En hel uke uten skribling…

Fnate var fryktelig sliten etter Japanturen og derfor har det ikke blitt så mye skribling. Ble ble en fryktelig tung vei hjem pga snøkaos i Tokyo. Det var trasking i snø og regn, og lang venting på iskalde tbanestasjoner. Helge hadde smugtestet plommelikøren på hotellet og var helt slått ut. Pappa hadde likeledes droppet frokosten for å sove lenger, og var ikke i slaget etter 5,5 timer med mas gatelangs i byen. De som lurer på hvordan dette gikk for seg kan lese om det på Pappa sitt reisebrev på bonusfeber her:

 

Det skulle bli British Airways som reddet dagen til slutt. Fnate hadde sånn “duresete” med “duregardin”. Det betyr at Fnate har enkel tilgang til ymse betjeningspaneler som får gardiner og stoler til å gå opp og ned mens de durer og brummer. Veldig praktiske innretninger.


Men Pappa var i et slitent humør, og Fnate slapp knapt ut av bag’en hele turen. Bare en svipptur opp for å spise dessert. Den var forresten skikkelig, skikkelig, skikkelig god. Det var sånn kake som det bare rant sjokkis ut av når Fnate satte gaffelen i den. Også var det is ved siden av.


Deretter brøt krangelen løs igjen og Pappa stappet en dritstur Fnat ned i jakkelomma inni skapet. Hverken Pappa eller Fnate trodde at noen engang hadde oppdaget Fnate. Fnate følte seg heeeeelt forlatt og glemt…

Det så lenge svart ut. Når filmen var ferdig gikk Pappa for å skifte til pysjamas og spurte om flyvertinna kunne re opp senga. Fnate kjente tårene presse på inni skapet. Skulle ingen bry seg om han. Han var midt i et snufs da skapdøra gikk opp og han tittet opp på flyvertinna. Hun skjønte hvordan Fnate hadde det, og hjalp han bort i senga.

 

– “I took the liberty of helping your little friend out for you” (jeg tok meg friheten å hjelpe ut den lille vennen din for deg) – sa flyvertinna til Pappa når han hadde skiftet. Pappa så ut som et spørsmålstegn til han kom til senga og Fnate lå der.


Pappa ble målløs. Her hadde Fnate fått mer “Hollywood-behandling” av BA enn noen gang før. – “Var de i skapet og henta deg????” – spør han. Fnate nikker snurt. Han er ikke fornøyd med Pappas håndtering av Papparollen, og har ingen planer om å slippe Pappa oppi senga.

 

Det blir en lang forhandlingsrunde som ender med at Pappa må rusle til Club Kitchen og hente sjokoladekjeks til Fnate. Først da Fnatingen sitter og gnafser i seg kjeksene kan Pappa legge seg. Pappa lover at Fnate skal slippe å sitte i skapet mer altså. Det går tross alt ikke an.

 

Nå har Fnate vært hjemme en hel uke, og i morgen skal han ut på tur igjen. Denne gangen til Uniten.

 

Helge på sin side skal hjem til Bestemor, siden hun kommer fra Syden imorgen. Han skal opp idag, og driver med pakking av klær, de nye tøflene sine og lønningen fra Asia turen. Han skal bruke litt av lønna på å kjøpe mat til Bestemor, så hun har noe i skapet når hun kommer hjem. Men litt skal også spares.

 

Men først er det altså 3-mil i OL. Eller NM, som det kalles. Helge rigger seg til i fotballdrakta og er klar for å heie.


Han gleder seg veldig til å treffe Tellef og Bestemor og Fungerende og alle igjen. Og så skal det jo diskuteres med Bestemor hvilke følger det skal få for Pappa, når han legger Fnaten sin i skapet på en lang flytur.

2 kommentarer
    1. Jeg og Pappa har vært der. Pappa drakk pappabrus sammen med gullgravere i 7 timer og så dro vi igjen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg