Eeeeeh... Horten?

Fnate har vært lenge hjemme nå. Veldig lenge hjemme. 

 

Så når Pappa omsider ba han sale opp sekken igjen, for å skulle ut på jobbtur var han svært entusiastisk. Han børsta seg raskt under armene og lufta godt igjennom buksa, så var han klar. 

 

- "Hvor skal vi?"

- "Horten"

- "Horten?" - man kunne se hvordan skuldrene sank sammen. 

 

Jepp, Fnate skulle til Horten. Han er ikke særlig happy på vei ned, men når han sjekker inn og kommer opp på rommet så er ikke senga så gal å hoppe i...Og minibaren... til å være Norge er den eksepsjonell...Og egentlig sier hotellet det best selv:Så selv om Horten ikke er så eksotisk så har Pappa et poeng. Nå er vi uansett i Horten, og da må man hoppe i den senga man har - for det er den eneste senga man har å hoppe i. 

Skogstur med lunch

Høsten er fin, syns Pappa. Han liker å kuke rundt i skogen og sånt. 

 

Høsten er fin, syns Fnate. Han vet at høst betyr at det nærmer seg Yellowstone tur. Dit drar man jo hver høst. Men han vet også at om han bare blir med Pappa på noen turer ut i skogen, så vanker det godis. 

 

Pappa har alltid noe godt i sekken. 

 

I dag var ikke noe unntak. Etter litt romstering finner Fnate en stor Snickers.Så sitter han der og gnager på Snickersen mens han og Pappa myser på en maur som strever med å flytte på en død flue. Fnate er mest nærvøs for at mauren skal bite han i rompa, og flytter aldri mer en ett øye vekk fra omgivelsene. 

Kampen mot deg selv...

Aaaaaaaaaaaah...

 

Fnate lå på sofaen med bena høyt. 

 

Fnate gikk bort mot kjøleskapet, men snudde i siste liten og subbet tilbakeHan stirret på kjøleskapet.

 

Fnate gikk rundt og rundt i sofaen mens hodet kokte

 

Han stod i sofaen og skrek i vill fortvilelse

 

MEN FNATE GAV ALDRI OPP... Han lot ikke fristelsen vinne. 

 

Selv om det var fredag og lørdagsgodteriet allerede var kjøpt inn og lå der i kjøleskapet og ventet. 

 

I dag kan han høste premien. Og det med verdens beste samvittighet. Det er lørdag, og han spiste ikke opp godteriet kvelden før. Gullbrød er så innmari digg. 

 

Og så er det bursdagen til FedEx mannen i dag. Gratumlerer!!!

Superstjerne!!!

Fnate har en fin morgen i dag, når han våkner opp og Pappa kommer og viser han denne forsiden:


 

"Møt vår nye superblogger - Fnate"

 

Fotballfrue og Pappan til noen... gå og legg dere.

 

Mer Pakke!!!

Nok en stor pakke har ramlet inn hos Fnate. Pappa lurer på hva det er.

 

- "Det er ny førstepremie i reisebrevskriving!" - Fnate hopper opp på bosken og sitter bare å klapper entusiastisk med hendene. Staut er, som vanlig litt usikker og snuser rundt. Det er en nokså umulig svart tape på, men etter mye streving, bittelitt skriking, en promp og en hårfin brun stripe i shortsen er den løs. 

 

Fnate hopper oppi med det samme. 

 

- "Ekte vinnere pleier alltid å base litt med premien" - forklarer han. Kjekt for Pappa å vite, siden han neppe kan særlig om å vinne ting. Oppi boksen er det BA fly... et Fnate ikke har fra før- "Fordi jeg er best, liksom..." fortsetter han, og begynner å planlegge videre romstering.Han har en BA kjosliner og en BA Dumbo fra før. Snart må han få seg eget sånt latrineskap å ha dem i. 

Mer 

Tusen takk, Someone!!!

Sliten Fnat

Pappa hadde en travel uke, og skulle være borte i 2-3 dager. Veldig travle dager, og Fnate måtte rett og slett søke om hjemmekontor. Han var rett og slett så sliten at han ikke orket... selv om det ene hotellet hadde minibar. Det var Thon i Sandvika. 

 

Fnate måtte (!) hvile, og når Pappa omsider kommer hjem ligger Fnate fremdeles i skuffen og purker.

Det eneste han hadde gjort var å lufte Staut, tisse og drikke litt brus. Resten av tiden hadde han sovet. 

 

Men 3 dager soving... når man først våkner skikkelig... gjør også at man virkelig kommer på høyden igjen. 

 

Og det tar ikke lang tid før alt er ved det vanlige og Fnate orker å begynne å stille harde krav til Pappa igjen. Nå er det igjen tid for å ta ansvar for egen velferd i dagliglivet. 

Sjefen er tilbake!!!

Det ble nesten en hel ukes jobb på sykehuset, for Fnate. Han har jagd spøkelser, han har holdt styr på personalet, sørget for generell velferd og sett til at Bestemor ble frisk.

 

Om ikke Fnate hadde vært der og kunne tatt ansvar er det ingen som vet om det hadde gått så bra.

 

Nå er han omsider hjemme igjen, men er helt utslitt. Da er det godt å bare kunne ligge å kose seg i sofaen sammen med bikkja si. Med litt brus og en sjokkis lett tilgjengelig. Staut lukter og lukter på han, og synes det er mange rare nye lukter. Men det gjør ingenting. Fnate vet at han er hjemme og alt har gått bra.Pappa sa at han skulle få en tur som lønn for strevet. Han må bare pønske ut hvor.

 

- "Bora Bora!!!" - sier Fnate, med det samme.

- "Da må du i så fall vente litt, for det har vi ikke råd til nå" - sier Pappa

- "Serengeti" - kontrer han.

- "Det er også i orden, men da må Pappa ha en mamma å ta med seg. Vi tør ikke dra til Afrika alene. Men du får den turen du vil. Du får bare pønske nøye på hva du vil. Bora Bora eller Serengeti om du orker å vente til neste år. En kortere tur kan du få nå"

 

Fnate synes det er innafor. Nå skal han få fri mens Pappa jobber og får besøk av 18 gærne kunder på jobben. Han skal bare ligge, se på TV, drikke huset tomt for brus og pønske på hvor han vil.

 

Skal han gå for stortur, men måtte vente mange måneder... eller skal han gjøre noe enklere og kunne dra snart. Trippel hm... Planleggingen er nesten halve morroa. 

 

Mens han tenker kan han formelig smake godsakene på tunga. Han kan kjenne det deilige sengetøyet hos Fnat Seasons mot bomullen. Han kan formelig høre Tellef kjefte på Helge når Helge promper under dyna (uten å ha strammet den rundt halsen først). Han kan nesten høre Pappa kjefte på Mia - "er det muuuuuuulig å bli ferdig på badet????". Han kjenner lukta av blomsterkransen han får rundt halsen når han setter seg i Fnat Seasons båten på vei fra flyplassen på Bora Bora...

 

Det er fint å være Fnat akkurat nå.

Låne-offiser

I dag, mens Fnate har jobbet hardt for Bestemor på sykehuset, har Pappa hatt en gjestevelferdsoffiser på besøk. 

 

Fnate var bestyrtet over dette. Han liker ikke vanlige barn. De har null respekt, og at Pappa drar inn en sånn mens Fnate er borte på kriseoppdrag er intet mindre enn uforskammet. 

 

Fnate nølte aldri med å påpeke dette når Pappa var innom for å se til Fnate i formiddag. Fnate hadde fortsatt greit med Japp igjen og stod støtt i oppdraget. 

 

Lånevelferdsoffiseren var på mange måter litt som Fnate. Han spiste opp alt godteriet som ble satt frem, ble risig i kistan og ville ikke legge seg når han kom hjem. Men det var jo ikke som Fnate. På ingen måte. 

 

Fnate krevde jevnlige oppdateringer og garantier for at ikke gjesten spiste opp Fnate sin Japp og Cola. Pappa måtte sende bilder i alle meldingene, der det kom frem at Jappen og Colaen hans hele tiden stod der det skulle stå. 

 

Men nå har altså gjesten reist og alt er ved det gamle. Fnate kan trygt rigge seg til nattens bortjaging av spøkelser og grusomme monstere under sengen. 

Fnate gjør jobben

Da Pappa kom for å sjekke forholdene til Fnate og Bestemor, i dag, var stemningen god. Bestemor føler seg bedre, har sovet godt (for første gang på flere dager) og har lyst på middag. 

 

Fnate er overbevist om at det er han som er den magiske ingrediensen. Selv sykepleier Amna syntes det var en god ide med Fnat på værelset. En av de mer konkrete tingene Fnate har ordnet er innføring av Brus på rommet. Men ellers er det alle de små tingene. 

 

De som folk ikke legger merke til, før de ikke har velferdsoffiser. 

 

Uansett - Fnate blir værende til Bestemor drar hjem. Ferdig med den saken. 

Staut...

Går bare rundt og rundt i sofaen. Han skjønner ikke noe av alt som foregår, men forstår jo at noe ikke er som det skal.

 

Når Pappa, i tillegg, kommer tilbake uten Fnate går det helt over styr. Det er bare en ting å gjøre...Hundebein!

 

Med ett er usikkerheten glemt, og hundebeinet får seg en omgang det sjelden glemmer

Kriseteam

Det værst tenkelige har skjedd. Bestemor ble syk og måtte sjekke inn på selveste sykehuset. Fnate reagerer resolutt. Han MÅ opp til sykehuset og se til at Bestemor har det bra. Helst med det samme. 

 

Han drar i buksebenet til Pappa hele morgenen, til Pappa omsider får samlet seg sammen og reist. 

 

Sykehus er en form for hotell, sier Pappa. Fnate ser seg rundt mens han spasserer alvorlig bortover. Jo, han ser at de har innsjekk og kiosk i lobbyen. Så langt er alt greit. Men han synes de fleste ser rimelig tufs ut. Det kan ikke være et særlig bra hotell. Mange ser ut til å ha skadet seg. Det gir neppe særlig høye terningkast. 

 

Så kommer han til Bestemor. Hun er full av ledninger, men det er Bestemor. Hans Bestemor. Verdens beste Bestemor. Det er bra å være der, og det er ingen tvil om at hun trenger en velferdsoffiser. Det er for eksempel ingen minibar på rommet. Null, niks, nada. Det er ikke TV. Og maten... uspiselig. Her trengs det virkelig hjelp, og Fnate bestemmer seg for å bli værende når Pappa dro hjem. 

 

Bestemor er Bestemor, og hun kan ikke sitter her helt alene og være syk. Dessuten trengs det noen som kan få fortalt disse folkene i hvite uniformer når det trengs saft og sjokolade og vafler så Bestemor kan bli frisk. Han vil også foreslå noen gule NonStop.  

 

Her er servicen et lavmål. Makan. 

Ha ha ha ha...

Pappa var ute og handlet i dag, kom kom tilbake med mye vond mat og to Flax lodd

 

Flatte hiver seg over loddene og skal til å begynne å skrape...

 

- "Stopp en halv, din lille ulldott!" - roper Pappa - "de loddene er mine. Jeg byttet inn loddet jeg kjøpte av deg og fikk to nye. Så de er mine"Fnate gir irritert fra seg pengen han skulle til å skrape med. Men følger intenst med. Det er en blanding av at "Pappa fortjener å ikke vinne", og "tenk på hva Pappa finner på hvis han vinner"... frustrasjon og spent forventning om hverandre.Men til slutt vinner, så klart (!!!), ikke Pappa noe. Hvem hadde ventet det. Uhell i spill, uhell i kjærlighet - er det noe som heter. Pappa er sånn. Fnate, derimot, er best i alt. 

 

Fnate faller over og skoggler. For en deal han hadde gjort. Solgte loddet til Pappa og Pappa vant ingen ting.Men etter en liten stund føler han seg litt drøyt ondskapsfull. 

 

- "Pappa... her kan du få en krone av meg. Jeg tar den fra mine endeløse stabler av penger. Gå og kjøp deg en kake. En stor en, så det er nok til meg også" 

 

- "For en hel krone? Er du sikker?" - spør Pappa. Fnate bare nikker, og sender Pappa ut døra.

 

Det blir godt med kake. Godt i magen, godt i sinnet 

 

Norge er best!!!

Fnate reiste opp til Bestemor i dag for å se på håkki. Det vil si, ikke bare det. Potetene fra Helges kjøkkenhage skulle også spises, men Fnate var ikke like opptatt av det. 

 

Han var mest opptatt av å selge avisene sine og å se på gruppefinalen i OL kvaliken på håkki, sammen med Helge og Niklas. Det er en spent gjeng som sitter klare foran TV'nOg for en kamp. Norge leder 2-1 når det er 25 sekunder igjen, og Helge er både irritert og ekstatisk. Nye norske treneren er jo gamletreneren fra Oliers... et lag som har irritert voldsomt i kampene mot Lørenskog. Det er en bittersøt pille å sitte og heie. 

 

- "ÅÅÅÅHHHH... grrrrrr.... JAAAAAAAAA... grrrrrrr... JAAAAAAAA...grrrr..." - Helge veksler raskt der han sitter. Han knurrer når Treneren kommer i bildet...Og jubler som en fyllik med delirium, når Thoresen er ute av bildet. 

 

Gutta rører ikke en finger de siste 25 sekundene. Det er mer spennende enn noe de har sett, og Norge ender med å vinne 2-1 og er klare for OL

Det er vill fest, og Fnate bestemmer seg for å investere hele dagens inntekt fra avissalget på digg. Både is og sjokkis!!!Pappa frykter at begge deler kan trengs etter fotballkampen senere i kveld. 

TEST: Brussels Airlines

Fnate har aldri flydd Brussels Airlines på langtur, og bestemmer seg derfor for å gjøre en nokså grundig test, med terningkast. 

 

Som referanse har han British Airways sete 62K i dumbojet. 

 

Turen skulle gå fra Toronto til Brussel. I Brussel har de mye sjokolade. I Toronto har de mindre sjokolade, og kantina han brukte var Air Canada sin. Der var det ikke mye hjelp å få av Pappa, da han hadde fått jentelus og satt i telefonen hele tiden. Det bød på en del problemer, da alle kakene var på en benk som var nesten meteren høy. 

 

Det er svært lite praktisk for små fyrer, og Fnate mener de umiddelbart bør senke fatene til 10 cm høyde fra gulvet, eller tilby en heisanordning. For et terningkast 6 burde de også hatt små vogner han kunne laste opp med kake og kjørt ned i heisen. 

 

Kantina får dermed terningkast 2. Det som redder den er at de faktisk hadde kake. 

 

Det ble snart klart for boarding, og Pappa satt fortsatt i telefonen, gikk i telefonen og gikk helt feil med telefonen. Etter å ha stått i køen for å gå ombord sjekker de boardingpassene til Fnate og sier: "Du skal til Brussel, ikke sant?". Fnate nikker.

 

- "Vel, det skal ikke vi"

 

Omsider skjønner Pappa at han må legge på telefonen. Pappa får terningkast 1 på denne delen av turen. Pappa burde umiddelbart skjerpe seg, og det finnes ingen formildende omstendigheter. Fnate kunne endt opp i Zurich. Pappa holder seg oftest nokså stabilt på terningkast 1. 

 

FLYET

 

Hadde 2 vinger, motorer og masse stoler, så det startet bra. De bygde raskt en mur bak mot økonomiklasse, og Fnate lurte på om det var de som måtte betale for denne muren. De hadde ikke noe godt svar, utover at muren kom til å bli DIGER... EN FANTASTISK MUR! TRO OSS. 

 

Murbygging: Terningkast 6

 

SETENE

 

Var flotte. Det praktiske var at man kunne sitte både med kjøreretningen:Eller mot kjøreretningen:Det var litt kjipt å sitte mot kjøreretningen, ettersom det strammet ganske godt rundt tromma, og at han ikke kom seg ut for egen maskin. Pappa hadde mye morro med å plassere han der, og så ble han sittende og veive febrilsk med armene og rope for å komme løs og bestille brus. På den andre siden, fikk han veldig god kontakt med flyvertinnene fra denne posisjonen. De hadde med seg brus. Praktisk. 

 

Utsikten var litt laber, ettersom vinduene var alt for høyt oppe på veggen. Dette burde de lett kunne fikse med litt sparkel, hullborr og pleksiglass. Han forventer at de har løst det innen neste tur. 

 

Forøvrig var komforten bra, men det manglet skuff, slik de har i referansen. 

 

Setekomforten får derfor terningkast 5

 

MAT OG SERVERING

Pappa bestilte ikke mat. Det gjorde Fnate. Han ville ha dagens dessert. Den kom fort på bordet.Skuffelsen var til å ta og føle på...Hva er poenget med å servere noe sånt? Alt... absolutt alt er uspiselig. Fra A til Å.

 

Terningkast 1

 

BONUS:

Før landing kom de med en bærepose til alle. I den var en diger boks med Belgisk sjokolade. Fnate forta seg og spise opp før Pappa voknet, og pakke esken fint tilbake i posen. Pappa lurte veldig på hvorfor de delte ut tomme konfektesker. Fnate strakk armene i været i tilsynelatende bunnløs forundring. - "Aner ikke... reklamestunt?" - foreslår han, men har nokså vondt i magen og må kaste opp bittelitt i en kopp. 

 

Terningkast 6

 

KONKLUSJON

En blandet opplevelse. De er gode på komfort, murbygging og bonus. Men resten... mat... kantine etc... det er helt ubrukelig. Totalt sett vil han mye mer gjerne kjøre 62K på neste langtur, hvilket han også skal. 

 

Oppsummert vil han gi Brussels Airlines terningkast 4. BA har terningkast 6 og er fortsatt referansen. 

 

Pappa holder seg stabilt på terningkast 1. Ingen utvikling. 

 

EPILOG

Etter en strevsom tur, der han har krysset Amerika 4 ganger på en uke er det deilig å mose rompa ned i en divan.Fnate bodde siste natten på Waldorf Astoria i Berlin, og var der helt til han ble kastet ut. Nå på vei hjem til sofaen og staut. 

hits