Bursdagsgave til Mamma

Mamma er Mamma. Sånn er det med den saken, og Mamma har straks bursdag. Fnate har stålsatt seg på at han skal sende presang.

 

Han har også visst en god stund hva hun skal få, og det er noe av det beste Fnate kan tenke seg som er i pakka. – “Kun det beste er bra nok for Mamma” – sier han i det han står opp tidlig for å pakke inn. Pakka må nemlig sendes idag for å komme frem i tide.


Pappa er enig i at det er en ytterst flott pakke han har ordna og at den vil kle Mammas smukke former på en ypperlig måte.

 

Helge er ansvarlig for tapingen, ettersom han har det beste håndlaget og som kjent er litt av en perfeksjonist.

– “Viktig med dobbel runde så den ikke går opp selv om postbilen blir overfallt” – sier han. Til slutt er det tid for bånd. Tellef på hjelpe med å holde knuten mens Fnate trekker i trådene. Det blir litt vræling når Tellef setter fast snabelen i knuten, men det løser seg nokså fort.

Til slutt er pakka klar. Fnate klapper av forventning til hvor ekstremt glad Mamma kommer til å bli. Pakken er perfekt til Sesongen og han har hatt den med seg helt i fra Asia.

Fytti katta. – “Det er nesten morsommere å gi bort enn å få” – sier Fnate.

– “IKKE SCHNAKK OM. Er du blitt sprø?” – jodler Helge.

Om man aldri legger seg er det umulig å bevise at lørdagen er over…

… var guttas teori.

 

De hadde denne digre boksen med sjokkis, og trengte mye mer tid enn noen skarve time på å tømme den. Det var da det slo Fnate at han aldri har oppleved at en dag har sluttet og en ny begynt, uten at han har sovet. Ergo er det overveiende sannsynlig at om de klarer å holde seg oppe, så vil lørdagen aldri slutte.

 

Tellef prøvde å tenke igjennom denne teorien, men Helge synes forslaget var et av de beste som noensinne var lansert.

– “Man skal aldri etterprøve en teori som passer bra” – sier Helge, før han river opp lokket. – “Geronimoooooo” – roper han og gafler i seg. Tellef skal til å protestere, men må bare hive seg over fatet. Gutta sitter fortsatt med tallerkenøyne og ser TV og spiser sjokolade da Pappa tasser i seng. Morgenen etter er de ikke fullt så våkne.

Bare Staut tasser rundt og slikker opp sjokoladesmuler hist og pist.

 

Shoppus maximus

Etter en kort og varm natt på hotellet var både Fnate og Pappa klare for å ut. AC anlegget fungerte ikke og bare pumpet ut glovarm luft. Det var ekstremt varmt og morgenen etter hadde nok Pappa trodd at de ville stryke vannet fra minibaren fra regningen, men det foreslo de ikke. Men det var uansett ikke dette som var i fokus. Fokus var turens, i følge Fnate, egentlige formål – kjøpe lørdagsgodt. Fnate hoppet rett opp i jakkelomma og var klar.


Derfra guidet han Pappa. Han visste akkurat hvor han skulle. Ut døra og til venstre. Så til venstre ned en trapp og såååå. Han hopper ut av jakka og sprinter bortover mens han vinker på dem i butikken.

De har grenseløst mye sjokolade der. Butikken full. Fnate vet imidlertid at det er dem bak disken som er de beste. Det er bare at det er så innmari mange av dem. Han må rett og slett slenge av seg sekken og studere. Han studerer nøye og ekstremt lenge. Her skal ingenting overlates til tilfeldighetene. Fnate går nesten inn i transe og lar seg ikke affisere av køen han skaper.


Til slutt får han bestemt seg og roper på mannen bak disken.

– “Monsjør. Parlevo sjokkis! Silvople sekken full.” – han slår om seg med plattfransk og organiserer alt. Han tømmer sekken for penger på disken og forklarer at han skal ha sjokkis for alt. Han vil ha det i en eske og ingen plass i esken kan være tom, ettersom han har en elg hjemme som vil bli fryktelig mistenksom.

Som sagt så gjort. Fnate kan trygt reise hjem og det sitter en forventninsfull gjeng i sofaen. Helge er den eneste som ikke sier noen ting.

Helge er skråsikker på at Fnate har snikspist av fatet.


Men Fnate er usedvanlig selvsikker og lener seg bare tilbake og lar Helge pakke ut.

