Bestemor er på vei hjem og Fnate skal ut på ny tur

Det er lørdag kveld og i morra tidlig skal Fnate avgårde på tur igjen. Ren jobb denne gangen, som velferdsoffiser, og på denne turen har Pappas planlegging vært på et helt annet nivå en ved katastrofen i Asia.

 

 

Men imorra kommer altå Bestemor og Fungerende hjem etter 5 uker i Syden. Helge skulle opp og hjem, så han var der når de kom hjem. Men han skulle også sørge for å fylle opp kjøleskapet deres. Han hadde jo tjent en hel del penger når han var på tur i Asia, og disse hadde han tenkt å bruke på å fylle Bestemors kjøleskap. Ikke bare det, han planla å sitte på kjøkkenbordet så det kom helt klart frem at det var han som hadde gjort det. En ting er å gjøre en god gjerning, noe mye bedre er å få skryten for det. Han ser for seg en skikkelig bamseklem. Det gjør han.

 

 

Han har virkelig klint til også. Både brød, smør, pølser, pålegg, Japp og smudi. Han har med en avis også. Den ble etter lange forhandlinger kjøpt av Fnate for en krone. Også har han med tøflene han fikset i Hong Kong. Bestemor har nemlig vondt i stortåa etter å ha lekt fjellgeit på Tenerife. Da er disse tøflene perfekte.


Det som imidlertid overrasker Helge litt er at Fetter-Ku, med familie, også har vært innom. Heldigvis hadde de kjøpt noen helt andre ting, så til sammen bør Bestemor bli skikkelig fornøyd. Både Helge og Mammaen og Pappaen til Fetter-Ku fortjener skryt etter dette her.

 

 

Fnate… Vel, han har pakket ferdig til morgendagens tur til Washington. Han hadde jobbsekken klar, og det var rimelig grei skuring.

 

 

Det som derimot må gjøres er å drille Staut i hans jobb hjemme. Sånn er det nemlig i familien til Fnate, at alle må bidra med sin del.Fnate reiser og drar inn penger. Thuang har så vidt begynt med det samme. Staut sin jobb er å tisse på blomstene med jevne mellomrom. Fnate går igjennom alt dette på forhånd. Sørger for at stoler og benker er rett plassert etc. Det prøvetisses, rett og slett.

Det er viktig med denne tissingen, for ellers dør nemlig blomstene. Pappa har ikke grønne fingre, og har klart å ta livet av både jukkepalmer og kaktuser. Det trengs sårt en mamma i dette huset, men inntil videre må bare alle trekke sin del av lasset og gjøre sitt beste.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg