Etter plenty av urimeligheter må Fnate rømme litt

FedEx mannen kan noen ganger være urimelig. Denne gangen følte Fnate det var nokså urimelig å avkreve svar for hva han (fnate) skulle tilby Narvesen å jobbe med. Det får da være måte på. Tilby og tilby, går man ikke på jobb for å få lønn kanskje? Hos Narvesen ser også Fnate for seg at det kan vanke litt frynsegoder også. Gjerne Japp.

 

Istedenfor å ta opp diskusjonen gjør Fnate det eneste rette i en presset situasjon - han rømmer. - "krishåndtering på høyt nivå" - konkluderer Tellef, da han, Thuang og Helge henger seg på. De er svært imponert over hvordan Fnate møter utfordringer. De rømmer helt til det gamle favoritthotellet sitt, der de til og med hadde ordnet boblende nedfallsfrukt til Helge.


Mens Helge og Tellef romsterer rundt med nedfallsfrukten tar Fnate med seg Thuang til vinduskarmen og legger armen rundt han.

 

- "Man må aldri ta tyren ved horna" - forklarer Fnate - "de er spisse og grusomme. Da er det mye bedre å løpe til et sted med brus og sjokolade" - utdyper Fnate. Han har helt åpenbart erfaring.Nå håper bare Fnate at han får jobben. Fingrene er krysset.

Jobbsøknaden omsider i boks

Overkvalitetskontrollmesteren slutter i Viasat og begynner i den Norske delikatesseforretningen Narvesen. Da Fnate hørte det gikk han boms i bakken. Tank å jobbe med sjokkis. Hele dagen. Det e rbare en ting å gjøre - søke om deltidsjobb.

 

Eller rettere sagt Operasjon Fnatverk. OF-dag!

 

Det er usedvanlig komplisert å koke sammen en jobbsøknad. Alt skal være perfekt, og for å få det til ber han Thuang om råd. Søknader skal skrives i formell tone, så det må åpnes med "Å Søknad". Såpass vet Fnate fra før.


Deretter skriver Fnate med hjertet fremfor med hodet, så det er bra han har med noen andre til å se over.


Litt småkorreksjoner blir det, men til sist mener de å ha fått med seg alt det vesentlige.


Det er bare å pakke i konvolutt og få avgårde.


Fnate føler seg nokså optimistisk til hele prosjektet. Tross alt er det ikke mange som er mer kvalifiserte til å jobbe med sjokolade enn han selv.

 

Nå er det bare å krysse fingrene.

Viktig med vitaminer når kulda setter inn

En av tingene Fnate shoppa på delikatessebutikken, Hudson News, var vitaminer. Det er ekstremt viktig med vitaminer når det blir kaldt, og de siste par dagene har kulda virkelig satt inn der Fnatingen bor. Fnate visste akkurat hvilke vitaminer han trengte.

 

- "Hu flyvertinna på United sa det var disse som var de beste" - forklarer han til en noe skeptisk Pappa.

- "?" - Pappa bare ser på han med et spørrende tryne.

- "Hu du babla og prata så masse med" - Grynter han.

- "Ååååå, ja. Sa hun det?"

- "Mens du var på do" - sier Fnate skråsikkert, og med kryssede fingre.

- "Men jeg var da ikke på do?" - sier Pappa.

- "ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHH.... JOOOOOOOOOO!!!" - roper Fnate fortvilt. Krisehåndtering på høyt nivå. Fnate er i ferd med å løfte armene og løpe rundt i ring, da Pappa gir seg.

 

Nå har kulda kommet og Fnate kan fornøyd sitte på kjøkkenet og lage dagsdoser. Først må han ha et representativt utvalg vitaminer ut på kjøkkenbordet.

Deretter sorteres de i dagsdoser. Fnate har full kontroll på hvem som er til hva:

 

Gul - er full av C-vitaminer

Rød - hjelper med å holde bomullen mellom øra fin og fluffy.

Orange - gjør så ikke prompen fryser

Grønn - er full av D-vitamin. Flott for pelsen

Denne Fnaten skal holde seg frisk. Ingen tvil om det.

SAS hører på Fnate. Nye seter med skuff eller skap på vei

Etter at Fnate skrev at han slet med å finne et sted å være når det var fullt i Fnatness klassen til SAS tok de affære. Først ordnet de så han fikk egen stol hjem fra Chicago på søndag.

 

Men det går lenger enn det. De tok også affære og bestilte nye stoler til alle langdistanseflyene sine. Setebutikken var ikke oppe på søndag, men den åpnet igår. Da bestilte de nye seter som det ryktes at har enten skap eller skuff. Istedene for 2+2+2 seter i bredden blir det 1+2+1, og de skal ikke være et sete som er unikt for SAS. Det blir noe som er nokså standard i setebutikken. Da tipper Fnate kanskje at det blir et skap alla dette, som han testet hos Cathay. Til siden for stolryggene er det nemlig et praktisk skap som Fnater kan hjemme seg i og drikke brus.


Fnater kan også slumre greit i disse stolene...


Nå er det ikke bekreftet at det blir akkurat disse stolene, det er Fante og Pappas stalltips. Det som derimot Fnate har fått beskjed om er at de skal få montert de første i starten av 2015.

 

Fnate vil bare si at han setter stor pris på at SAS hører på hva han har å si. At de faktisk strekker seg litt lenger for å gjøre livet greiere for en liten elefant.

TIPP, TOPP, TOMMEL OPP!


Kommentar overflødig...

På vei hjem fikset SAS egen stol til Fnate. Han og Pappa delte 1A og 1B. Da var det litt greiere å være Fnat. Det er enda bedre å ha sin egen skuff, men han trives greit i seter også.

 

Spesielt når han får god servering. Kommentarer blir nesten overflødige... Det vanket brus for både Fnating og Pappa. Så mye de ville da...


Han fikk favorittmusikken sin på dataen.

Og han fikk velge fritt fra tralla til dessert. - "Nei, nei, NEEEEEEEEIIIiiiii... Ikke frukt" - Han får heldigvis avvist all grevlingen de holdt på å legge på tallerkenen. Bare det gode er igjen.


Jah, da er det begrenset hvor sinna man kan være.

 

Rett og slett, svært begrenset. Det er fint å være Fnat på tur.Lang vei hjem

Fnate har en lang tur foran seg. Først skal han kjøre United Airlines fra Montreal til Chicago, før han skal videre hjem med SAS. Den første turen gikk kjempefint. Pappa fikk kjøpt en boks med ting for både Pappaer og Fnate. Det skal United ha "PLUS" i margen for. Her var alt fra pølsesnabber og smøreost til gule fisker og sjokkis.

Fremme i Chicago røyk Fnate på den første smellen. Han løper blid og fornøyd rett til British Airways skranken og roper på skuffen sin. Det er stor nedtur når de sier at skuffen hans ikke skal ut på tur idag. Han sitter bare mutt og skuler da Pappa kommer. - "Vi skal kjøre skuff neste gang vi, kompis" - sier Pappa. Fnate snøfter litt i barten, men lar omsider Pappa ta han i hånda og dra til rette skranken. Han subber litt med fotingene og mumler litt smågrettent at "Agent Discus skal fly dumbo og BA og 1A og og og..." - men det varer ikke så lenge.

Vel inne i kantina og med en Club Soda foran seg er det meste glemt. 

Fnate er på kantine, de har brus, de har bobler (Club Soda), de har kjeks og det meste er i orden. Men viktigst av alt, så skal han hjemover til Staut, Thuang og sofaen sin. Med eller uten skuff. 

Harry-shopping i Champlain

Fnate har ikke så ofte vært med på harryhandel i Sverige, men Pappa har gjort det mange ganger, så Fnatingen kjenner konseptet. 

 

Men lite visste han at det ikke var et særnorsk fenomen...

 

I går fløy Fnate til Canada, nærmere bestemt til Montreal. Fnate er ikke ofte i Canada, men det er alltid litt anderledes der. Sist møtte han badeanda Gorg. De har også andre penger enn i "resten" av Amerika. Han får alltid strenge blikk av Montrealianerne når han spør om hvorfor de har det. - "Vi er så innmari Fraaaanske" - sier de. - "He he he, dere prøver å lure meg. Frankrike er i Europa. Dere er i Amerika. The land of Coca Cola og Snickers." - svarer Fnate. Han får ikke flere svar av det, og blir heller sittende og titte på husholdningspengene.Pengene er fine de. Det er bilde av Fungerende da han var liten fyr på dem og det er Cola i kjølern.

 

Men møtet han skal i det er ikke i Canada. Det er i USA. Fnate skuler på Pappa. Han har altså flydd fra USA til Canada på torsdag. Så skal han kjøres tilbake til USA fredag morgen, og opp igjen til Canada fredag kveld... Før han kaster seg på flyet til USA igjen på lørdag. - "??????????????" - Fnate titter opp på Pappa. 

 

- "Canadensere reiser til USA på harryhandel. De kjøper billig bensin, sprit, postordreting og Cola i USA og tar med hjem. Vil du virkelig ikke bli med?" - spør Pappa. Fnate er målløs. Selvfølgelig skal han med på harryhandel. Pappas sjåfør er også henrykt for han har beregnet at han sparer 20 dollar på å fylle tanken i USA istedenfor hjemme i Canada. 

 

Alle var faktisk henrykte over ideen, bortsett fra immigrasjonsmyndighetene. Først på vei inn i USA. Fnate og Pappa ble tatt til side. - "Trivdes dere ikke i Canada? Kommer dere tilbake hver dag?" - spør en spøkefull passkontrollør.

 

- "Hver eneste dag. Vi kommer i morra åsså" - sier Fnate, og Pappa ser agendaen passere i revy. Men tollkontrolløren smiler bare til Fnate og sier det Fnate liker best av alt å høre, nemlig:

- "Welcome to America. Du kan komme tilbake hver eneste dag, til langt utpå nyåret."

 

Dermed er Fnate i Amerika. Pappa rekker møtet. Fnate får brus, og sjåføren får billig bensin og postordrevarer på butikken.Alle er henrykt. Mette og gode retter de snuta tilbake mot Canada. De Canadiske tolloffiserene er like blide som vanlig, og spør som vanlig Pappa om han skal skyte bjørner eller drepe små elgebarn. Pappa lover å ikke gjøre det, før de slipper han inn med et skeptisk blikk. 

 

Fnate kommer stolt tilbake til hotellet. - "I hæv harryhandled! Verry møch. Silvoplait!"

Bånjoooor, madam

 

Fnate er i storveis humør og flørter seg hele veien inn i hjertene til folkene i Montreal. 

 

- "Bånjoooor, Madame!" - utbryter han smilende og hopper på på disken på hotellet.

- "Deux Coca Cola, silvoplait, et un druesmoothie pair Pappa" - fortsetter han verdensvant til dama bak disken, som rufser han i knollen og gir han nøkkelen til et rom som skulle ha plenty av begge. 

- "Magnifique!" - Utbryter han og blunker, før han jogger bortover til heisen. Vel oppe er det ingen skuffelser. - "Le minibaaaaaaar" - gliser han og røsker opp døra. 

Dette går som en drøm. Fnate velter i seg en Cola før han tyr til sengehopping. Mens Pappa går ned i restauranten for å spise en grevling skal Fnate pugge Franske separatistviser. Fransken han har bare virket for godt, så han må forsøke å utvide ytterligere.- "Når man er i Roma så gjør man som Romerne - man separerer seg og da må man synge separatistviser. Hele tiden!" - proklamerer han. Pappa rister på hodet og sier han må gå før restauranten stenger.

 

- "TRES BON" - utbryter Fnate fra senga

 

 

Katastrofecola fra United

Fnate hadde først en veldig flott dag på stranda i noe som hette San Demente, eller deromkring. Han herjet på stranda mens Pappa hadde møte på resturangutangen ovenfor. Fnate koste seg såpass at han virkelig tror han burda svi av noen bonuspoeng en dag, og ta med Bestemor og Fungerende til California. De ville likt det. 

 

Stranda var fin!

Men ikke lenge etter måtte Fnate videre. Først til Denver og derfra til Boston. Han skulle fly United Airlines, som Onkel Danielsen klager og hufser noe grusomt om. 

 

Fnate hadde ikke helt forstått hvorfor da han tasset rundt i kantina - eller Klubben - som de kaller det. Henrykt oppdaget han noen Coca Cola kopper som stod ved siden av en enorm dispenser med isbiter i. Smilet går nesten rundt og han kjører på og fyller glassene. 

 

En viss skepsis brer seg for det virker ikke som Cola. Den er for eksempel blank. Nå har Fnate hørt om bønder som går rundt i bygda med gjennomsiktig Cola, men det er noe her som ikke stemmer. Det smaker høgg.

 

Fortvilt titter han opp på Pappa, som bare humrer. 

- "Det er jo Cola kopper????" - klager Fnate. Han synes dette er ufint gjort, og forstår omsider hva det er Onkel Danielsen mener. 

 

Men i Boston skal han på kakefabrikk, og det er jo ikke helt feil. 

Pappapleie

Det kan være et slit å være velferdsoffiser. Noen ganger finner imidlertid Fnate nok overskudd til å gjøre det lille ekstra. Som idag da Fnate kom til Pappa med kaffe på senga. 

