Nytt vekkesystem

 

Pappa er litt nørd. Ikke superduper meganørd, men litt nørd. Han er også ekstremt trøtt om morran, så for noen år siden satte han seg ned og skriblet på Boleansk.

 

Hensikten med dette var å få til et sinnrikt system der en god miks av kvinnestemmer, blinkende lys, radio og ymse som skulle klare å få Pappa opp blant de levende. Det tar allikevel 5-7 sett med "slumre" på telefonen. Dette har fungert tilfredsstillende i alle disse årene.

 

Men i dag skjedde det noe underlig. Pappa løftet telefonen sin i halvsøvne for å aktivere ny slumre, og åpnet en melding. - "åh milde himmel. Takk gud for moderne teknologi" - utbrøt han.

 

- "Få se" - utbrøt Fnate.

- "Fullstendig uaktuelt!!!" - korrigerte Pappa. Pappa var med det samme svært våken.

 

Dette fikk Fnate og Helge til å tenke, og plutselig gikk det opp for dem. De kunne utbedre Pappas system. De kom nemlig på en annen situasjon der Pappa alltid våkner på første pling. En annen lyd. De hører den ikke hver dag, men Pappa våkner til den hver gang. Ikke like blid, kanskje. Men man lager ikke omelett uten å knuse noen egg.

 

Når Pappa kommer hjem er de allerede i riktig godt driv. De sitter på internet og jobber frem den helt rette lyden. Det er flere tjenester å teste og ingen tid å miste:

video:20140930 17

 

Det er ikke lett, og de prøver igjen og igjen med de ulike.

video:20140930 17

Men til slutt ender de opp med den litt Skotske varianten. Den kommer Pappa helt klart til å like

video:20140930 17

Dette blir fint, og de gleder seg stort til å se Pappa sprette opp i morgen.

Nord og ned

Fnate er på vei hjem fra Tokyo og forbereder seg til en lang, lang flytur til London. 12 timer skal det ta, og han har sett veldig frem til det hele. Han er litt rockestjerne om dagen og fikk egen personlig assistent til å bære seg helt til Narita Express flytoget. 

Han titter ikke opp fra bag'en en gang før han er ombord. Dette er helt perfekt for han. Pappa kaller han en bortskjemt tøydott, mens selv foretrekker han å kalles "opptatt av kvalitet". Pappa innser at denne fyren snart må strammes grundig opp. Men ombord på flytoget begynner han å vokne til liv

Fremme på kantina går det allikevel litt galt. De hadde Club Soda...

Kort oppsummert, så er Fnate FORFERDELIG glad i Club soda. Kombinert med en liten forsinkelse på BA flyet var han forbi knestående før boarding. 

Det var nokså praktisk at Pappa var med og kunne slepe han ombord. Fnate var kvalm!

Når en kollaps bare blir bedre og bedre

Fnate sov helt til London. Han var så lettet og utslitt at han sov seg igjennom kantina også. Helt til det stod "go to gate" på flyet til Tokyo og han måtte begi seg mot B-terminalen. Fnate hang i trøya til Pappa, for det var slett ikke et tema å ikke rekke flyet. Han var tilbake. Enkelt og greit.

 

Faktisk kom han til B-terminalen alt for tidlig og foreslo for Pappa at de skulle ta en sving opp i kantina der og ta en brus. De de kom opp dit og sveipet billetten sa dama..

 

- "Hm...."

Pappa fikk hjertet i halsen. Han foran i køen hadde fått beskjed om at han desverre var nedgradert pga fullt fly. 

- "We have a new seat for you, sir... Let me see... Oh..." - Hun lot det henge i luften og ser strengt opp mot Fnate. - "4K, sir. Have a nice trip"

 

Fnate eksploderer i glede. - "JAAAAAAAAAAAA JAAAAAAAAA JAAAAAAAA. Jeg skal på firstnessclass! Jeg skal på Firstness class!" - han veiver det nye boardingkortet sitt og forsikrer seg om at absolutt alle får med seg hva som har skjedd. Er han i tvil om noen følger med, jogger han litt tilbake og gjentar prosessen foran sofaene deres. Bare så de ikke skal være i tvil. Fnate har blitt oppgradert til første klasse for første gang i sitt liv. 

 

Et par steder tok han en moonwalk med billetten. Bare for sikkerhets skyld. 

 

Det er bare så greit å være tilbake i sitt rette element etter alle disse turene med diverse tvilsomme selskap. Han får til slutt krabbet ombord og funnet plassen sin. Han bikker rett om i soveposen sin. 

