier Pappa stolt. – “Franske bobler og greier”

Fnate bare smiler fornøyd før han gafler i seg. 

Nupårt Beetsj!

Egentlig er det litt småteit å ha en ekstra etter at man har jobbet en uke. Nå er jo Fnate sliten etter å ha hoppet i senger, tømt minibarer og skremt personale i en lang uke. I tillegg har han sørget for generell velferd og at Pappa ikke surrer seg helt bort. Når han i tillegg måtte sette opp en glad maske da han igår kom til tom minibar og motorvei er det ikke mye gass igjen. Sånne ekstra dager bør helst være før jobbuker.

 

Men en liten tur ut blir det. Noen vil tross alt ha kort fra Fnate, og så er det jo lørdag. Så det må karres sammen litt lørdagsgodt også. 

 

Nupårt Beetsj er egentlig ganske stort. Spesielt når Pappa “ga bort bilen” til kontordama. Ikke er det lett å haike heller, siden alle bilene som kjører forbi bare har to seter og heter McLaren og Ferraring og Jaggurar og sånt. De hadde til og med egen McLaren butikk der bilene sannsynligvis hadde så mange koppholdere at det ikke var plass til baksete. Så det ble å gå. Men fint var det altså. 

Det var brygger og båter og vann. Fnate blir sittende å titte litt på båtene.

Det er veldig mange flott båter her. Men ganske snart er både han og Pappa trøtte og vil tasse tilbake til hotellet for å slumre litt. Pappa tasser innom Rolfs Vineri og blir lurt på en stor flaske vin. Det blir Pappas lørdagsgodt. Fnate valgt først en pakke potetgull.

 

Men siden han har vært så flink denne uken har Fnate fått en bunke dollar av Pappa, som han kan få dra ned i lobbyen og handle for. I lobbyen har de nemlig en butikk som heter Grogg-shop, og der har de alle slags ting som Fnater liker. 

 

I morra bærer det hjemover. Først til Fnat Fransisco, og så er det videre derfra og hjem i den faste skuffen. 

You are terribly flawed dad, but you have a good heart.

Fnate har sagt det før, og han sier det igjen. Pappa har betydelige feil og mangler, men innerst inne mener han det godt. 

 

Etter en lang dag med kjøring til møter i Uppland Hills, Dana Point, Carlsbad og Newport er han og Pappa endelig ferdige for denne turen. Pappa har vært i fyr og flamme over å ha booket noe som heter Balboa Bay Club til seg og Fnatingen. Der skal han og Fnate ha ferie frem til flyet går hjem fra John Wayne (Is that a dagger I see before me??) airport på søndag. Det kostet 10.000 mindre å fly hjem søndag enn lørdag. 

 

Vel fremme på Balboa Bay hopper de ut av bilen og sier hadde til kontorsjefinnen i USA. Hun bor på en Hilton ting et sted. Fnate titter oppgitt opp på Pappa når de hører Delailah på karaoke fra lobbyen. – “Jammen jeg tror det er skikkelig luksus inne” – sier Pappa. Inne hører de ikke så mye pga karaoken. Men Pappa får ropt ut at han ønsker et rom litt vekk fra alle bursdagsfeiringene og bridgeklubben. – “Don’t you worry. Yours will be facing the highway” – sier han som sjekker inn. Uten å titte opp fra maskinen. – “The what????” – forsøker Pappa seg. Til ingen nytte. 

 

Men det er her det å ha Fnat er så bra. Fnate skjønner når Pappa virkelig har prøvd, for så å feile miserabelt. Fnate gir heller Pappa et dult i skuldra og sier at her er det fint. – “Se så praktisk” – sier han – “De har minibaren på badet, og den er nesten helt tom. Da kan vi fylle den opp selv. Kjempesmart.” – sier Fnate. – “I tillegg slipper vi bekymre oss for å forsove oss, siden gardinene ikke kan trekkes for, men er skrudd fast i veggen“. 

Han er snill og positiv siden han har merket at Pappa virkelig trodde at dette skulle bli bra. Pappa tar også kontroll og ringer roomservice og får opp et fat med groms til Fnate.

– “Dette går fiiiiiiiint pappa. Hvem ønsker vel trekke for gardinene når man har utsikt mot en motorvei?” – forsøker Fnate å muntre opp med. 

 

Keep on the sunny side… always on the sunny side… keep on the sunny side of liiiiiiife

Fnating at Venice Beach

Fnate hadde smugsatt klokka på 06:00 for å gå på stranda. Fnate ville på stranda. Basta.

 

Pappa var trøtt som rakkern, men Fnate dro han i ørene. Dette var Fnates eneste sjanse, siden resten var fullt av møter. Venice Beach er fint! 

 

 

 

 

 

 

 

Fnate passet på å peile ut hvor de beste isplassene var. Det er nemlig ikk godt å hvite når Pappa plutselig sier “ja”. Når han gjør det er den best forberedte som får mest.

 

 

Isteden sa Pappa at de måtte vente til lørdag, men at da skulle Fnate garantert få is. Det var ok for Fnate så lenge han fikk gå på stranda. Og det fikk han. Venice beach er kuuul strand. Han og Pappa tassa en drøy time i vannkanten. Helt opp til Santa Monica. Fnate vurdery på lage en sandskuff, men droppa det.

Imorra er siste jobbedag. Da drar Fnate ned til Newport Beach, og på lørdag har han ferie der. Fnate lur.