Med enkle grep klarer Fnate å bygge opp goodwill kontoen hos Pappa, og da er det enklere å kunne slippe unna med andre sprell senere. Han har nok av sprell på lista over ting han vil gjøre, og nå kan han gjøre noen uten å risikere full nedsmelting hos Pappa.

 

Men hvilke skal han prioritere? Han må rett og slett ta seg en pust i bakken på verandaen og tenke.

Han tror han skal kreve inn den isen først. Det er det viktigste.

Fnate prøver SAS på langtur

Det er mange år siden Fnatingen fløy SAS på langtur. Da han oppdaget skuff i 2008 var det en bryter som ble slått over. Han har forsøkt å fly med andre enn BA innimellom. Icelandair, Cathay, Air Tahiti, Lufthansa... Sånn en gang i blant. Men BA er favoritten. Akkurat som SAS var favoritten før. 

 

Nå skulle Fnate fly SAS til Amerika igjen. Fnate kaller det, i og for seg, bare "hjem". Fnate føler seg hjemme to ganger. Den ene er når han lander på Gardermoen. Den andre er når han lander i USA. Begge stedene kan han liksom. Han vet hvordan klokka tikker, hvordan folk er og det bare er naturlig... 

 

Fnate hadde i forkant hatt avstemning på Facebook om hvilken SAS-pin han skulle ha på seg, og når selveste Viasats overkontrollavdeling meldte seg på var det fort avgjort. Her poserer han derfor fornøyd på kantina i Stockholm.

Men det er klart, dette er ikke Superkantina. På Superkantina får Pappa boblende druesmudi, og Fnate får kake. Her er det ingen av delene. Superkantina er den eneste Fnate kjenner, der han aldri har klart å spise fatene tomme. Han kunne ønsket seg litt sjokoladekake eller noe her. 

 

Men slutt på negativiteten. Vel ombord kommer det en veldig positiv overraskelse. BA har Club Kitchen, og Fnate digger å raide det. Men det hadde altså SAS også. Fnate er henrykt. De lar han til og med komme med sekken og fylle sekken full av godteri før han tasser tilbake. Den blå bollen er full av winegums og søte biler. Så er  det sjokoladekjeks og sjokolader. Faktisk er det ganske mye bedre enn Club Kitchen. Fnate har mange turer og kommer raskt på fornavn med alle, før han ender med å ligge rapende og gispende i stolen.

SAS var bra. Det eneste Fnate har å si er at det var veldig få steder Fnater kan "være". Hos BA får han utdelt en egen skuff, hos Cathay har de bygd et skap og hos Emirates hender det at han får egen kupe og minibar. Her er det liksom ingen steder han kan være. Det trekker litt ned altså, så det blir nok BA på neste langtur.

 

Uansett, Fnate lander og er "hjemme" igjen. Han spinner avgårde i sikksakk ut av flyet. Han skal hilse på tollmannen og så skal han på delikatessebutikken Hudson News, og så og så og så og så... Pappa lar han løpe. Det er meningsløst å forsøke å stoppe han. Det stopper uansett seg selv hos passkontrollmannen.

 

- "You seem to come here very often?"

- "Yes, I love America. You make Coca Cola. You don't kødder with that"

- "What is the purpose of your visit?"

- "It's HOME. I go to Hudson News and buy Snickers!"

- "You live here?"

- "Jadda!!!! Yessør"

 

Akkurat da kommer Pappa løpende og får forklart. Til slutt slipper Fnate inn og etter litt kø på I90 er han på hotellet. 

Helge er "satt på bakken"av SAS, inntil videre.

- "Er kiosken i Kenya åpen nå?" - Spør Fnate entusiastisk

- "nei" - Svarer Pappa

- "Nå da?"

- "nei"

- "Nå da?"

- "NEI!!!"

 

Fnate venter litt... Men ikke så lenge, før han dør av nysjerrighet igjen. - "NÅ daaaaa?" - Han holder for ørene mens han sier det. Innerst inne aner han svaret. Klokka er 5 om morgenen. Fnate er ligger bare og vrir seg og tenker på hva elefanten i Kenya vil kjøpe på kiosken for pengene Fnate sendte. Bare tanken på at den stakkars elefanten kan kjøpe brus for pengene Fnate har slitt og svetta for er veldig spennende.

 

- "Tror du han kjøper Cola eller Solo, Pappa???" - spør han. - "Fnate, kan du holde tåta?" - sier Pappa og gir Fnate en kokos. Fnate kan ikke holde tåta. Det ender med at han står opp og humper litt rundt i sokkisekken sin.

