Alt startet så bra

Dagen i dag startet så innmari bra.

 

Fnate skulle ut på jobbtur igjen. Denne gangen til Bristol. Alt startet perfekt. Han var i kantina. Så ombord i flyet…

 

Altså, når Fnate og Pappa er på tur kan de oftest velge mellom 3 ting. KLM, SAS eller British Fnatways. Men det er eeeeeegentlig bare ett sted de virkelig tar hensyn til pellefanter og det er hos BA. Hos BA er det alltid både Pappamat og Fnatemat.

 

Fnater liker sjokoladepudding. Ikke wrapen til KLM. Ikke brødskivene til SAS. Bare sjokoladepudding. BA har sjokoladepudding.

Vel fremme i London stopper han og Pappa på Giraffen for å drikke kaffe og brus.

 

Så kjører Fnate tog. Alt er fint

Etter mye om og men kommer han også frem til hotellet i Bristol og mens Pappa er på do finner han rekordmasse husholdningspenger. Det er så det knapt er til å tro

Alt må selvfølgelig brukes med det samme. Noe annet ville vært galskap. Har man penger MÅ de brukes ellers kan de bli borte. Man vet aldri.

 

Og hellet stopper ikke her. Etter å ha løpt som en tulling ut av hotellet, blytung av harde kontanter… over gata og bort på Sainsbury’s tror han knapt sine egne øyne.

 

Det er poser for sånne som han og med pengene sine får han lov til å fylle den helt full.

 

Han begynner å forberede seg på at dette er verdens beste dag. Bedre enn julaften i år 0. Bedre enn Påskeaften i år litt mer. Bedre enn da Børge Lillelien kommenterte Norge-England. Bedre enn når Rekdalsbygda skåra mot Brasil. Bedre enn Mai 1945. Verdens beste dag…

 

Det er ikke før han, trygt tilbake på rommet, begynner å utforske alt han har kjøpt at han hører det krasle og kravle i posen.

Blindpassasjerer hjemmefra.

 

Det er ikke muuuuulig? Han prøver å rope “MAKAN”, men de forsvinner ikke.

 

Til slutt er det bare å innse at samboerne hans fra naboskuffen har sneket seg med i kofferten. De vil alltid være med på tur etter å ha hørt alt han forteller om turene sine. Fnate avverget etter beste evne i dag tidlig.

 

  • “Sårry ass. Men akkurat denne gangen skal vi til Benghazi.”
  • “Åjåjåj” – sier de da
  • “Å etterpå skal vi til Fnatmaskus”
  • “Åjåjåjåjåj”

Det pleier å funke knallbra. Men altså ikke nå.

 

Å ha med seg fyrer er det værste Fnate vet. Unntaket er så klart Helge og Tellef. Tellef kan alt og Helge er bare full uansett. Men andre gjester.

 

Først skal de ha oppmerksomhet. Veldig irriterende. Så maser de om minibaren. Så vil de ha brus. Så vil de kjøre første klasse. Så vil de ikke stå opp.

 

De er rett og slett ekstremt urimelige og Fnate finner det helt uutholdelig.

 

MAKAN!

Voksenopplæring

Fnate måtte til slutt sette ned foten. Gang på gang booker ikke Pappa eget sete til han. Greit nok at han har skuff og sånt. Men han vil også ha eget sete.

 

På vei hjem fra Fnat York i går skjedde det igjen. Ikke noe eget sete til Fnate. Og da er det bare ett språk Pappa skjønner. Nemlig å se selg hvordan det føles å ikke ha sete. Eller ihvertfall ikke seng.

Fnate tar den selv.

 

  • “Du kan legge deg i skuffen, Pappa. Se om du liker det.”

 

Makan

Terrorregime

Fnate er ute på jobb igjen og det er en ting som er umulig å forstå for en liten Fnat.

 

Hvorfor i heiteste huleste insisterer Pappa på å stå opp klokka 5 og 6 om morran. Det er rein terror, og Fnate forsøker hver dag å nekte

 

Enn så hardt han forsøker å holde seg fast i puta blir han slept ut av senga. Skrikende og sprellende. Hver dag på tur. Helt uten grunn.

 

  • “Viktig å komme seg opp om morran” – sier Pappa
  • “HVORFOR?” – skriker Fnate

Pappa minner han om den usedvanlig klokke eldre mannen de møtte på et fly. Han klarte å bruke ølflasker som partybriller og hadde 2 viktige råd han måtte dele med Fnate og Pappa.

 

  1. Kom deg til h****te opp om morran
  2. Aldri ha dynamitt på innerlomma en varm sommerdag

 

Både Pappa og Fnate har forsøkt å følge de rådene siden den gang. Men allikevel lurer Fnate på hvorfor det er så inderlig viktig at han skal sitte der og gni seg i øya på pulten i 2-3 timer før han skal ut på tur. Det er ubegripelig.

 

Livet er mye bedre i senga

 

Eller i en skuff. Fnate hadde en uvanlig skuff på vei over hit til Junaiten da en frekkas uten noen form for forstand hadde satt seg i 62K. Fnate hadde 64K.

Utover et par uheldig feilløp mot Club Kitchen, der han smalt panna i veggen, var det helt akseptabelt. Bare irriterende.

 

Makan