Fnatmuda…

Fnate koser seg stort i Fnatmuda. Men i dag kom Pappa med ukepenger til han. Det var tross alt ny uke. Men Fnate er skeptisk til disse. For det første er det seddel. For det andre er den krøllete. For det tredje… åjåjåj…

 

Han er svært skeptisk når han tar den med til butikken og spør hva han kan kjøpe for den. Han ønsker seg en kjøleskapmagnet, og heldigvis sier de at han kan få hvilken han vil, og fortsatt få penger tilbake. Det er jo positivt. 

Men det viktigste her nede er å kose seg på verandaen og foran peisen. Det er så fint. 

Og i dag har han vært ute og kjørt taxi og vært i byen. Det er fine ting på ferie. 

Og han er rimelig fornøyd med kåken han har booka. 

Da får det ikke hjelpe at gjengen er “1 short”. 

Du har ingen ide…

…du har ingen ide om viktig jeg tror jeg er…

Etter to netter i New York var det dags for den utflukten Fnate hadde valgt selv, og kjøpt for deler av innholdet i spare-påske-egget sitt. Da er det kun det aller beste som gjelder. Etter et mislykket forsøk fra Pappa på å kjøre T-banen ut til JFK flyplassen – noe en enormt stor svart fyr med caps og saggebukser fortalte Pappa at ikke gikk – ble det heldigvis taxi. Pappa vurderte også sånn Uber ting, men det kostet dobbelt så mye som taxi.

 

Fnate surmuler litt på fortauet – “det skal da ikke stå på penger når det gjelder meg? Jeg er jo best...” – mumler Fnate med underleppa ut. Et triks han har lært siste året. 

 

Uansett blir det taxi, og selvfølgelig blir Pappa sittende og bable som en foss med taxisjåføren. Det prates og snakkes over en lav sko, og til slutt legger taxisjåføren til Pappa på Facebook og sier at om Pappa kommer til landet hans – er det bare å ta kontakt, så skal det organiseres stor fest med mye skåling. 

 

– “10 til 15 liter vin er ikke uvanlig når vi organiserer fest. Også drikker vi av horn. Det er så fint” – forteller han. Fnate må love Pappa å ikke avsløre hvor han er fra, da det nok kan hende at noen skal overraskes med en tur dit. Fnate lurer imidlertid på om de har Cola der. Det hadde de også. Men Fnate er fortsatt snurt over at han selv får alt for lite fokus denne morgenen.

 

Men så kommer han frem til flyplassen og hit. Admiral Klubbens Flaggskip Avdeling. 

Her… endelig… er det noen som vet å behandle Fnate som den prinsen han egentlig er. Han er fremdeles litt snurt når han subber bort med billetten sin til mannen, som tar det og hever øyenbrynene… så ber han Fnate følge etter han inn igjennom en låst dør og ber Fnate slå seg løs. 

 

Flaggskip-kantina!!!!

 

– “Når en mann som ser sånn ut ber deg følge med han inn en låst dør må du aldri si ja med mindre du vet akkurat hvor du skal, Fnate” – sier Pappa

– “Jaaaadaaaaaaa, Pappa…” – Fnate tripper på innsiden av døra. 

– “Og lover du å oppføre deg sånn nogenlunde her?” – Følger Pappa opp. Han holder Fnate i hånda, mens Fnate vrir og vrikker på seg for å komme løs. Og med et siste lille rykk lykkes han, og løper avgårde med henda veivende over hodet. 

“Neeeeeeeeeeeeeeiiiiii, ikke i det hele tatt” – roper han og løper avgårde mot kjøleskapene og buffeten. 

 

Pappa finner han litt senere, sittende og le seg skrukkete ved voksenmaten. Den Pappa skulle ha til frokost… laks

… med kapers… Han holder på å rulle av bordet når han ser utrykket til Pappa. Han gjør en solid trommesolo i lufta. 

“KARMA!!!”

 

Men når han omsider får samlet inn litt kake og brus roer han seg godt. Han bare gleder seg så innmari til ferieplassen sin de neste to dagene.

Flaggskip-kantine og ferietur er nokså oppesen. Nokså, nokså oppesen.

Fnater på Lufthansa

– “NEI” – utbryter Fnate – “hun sa det var min seng”

 

Pappa kommer tilbake fra toalettet etter å ha bedt betjeningen lage ferdig en seng på flyet. Flyvertinna, som virkelig var blitt kompis med Fnate, hadde hentet han og lagt han i senga. 

Det oppstår betydelig munnhuggeri når Pappa også vil legge seg i samme seng. Til slutt må Fnate innse at Pappa ikke kan stå hele veien til New York. Men han nekter å gi seg uten videre og dealen er at han skal få en diger brus. 

 

Så slipper Pappa, til nød ned i køya

Kort oppsummert, så har han bare konkludert med at han aldri skal fly på noen annen måte enn med Lufthansa Firstnessclass. 

Aldri før har Fnate fått SÅ mye brus ombord i et fly

Boykott Australia

Fnate hadde egentlig lyst til å tilbake til Australia. Han og Pappa har faktisk spart noe som heter OnBusiness poeng i flere år for å få råd til en Råkkestjerne tur til Australia.

 

Så… igår sitter han der og ser på TV serie fra tollkontrollen i Sydney. Der kommer det en Sør Amerikaner som har med en fyrer i bag’en som het Gregorio. Han virket riktig hyggelig. Han var fobbalspiller og trener.

Alt virket fint… helt til tolleren tok alle tre vennene fra han og begynte å måle og riste dem… og så si at de måtte skjære opp Gregorio med kniv…


Fnate snur seg desperat… tårene triller… de skal sprette han opp…

 

Har de ikke følelser i det hele tatt?


Etter at de, på mest bestialske vis har drept Gregorio forteller de at han ikke engang får ta med seg liket inn i Australia. Dette etter at de helt deler av innvollene til Gregorio ut på bordet.

De mente at de skulle legge liket av bestevennen hans på et lager, for å kunne bli plukket opp igjen på vei tilbake til Sør Amerika.

 

Fnate er sjokkert. Fullstendig sjokkert. Sånt går bare ikke an. Det er hårreisende. Pappa lover dyrt og hellig, at om noen hadde truet med å ta livet av Fnate eller nektet han inn, så ville Pappa sagt at; “da drar vi igjen. Første fly vekk fra møkkalandet ditt. Samma hva det koster. Ingen kødder med Fnate”.

 

Fnate skal ihvertfall aldri, aldri, aldri til Australia.

Ny premie

Åj åj åj… I vinter vant Fnate enda en reisebrevskrivekonkurranse, og det tok litt tid før premien kom. Men til slutt kom noen med den. Den var stor…


Det er et svare strev å pakke ut. Det er nemlig en riktig diiiiger pakke. Men det viser seg snart at den er verd å vente på

Åsså er den i solid metall, så Fnate klarer ikke engang løfte den. Han har ikke nubbesjans. Men når Pappa hjelper han å få den på plass er han ikke redd for å posere med den.

 

Han har en Dreamliner fra før (til høyre), men det er jo Dumbojet, som er Fnate sitt fly.


Boeing 747-400 Dumbojet er Queen of the Skies… og Fnate har sitt stamsete rett over den venstre streken i W’en. Der sitter han ofte og spiser kake og drikker brus. Eller bare ligger og slumrer i tøffelen sin.

 

Dumbojet er så sjefssjef!

Fnatbeinerne…

Bestemor kommer snart hjem fra Syden, og store ting har skjedd i kåken hennes mens hun har vært borte. Da ringer tante, som er ansvarlig for all romsteringen der oppe.

 

– “TV’n virker ikke”

Det blir stille et sekund, mens det synker inn… Så alarmen i hodet til Fnate. Han snurrer rundt, faller på gulvet… kaver seg opp og sekunder senere står han i døra og tripper.

 

– “Vi må redde Bestemor. Hvis TV’en ikke virker blir det nedsmelting”

 

Etter noe som føltes som minutter var Pappa klar og skar avgårde sammen med Fnaten sin. Det er et forferdelig vintervær ute.

Men fnate gir ikke opp… det er snakk om selveste Bestemor sin TV… hva skal Fungerende gjøre hvis ikke TV’n virker?


Han føler seg som rene Birkebeineren, der han sliter seg igjennom snø og tøvær på vei til Bestemor.


 

Omsider kommer han frem, og kan overse gjenoppkoblingen av TV-apparatet.