Fnate skal på tur igjen allerede på lørdag. Da skal han fly til Chicago med SAS. Derfra skal han videre til Fnat Angeles. Det er første gang på mange år at Fnate skal på langtur med SAS, så han er litt spent.

 

Det spesielle er at Fnate har fått beskjed fra Overpropellmester PC om at Helge er nektet adgang på SAS frem til de har fått gjenoppbygd beholdningen av blåbærmuffins. Crew har rapportert direkte til Overpropelldireksjonen om en elg som støvsugde beholdningen på vei til Moskva. Helge benekter en hver kjennskap til hendelsen, sekundært at han ikke var tilregnelig etter først å ha støvsugd beholdningen av nedfallsfrukt.

 

Med andre ord blir det nok Fnate alene i USA denne gangen. - "Hva skal du pakke?" - spør Pappa. - "Jeg vil ha is" - svarer bare Fnate.

 

- "Men du må jo ha med deg noe?" - spør Pappa igjen.

- "Jeg vil på Venice Beach å spise iiiiiiiiiis" - Fnate lar ikke tvilen henge i lufta.

Fnate og Thuang har tømt sparebøssa og gitt til SHUJAA

I går tipset Bestemor om at det kom et innslag fra elefantcampen i Kenya på NRK. Fnate måtte se, og det gjorde voldsomt inntrykk.

 

De hadde akkurat reddet en ny - bitteliten - pellefant som hette SHUJAA. Han hadde mista moren sin og var så redd og ensom som Fnate aldri har sett noen elefant før. Fnate fikk ikke sove et sekund i natt. Han bare tenkte på det fortvilte blikket til SHUJAA.

 

Når Pappa kom hjem fra jobb satt han sammen med Thuang og tittet på nettsidene til David Sheldrick Wildlife Trust. Det er de som redda SHUJAA.


Når Pappa kommer inn drar Fnate fort frem spareegget sitt og sier at han vil gi pengene til SHUJAA. Han hadde jo akkurat gjort en ganske god veksledeal og visste at han hadde grunker.

- "Hvor mye?" - spør Pappa.

- "Alle" - sier Fnate - "Skal SHUJAA ha råd til brus og å reise på turer rundt om må han ha grunker."

Fnate er skråsikker i sin sak, og titter oppi boksen. Der er det alle typer grunker, og nå skal alle overføres til SHUJAA.Ikke så lenge etter har Pappa hjulpet dem igjennom prosessen. Alle pengene er presset igjennom USB trakta og lommeboka til SHUJAA fyllt opp littegrann.

 

Om du også vil være med å hjelpe kan du gå til denne nettsiden: http://www.sheldrickwildlifetrust.org/ og klikke at du vil "fostre" opp SHUJAA. Du behøver ikke bidra så mye. 50 Dollar er nok til masse brus der nede og alle monner drar.

 

Om noen år håper Fnate å Pappa å kunne starte opp et elefantfond som kan sende mer hjelp til sånne steder, men enn så lenge har de ikke riktig nok penger.

 

Men Fnate og Thuang - Akkurat nå er de blakke som kjerkerotter og glade som som få - Blakk og Blid

Jadda!

Da Fnate kom tilbake fra kakefest hos Bestemor var han ikke bare mett, men også rik. Han hadde fått refundert adopsjonspengene for Yuki, av Bestemor. - "Åh, så fint. Takk" - sa Pappa. Fnate bare stirret dumt på han. - "Nei?" - Spør Pappa - "Men det var jo jeg som la ut så du kunne adoptere en til..." - fortsetter han.

 

- "Mye mulig, men det er jeg som fikk dem tilbake" - sier Fnate, og vil gjerne veksle dem inn i mynt. Han har liten tro på sedler. Pappa må hjelpe han av med pengene.To grønne lapper hadde han fått.- "Hvor mye vil du ha for disse da?" - spør Pappa. Fnate tenker seg nøye om. - "3 stk penger. Bare de blankeste og største" - sier han. Pappa ser på han. Fnate svetter nervøst.

- "Nei, det har jeg ikke hjerte til, kompis. Men du kan få dette, om du lover å stappe dem i sparebøssa og bruke til noe fint" - sier Pappa, og legger en bunke mynt foran en målløs Fnat.Der var 5 penger to ganger. Altså en hel haug med penger. - "Fytti katta, Pappa. Er ikke bare bare når du treffer på en forhandler som meg?" - utbryter Fnate stolt. Dette klarte han på mirakuløst vis å dra i land. Han lar dem regne litt over seg før han løper avgårde for å fortelle om bragdene sine til Staut og Thuang.

hits