Morrablues....

"Ååååå, fytti katta..." mumler Fnate. Det er søndag formiddag og Pappa har akkurat vekket Fnate som til syvende og sist hadde sovnet på brannbilen sin. Nisselua var fortsatt på, og formen var sjaber.

Det hadde vært en heidundranes Halloween feiring hvor Fnate kjørte rundt og rundt på brannbilen sin og kjørte selvbetjent "trick or treat" på kjøleskapet. Det var langt på natt før Fnate, dårlig i magen, veltet over brannbilen sin og sovnet.

 

Nå påstår han at han må reparere med litt Cola, så Pappa må pent ut i butikken og hente.

For en hjemkomst...

Det var en real gjeng med gryntetryner som landet på Gardermoen med BA. De hadde omsider innsett at det ikke var mulig å få Pappa til å snu tilbake til Wyoming. Det var bare depping som gjenstod.

 

Flyet takset inn til gaten, og gjett hva de ser ut av vinduet...

"Seeeeeeeeeeeee deeeeeeeer" roper Tellef som oppdaget det først. "Å fytti katta!"

 

Humøret til Fnate snur på 3-øringen. "Dette er sånn velkomst som Petter Northug og Ole Bull og sånne får" konkluderer Fnate.

 

Mye kan sikkert sies om sherriffer, men oversherriffmestere det er virkelig saker. Hele gjengen takker for velkomsten. Fnate mumler at han gjerne vil sendes til Seoul som frakt en dag det passer. Så lenge han slipper å smake fisken.

Generalstreik!

Å reise fra Jackson Hole er forferdelig. Det er det fjongeste stedet gutta kan tenke seg, og dette er andre gangen de må reise. Men de vil jo bare være der. Hvorfor må Pappa på død og liv slepe dem hjem igjen???

 

Fnate synes det er skikkelig urettferdig, Tellef bare snufset mens Helge gikk så langt som å kalle det et grovt overtramp.

 

Se bare her hvor fint de kan ha det på et tre ved et vann, og med rikelig bruss og Snickers.Eller man kan sitte på en annen busk og utforske billosauruser

Men hjem er ikke noe gøy. Selv de som jobbet på hotellet sa at nesten samtlige av dem hadde vært turister som ikke ville reise igjen. Så når de fikk bli, så hvorfor ikke vi?

 

Pappa har måttet sverge over en gulrotkake på at vi skal tilbake igjen så fort som mulig. Senest neste høst.

Yellowstone ekspedisjon del 2

Da er dyreletingen over for denne gang. Fnate er ikke så gira på å se på "fjell og kuer", som han kaller det. Han er mer opptatt av brus, godteri, ting som lukter promp også videre. Så hans eneste egentlige høydepunkt var dette badekaret som var 100 grader varmt og luktet skikkelig kebabpromp. Ikke dumt, syns han. Resten av turen kjedet han seg litt.Helge og Tellef, derimot, var veldig opptatt av dyrelivet. Og de så masse. Først så Helge noen bukker. Vi vet ikke helt hva slags bukker, men de var hvite på magen og hadde tynne lange horn.Helge syns de var svært pene. Men senere på dagen kom det større og større overraskelser. Det største øyeblikket hans var når han oppdaget en flokk med 100 bison. Her er Helge lur og sitter inni bilen og titter ut. Den nærmeste er bare noen meter unna.Ikke lenge etter ropte Tellef til, da han oppdaget en bjørn. Og den var frykteig mye større enn isbjørnar. Og her var en av de mindre intelligente beslutningene, nemlig å gå ut og nærmere for å få et bedre bilde... Hverken Tellef eller Pappa tenkte seg spesielt godt om, men har i etterkant tenkt ganske godt igjennom det.Etter dette ville ikke Tellef lete etter flere dyr. Helge derimot ga seg ikke. Elger kan tross alt løpe fra en bjørn, så det skulle ikke være noen fare. Helge liker selvfølgelig best dyr han kan identifisere seg med. Som denne flokken med hjort. Det var over 100 av dem i flokken også...Helt til slutt på dagen møtte han endelig et par elger. En stor elg og en liten baby.Han ropte ut til dem og spurte om de hadde tid til en liten prat. Helge syntes det er veldig spennende å høre hvordan de har det her. Men tror du ikke de akkurat hadde kommet på at de hadde glemt å skru a kaffetrakteren hjemme, så de måtte løpe med det samme.

Forbaska greier altså

Yellowstone ekspedisjon Del 1

Endelig var tiden inne for at gutta skulle komme seg ut på ekspedisjon igjen. Egentlig skulle det bare cruises rundt idag, men resultatet ble at gutta endte lenger inn i Yellowstone enn noen gang før. Og da under mottoet; "om vi skal ryke med vil vi heller bli spist opp av en bjørn enn å bli overkjørt av IKEA-bussen". Men mer detaljer om det imorgen.

 

Tellef er den som får ansvaret for å inspisere ekspedisjonsbilen. Han konkluderer raskt at den gjør 0-100, at den har doble koppholdere og den er større enn Fungerende sin bil. Og så har den en knapp man trykker på for å starte. "Denne kjærra har det meste," konkluderer Tellef. Alle later som om de har like mye peiling på kjærrer, og bare nikker.Om man ikke er jente kan man også posere på panseret. Om man er jente og gjør sånt kan nemlig fotografen komme i fengsel, sier Pappa. Så her poserer gutta med Signal Mountain (tror de) i bakgrunnen. De er allerede på 2200 meters høyde, så det er jammen høye fjell.Det skulle bli en begivenhetsrik dag, og alle 3 får oppleve og se mer enn de fleste. Men mer om det imorgen. Sikkert er ihvertfall at store opplevelser gjør gutta sultne. Så sultne at selv Fnate dytter innpå brødskive. For en dag, for et sted... 

Hilsen til Bestemor!!!

"HALLLOOOOOOOOO!!!!" brøler Fnate, da Pappa sier at han kan hilse til selveste Bestemor.

 

Gutta har endelig kommet seg tilbake til Four Seasons hotellet i Jackson Hole. Alle, inkl Pappa, mener at dette er det beste hotellet hotellet vi noen gang har vært på og det ligger i den flotteste naturen vi vet om.

 

Helge har tårer i øynene av tanken på hvor fantastisk de behandler elger her, Fnate har tårer i øynene av tanken på de deilige sjokolade-dyppede jordbærene han får her og Tellef har iblandt tårer i øynene av de ugudelige prompene Fnate lager etter å ha spist jordbær. Så det er en glad gjeng som poserer foran peisen på rommet for Bestemor:

Utenfor er det knallvær og Tellef gleder seg spesielt til han skal ut å kjøre den digre Dodge Durango bilen.

"Ha en fin kveld Matmor, og takk for at vi får dra på tur", avslutter Helge og Tellef. Fnate har allerede spunnet avgårde for å lete opp flere jordbær.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa. Fremme ved Yellowstone

Endelig begynner eventyret igjen. Ikke lenge etter at gutta landet, Pappa var ferdig med å flørte til seg en diger SUV hos Alamo og gjengen endelig kunne kjøre ut på veien blinket det i store skilter. "Det er mange elger. Kjør sakte". Like etter kom skiltet til "Moose" og varsel om at elger hadde forkjørsrett foran biler.

 

Helge ble så lettet og glad at tårene trillet. Han brølte av glede og klarte ikke sitte stille. "Tenk dere. Elger er best her. Vi kan dure rundt som vi vil. Juhuuuu", jublet han.

 

De andre to gledet seg mest til å komme frem til favoritt hotellet, Four Seasons, Jackson Hole. Siden Fnate er sånn kjendis hos Four Seasons fikk han sitt vanlige brev - Velkommmen tilbake Fnate, Tellef og Helge. Dere er kulest. Hilsen Direksjonen.

 

Og da snakker vi selveste Direksjonen, ikke taxisentralen på Hitra.Mer spennende er anretningen de har organisert foran peisen for anledningen. Deilige jordbær dyppet i sjokkis. Alt sammen servert på en seng av sjokkis.

Livet smiler... Imorgen skal det utforskes mer. Og som Helge påpeker med ca 4 sekunders mellomrom; "her behandles vi elger med respekt". Fnate og Tellef bare nikker mens det tyter jordbær og sjokkis ut av munnvikene.

Lang tur til Amerika

Det er jo et par dager siden gutta startet reisen til Yellowstone nå, men de har hatt voldsomt jet-lag og stort sett bare slumret. Imorgen starter endelig turen videre fra Denver til Jackson Hole og Yellowstone.

Turen over til Denver gikk omtrent som vanlig, dog ikke helt. Tellef og Fnate koste seg med alt BA hadde å by på.

Fnate gikk for Cola mens Tellef syntes nøtter var ok.

 

Helge derimot hadde stålsatt seg på å raide Club Kitchen. For de uinnvidde er det en selvbetjent "bar" for alle som reiser i BA's Club-klasse. Så selv om han kunne ringe i bjella og få det han ville var ikke det nok. Han bare ventet til serveringen var over og lyset slukket så han kunne snike seg frem og robbe Club kitchen. Her sitter han på lur og titter rundt hjørnet.Det ble god fangst og han storkoste seg med alt sammen.

 

Vel fremme var det likevel en trøtt gjeng som satte seg i senge. De prøvde å holde seg våkne med et gullbrød, men det var bare så vidt.
Men imorgen skal de til Yellowstone, og da blir alt bra!

FitzWilliams hotel - BRILLIANT

"Thank you FitzWilliam!!!!" jubler Fnate. As Fnate and Helge wants to make sure that his friends at the FitzWilliam are able to read this, he wants to remind them of the ability to read with Google Translate. http://translate.google.no/?hl=no&tab=wT#auto|en|

 

Fnate og Helge hadde fått "grini" seg meg på guttetur til Dublin. Helge lever jo et liv av er eller mindre kronisk panikk om dagen pga jakta. Det medfører at han blir skeptisk til alt. Også det å fly. Så han stroppet seg skikkelig til i kofferten.

Vel fremme følte han seg greiere igjen. Gutta skulle jo bruke det meste av tiden på hotellet, og fremdeles i det kreative hjørnet ga de seg til å flørte med hotellpersonalet. Om morgenen satte de seg pent og pyntelig opp på rommet med søknad om sjokkis og brus.

Pappa hadde ikke stor tro på dette prosjektet, men da han kom tilbake på eftan satt to dødsfornøyde fyrer der med masse sjokolade. De var så stolte at de ikke engang hadde rørt sjokkisen før Pappa kom tilbake.

Morgenen etter fikk derimot sjokoladen ben og gå på. Fnate har en skjult kunstner i seg og høy på sukker satte han igang med selvportrett.Helge lå bare og slappet av etter å ha tømt de siste sjokoladesmulene. For ikke å virke uhøflig, om han skulle sovne, hadde han en lapp med "hallo" på magen.

Og tro det eller ei, men de var så fascinert av Fnates uendelige kunstneriske egenskaper og Helges milde vesen at de fyllte opp sjokoladelageret en gang til. Snakker om hotell...

De hadde til og med lagt igjen en liten hilsen der de ba gutta kose seg med sjokoladen.

 

Både gutta og Pappa var skikkelig fornøyde med FitzWilliam hotell i Dublin!


Noen lurer seg med på tur...

Da Pappa sa han skulle på guttetur til Dublin rakte Fnate og Helge armene rett i været og danset rundt på gulvet. Skuffelsen var derfor betydelig da det gikk opp for dem at Pappa skulle på tur med sine vanlige kompiser. "For et påfunn", mumler Fnate, og skjønner ikke helt poenget med noe sånt.

 

Så i nattens mulm og mørke tok de saken i egne hender. I det minste forsøkte de. Desverre kilte de seg begge fast i forsøket.

Heldigvis hadde Pappa så vondt av dem når han voknet og oppdaget det hele, at han lot dem bli med. De lovet å ikke lage for mye bøll, og de skulle bare tømme minibaren litt.

 

Nå er det to glade fyrer som skal på kantina!

Dr. Fnatons MIKROFIBER-diett

Fnate og Helge er selvfølgelig også bitt av helsebasillen og følger alle debattene som står i avisene de finner rundt om.

 

Men lavkarbo dietter med egg og grevling er jo ikke noe for disse. Derimot har de klekket ut sin egen diett, nemlig MIKROFIBER-dietten. Den går ut på å fokusere på lite fiber, og erstatte dette med Japp og Cola. De skal bevise effektiviteten ved å måle Helges lykke i centimeter.

 

Først uten Japp og Cola. Man kan tydelig se Helge henge med nebbet:

Deretter gir Fnate en Cola til Helge. Han blir straks gladere. CONFIRMED

Deretter lurer Fnate frem en Japp også. "Jøje meg for et utslag", brøler Fnate og forsøker å høres seriøs og overrasket ut på samme tid. CONFIRMED

De finner det dermed vitenskaplig bevist at lykke og velvære henger nøye sammen med tilgjengeligheten til Cola og Japp. De er svært fornøyde med forsøkene. Helge er ekstra fornøyd med brusen, såklart.

Hadebra, lavkarbo. HEI HEI, Mikrofiber!Kuler'n med bok idag

Lørdager er digge dager... Om kvelden pleier det å vanke lørdagsgodt, og om dagen kan man gjøre det man vil.

 

I dag vil Fnate lese bok.

God lørdag til alle elefanter...

hits