Pepperfnatepynting...

Del 2 i prosjektet - korte ned ventetiden til jul - var å pynte pepperfnatene. Fnate hadde stålsatt seg på å pynte alle med Japp etter tips fra Viasat-mannen. Etterhvert gikk han allikevel med på å isteden gå for Nonstop og Allsorts.

Det er en gigantisk oppgave som ligger foran han, men han er klar.

Fnate har virkelig fått la fantasien løpe løpsk og har storkost seg med melis, vann og godteri. Til slutt ligger drøyt 40 pepperfnater ferdig pyntet.

Det er ulike inspirasjoner han har hatt. Blandt annet har han laget en "mørkefnat" eller "prostefnat" til ære for Onkel...

Han har også laget en real guttefnat som har fått horn i siden.

Hvem som har inspirert til det Fnate kaller "Fnat som har møtt veggen" er Pappa litt usikker på. Det samme er Fnate.

Glem ikke Feilvendt F og alle Colaflaskene.

Det kan virke som om Fnate har opptrått helt prikkfritt, men det må nevnes at Pappa gang på gang måtte slepe Fnate ut av posene med pynt...
"Jeg bare snubla skjønner du, Pappa. Så tilfeldigvis tryna jeg rett i denne."

...baker man litt pepperfnater...

Idag skulle Pappa og Fnate omsider bake sine første kaker. Fnate bestemte raskt at det skulle lages pepperfnater. Disse skal senere pyntes med 7 slag.

 

Fungerende har allerede tinget på en liten boks kaker ettersom Bestemor, i følge han, er svært gnien på kakene. Det første en Fnat må gjøre er å ta på bakehabitten. En plastpose.Dernest må deigen kjevles ut til den blir fint og flat. "Vi vil ikke ha kjukke pepperfnater" - sier Fnate og går på med krum hals.

Det er et svare strev, men med stødig blikk på belønningen står han på. Deretter må pepperfnatene kuttes ut av deigen. Fnate gikk for et par "F-er" og en og annen Cola-flaske også. Ingen engler her. Det er for jenter.

Så må de stekes, og det er også spennende. I circa 15 sekunder. Så blir det ekstreeeeeeeeeeeeeeeeemt kjedelig.

Men omsider er de ferdigstekt. Nå står de og kjøler seg mens Fnate henger i kakeboksen og drar inn lukta. De hærligste pepperfnater...

Imorra skal det ut og kjøpes pynt.

Bare kveile litt først!
Når man Pepperfnater baker...

Fnate kjenner i busta at det nærmer seg jul. Pappa kjenner dette ved at Fnate blir rastløs og har kort lunte. Så da gjelder det å finne på ting for å korte ned ventetida.

 

Idag har Pappa og Fnate vært ute og kjøpt inn utstyr til å lage pepperfnater. Imorgen skal vi fange pynt, og på kvelden skal vi bake så melet spruter. Fnate passer godt på ingrediensene.

Hverken Pappa eller Fnate har noensinne bakt noe og begge er spent.

Bursdag hos Bestemor

Den 24 November hadde Bestemor bursdag. Pappa måtte vekk på jobb, så Fnate stilte alene på fest. Han hadde dog med både kamera, Eurobonus kort og presang.

 

Først hadde Bestemor rigget til en stor middag med masse sjøgrevling. Fnate og Tellef stiller opp på bilde, men rømmer fort så de skulle slippe å smake. Det var de grusomste ting på fatet.Etter middagen var det tid for pakkene. Fnate hadde blåst alle ukepengene sine på pakke til Bestemor. Han er spent når det pakkes opp. Blir hun glad eller dritsur? Mye står og faller på dette ettersom han tviler på at han får kake hvis Bestemor blir sint av gaven.

Men han behøvde ikke bekymre seg. Bestemor ble kjempeglad. Fnate hadde nemlig kjøpt Tyrkiske gummbjørner på Ciragan Palace. Verdens beste gummibjørner.Dermed var det bare å puste ut mens Bestemor hentet kake til han og Tellef. Det er en lettet Fnat som sitter klar til å stappe innpå. Og så er det jo litt trivelig når Bestemor ble glad også da.


Helge, derimot, ble mer og mer oppskjørtet utover kvelden. Først ble han veldig livlig. Deretter ble han gretten og begynte å krangle med julegrisen. Ingen forstod noe av oppførselen hans...
Før Fnate luktet på "brusen" til Helge. Da var det mange brikker som fallt på plass. Bestemor har sagt det før, at han MÅ hode seg unna vin og konvolutt-lim. Men det synker liksom aldri helt inn.
Men alt i alt var det en strålende fest, og kusina til Fnate fortjener en varm takk for at hun hjalp litt med bildene.