 

– “Du må trykke på den knappen der, Pappa!!!” – han roper og kommanderer

– “Tåta, din grevling” – mumler Pappa. Sliten av å bli kommandert rundt. Men Fnate gir seg ikke, og til slutt virker det


Det er mye annet rart å se også…

 

For eksempel bildet av Pappa når Pappa var i militæret

Fnate har vanskelig for å se hvilken nytte selveste militæret kunne ha av Pappa. Militæret de ordner jo liksom opp i ting.

 

De trenger folk som Fnate selv, eller Mia… ikke skrotinger som Pappa

 

TYPISK

…at pappa kommer hjemom for å sette fra seg bilen midt på dagen, mens Fnate har hjemmekontor.

 

Selvfølgelig akkurat når Fnate tar seg en ørliten høneblund.

Hver gang er det sånn. Fnate har sånn uflaks

Tur er booka

Fnate fikk en sjefsluksustur til New York av Pappa til jul. Målet er å feire bursdagen til Reidar, og så kunne Fnate ordne det han ville de ekstra dagene.

 

Nå har det blitt så Pappa faktisk må booke bittelitt jobb, så Fnate har ikke 4 dager ekstra lenger, men han har 2. Først 2 dager med Reidar. Så to Fnating-dager. Så 2 dager jobb.

 

Fnate har tenkt og regnet voldsomt for å bestemme seg for hva han vil. Han vil ikke bruke alle sparepengene sine heller, liksom. Så han har sittet og knuget.

 

Men til slutt bestemte han seg. I kveld har han sittet og booket og ordnet. Han har kontramakulert ut kvitteringer og billetter. Spareegget har han måttet titte bekymret på, mens innholdet har minket. Sakte men sikkert.


Nå er alt booket, og Fnate vil ikke røpe hvor. Bortsett fra at de har en palme der og en brus.  

Norwegian…

I går bråbestemte Pappa at det skulle reises til Stavanger i dag. Fnate var glad som en struts. Det var lenge siden Fnate sist var i Stavanger.

 

Men så kommer Pappa drassende med Norwegian billetter. Fnate setter bare opp kuleøyne og trekker pusten skeptisk mellom tenna. En teknikk han har lært av noen andre. Han sier ikke noe.

 

Når han så hører at man ikke engang kan kjøpe brus om bord, for smusstillegget sitt, bare kaster han seg bakover i sofaen og spiller død.

 

– “JEG ER SYK!”

– “Hvordan da?”

– “Jeg bare er syk”

 

Så spiller han død igjen. Det er ingenting å gjøre. Fnate må bli hjemme. Pappa sneder bilder til han, men han savner ikke å være med på turen.

Fnate vet også at det var HELT unødvendig å fly rødsnuter. Man kunne utmerket godt fløyet via London, mener Fnate.

 

Når Pappa kommer hjem er Fnate mye bedre.

 

“Er du ikke død i det hele tatt lenger?” – spør Pappa

– “Nesten ikke” – svarer Fnate. Han trenger bare litt kokosboller, så hvis Pappa kunne være så snill å gå ut og kjøpe det – så hadde det vært fint.

Vips så er Fnate helt udød. Han får kokosboller. Pappa får vonde ting som straff. Blir ikke bedre enn det.

Fnatentines Day

Det ble bare Pappa og Fnatingsen på Fnatentines Day i år. Mia hadde forsøkt å vekke Pappa kl 08 på søndag morran. Pappa hadde, selvfølgelig, blånektet å stå opp. Mia tok med seg “Let’s make America great again” – genseren og dro. Mia var sur. Pappa var trøtt.

 

Fnate syntes det var helt topp. Det betød mye mer oppmerksomhet på han selv, og tross alt har han respekt for folk som nekter å stå opp.

 

Etter å ha sovet ganske masse sier til slutt Pappa at Fnate kan få bestemme hva man skal ha til middag. Hva som helst… Fnate er ikke i tvil.

 

– “Fnat Donalds!!!! Fnat Flurry å stor Cola” – sier han, og sender Pappa ut.

Etter det får han velge seg videofilm.

Spørsmålet er bare hvilken han skal velge. Han så Martian i går, sammen med Pappa og Mia.

 

Den var en ENORM skuffelse. En film om Mars, og så er det hverken laserkanoner, “Shields to Maximum, Captain” eller angrep fra muterte kjempemaurslukere. Da forsvinner liksom litt av basismaterialet i en kvalitetsfilm.

 

Terningkast 1. Møkkafilm.

 

Så i dag er det Fnate selv som styrer utvalget