 

Til slutt sitter alle der. Helt stille og i andakt over alt sammen. Helge kontrollteller 10 ganger men kan bare konkludere med at det ikke mangler så mye som en smule.

Nå er det bare en ting som gjelder. Lørdagskos med sjokkis og film!

For en tuuuur…

Pappa skulle som sagt spise en ku på vei til Brussel, hvilket betød en betydelig omvei for Fnate – der han var på lørdagsgodisjakt. Første strekket var med SAS til Stockholm. Pappa hadde booka sånn PLUSS-billett, hvilket betød at Fnate kunne raide tralla som han ville. Det kosta visst bare 20 kroner med enn bak gardina også så da var det enkelt valg. Fnate fyller lommene fra tralla og setter seg så og titter ut vinduet mens han tømmer en brus. Fnate trivdes fint i PLUSS han. Pappa hadde for få måneder sagt at han aldri, aldri, aldri skulle kjøpe en billett i PLUSS. Det skulle ikke bli siste prinsippet han brøt på denne turen. 

 

Men så har Pappa sagt mye rart opp igjennom. Han skal aldri ditt og aldri datt. Alle disse svært dype og kompliserte tankene surrer rundt i knollen til Fnate der han sitter og koser seg med brusen sin.

Vel fremme i Stockholm skulle Fnate sjekke inn på flyplasshotellet mens Pappa reiser inn til byen og spiste Grand-Ku. Da Pappa kom tilbake hadde han også spist hest, men det er en annen historie. Det som teller er den Hollywood-treatment’en Fnate fikk da han sjekket inn på Fnatisson Blu på Fnatlanda. Noen har nemlig stukket til Fnate et svart VIP-kort, så når han tasset inn og sa han het Fnate ble det oppstyr. 

 

– “Han er her, han er her” – sa dama bak disken og så begynte de andre å ringe rundt. Fnate var ekstremt opprømt. Man kan si mye om Fnatingen, men Hollywood treatment liker han. Forrige opphold fikk han sjokolade på rommet. Han slikkert seg om munnen og jogger ned gangen med nøkkelen veivende over hodet. To damer står fortsatt og vasker døren på rommet da han kommer joggende. De hilser han velkommen inn. Han sprinter bort til desken og finner… frukt. FRUKT???? Hva skal Fnate med frukt????

Fnater trenger mye rart når de er ute på tur, men svært sjelden trenger de frukt. Her har Fnatisson mye å lære om “know your customer”. 

 

Dagen etter bar det videre på ferden. Denne gangen bak gardina. Langt bak gardina. Så langt bak at Fnate var redd for gjengslagsmål og diverse. Han trives slett ikke der, og kom ikke ut av bagen. – “Det er sikkert bare masse frukt der.” – grynter han til Pappa. Heldigvis var det mellomlanding i Købenfnat der de har kantine.

Han klaget sin nød til kantinedamene, som ga Pappa strenge blikk (mente ihvertfall Fnate). Men han fikk seg nå uansett brus. På kantina har de også sånt fint brusskap som Fnate kan sitte og vokte. Han blir veldig territorial av sånne og kan bli forferdelig sint om noen andre nærmer seg. 

 

Etter litt bar det videre på den siste flyturen ned til Brussel. Også den milevis bak gardina. Han er nesten fremme. Bare en liten togtur igjen…

… så kan han sjekke inn på hotellet. Her har han ikke noe VIP kort, men de var allikevel kult og ga Fnate en brusbong mens Pappa sjekket inn. Det er andre boller enn appelsiner og druer.

Det er en nokså fornøyd Fnat som sitter på Le Meridien og venter på Colaen sin. Nå skal det bare soves, og så skal Fnate ut og handle.

 

Om han fant sjokoladebutikken? YESSIR. Følg med imorra.

Sjokkisjakta 2013…

Fnatingen er endelig på vei til Belgia for å kjøpe lørdagssjokkis.

– “Nåde den dimlingen om han smaker før han kommer hjem” – mumlet Helge bak et sammenbitt smil da de vinket farvel.

 

Fnate hørte det ikke sånn i farta. Nå er det SAS til Brussel via Stockholm og Køben. Pappa skal nemlig spise en liten ku i Stockholm på veien.

Etter mye om og men…

Gutta blir ikke enige. Tellef sverger til Stein-Fnat-Papir. Helge vil heller ha håndbak. Fnate vræler og Thuang blir helt hysterisk når folk krangler og lar det gå ut over Tellef.

