Minibar rydding

Siden det var så brå slutt på den store reisen tenkte Pappaen til Fnate at gutta skulle få en litt "myk landing".

Turen ble en demonstrasjon i å rydde minibarer. I USA er jo minibarene stort sett tomme, så det var morro å komme til Sveits.Gutta satte ny Sveitsisk rekord i å rydde ikke-sukkerholdig drikke vekk fra minibaren.

Den store reisen

Gutta hadde heldigvis noen dager å slappe av på i Denver før de skulle videre til reisens mål, Yellowstone Nasjonalpark. Med 8 timer tidsforskjell var gutta helt knekt og sov helt til vi skulle videre fra Denver. Da var det en heller broket forsamling som ble slept ut av senga for å reise...Senga på Marriott var veldig god, så Fnate måtte slepes etter bena for å komme opp. Men straks de hadde fått litt vind i trynet kom de til seg selv. Den store reisen kunne begynne.

Base Camp var på Four Seasons Resort i Jackson Hole. Det er det beste hotellet vi noen gang har vært på. Alle var enige om det. Dagen før vi ankom hadde hotellet tatt kontakt og spurt når vi kom, og om det var noe vi ville ha arrangert  klart på forhånd. Gutta var kjapt ute med "raideren" sin.

Tellef  valgte det største fruktfatet han noensinne hadde sett:Helge var så glad og tankefull over at han omsider var på en slik flott tur at han bare ville sitte for seg selv på verandaen og titte ut over fjellen. "Hvilken luksus..." mumlet han og satt i sine egne tanker.Fnate hadde valgt tørket frukt dyppet i sjokolade. Og siden han er VIP lå det et brev til han fra hotelldirektøren som han her forsøker å åpne:Omsider fikk han det opp, og det var en hyggelig hilsen til en bereist fyr.Om kvelden satte vi oss foran peisen på rommet og koste oss. Fnate hadde trødd innpå veldig mye tørket frukt dyppet i sjokolade og kunne ikke delta hele tiden, ettersom han var og laget ny farge i toalettskåla. "Man blir jammen skral i dørken av mango..." mumlet han før han la seg.Så var det endelig morgen, og vi skulle til Yellowstone. På vei opp dit kom vi til et sted som Helge virkelig trivdes. En stolt 6-tagger poserer foran skiltet til Moose:Ikke lenge etter må de ut og tisse før de stolt poserer foran The Grand Teutons. En saftig fjellkjede. Fjellene var opptil 15000 fot høye.Som sagt var det gutta sin tur. Så hver gang de ville stoppe så stoppet vi. Helge fikk helt raptus når vi omsider kom til et vann oppi fjellene. Han ville bade. Først poserer de fint på en trestokk, så bestemor kan se:

Så prøvde han å bade i det iskalde vannet, mens de andre skogglo. Det skar seg selvfølgelig og Helge forsøkte seg med en røverhistorie om at det var på grunn av bjørnefaren at han ikke badet.Ingen festet særlig lit til Helges bjørnehistorier, selv om vi faktisk møtte en vaskeekte ulv like etterpå. Men nok om det. Etter langt om lenge kom vi til målet for reisen - Yellowstone Nasjonalpark.Der kunne de blandt annet se på Old Faithful. Fnate var mest opprørt av at det luktet så promp der. Han lurte på hvem som kunne ha prompet så intenst som dette. Og ikke minst - HVA  I ALL VERDEN HADDE DE SPIST???Alle gode ting kommer allikevel til en slutt. Hjem må man. Om man vil eller ikke. Fnate titter med ærefrykt på det store flyet han skal fly over Atlanterhavet:Og til slutt er det en svært betutta gjeng som sitter og pusser tenna i London, mens pappa dusjer før siste flyturen. Reisen er snart over... Fnate har slått seg helt vrang og vil ikke være med på bildet. Han vil bare tilbake.Alle tre oppsummerer at det er den fineste turen de noen gang har vært på. Four Season hotellet hadde skikkelig service til gutta, og naturen var som Helge selv sier: "like pen som bestemor".

Gutta endelig ombord i stor-flyet til USA

Fnate og Tellef er jo veteraner, og Helge har oppført seg usedvanlig bra. Fnate er i sitt ess nå som han er tilbake i Club kabinen der han syns han hører hjemme. I sommer var han ikke det og da var det full krise.Under denne hylla på veggen inn mellom oss og sidemannen er det en skuff. Den skuffen er et ypperlig utgangspunkt når gutta skal ut og raide Club-kitchen. Det er et sted der det er lagret kilovis med brus og sjokkis, og de kan knabbe så mye de vil. Men det er mye morsommere når det blir litt raiding. Da løper gutta rundt hjørnet inn i galley, røsker med seg snop og spinner tilbake i skuffen. Her lader de opp til første raid.