Et lite tilbakeblikk på Fnatstanbul...

Egentlig skulle Fnate blogge om bursdagsfest hos Bestemor idag, men så kom han over bildene sine fra Fnatstanbul. Det var ikke bare minibaren som var terningkast 7. Også utsikten fra rommet hans var terningkast 7.

Pappa gruer seg til å skrive reiseregningen, men det var altså kunden til Fnate og Pappa som valgte hotellet og romkvaliteten. Så hva skulle Fnate gjøre, annet enn å sette seg på verandaen og trykke innpå gummibjørner?

Ja, og så var det Lufthansa da. Fnate er jo storfan av British Airways, men han syntes faktisk de fortjente litt skryt hos Luftfransa også. De var veldig flinke til å ha noe for enhver smak. Grevling til Pappa og sjokoladekake til Fnate. Her har virkelig BA noe å lære. De har aldri sjokoladekake.

Det samme gjaldt egentlig Luftfransa kantina i Mynkjen. Ikke så fint som super-kantina til BA. Ikke så avanserte og flotte ting. Men akkurat det som trengtes akkurat da. Grevling-pølser til Pappa og litt sikringskost til Fnate.

Når han kom hjem var både han og Pappa så fryktelig mette at de var rare i magan i et par dager.

 

Så Fnate ville bare si at hele pakka. Luftfransa+Fnatstanbul+Kempinski Ciragan var komplett terningkast 7!!


Søndag hos Bestemor...

Da Fnate kom opp til Bestemor for søndagsbesøket var det full oppstandelse. Tellef hadde bestemt seg for å utforske en av eskene til boka deres, og hadde prestert å sette seg fast. Han fikk ikke puste, og Helge forsøkte febrilsk å riste han ut. Fnate løp rask frem for å hjelpe til.

Etter omsider å ha hjulpet han ut var han veldig flau og det hjalp ikke at de andre to kjeftet på han. Tellef løp og forsøkte å gjemme seg, men til ingen nytte. De to andre gjorde bruk av høyde for å kunne fortsette skjennepreken. Han kunne jo ha dødd om de ikke hadde fått han ut.

Legg også merke til Helge som bruker et Early Warning System. Den lille stråhatten er ganske praktisk. Om den letter kan de andre lett se det, og løpe sin vei innen den sure eimen treffer dem.

Minibar med terningkast 7!!!

Fnate har kommet frem til hotellet sitt i Istanbul. Litt av en opplevelse var det å måtte kjøres igjennom metalldetektor før han slapp inn i lobbyen. Selv om han hadde gredd seg. Deretter viste Gizem han og Pappa til rommet, og demonstrerte alle tingene på rommet. Fnate lyttet egentlig bare etter det magiske ordet "complimentary".

 

Gizem var jente og pen, men etter at Pappa hadde fått nummeret hennes dro hun endelig. Fnate kunne utforske komplimentary. Den første var tørket naturgrevling og kunne ikke brukes til noe.

Den andre complimentaryen var det ikke lett å beskrive. Fnate pirket nedi med snabelen, men det var ikke noe å samle på. "Ikke rart de prøver å gi det bort, Pappa." - Sier Fnate


Så da var det bare å begi seg til minibaren. Og det var da Fnate fikk sjokk. For en sinnsyk minibar. Han setter seg bare i døra og gliser.Dette er noe annet enn Thon hotel Skunk, ja. Og ikke nok med dette skapet. I skuffen over er det fullt av sjokolade. Mer sjokolade enn Fnate har nubbesjangs til å spise.Og skulle man bli lei a sjokkis, kan man gå i skuffen ovenfor der igjen. Der har de krukker med drops og gummibjørner. Fnate klarer ikke stoppe å flire. Han kan ikke bestemme seg for noe, bare koser seg med å rulle rundt i skuffene.Pappa oppdager at de skal ha 12? for en flaske vann og ber Fnate, i det minste tenke seg om når han skal gyve løs på godteriberget.

 

"Ingen fare, jeg liker ikke vann" - sier bare Fnate og røsker opp en Godiva sjokoladeboks og en krukke gummibjørner.

 

Dette er den beste minibaren Fnate noen gang har sett. Ett velfortjent terningkast 7 til Kempinski Ciragan i istanbul.

Endelig er a-laget atter samlet

Fnate har vært med Pappa på jobb i ett eneste kjør i det siste. Tellef har vært med Bestemor og Fungerende til Syden, og Helge har vært hjemme og kjedet seg. Endelig var det tid for at alle skulle samles igjen. Det var stor oppstandelse. Fnate ville vise frem øllefanten sin, og Tellef hadde kjøpt caps til Helge.

Men det beste var at bokprosjektet de begynte på i September var ferdig, og de var med og hentet første opplag på hele 3 bøker. Den første boka var selvfølgelig gave til Bestemor. Hun blir grusomt glad. Gutta skjønner at det må være et veldig stort øyeblikk for henne å kunne gå igjennom den sammen med forfatterne selv.

Boka heter "Tres Amigos". Det er mest bilder. En såkalt Coffe-table bok, sier Tellef høytidelig.

 

Nå må det bare pønskes ut hva som skal gjøres med de to siste eksemplarene.

Fnate har lært seg å bøye sterke substantiv!!

Igår satt Fnate å storkjeda seg på flyplassen i Warzawa. Han var på vei hjem etter to harde uker. Det var ikke at det ikke var store skap med brus og fat med sjokokolade i loungen. Han skulle også fly SAS hjem, så alt var greit. Men Fnate var sliten og i ulage. Etter litt blir det helt stille. Lenge....

 

Slik stillhet pleier å etterfølges av en brak-promp, eller avsløring av skurkestrek. Men ikke denne gangen. Fnate hadde pøsnket så det knaket. "Pappaaaaaaa", han hopper optimistisk opp i fanget, "jeg har har lært å bøye sterke substantiv! Det er et gjennombrudd".

 

Å fnat

Fnaten

Fnater

Fnating

Skulle / Ville hatt fnat

 

"?" tenkte Pappa. Men han var allikevel stolt av fnaten sin som hadde pøsnket ut noe helt selv. Så når vi kom til København fikk Fnate velge en dings i butikken.Han valgte en øllefant. For de som ikke vet det spiser øllefanten ølkorker. Mindre kjent er det at den er like glad i bruskorker. Denne kan virkelig gjøre underverker for Fnate de gangene Pappa er vrang og ikke vil dele brus.

En meter sjokolade....

Pappa prøvde å gi Fnate hjemmeundervisning en periode, men det skulle vise seg å være meningsløst. For Fnate er det komplett meningsløst å forsøke å lære noe han ikke umiddelbart ser nytten av. Han hadde leksebok og var oppe hos Bestemor og fikk hjelp til stil på 150 bokstaver og greier. Men han ble bare muggen av det hele.

 

Her trengs rett motivasjon tenkte Pappa til slutt. Så en ettermiddag spurte han Fnate om han ville ha en meter sjokolade. "Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" svarte Fnate og kom sprintende inn på kjøkkenet. Der ventet sjokolade og tommestokk.

Fnate er en ressurssterk fyr og var kjapt igang med målene. Tommestokken ble lagt ut og sjokoladene ble møysomlig plassert til de rakk en meter.

Det blir et hav av sjokolade. Fnate kan knapt vente med å slafse i seg alt han orker. Det er fler og tyve sjokkiser. Men da sier Pappa at han kan velge om han vil ha meteren med sjokolade i antall eller i vekt. Fnate ser usikkert opp, med sikkel i munnvikene. "Du kan få undersøke først, og så velge", sier Pappa så.

Så lyst som Fnate har på å bare kaste seg over dem og rulle seg rundt så vet han jo at det er mulig å få mer sjokkis. Han kommer til å angre om han ikke prøver. Så det er bare å måle.

 

 

Det gikk nøyaktig 5 Fnater på en meter. Dette passet bra ettersom 5 er det høyeste tallet Fnate forholder seg profesjonelt til. Mer enn 5 er bare mye eller kjempemye. Deretter mente Fnate at han måtte hoppe på vekta og veie hver Fnat.

En Fnate veide 75 gram. Fnate spurte så hva som var 5 ganger så mye, og fikk svaret 300. Så Fnate fyller på med sjokolade til det står omtrent 3-0-0 i displayet. Det blir sabla mye sjokkis.

Det er en henrykt Fnating som sjekker fangsten. Til og med Pappa er mildt sagt overrasket over utfallet. Men det viktigste er at Fnate selv fant en måte å løse det på.

Pappa spør om hva han velger selv om det er rimelig åpenbart, men Fnate har allerede munnen full av sjokkis og er i sin egen verden.

Oversheriffmesteren har slutta hos British Airways... Vrææææææææææææææl

Det er en apatisk og skuffa Fnat som erkjenner at selveste oversheriffmesteren omsider har slutta hos British Airways. Før mumler han at sånt strengt tatt ikke burde vært lov. Litt senere innser han at det jo er trivelig for den samme sheriffen å finne på noe nytt.

 

Men trist er det uansett at han nå skal bli fiskefrans. Fnate studerer nøye dette her... Korean??Tusen takk sheriffen, og lykke til med gravlaksen... Fnate kommer til å savne deg på broa.

hits