 

Til slutt ser de ingen annen løsning enn å ringe Bestemor. Heldigvis har Pappa fått sånn Skype, så han kan ringe til Bestemor selv om hun er helt nede i Syden.


På forhånd hadde BSSW og FedEx mannen allerede argumentert for at det burde være en elefant som reiser. Så kom Mammaen til Sparkende Foting på banen og trakk frem at det burde være en som klarer å gjennomskue Pappas slue pek som reiser – slik at de ikke kommer hjem med en gulrot.

 

Bestemor var klar i sin tale. – “Det må bli Fnate. Det er tross alt han som er sjefen i huset til Pappa“. Mens Tellef resignerer i aksept slenger Helge lua i bordet og sturer. Men Bestemor muntrer han opp raskt. Om 1 god uke er det hans tur igjen. Da skal de alle sammen til Moose i Wyoming, og gjett hvem som er sjef der.

 

Det avgjør saken. Fnate reiser, og de samler seg rundt valutaboksen for å samle lommepenger.


Med såpass mye kompetanse på bordet går det raskt og Fnate har en god stabel med klingende mynt å stappe i sekken.

Og ikke nok med det. Da kom også Pappa bort med en pakke fra Pappaen til Sparkende Foting. Bare siden det ikke skal flyes BA, og Fnate kan risikere å savne det noe helt grusomt. FedEx mannen låner nemlig stolen til Fnate (på BA) og det er tungt å tenke på.

 

I morra efta begynner turen, og den går via Stockholm.

Hvem skal kjøpe lørdagsgodtet denne uka?

Gutta er vel hjemme og Tellef og Helge skal heller ikke opp til Bestemor. Grunnen er at Bestemor er i Syden, og ikke kommer hjem før gutta selv skal til Yellowstone. Det er under to uker til, og normalt hadde alle tre stått opp ned og ristet av forventning.

 

Men Charterturen stjal litt oppmerksomhet, og nå har Pappa plutselig dratt et annet ess opp av ermet.

 

– “En av dere kan få reise til Belgia og kjøpe lørdagsgodt på torsdag. Dere kan selv bestemme hvem” – sa Pappa nonchalant på vei ut døra i dag tidlig. Gutta ble sittende som spørsmålstegn i sofaen.

De får knapt summet seg, men snart går diskusjonen høyt. Tellef slår opp på interwebben og slår fast at Belgia er kjent for sin sjokolade. Det debatteres derfor heftig om hvem som skal bli med å shoppe.

Tellef foreslår at de skal ta Stein-Fnat-Papir om det igjen, men Helge gjennomskuer dem med det samme. Han har ryki på den smellen før. Thuang blir veldig oppskjørta og tar Tellef et riktig rufsetak, før de andre får forklart at det ikke var onskapsfullt ment.

Men spørsmålet gjenstår fremdeles. Hvem skal de sende ut på tur til Brussel?

Luftens helter!

Etter at Hawaii-mannen hadde blåst opp svømmevesten kunne gutta ta av. Helge får med det samme et glass av herligste nedfallsfrukt i hånda. Denne var laget av druer som hadde fallt nære stammen og derfor var de spesielt fruktige og gode. Han er i et ekstatisk humør allerede før flyet når marsjhøyde, og slipper en brakende rap for å vise at han liker frukten.


Når de kom opp fikk Pappa laksen sin. Det er et stamrituale med Pappa og Fnatnessclass hos SAS, at det alltid serveres laks. – “Den lastade vi specielt til din Pappa” – ertet propellen fra SAS Operations.

 

Gutta… De hadde ikke tid til å dvele ved dette. Spesielt ikke Helge. Ved første pling i setebeltelyset er han ute av setet og jogger bakover for å finne sin Amerikanske kompis Bull Moose. Fnate kommer løpende etter, mens Tellef synes det blir litt i meste laget. På rad 20 hadde Bull rigget seg til med ildvann og godt humør. Fnate drikker bare Cola, men lener seg inn for å bli med på ALLE bildene.


Etter litt tid hos Bull er det fotoposeringer rundt omkring i flyet. Fnate og Helge ble kjent med en hel del nye folk og fyrer og jenter. Pappa soset og fikk ikke foreviget poseringen sammen med Sophie fra Lufthansa, men kanskje Sophien kan sende bildet?

 

Derimot var det mange andre som skulle ha sitt. Fnate husker ikke alle, og Helge på sin side husker ABSOLUTT INGENTING etter det første glasset nedfallsfrukt. Men det var gøy å hilse på alle.

 

En, som het Seth husker de godt, for han lignet ganske mye på den såkalte Gnurrebukken som bor hjemme hos Mamma og Fnate’s halvbror. De poserte villig sammen med Seth.

Alt i alt tok charteren 3,5 timer, og inkluderte lavflygning over Lysefjorden og Stavanger. Den inkluderte også all den drikken Fnate og Tellef skulle kunne ønske seg. De var ikke i nærheten av å klare å tømme beholdningen av Cola. Helge og Bull Moose derimot… Når flyet landet var det ikke så mye som en antydning til nedfallsfrukt igjen på flyet. Alle flasker var håndvrengt og slikket på innsiden. Det preget også formen til Helge resten av den kvelden. Det bar rett opp på rommet, der han ble liggende med kalde omslag og hodet over kanten.

Morgenen etter er imidlertid alle i bedre form og kan nok en gang nyte utsikten fra rommet. Denne gangen er det over Kongens By – Købenfnat.

To av guttas første chartertur er over. Var det så ba som de hadde håpet? JA – Det var til og med bedre. Terningkast 6

Å fly charter…

…er ikke dumt. Alle ville hilse på Fnate, og en som kalte seg BSSW kom til og med til Fnate med pre-boarding Japp. Fnate tok den med seg i lomma.

Han møtte også den kjente elgen fra Atlanta, og elgen hadde svært mange gode historier fra Coca Cola fabrikken i byen. Elgen heter Bull Moose og er en elg etter øl. Der har han visse likhetstrekk med Helge, selv om Helge jo foretrekker nedfallsfrukt foran øl. 

 

Det ble tid til et kort toppmøte i kantina før selve flighten begynte. Bull Moose fikk øl og Fnate fikk Cola. 

I bakgrunnen stod kabinbesetningen og hoppet og en fra Fantobonus svarte på masse spørsmål fra forsamlingen. Han hadde masse veldig gode svar som:

– “Det titter vi på

– “Det skal vi se på

– “Det tenker vi på”

“Det kan jeg ikke si noe om”

Og ikke minst – “Bare vent og se det kommer mye spennende.

 

Fnate var utrolig imponert og synes han fikk svært mye ut av dette møtet. 

 

Deretter var det tid for boarding. Her kom nok en spesialitet med charterturer – de demonstrerer mer nøye hvordan alt sikkerhetsutstyret virker. Som for eksempel hvordan man faktisk blåser opp redningsvestene. Uvurderlig kunnskap og takk til Hawaii-mannen.

Flyturen kunne begynne – og hvordan den gikk – det får vi vite på Søndag. Gutta er nemlig fullstendig slått ut og har ikke noe mer å gi idag. 

Charter’n blir bare bedre og bedre

Første kvelden av charterfeberen var strålende. Det vil si, først måtte de møte opp på sånn velkomstmøte som det alltid er på charter. Der ble det  informert om alle utfluktene som skulle være, og det ble servert Sangria eller noe sånt. 

 

Det var ihvertfall en dame som bablet om noe, og så var det Sjonkel Rimova som grep mikrofonen og snakket om Harstad og dalstroka uttafor. Det ble mye klapping, og Helge prøvde gang på gang å starte en klappesalve og takke for talen. Uten at det hjalp.

Men omsider var det over og gutta kunne løpe ned på rommet der de charteransvarlige hadde vært innom med en stor sjokolade. 

Helge hadde derimot trukket vinerloddet i talen, og fikk for første gang i sitt liv registrere seg selv som representant for den nye reisenettsiden. Og ikke nok med det, han fikk være første registrerte medlem, og nettsiden åpner ikke engang før imorgen. Den heter www.bonusfeber.no og Fnate selv er fast skribent sammen med Pappa. Fnate skal også etter planen få sin egen personlige spalte. 

 

Men for Helge er det nå som gjelder. Han er medlem og han har skrevet et meget dypt innlegg allerede.

Nå skal han feire med hurrabrusbongen sin. 

De andre gutta og Pappa går heller og legger seg. Helge skal forsøke seg i 33 etg, men Pappa sier han lar døra stå åpen. Imorra skal det flyes charterfly, og så langt har charterferien vært tipp topp.