Når pappa folder ut senga er det enda bedre i skuffen, for da blir de helt usynlige og det er som å være hjemme alene. Gutta kunne vært her oppe i det uendelige... Her er de helt skjult under en blubbete pappa og dyna hans.

 

Men alt tar en slutt, og etter 9 timer skal det landes i Denver. Undøvendig å si at det er noen skikkelig trøtte tryner som kræsjer i senga i Denver når vi kommer frem

Nå har de et par dager å komme seg på mens pappa jobber, før selve ekspedisjonen begynner.
Noen er redde for å forsove seg

Ikke uventet var det en usedvanlig oppspilt gjeng som skulle forsøke å få seg litt søvn om natta før de skulle dra. Problemet er jo at når man først sovner på sånne kvelder, så sover man så godt at det er lett å forsove seg. Dette hadde de tydeligvis skjønt selv, og de var helt klart redde for å bli glemt.

Da pappa gikk for å legge seg så han dem skyve bagen sin nærmere utgangsdøra.Det var tydeligvis ikke så dumt, for når morgenen kom sov de som steiner hele gjengen. Det var sjanseløst å forsøke å vekke dem.Så de ble fraktet diskret mot flyplassen. De er ganske store, så når de og deres egen bagasje var pakket ble det ganske trangt. Særlig for Helge.

Helge som ikke er så bereist var den eneste som våknet på vei til flyplassen. Han bråvoknet og smatt hodet opp da han skjønte vi FAKTISK var på tur. Han tittet ut vinduet og konkluderte raskt med at han var lenger hjemmefra enn han noengang før hadde vært.Så går ferden videre til London og derfra til Denver...

Reisen begynner for noen...

Imorgen reiser gutta. Helge reiser for første gang i sitt liv på en slik stor ekspedisjon. Tellef og Fnate har gjort det før. Men idag skulle Helge og Tellef hentes hos Bestemor, så de kan overnatte hos Fnate til imorgen.

De hadde pakket og var klare da Fnates pappa kom. Men først måtte de si hadde bra til bikkja Larris som holder vakt hos Bestemor. Larris gynger med hodet og er generelt tullerusk. Men gutta er veloppdragne og høflige.Etter en kort sermoni legger de ivei ut til bilen som skal kjøre dem ned til Fnate. Helge som er fersking må bære veska. Den inneholder spenn, pass og tannbørster.Fnate hadde sovet lite i natt og hadde gledet seg. Han hadde rengjort seg skikkelig. Støvsuging under armene og i bakdysa. Ved et uhell sa det SVOPP da han støvsugde seg bak så han ble sittende fast. Heldigvis kunne pappa redde han vekk. Det var litt pinlig, men på den andre siden er han skinnende ren og klar for besøk.British Airways here we cooooooooooooome.

Sees på Gardermoen på BA0763 imorgen!

Jånny Kæsj!

Gutta skal snart på høstferien til Jackson Hole i USA. Faktisk er det nå bare 2 hele dager til, så sitter alle tre på flyet.

De andre gutta var tidlig ute med å skaffe seg harde kontanter. Tellef jaktet edderkopper mens Helge sang og danset hos tante Berit. Begge fikk oppgjør kontant-kæsj-på-labben. Så for en uke siden var det litt småtustete for Fnate å komme på besøk. De andre to hadde jo ordning på alt, penger og greier. Alt Fnate hadde var en grønn banan. Ikke mye å dra på tur med det...Men så kom lønningsposen og Fnate har vært i banken og vekslet. Nå er han selveste Jånny Kæsj. Lastet opp med kontanter, som de sier i Dagens Næringsliv.4 dollar til USA, 1 pund til mellomlanding i England og 1 krone til å kæsje ut litt snop på Gardermoen.

Onsdag kl 11.55 bærer det avgårde til Unaiten!!! Hold av plass i reserve-kantina.

Kjelkete på Helsinki Hilton

Den siste arbeidsdagen før USA tur var i Helsinki. Fnate hadde hatt en liten streik et par dager før. Da skulle han vært i Danmark, men fikk vite at det skulle flys med Norwegian og da ble det streik. Da slipper han nemlig ikke inn på kantina.

Men til Helsinki fløy vi lure fly, og Fnate kunne igjen flørte med damene på kantina, og stappe innpå brus.Fremme i Helsinki sjekket han og pappa inn på Hilton. Der var det en helt strålende minibar:Det var også en liten Hilton kantine rett utenfor rommet. Når pappa var på badet pleide Fnate å spurte bort og knabbe sjokkiser. Så satt han svett, anpusten og brun om nebbet i senga og så uskyldig ut når pappa kom tilbake.

Men hvorfor må de gjøre det så utrolig kjelkete å få tak i sjokoladene på sengegavlen? Fnate måtte bygge trapp for å komme opp og få tak i dem.Her må det da være mulig for en kjede som Hilton å kunne finne på noe mer praktisk??? Dette var virkelig kjelkete.

hits