Hvorfor er det ikke jul snart?

Når det begynner å rasle i julepapir i kåken starter det så smått å gå i ball for Fnatingen. Jul er best!!!

 

Det skal shoppes julegaver og Fnate liker å bare sitte der i nisselua si og base med alle tingene. Men samtidig er det grusomt forferdelig å vente på julaften. Han får lov til å både riste og klemme og lukte på pakkene på bordet. Sånn er regelen.

 

Men det knyter seg i magen og bobler i hodet samtidig. Han har jo bare lyst til å slippe løs et URBRØL og røske av papiret og kaste bitene i hytt og vær. Pappa kjenner på en måte følelsen.

 

Fnate er en "huleboer" når det kommer til julegaver


Og så ønsker han seg så grusomt mye. Alle typer digg står på lista. Han ønsker seg Zucharello-trøye og Ranger caps. Han vil til hytta på Bora Bora. Også vil han på handletur til Sverige i den nye bilen som Pappa venter på.

 

- "Også fred i verden!" - roper han mens han fillerister en liten pakke.

 

Men det er ikke lenge igjen nå. Vi snakker dager, ikke uker.

Juleshopping med Fetter Ku

I går fikk Fnate med seg Fetter Ku og onkel Ole på juleshopping i London. At Fnate får dra er en nokså årlig tradisjon, men at Fetter Ku skal være med er helt nytt. Det var derfor en spent gjeng som satt på kantina og ventet på morraflyet. Fryktelig tidlig var det også, men potetgull er godt uansett når på døgnet det er.

Det ble sammenlignet lommepenger, noe som ledet til litt krangling. Fnate hadde så klart gått for klingende mynt, mens Ku hadde valgt sedler. Det som var irriterende var at når Fnate forsøkte å belære Ku litt om dette, så satte Ku seg kraftig til motverge. Han mente at hans sedler var mye mer verd enn Fnate sin håndfull med mynter.

 

MAKAN!!! Og sånne skal man ha med på tur?

 

Men de kom seg til London, og når man tyter ut av tbanen på Hyde Park Kårner, så skal det mye til å være kranglete. Her er det biler med ørten koppholdere, butikker og noe av verdens ypperste kunstverk.

 

Dette er for eksempel noe av det vakreste Fnate vet - "Balanserende elefant". En perle innen figurativ kunst.

Som en digresjon, er Storonkel O tilhenger av non-figurativ kunst. Det er kunstnere som fortsatt ikke har klart å lage kunst som ligner på noe. Men disse kunster og kunster og håper de etter hvert skal lære seg å lage noe som folk kan se hva er. Fnate synes det er hyggelig av Onkel O å heie på disse. Alle trenger noen som heier på nettopp seg.

 

Men det viktigste er jo så klart shoppingen, og den påfølgende pausen med kake. Det er fryktelig godt med kake, og Fnate studerer menyen nøye

Han vurderer å gå for sjokoladekaka, da Fetter Ku, ramler utover bordet. Han har nemlig vært og smakt på voksen-brus og er i en tvilsom tilstand.Det er pussig hvorfor det ALLTID skal være sånn med førstereisgutter. Fnate holder seg laaaaaangt unna voksenbrus, men alltid skal nybegynnerne prøve. Og det er jo åpenbart hvordan det går. Er det rart man blir oppgitt???

 

Og på kantina på veien hjem rigger jaggu Pappa i stand dagens trippel med hurrabrus til Onkel Ole. Fnate er livredd det skal gå helt over styr med han også, men åpenbart er Onkel Ole relativt durkdreven i gamet.

Det er en utmattet og glad Fnat som omsider kommer hjem rundt midnatt. Han har hatt en fenomenal dag på tur, og har shoppet en pose større enn seg selv. Den som kommer og sier at hans mynter ikke er verd noe kan ta seg en bolle.

Ti ville hester får ikke Fnate inn på soverommet. Han vil sove med alle tingene sine. Og han vil sove der han slapp dem.

 

NATTA!

 

Fly med kino!!!!

Fnate har (igjen) hatt sitt livs flytur. Hverken mer eller mindre.

 

Etter mye om og men og lang tid på kantina i Bangkok (med intens stirring) er det boarding. Og denne gangen har Pappa faktisk gjort et skikkelig stykke arbeid. Fnate har fått fly med kino!!!!!

 

Med kino....

 

Privatjet'er kan gå og legge seg. Fnate har kino, med lerret og greier.

Stor prospektor har de også. Hva er sjansen for å få til noe sånt? Pappa er litt skeptisk og mener at sist han opplevde dette var på sin første lange flytur i 1995.

Fnate bare overser surmulingen til Pappa, og en fyr som lager et veldig spetakkel. Han syntes 5000 euro per pers for billetten på dette flyet umulig kunne passe og klager veldig. Pappa lager ikke leven altså, han bare surmuler litt. Helt til han hører hva han andre har betalt. Da blir han mye bedre i humør, for selv har han også betalt rundt 5000... kroner.

 

Men Fnate er i syvende himmel og overser alt. Dette er overlegent det beste han har sett, og han blir bare sittende og klappe og veive med armene.

 

Han får til og med egen sjokoladeskål.

Pappa fikk ikke smake. De kom nemlig først med sjokoladeboksen, og Pappa tok en... EN???? Fra en hel boks????

 

Fnate var målløs, og da flyvertinna oppdager han kommer hun rett og slett tilbake med en hel skål. Med klar beskjed om at han ikke trengte å dele. Det gjorde han da heller ikke.

 

Nå er han hjemme. Han har shoppa pakke og skal ut og levere imorra. En husholdningspakke.

Jeg vil hjeeeeeeem...

Pappa hadde brått gått inn i Asia-syken modus. Det var i Bangkok, det var varmt og Pappa fikk plutselig hetta. 

 

Ting tydet også på at han var velkommen hjem, og da var det kjørt. Fnate tar seg bare til panna og promper av det hele. Han er nemlig i et fenomenalt humør. I går gikk nemlig Fnat Seasons HELT OVER STYR i råkkestjernebahandling. De hentet han i limousine, og det stod en stor komitee av folk og ventet utenfor hotellet.

 

I det han og pappa kom inn i lobbyen, kom en striglet fyr løpende bort og tok Fnate og Pappa i hånden og introduserte seg som hotellsjefen, og ønsket Fnate hjertelig velkommen tilbake. Siden det var selveste Fnate som kom hadde han endret enkeltrommet til Fnate til en leilighet som var en del større en leiligheten Fnate og Pappa har hjemme. Det var terrasse og pool, og hverken Fnate eller Pappa visste engang at de hadde sånne der. Fnate slapp til og med å sjekke inn, siden en tjener løp og ordnet det hele. 

I leiligheten har de satt frem sjokolader til Fnate og fyllt opp minibaren. Så hvorfor Pappa vil hjem er utenfor hans forstand

Han blir bare sittende og stirre forbauset på Pappa, mens han stapper i seg sjokkis. Han prøver å ymte om at det er meningsløst å dra hjem så lenge det finnes brus i skapet og sjokkis på skåla. Men til liten nytte. Pappa har allerede ringt til både Colombia og Tyskland for å avbestille de originale billettene hjem. 

 

Når Fnate blir med Pappa ut på terassen for å samle myggstikk, er statusen at han ikke lenger har noen billett hjem. Han er i Bangkok, og Pappa har avbestilt hjemreisen. Fnate er bittelitt skeptisk akkurat nå

Han spør om råd på Fnatusfeber. Hva nå? 

 

Men bortsett fra å være litt nærvøs for aldri å komme hjem til Bestemor igjen, vet han at det nok løser seg. Når Pappa stirrer i telefonen og får raptus midt på natta ender det sjelden dårlig. 

 

Det gjorde det heller ikke nå. Dagen begynner med at Pappa sier masse rart og spiller en sang. Men så bærer det til flyplassen. Fnate får velge stol på en plansje og blir så kjørt i full fart rundt på flyplassen, frem til han lander i en kantine han har vært i en gang for mange år siden. 

En rask titt i menyen så bestiller han Fnat Pellegrino til seg og Kaffe til Pappa. Jentene i kantina forsøker å få Pappa til å gå med på Thai massasje, mens Pappa stri-nekter. Menn skal ikke brettes i to, forteller han. Fnate gir beng så lenge han får brus. 

Men han har fremdeles ikke sluttet å stirre skeptisk på Pappa. Det må man nemlig ikke. Man må aldri la pappaer tro at alt er i orden. Man må holde dem på tå hev, ellers går det nedover... raskt. 

 

Fnate er muligens liten, men han er ingen amatør

Etihad Airways - et smultringselskap

Fnate har ikke blogga så veldig mye i det siste, og det skyldes at det har vært hektisk på alle fronter. Det har vært mye tur, og så har han skrevet dugelig reisebrev på Flyprat sammen med Pappa. 

 

Nå er han ute på tur igjen. Akkurat nå er han i Jakarta, men det er altså veien dit som var så fin. Han fløy nemlig noe han aldri har fløyet før - Etihad Airways.

 

Det begynte nokså irriterende, i Abu Dhabi. Selve byen er sikkert fin, men første irritasjonsmoment var at det var umulig å finne ut hva som var Club Soda. Fnate ELSKER Club Soda, så når han er på tur er det bare det som gjelder. Men her var det nesten umulig, og han må til slutt gamble.

Den andre er at Pappa fant et mammaemne i kantina. Hun het Maria og var fra Bunguluru. 

 

- "Bunguluru??????" - spurte Pappa forvirret. Til og med Fnate syntes dette var litt interessant... til å begynne med. Når hun forklarte han at boksen han fant faktisk var Club Soda ble han faktisk solgt et øyeblikk. 

 

Han begynte faktisk å lure på om det var et mammaemne selv også, et sekund. Mammaer som kommer slepende med brus er oftest kvalitetsmammaer. Men så glir han liksom ut i glemselen og blir overlatt til seg selv mens Fru Bunguluru og Pappa babler.

 

Fnate blir sur.

Fnate heller i seg 1,2 liter Club Soda for å få oppmerksomhet. Det hjelper ikke. 

Fnate får grusomt vondt i magen av all Club Sodaen. Det hjelper ikke

 

Det eneste som hjelper er boarding, og på dette tidspunktet er Fnate helt i kjelleren. Det kan kun gå oppover, og det gjør det også. Fnate blir båret, snufsende og kvalm, inn til sitt første møte med Etihad Airways. Han blir møtt av en helt Britisk flyvertinne som ser at han trenger å bli tatt vare på. 

 

Og denne har han ikke vært med på før. En kasseseng som passer akkurat til han. Ihvertfall hadde den passet perfekt om han ikke hadde tatt så mye brus. 

Men den har altså sååååå praktiske vegger, så Fnate kan vralte seg rundt og detter ikke ut selv om det skulle bli litt turbulens. 

 

Og så kan han bare trykke på en knapp, så kommer de med godteri til både han og Pappa. Det er et perfekt system. 

Man skal være bra grinebiter for å være langsint under sånne forhold, og Maria fra Bunguluru er fort glemt. Fnate lanserer til og med forslaget om å flytte inn i et Etihad fly, uten å få nevneværdig gehør for dette. 

 

Men ingenting ødelegger formen til han og Pappa. Etter drøye 8 timer med TV-serier og diverse munngodt er det landing og rett fra Etihad til Fnat Seasons.

 

Rett utenfor flydøra, i gaten, står det en med Fnat Seasons skilt og Fnate sitt navn. Han blir lempa rett inn i landet. Forbi toll og passkontroller i et eneste kjør. Deretter er det full råkkestjernebehandling, sånn som bare Fnat Seasons kan klare, helt frem til han er på rommet. De har satt frem sjokoladekake til han. De vet hva han liker.Unødvendig å si at Fnate liker Jakarta marginalt mer enn Pappa. Pappa skal imidlertid bare sjarmere en kunde over frokost, og så bærer det avgårde igjen. Greit nok, for Fnate har uansett spist opp det som er av kake. 

 

Nå er det Singapore, og Fnate tar seg en brus i kantina mens han gruer seg. 

Det er de derre Singapore Airlines igjen... Singapore Gørls. Fnate liker det ikke. Ikke i det hele tatt. De tar ALL oppmerksomheten, og om det er noe Fnate misliker intenst så er det å ikke være midtpunkt. 

 

Han har prøvd det noen ganger, og det er et konsept som passer han uhyre dårlig. 

hits