Ønskeliste

Da Fnate og Pappa reiste hjem fra søndagsmiddag og avissalg hos Bestemor la Fnate merke til masse folk i Storgata. Og plutselig lyste hele gata opp. 

 

JULEGATE!!!

 

Det betyr bare en ting. Fnate må lage årets ønskeliste til jul. I fjor var han drøyt sent ute, og det fører ikke noe godt med seg. Dessuten har han jo grusomt masse ting han ønsker seg. Sekundet han kommer hjem løper han innom badet og henter dorull. Ved kontorpulten stopper han og får med seg en tusj. Så begynner han. 

 Nr 1 er enkel. Han vil til Pohnpei. Om noen lurer på hvor Pohnpei er, så er det enkelt. Det er nemlig like til høyre for Chuuk og rett til venstre for Kosrae. Man kan enkelt komme dit med Junaited Airlines. Da får man også Stroopvaffel og brus. Denne burde, med andre ord, være bankers. 

Så ønsker han seg

 

- Japp

- Ny koffert (den gamle er helt utslitt så han har bare sekk)

- Tur i SAS PLUSnessclass. Den beste klassen i verden, og den eneste med sang. 

- Brus

- Møffins

- Hyttetur

- Ny fobbal

- En indianer (alltid praktisk å ha)

- Tur til København

- Tur til Serengeti

- Cola

- Mer Cola

- Tur til Bestemor på Tenerife

- Frokost på verandaen i Tenerife

- Julemarcipan

- En storebror

- Fred i verden (gir alltid god karma og masse sjokolade)

- Sånn sjokoladekake på hotellet i Tenerife

- Elektrosjokk (har hørt det er bra)

 

Listen bare vokser, og han er glad for at juledorullen er stor. Dette kommer til å bli en særdeles bra jul. Det er han sikker på. 
 

Travel uke

Har ikke vært mye blogging denne uka. Det har vært usannsynlig travelt å være Fnat. Han har til og med måttet være med Pappa på kontoret. Før var det en nokså grei affære, men i det siste har det flyttet inn en gris. 

Som regel er grise ålreite dyr, men akkurat denne grisen er forferdelig irriterende. Det er ingen grenser for hva den mener den skal ha, og normalt bare lunter den rundt på kontoret og spiser det den finner. Den finner nokså mye. Hovedoppgaven dens er å skremme ingeniører fra å komme inn på salgsavdelingen. 

 

For Fnate, som pleier å få med seg noe godt av Pappa, er grisen et stadig irritasjonsmoment. Sharing is Caring, har liksom aldri vært Fnates mantra. Så han må sette opp en borg rundt seg og bolla si for å beskytte seg. Ellers er grisen der med det samme.Men det har vært oppturer også. Som for eksempel bursdagsfest hos Bestemor og besøk hos selveste Onkel Reidar. 

 

Reidar har usedvanlig mye spennende ting som Fnate kan romstere med. For eksempel kart over hvordan dumbojet fly var i gamle dager. Reidar har reist mer enn både Fante og Pappa til sammen, og har til og med Islamsk navn på lur. Ingen har flere røverhistorier enn Reidar, og Fnate kan sitte i det uendelige å høre på.Men i dag er det endelig lørdag og Fnate kan slappe av. Pappa har kjøpt lørdagsgodt - ironisk nok en marcipangris - som Fnate godter seg stort over å bite i rompa. Og så leser han i alle bøkene han fikk låne av Reidar, og som handler om Colombia. Reidar har til og med markert det viktigste. 

 

Til neste uke skal nemlig Fnate til Sør Amerika, og det inkluderer 2 dager ferie i Bogota. Da er det greit å være forberedt. 

Fnate reisetips

Fnate hadde en fabelaktig reise ned til New York på mandag. Mer om det på Finalcall.travel i morra. Men nå skal han hjem, og har et bonusreisetips. 

 

Fnate flyr en klasse som heter SAS PLUSnessclass. Noen tror så klart det er en økonomi ekstra klasse. Fnate trodde det samme, men lite visste han at det var en klasse helt for seg. Bedre enn første klasse, om man er fnat. Omtrent som en nullte-klasse.

 

Han og Pappa sjekker inn ganske tidlig, og Pappa spør (utrolig nok) om det er mulig å nedgradere til Business class for penger eller poeng. Fnate rister frenetisk på hodet, og dama bak disken må ha oppfattet det. Hun rister på hodet og sier, heldigvis, at det er HELT umulig. 

 

Så bærer det til sikkerhetskontrollen og videre mot kantina. Fnate sprinter ut av sikkerhetskontrollen og bortover gangen. Han kaster hodet raskt til siden for å se om det er Hudson News på veien. Det er det ikke. Så det er bare å løpe videre. Han begynner å bli sliten. Fnate har ganske små labber. Og når han til sist vrenger inn til høyre og inn i SAS kantina er det med sine siste krefter han holder sølvkortet sitt over hodet og sklir på magen inn. Nå han reiser seg står han i et folkehav og peser. 

 

Det er stappfullt. Serveringen er issalat og poteter. Han blir stående forvirret et øyeblikk. Det var jo ikke sånn det skulle være. Hånden med sølvkortet senkes ubevisst til kortet treffer gulvet og skraper i dette mens han sakte snur seg rundt midt på gulvet. 

 

Pappa kommer og oppdager han.

 

- "Hva gjør du her?" - spør Pappa - "Det er egen kantine for fnater i PLUSSnessclass"

 

Så tar han Fnate i hånda og tar han med seg ut og tvers over gangen. 

 

- "Senator betyr elefnat på Tysk" - sier Pappa, og tar med en skuffa Fnat inn. Nesa til Fnate begynner å dirre. Han kjenner lukta. Kjenner den virkelig... Smilet kommer, og han småtripper avgårde. I litt sikksakk, som en maur som nærmer seg en sukkerbit. Så sitter han der... foran et berg av gummibjørner og diggLike ved siden av er det berg av sjokoladepudding og banan med sjokoladesaus og krem... Han holder på å hyperventilere og babler og styrer med Pappa så lenge at det blir en kø bak (hvorpå Pappa skifter farge i ansiktet igjen). Men alle er hyggelige.

 

Nok en gang ace'er SAS det med en durabelig PLUSnessclass lounge for fnater. 

 

Rådet er - om du har Fnat. Gå over gangen og inn i den dedikerte kantina!

 

Snart er Fnate hjemme

Hvilerom for små fyrer

I dag må Fnate rett og slett gi SAS litt skryt (det skjer ikke så ofte). Her kommer han diltende inn i kantina og så har de laget et soverom for trøtte små fyrerFørst myser han forsiktig, og litt småskeptisk inn. Man får ikke lov å ta med is og brus inn dit. Det trekker så klart ned.Så oppdager han elefanten på veggen. Det er åpenbart et sted for fyrer som hanFør han lister seg stille ut igjen, for å unngå å forstyrre de to gjestene som allerede har sjekket innDette er kort og godt et veldig bra tiltak, og Fnate lurer på om han kan overtale Pappa til å reise opp kvelden før, neste gang. 

SAS til junaiten

Fnate er skeptisk. I morra skal han til Junaiten på jobb. Noe han normalt gleder seg til. Men akkurat i dag er han litt skeptisk. Han skal fly SAS Plusnessclass, som strengt tatt er økonomiklasse med litt ekstra.

 

Fnate trives ikke under sånne forhold. Han er tross alt velferdsoffiser og hvordan skaper man egentlig velferd uten skuff og Club Kitchen (kake og brus buffet)?

 

Men Pappa tviholdt på at det var dette de skulle gjøre, for å spare tid og penger. Å reise midt i uka på Fnatnessclass ble alt for dyrt. 

 

- "Ellers måtte vi blitt i Junaiten over helgen, Fnate. Da koster det mindre, men vi vil jo helst hjem, sant?" - argumenterer Pappa

- "uhmmmm.... nei? Hvem vil vel hjem om man kan være på tur?" - Fnate begriper ingenting av argumentasjonen, men har i bunn og grunn sluttet å forsøke å forstå seg på Pappa. Det er som å forsøke å forstå en gråstein. Meningsløst.

 

Så da er det bare å pakke sekken. Det viktigste nå blir å velge hvilken pin han skal bruke.Han har alltid hatt tro på å tenke positivt og går for denne. Så spør han Pappa om han tror den er ok som håndbagasje. Pappa har ikke peiling, men sier han håper at håndbagasjegrensen er på et 1:1 forhold med eieren. I så fall er Fnate sin sekk også akkurat innafor.

 

Så er det å velge sete... Det så lenge nokså tomt ut, men for to dager siden ble det plutselig proppfullt.

Han debatterer med Pappa om det vil lønne seg å flytte bakover og håpe på ledig midtsete, men er litt skeptisk. Da får han brus aller sist, er rett foran alle babyene som sitter på raden bak og det er en stor sjanse for at noen bli oppgradert til midtsetet der i siste liten.

 

Til slutt går han for å sitte der han først hadde valgt. Han kan alltid utøve diverse grusomheter om sidemannen skulle være frekk.

 

- "Det blir jo litt gøy å fly med selveste BOLAGET igjen da, Fnate? Tenk så mye gøy vi har hatt der? Vi har fløyet hundrevis av ganger med dem i gamle dager." - Sier Pappa, før han rufser Fnate i knollen og drar opp en liten bonus fra lomma.

- "JULEMARSIPAAAAAAAAAAN!!!!" - Ingenting mykner opp Fnates humør som årets første julemarsipan.Tross alt så blir det litt koselig å prøve det igjen.

Og i morra er han i Junaiten!

Nok en gang...

... nok en gang har Fnate stått en hel helg på messe. Pappa hopper rundt, sier ting og spiller en sang. Fnate, han gjør den viktige jobben. Nemlig å sette seg med et skilt hvor det står "KUNDE SØKES I BORA BORA".

 

Han er rimelig klar for en kunde der, slik at han må dra på besøk. Billig ville det jo også blitt, siden han kan bo på hytta (argumenterer han med Pappa). 

 

Men til slutt er messa straks ferdig, og Fnate setter seg bare oppgitt i en stolSkal det liksom aldri bli hans tur? En dag mååååå han jo få det til. 

 

Desverre blir det også denne gangen den tunge turen opp til podiet og holde pressekonferanse der han må innrømme at ikke heller i dag fikk han noen kunde på Bora Bora.Han påpeker imidlertid at det er viktig å se bak resultatet. Dette er en prosess og han lærer hver gang. Han føler at det nærmer seg mer og mer. 

Hilton...

Moskva er ikke Fnates greie... han er knapt ute av bagen. Helge stortrives der og hadde lett steppet inn som freelancer, men Fnate trenger faktisk pengene. Det nærmer seg Desember og han må har råd til julegaver og alle mulige ting. Da kan han ikke la en hel ukes jobb gå fra seg. 

 

Men Moskva altså... Sånn ser det ut fra vinduet utenfor hos Fnatingen. Han tør ikke engang skremme rengjøringspersonalet på hotellet. Selv om de er jenter har de skjegg og ser skumle ut. Så han gjemmer seg under en kjedelig bok. Om man gjemmer seg under en god bok er det alltid en sjanse for at de løfter den for å se. 

 

- "Man gjemmer seg ikke under en 100-lapp, liksom" - sier Fnate. Full av reiseråd. Heldigvis har han minibar, og det var bare i to netter. 

 

Så bar det videre til Amsterdam. Der skulle han bo på Hilton. Hilton er trygg havn. Særlig i Europa, og Fnate er sånn råkkestjerne der så de tar rimelig godt vare på han. 

 

I Junaiten får han vannflasker... det er kjipt. Men her i Amsterdam fikk han:SJOKOLADE!!!!

 

Det er som om de virkelig vet hvem som kommer. Når Pappa hadde med Mia i Athen fikk de en vinflaske - noe som passer Mia bedre enn det meste. Når Fnate var med til Amsterdam var det Sjokolade. 

 

Det er magisk. Helt magisk. Det er nesten (men bare nesten) så Fnate skulle ønske de kunne dra alle tre en gang. Hva ville de satt frem da? Sjokolade OG vin? Eller ville de omsider vist hvem som var best, og bare satt frem sjokolade? 

 

- "Pøh..." - sier Pappa - "om dere var med begge to ville de ikke satt frem noen av delene. De ville bare satt frem en liten bolle med Sobril og Valium til meg."

 

Fnate bare snøfter, griper sjokoladeboksen og setter seg til rette i senga og spiser. - "Sikringskost!!!" - proklamerer han, og gafler innpå. 

 

Straks skal han på togtur til Fnatwerpen. Der har han ikke vært før. 

Det som ikke kan kjøpes...

- "Det som ikke kan kjøpes har ingen verdi!!!" - smeller Fnate surt i fra sofaen.

 

Pappa har nettopp ertet han masse for at han har latt seg kjøpe av Mia. Fnate og Mia er egentlig ikke på talefot. Begge irriterer seg grenseløst over hverandre. 

 

Det toppet seg når Pappa inviterte med Mia til Athen på tur. Fnate ble potte sur og bestemte seg for å ikke bli med i det hele tatt. Da satt han heller hjemme med Staut og suttet på tommelen. 

 

Meeeeen... så kom Pappa og Mia til slutt hjem. Fnate satt der i sofaen og så sur ut. Han hadde øvd i tre dager på å se virkelig olm og grusom ut. Men istedenfor å begynne å krangle dro Mia opp en enorm pose sjokolade og bare satte den i sofaen ved siden av han...

 

Fnate skuler på posen... myser... drar inn lukten som tross alt siver ut... tuppen av snabelen vibrerer... utsultet på sjokolade, som han er... Til slutt kaster han seg over den og trør innpå så han blir brun i hele ansiktet. Og da erter Pappa han litt med at han har latt seg kjøpe med en pose sjokolade. Makan, tenker Fnate

 

Det er tross alt en diger pose sjokolade, og hvordan kan ting ha noe verdi om det ikke er til salgs? 

 

Om ikke lojalitet var til salgs ville den jo være veridløs... Pappa skjønner (som vanlig) INGENTING.

 

Men nå er det altså Fnate som er på tur igjen. Nå i Moskva, og på fredag kommer hans første stortest av Flyselskap på Finalcall.travel. Skrevet med hans egne ord, i første person. Det er en ekstremt grundig test av Fnatness Class på Finnair. Den kommer på både Norsk og Dansk, så følg med på "Fnates Hörna".

hits