Jul med Fnate...

Jula er en av årets veldige høytider, og Fnate har ikke hatt tid til å blogge på en liten stund på grunn av dette. Delvis har det vært mye som har foregått, og delvis blir han så veldig oppskjørtet av jul at han må roes ned.

Fnate må iblandt legges med bena høyt, og andre ganger må han puste i papirpose. Jul er store greier og det går ofte litt i ball for en liten fyr. Men til sist kom julaften. Julemiddagen var hos Goma (Setesdalsk for godmor - som betyr bestemor). Her var selvfølgelig også Helge og Tellef siden de bor der. Og som naturlig er har de plass ved bordet sammen med de andre...Fnate hadde fått nisselue som førjulsgave av mamma, så den hadde han stort sett på seg hele tiden. Heldiggrisen Fnate fikk også nøtt i risgrøten. Den spiste han opp ved en glipp. Heldigvis kom den ut bak før desserten var over. Så Fnate fikk en liten gris.

Når julenissen kom gikk det i ball for Fnate igjen, og han lå med beina høyt mens gavene ble utdelt. Men gavene kom, og han og Tellef kunne pakke ut både sjokolade og brus. De strikoser seg med sakene:Den aller fineste gaven var imidlertid tøflene som Goma hadde strikket. Han hadde ønsket seg tøfler i mange år, men ingen fikk det til. Goma derimot - Hun kan han stole på. Dette er de fineste tøflene noen elefant noen gang har hatt.På første juledag måtte han tidlig opp og dra videre. Da skulle han til Mormor, onkel Jøgge og Mamma på Trysil. Der ventet det mer sjokolade, mer brus og ny gave. Fnate fikk en vaskeekte bamse:Han bruker mye tid på å fortelle bamsen om livets viderverdigheter og steder han har vært. Bamsen lytter, i likhet med bamser flest, lydig og interessert på Fnates råd og historier. De bryr seg ikke om hull i historien eller usannsynligheter. Fnate synes dette var en utmerket egenskap, og bruker mye tid på å kose bamsen. Han har den selvfølgelig med seg til den provisoriske sengaDet eneste som trakk litt ned var at bamsen lot seg kose i fillebiter. Etter to dager i Trysil manglet Fnates bamse både armer og bein. Fnate lover å være litt mer forsiktig med sin neste bamse.

God romjul fra Fnate

Et salig strev i Tokyo

Fnate har ofte blogget om frustrasjonen sin over tomme minibarer når han kommer til hotellet. Når han har reist lenge og skal kose seg så vil han sitte i sengen, se på TV og gafle i seg godsaker. Isteden må han sitte og vansmekte til pappa finner det for godt å dra ut å kjøpe noe til han.

Vel fremme i Tokyo var begeret fullt, og derfor må det blogges om en gang til. 11 timer flytur, og så dette triste synet:Hva tenker de på, de som har sånne hotell? Tenker de overhodet ikke på små elefanter? Denne gangen var skuffelsen så enorm at både Fante og Tellef gikk rett til pappa og krevde en løsning. NÅ. De fikk omsider gjøre et dypdykk i pappas lommebok og strenet ut av rommet med et solid knippe harde kontanter. Ikke lenge etter kommer de pesende tilbake:Så må det fylles oppTil slutt synker de svette og pesende sammen foran kjøleskapet. Oppdrag utført, og kvelden er reddet.Nå ordnet det seg altså til slutt, men som Tellef sier "vi kan jo ikke ha det sånn? Noen må ta ansvar..."

Merkelige ting i Tokyo

Etter en laaaaang flytur, som ikke føltes så lang ettersom gutta stort sett lå i senga og purket med dyna over hodet, var de fremme i Tokyo. Det var et ytterst merkelig sted, og gutta lurte umiddelbart på hvordan noen kunne skjønne noe. Det stod ingenting på skiltene, bare masse tegninger. Men pappa fant en buss inn til byen. Tellef var fremdeles veldig trøtt men Fnate sitter litt småtufs på plass. Som alle ser må Fnate forferdelig tisse.Vel fremme på hotellet var det bare å sette igang med utforskingen. Det første stoppet var prompeavdelingen. Begge gutta ble svært skeptiske. Det var en knapp der som hette SPRAY. Den ble de ikke helt klok på. Var det slik at de måtte trykke på den først om de ruget på en skikkelig "fontene"? Eller var det en sak som faktisk sprayet ting opp i rompa? Underlig så det ut ihvertfall.Knappen til venstre ser minst like skummel ut, for ingen vil vel gå på do bare for å komme ut nedsølt etter å ha blitt dusjet hardt nedenfra? Unødvendig å si at de ikke fokuserte hardest på å prøve ut denne.

Kidnapping og Tokyo reise

Kvelden før avreise til Tokyo fikk Fnate og pappa en ide. Vi satte på oss sekken - dvs Fnate satte seg i sekken - og så ruslet vi opp til Bestemor og "kidnappet" Tellef. Etter en liten stund av forskrekkelse var han helt med. Han skulle på "hopp-på-tur" til Tokyo sammen med Fnate. Det ble en lang natt med masse sommerfugler i magen. De fant til slutt noen 3D briller og satte seg og så på TV.Morgenen etter bar det først opp til kantina på Gardermoen. Gutta synes det var flaut å bli tatt bilde av i barneavdelingen. Så de var litt molefunkne.Men så kom vi til København og den stoooore kantina. Her satt de sammen med de voksne hele tiden. Den dårlige nyheten var at flyet var 4 timer forsinket. Den gode nyheten var at det var mye kake og brus her...Den andre gode nyeheten var at Fnate hadde lastet ned Ole Brum bok til dataen sin.Så da var det ikke så lenge å vente allikevel. Omsider kom de seg ombord og det skulle vise seg at Japans treningen til Fnate fikk det til å gå litt over styr. Det var en Japans flyvertinne som passet på dem begge. Fnate prøvde seg først med "BANZAI!!!!". Uten særlig hell. Når hun kom med desserten - en trippel sjokoladekake - prøvde han seg med "HAI!!!". Det gikk mye bedre. Men så kom hun tilbake hele tiden og spurte om han skulle ha mer. Han sa "HAI!!" igjen og igjen. Han skjønte ikke hvorfor, men det kom bare mer og mer kake.

Til slutt sitter de begge (vel, Tellef ligger) grådig forspiste i sengen på flyet. Men de sov godt...Hele veien til Tokyo.

Gratulerer du har blitt oppgradert til Fnatness-Class

"Sjelden jeg har fått så konkrete tilbakemeldinger" ropte Fnate i gledesrus i skuffen sin idag tidlig. Når pappa stod opp hadde det nemlig kommet mail om at Fnate var oppgradert til business class på Tokyo turen. Det var Optiontown som fiksa biffen.

Fnate danset Banzai-dansen sin til han tryna utfor kontropult kanten. Han har gleda seg innmari til SAS sjokoladekake. Han slo seg litt i dysa, men var allikevel klar for å vise pappa noen Ninja triks.

Nednefor viser han det han sier er det slueste av alle Ninja triksene. KRÅKE-TRIKSET.

Pappa kunne ikke annet enn å innrømme at dette var et utrolig utspekulert triks han hadde lært seg. Det vanskeligste med det er å unngå å slippe en skikkelig braker mens man er opp ned. Det reduserer visstnok "Shock&Awe" effekten, men kan med gunstig vindretning ha en del andre ønskede effekter.

Men nå er det bare å glede seg....Fnate skal øve tromma si så han har plass til mye kake.

Fnate skal straks til Tokyo. Blir det Business Class??????

På lørdag skal Fnate til Tokyo med SAS. Det er lenge siden den lille ellefnaten har reist langt med SAS, så han gleder seg masse. Og så har han jo øvd veldig på Japansk for å klare å bestille seg brus.

HAI, BANZAI og SAYONARA er flittig brukte uttrykk når han ligger i skuffen sin og prater i søvne.

Det han er mest spent på er om han får fly Business Class. Han har gode minner der fra før:Pappa har brukt noe som heter Optiontown for å forsøke å kjøpe oppgradering. Om ikke det går håper han at han kan bruke Eurobonus poengene sine. Fnate har nok ca 3 poeng. Pappa har en del fler.

Men Fnate stri-håper han skal få slumre i SAS-køye, og spise sjokoladekaka som de kommer med etter middagen. Kanskje en liten sjokkis også.

hits