Ny koffert…

Fnate har hatt en fast base-camp på reiser siden 2009. Den het Tumi-trollet og er en koffert. Denne kofferten har Fnate reist over 500.000 kilometer i, og han vet alt om hvordan den funker. Men 500.000 kilometer har også satt sine spor, og selv om den fortsatt ser like fin ut, så bråker den som en traktor. Det er vanskelig for Fnate å sove i den når den blir trillet, for eksempel. Han har ikke klaget, men andre folk som sliter med å høre hverandre snakke når Pappa triller… De har klaget.

 

På vei hjem fra Amsterdam satt Fnate i KLM kantina når Pappa reiste seg og sa at han skulle gå ut og finne ny koffert. Fnate passet bordet til Pappa kom tilbake. Fnate ventet et nytt Tumitroll. Det gjorde Pappa også. Men isteden kom Pappa trillende tilbake på noe han hadde sagt han aldri skulle eie. En Fnatova koffert. Fnate myser svært skeptisk på denne nye doningen, og vil ikke helt krabbe ut av Tumi-trollet.

 

Men allerede da deskulle ombord i flyet begynt den å vise noen fordeler. Fnate og Pappa hadde ALT for mye håndbagasje pga innkjøpet. 2 store trillekofferter og ryggsegg er helt i overkant og Fnate gjemte seg flau unna. Pappa sa med en gang at han beklaget at han hadde så mye og forklarte saken.

 

 

– “Det gjør ingenting når du har en Fnatova Classic. Da kan du ha med så mye du vil hos KLM” – sa pørseren. Med det begynte Fnate å føle seg noe mer komfortabel med sitt nye mobile hjem. En koffert er jo som en bobil for en fnat.

 

 

Vel hjemme er han både selvsikker og fornøyd når han viser den til gutta.


De må finne ut hvilke muligheter den åpner for. Den har helt klart noen ulemper, som at det ikke er glidelås. Det blir vanskelig for gutta å ta en smugtitt ut.

 

 

På den andre siden oppdager Helge raskt alle bekvemmelighetene ombord. For eksempel en ganske praktisk seng.


Den er slett ikke dum den her altså. Den skal på sin første test på mandag, når Fnate og Helge skal til Hång Kång og Tokyo.

 

 

men i helgen har de fri, og det blir Staut som skal på sin første tur alene. Han skal prøve seg som velferdsoffiser i Stockholm fra lørdag til søndag. Han er forferdelig spent og går rundt i ring for å sørge for å huske alt han skal ha med.

 

 

Og det har kommet kort fra Hawaii…

Jadda.

2 kommentarer

Siste innlegg