Provisjon!

Fnate har fått forhandlet ny tarriffavtale og i tillegg til bonus får han nå provisjon av reiseomsetningen i Bongos Tryllereiser. For å få dette har han gitt fra seg enkelte smusstillegg. Greit nok. Fnate er en gambler, og det betaler seg allerede ved første innsalg. 

 

Her er han og henter oppgjør for sin første solgte pakketur i 2018.

Dette gjaldt en tur til deilige Sandnessjøen, og Fnate har en avtale der han får alle mynter i oppgjørene som provisjon. Dealen er så god at han ler hele veien til kiosken etterpå. 

 

Trikset er så klart å ikke selge for runde summer. Alle med provisjonsordninger vet sånt. Men det beste er at det er han selv som får all den klingende mynten. 

 

Det ble ikke helt perfekt denne gangen. Kun 5+ penger. Han vet det burde være mulig å makse det enda høyere neste gang. Men greit nok og en god start på året.

2018 kommer til å bli bra

Gir Bolaget en sjanse

Hittil i år har Fnate vært mye på tur, men ikke vært innom selveste Bolaget. Han flyr jo ikke særlig med Bolaget lenger, men nå skulle det på nytt gies en sjans. Fnate skulle styre med velferd i Belgia. Nærmere bestemt La Hulpe. 

 

Bolaget skulle altså testes… igjen.

 

Fnate satt på sete 5E. Et utmerket sete, som han lett anbefaler til andre. Man kan strekke bena helt ut, uten å komme borti setet foran og man får en stor meny man kan myse i. Vil man ha noe i menyen trenger man bare vifte med sølvkortet sitt og peke på Pappa når de maser om betaling. De kan være nokså urimelige sånn. Denne gangen fløy Fnate noe som heter PLUS klasse og da behøver man strengt tatt ikke vifte med sølvkortet engang. Man bare får ting. 

Terningkast 6 for komfort, benplass og størrelse på meny. Den er enda høyere enn den er bred, men kan kan åpne den og da blir det bredere. Praktisk!

 

Kort tid etter avgang kom de ruslende for å gi bort ting. En stor boks og en liten boks. 

 

– “Det lukter som om vår er gått ut på dato” – ropte Fnate etter dem.

 

Men det var den ikke. Den skulle lukte sånn. I sjokk og vantro kontrollerer Fnate innholdet en gang til. Man blir litt målløs:

Den store boksen har laks med syltet brokkoli… den lille inneholdt en varm pai med syltede grønnsaker…

 

Fnate skjønte umiddelbart opplegget med PLUS klassen til SAS. De har den for å forsøke å gi bort ting det ikke går an å selge lenger bak i balja. Fnate syntes kanskje de heller kunne gjort det motsatt. Både hans og Pappas boks fikk stå helt urørt. 

 

Terningkast 0 for “mat”. 

 

Fnate gikk “all in” og utførte en kombinasjon av sitt eget C-moment (løpe rundt i ring og veive med hendene over hodet) og det nylig innøvde “Rain-Man-trikset” – dælje hendene mot hodet og rope på sjokolade. 

 

Det kan være nokså vanskelig å kombinere de to. Det er ulike manøvre, og litt som når man flakser med ene hånden og klapper seg på brystet med den andre. Det krever trening. Men som han sier – “jobber du i velferden, så jobber du i velferden. Velferdssamfunnet på jobben kommer ikke gratis.” 

 

Så Fnate har øvd det inn til perfeksjon

 

OG det virker. Kort tid etter hadde han noen spiselig og drikkelig på bordet. 

Men han synes det er utrolig urimelig at det skal være sånn. 

 

Sjokoladen var imidlertid god. Og den boksmodnede Fnatlösa’en (en 2018, tror han) var utmerket. Det kriblet godt i bomullen og han kunne kjenne det dirre litt opp i øregangene. Det er akkurat sånn gode bobler skal være. 

 

Men for at han måtte gjennomgå alt det andre først holder det ikke til mer enn terningkast 3.

 

Oppsummering:

Bolaget har supre seter. Like gode som British Airways (som nå har oppgradert B og E setene til full bredde). Servisen var også god. De var blide og hyggelige. 

Men maten var en katastrofe. Og ideen med å forsøke å gi bort uselgelig mat til elefanter i PLUS synes han de burde droppe med det samme. Totalt sett blir det terningkast 3. 

En ny dag med Bong

Minibaren i Savannah var tom og det var på tide å dra hjem. Bongos Tryllereiser hadde ordnet en svært elegant hjemreise fra Savannah vis Charlotte, Miami og London til Oslo. Alt med American Airlines (foruten siste hoppet). 

 

Fnate var klar for stor-raid med kantinebong og hoppet tidlig på Pappa for å vekke. 

Man kan aldri dra for tidlig når man skal på kantina og har drikkebong. 

 

Det meste gikk greit, syntes Fnate, men Pappa klarte å surre det til som vanlig. Han skulle prøve å komme seg med tidligere fly hele tiden, og det medførte stadig større komplikasjoner. 

 

Så på et tidspunkt sluttet det rett og slett å gå greit. 

 

Det toppet seg når Pappa og en TSA agent hadde en dårlig dag… samtidig og sammen med hverandre. Nøye utvalgte ord ble utvekslet, deriblant noen ord Fnate ikke får lov til å si selv. Han er strengt tatt glad for at han kan sitte i kantina sammen med Pappa og ikke alene. 

 

Fnate var (som han oftere og oftere er) enig med Mamma. Når Pappa ringte og beklaget seg sa hun – som sant var – at han hadde kuket til alt selv. Helt på egen hånd. Hadde han bare latt ting være som opprinnelig hadde alt gått fint.

 

Men i kantina sitter han altså til slutt. Med kake og en diger brus han fikk etter å ha stått og veivet med bongen sin

Snart skal han en tur bort i Jelly Bean dispenseren, og så skal han fly i sete 1L helt til London. 

Dæddy is ko-ko

Det største problemet med Pappa er at Pappa er koko. 

 

Ok, Fnate var sliten etter flyttesjau og ville på tur selv. Han ville til savannene i Afrika og hilse på pellefanter. Men Pappa mente at “neeeeiiiida, det går ikke nå”. Fnate fant så det nest beste, nemlig Savannah. 

 

Det er nesten helt likt, mener Fnate, og det passet sånn nogenlunde inn som vedlegg til en velferdsoffiser-tur han hadde.

 

Men for å komme dit måtte han fly både rundt og omkring, og så på veien var han og Pappa innom Admiral Klubben i Charlotte. 

 

Der fikk han og Pappa to drikkebonger. Fnate rappet den ene og løp alt han kunne til baren for å få brus. Han vinket med bongen og ropte: – “COLA PLIS. MUCHO GRANDE”

 

Fnate fikk Cola, stappet bongen i lomma, satte seg, drakk opp brusen, løp alt han kunne til baren, viftet med bongen, ba om mer Cola, satte seg, drakk opp brusen, haltet blytungt mot baren og gjentok. Det føltes etterhvert som om Cola til Fnat faktoren lå på rundt 2:1. Eller var det 1:2?

 

Men så ville Pappa ha bongen hans. Pappa hadde brukt opp sin. 

 

– “MAKAN!!!

 

Det sprudlende humøret forsvant som dugg for solen. 

 

– “Ha bongen min? Det er min bong”

– “Jammen du får brus uansett Fnate. Jeg må veksle inn bong for å få hurrabrus”

– “DET ER MIN BONG!!!”

– “Jammen du har ikke bruk for bongen. Det er bare å gå til baren å si du vil ha brus. Så får du brus. Du trenger ikke bong”

– “Jammen det er min bong. Jeg vil ha bongen min!!!”

 

Fnate er ikke til å snu. Dessuten har han nå sett Rain Man på TV og har fått videreutviklet protestaksjonene til circa videregående kurs 2. Ingen tar fra Elefanten en drikkebong “in public”. 

 

Han poserer svært fornøyd med bongen sin når han er fremme i Savannah. 

Han skal ha den med hjem. 

 

Tankene går ut til alle de barna som får drikkebongene sine stjålet av brustørste foreldre. 

 

#megåsså