Fyrer i arbeid

Vel hjemme fra USA hadde Fnate invitert kompisen Tellef hjem. Det var riktig lenge siden de hadde vært sammen mer enn bare et par timer, og dessuten hadde Fnate en plan. 

 

En riktig plan. Han ville nemlig invitere med Tellef på sommerens stor-ekspedisjon til Micronesia i sommer. Fnate skal nemlig til Kosrae for å smake på brusen der. 

 

Tellef var jo svært entusiastisk til det hele. Problemet var bare at han ikke eide nåla i veggen. Han var blakk som ei kjerkerotte. 

 

Men også dette hadde Fnate tenkt på. 

 

- "Feriepenger, Tellef. Feriepenger!!!" - roper han og veiver villt med armene. 

Tellef mener imidlertid det er noen skjer i sjøen her, siden man sannsynligvis må arbeide før man kan få feriepenger. Fnate blir litt rådvill av denne skruballen av en innsigelse. Han hadde aldri hørt om en sånn tullete regel. At man må arbeide for å få feriepenger. 

 

- "Neeeeei... alle får da feriepenger. Man må bare gå til Pappa og si til han at du må ha feriepenger, og omtrent hvor mye" - mener Fnate. Tellef tviler.

 

Pappa... han skuffet, som vanlig, Fnate. Det var ikke tale om å drive å betale ut feriepenger til kreti og pleti som ikke hadde jobbet. Men om de ville jobbe, så skal de få feriepenger til å reise. 

 

- "MAKAN!!! Det er sååååååå urimelig!!!" - Fnate tar tre runder piruett på gulvet før han kaster seg ned og later som han er død. Men når han til slutt glipper med øyelokket er det ikke lenger noen der. Så gutta må pent jobbe. De skal jobbe en uke.

 

Før arbeid er det viktig med frokost. Gutta går for skolebrød og litt rød "salat". Så bærer det inn på storkontoret. 

 

Dagens oppgave er å telle antall sjokolader i sjokoladeskålen. Fnate teller og Tellef noterer. 

 

Det blir en del svinn, og Pappa indikerer at det nok er siste gangen de får akkurat den oppgaven. 

 

Til store protester, så klart. 

 

Men akkurat nå tyder det på at gutta skal til Kosrae samme. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits