Tidenes deal

For et års tid siden shoppet Fnate en enormt stor plakat i Seattle. Siden har den ligget lagret i en stor rull og ventet på at han skulle finne en passende rammebutikk. Forrige lørdag fant han den. Bare en 2-3 steinkast hjemmefra, og beslutningen ble tatt.

 

Fnate tok spareegget si og bildet, og fikk med Pappa ned på butikken.

 

Forhandlingene ble beinharde, og Fnate kan ikke en gang begripe hvor heldig han var med dealen. Han fikk dem til å godta å bare få papirpenger. En latterlig god deal. Oppe hos Bestemor sitter han og sorterer dem ut. Han går bare og småknegger over at de kan være så dumme.

Han får beholde alle de blanke klingende myntene.

 

Og... han får bildet. Et utrolig vakkert bilde, om han må få si det selv. Han har fremdeles ikke bestemt hvor det skal henge. Han mener det bør henge svært sentralt. Pappa er litt uenig. Men det finner man ut av senere. Først skal han bare sitte og nyte.

Og i går... I går var han på besøk hos en som heter Onkel R. Onkel R hadde mye rart å drikke på - Fnate syntes det var grusomt vondt - men Onkel R hadde også mye bilder. For eksempel av verdens første dumbojet med 62K i.

 

For noen dager det har vært

Morrakos i Stockholm

Fnate har vært på svipptur i Stockholm sammen med Pappa. Skikkelig jobbtur, der Pappa til og med måtte skifte hjul på noens bil og spise biff. 
Fnate har derimot et nokså avslappende døgn som velferdsoffiser. Han bodde på Radisson og hadde minibar. Pappa var ikke umulius og det meste gikk faktisk ganske greit. Det er kos å sitte og titte ut på Stockholm og høre på musikk. Rett og slett

Eller bare sitte i fanget og bare være liten Fnat, mens Pappa forteller om alle mulige ting han har lyst til å gjøre eller som har gått rett i dass. Det er mye av det siste. 

Men nå er det dagen derpå og Fnate skal hjem. Han og Pappa hadde gått for å sove lenge i stedenfor å spise frokost... Det betyr at fingrene krysses for at det er god mat i kantina på flyplassen og at det ikke skjer noe uventet på veien. 

 

Pappa satser alltid blindt på at det går bra, og kjøper bare kaffe på Starbucks. Fnate har vært ute en vinterdag tidligere og velger kjeks. Det burde nok Pappa gjort også...Pappa er normalt ikke noen stor kranglefant. Han må tenke seg om for å bli sint, som regel. Så lenge at den han er sint på som regel for lengst har forduftet. Men det er anderledes når Pappa ikke har spist. Da har han lavt blodsukker. Da funker alt anderledes.

 

Av en eller annen grunn har ikke sånne godt voksne businessfolk i dress så mye respekt for sånne som Fnate og Pappa. De synes liksom at en fyr i hettegenser og med en liten Fnat tittende opp av bag'en er noen man kan herse litt med. Det kan man som regel også, for Pappa gidder ikke krangle. 

 

Men i dag hadde altså ikke Pappa spist frokost. Da fungerer alt egentlig helt motsatt. Ganske uskyldige ting som når mannen bak i sikkerhetskontrollen sier irettesettende: 

 

- "Unnskyld meg, unge mand. Men man tar da bokserne af båndet når man har tømt dem, ik?"

 

(I Stockholm har man automatisk boksoppsamling, så man skal ikke ta boksene av båndet) Pappa gikk amok, og Fnate savnet popcorn og 3D-briller. Den danske businessmannen fikk en helt komplett gjennomgang av hvordan moderne sikkerhetskontroller og dets maskineri fungerte. Det hele med en nokså høy pitch og korte opphold mellom ordene. Kontrollørene fniste og businessmannen sa aldri noe mer. Men kort oppsummert så ble ikke boksene tatt av båndet. 

 

Heldigvis hadde de kjøttboller på kantina, så Pappa ble seg selv igjen. 

Ukepenger!!!

Noen ganger kan det være et veldig mas å få ristet ukepenger ut av Pappa. Det er alle slags unnskyldninger om at han ikke har mynter eller at det er travelt eller ett eller annet vissvass.

 

Vel, Fnate gikk lei. I dag er det Søndag og tid for ukepenger. Han stod opp først selv. Det var jobb å gjøre

Når Pappa omsider stod opp og tasset ut spurte Fnate, som vanlig etter ukepengene. Det er jo ganske dårlig at det ikke er automatikk i dette, men sånn er det altså.

 

- "Åh, søren. Du, jeg har ikke mynter i dag jeg. Vi tar det i morgen" - prøver Pappa seg på

- "Du, det er ikke noe problem. Vi tar det nå vi" - Fnate er svært selvsikker

 

Når Pappa snur seg og ser, er Fnate allerede i gang med å rigge klar til belastning.Han har fått seg kortmaskin. Nå er det ingen bønn, og Pappa må bare bite i det sure eplet og ta frem kortet. Fnate har tørrtrent med en hotellnøkkel, så dette går riktig fint.

- "Også får du bonuspoeng vettu, Pappa." - Fnate er strålende fornøyd med den nye innretningen sin.

 

Det er bare Pappa som er litt usikker nå.

Småtufs Fnat

I dag våkna Fnate opp og var småtufs. Dette er alltid 100% synkront med Pappa.

 

Når Fnate er småtufs får han alltid litt bedre oppmerksomhet og det kan vanke litt mer lørdagsgodteri. I dag fikk han derfor et helt stort Gullbrød. Han planlegger å gomle det opp i kveldinga.

 

Men først må han opp til Bestemor og Fungerende og selge avis. Det er da han kommer over dette stykket:

Elefanten i rommet... Hvorfor skal det alltid inneholde noe negativt?

 

Hva er det som er så galt med elefanter i rommet? Han kjenner at han blir skikkelig irritert. Ikke snakk om at han skal ha noe Stormberg klær altså.

hits