Rett bak soveposen har han en helt genial detalj i sete 4K, nemlig en rutsjebane ned mot en butlerknapp. En perle av et opplegg. Han kan sette seg på rompa og ake ned. Om han får god nok fart, og strekker foten ut rekker han akkurat å trykke på butlerknappen

Når han trykker på den kommer de løpende med brus. En til han og en til Pappa. Pappa har den med staur i

Alternativt kommer de med kake. En skikkelig, skikkelig god kake. 

Eller kanskje de bare rer opp senga. I Firstness class får man det akkurat som man vil

Fnate vet akkurat hva han vil ha, og han vil ha det helt med det samme. 

 

Han kan rett og slett ikke begripe at Pappa lefler med alt mulig annet vas når man kan ha det sånn som dette. Fnate trives på tur når ting blir gjort orntlig. Han klager bare når tign blir gjort "halvveis", og det blir det jo som oftest med Pappa.

 

Men Pappa har glemt alt allerede. Han har oppdaget verdens vakreste (igjen) og vært ute og grillet grisemage med henne. Fnate kan ikke annet enn å kaste seg irritert og ensom på senga. Ok - minibaren er tom for Cola, så han er egentlig bare ensom. Ikke irritert.På'n igjen imorra.

Full kollaps. Men god kollaps

Etter en lang periode der Pappa har testet ut alle slags mystiske flyselskap og tull er Fnate endelig hjemme. 

 

Nå er det siste turen på et par uker, og den går til Tokyo. Flyet har det kuleste flightnummeret i verden - BA007. Men det er ikke det som er greia, at det er litt James Bond. Det er bare den emstreme lettelsen over at han endelig er tilbake på BA. 

 

Han er tilbake med skuff og Club Kitchen og folk som vet hva han trenger. Lettelsen er så voldsom at han rett og slett går rett i kjelleren. Han sovner på vei til flyplassen og ligger bare og snorker og luller. Som om hele verdens bører har lettet seg fra skuldrene. Han kan endelig sove trygt.

Ekstra kos er det at Pappa må styre også. I det siste er det Fnate som hele tiden har måttet ta ansvar. Nå er det Pappa som maser rundt og spør etter Ganni Teddy Coat. Lys grå. Ekstra smål! Det er helt umulig å få tak i, og det går mot at concierge i Tokyo skal få tidenes oppdrag.

 

Fnate humrer i barten. Passe straff til Pappa dette. Så sovner han igjen. Pappa har lovet å vekke han på kantina i London. 

Ingenting er tilfeldig...

Fnat er hjemme fra Russland. Som regel har det jo vært Helge sin jobb, og Helge har bært seg voldsomt over hvor grusomt det har vært. Men nå regner Fnate med at Helge sitter og er nokså klam i snekkerbuksene sine.

 

Det er nemlig mange ting Helge tilfeldigvis har glemt å fortelle om. Som for eksempel minibarene... Som for eksempel de enorme brusskapene i Aeroflot kantina... Dette er ting som aldri har blitt kommunisert, og hadde det blitt sagt er det slett ikke sikkert Helge hadde fått beholdt sitt monopol på ruten såpass lenge.

 

Uansett er Fnate hjemme. Aeroflot var veldig bestemte på at han måtte veies og få halsbånd med "Approved kabinFnat" på. Han liker den ikke, for den føles begrensende og han får ikke slengt seg rundt slik han pleier. Men de visste nok hva de gjorde, tenker Pappa. Han lar den sitte på litt ekstra for å få litt fred selv. Fnate er ikke blid.

I dag er det bare avslapning for Fnate sin del. I morgen tidlig bærer det ut på tur igjen. Denne gangen til Tokyo.

 

Mens Pappa pakker leser Fnate videre i British Airways boka si. Og der kommer han over noe spennende

Det viser seg at British Airways var det første i verden til å frakte elefanter med fly...

 

Noen ganger ser man virkelig at verden ikke er satt sammen av tilfeldigheter. Det er ikke rart at det er nettopp hos BA Fnate trives best.

Fnate har fått bok

Imorra tidlig bærer det til Russland for Fnate. Normalt er det Helge som tar seg av dette, men denne gangen skal Pappa ha med så mye stæsj at Helge rett og slett ikke får plass. Så nå er det Fnate som skal sjonglere rubler, fly Aeroflot og bo på Iris.

 

Han gledet seg ikke.

 

Men mens han sitter der og gruer seg som et barn som skal til tannlegen, og Pappa forbereder presentasjoner og ting, kommer Pappa med en overraskelse.

 

- "Se her din surveknott!" - sier Pappa og slenger en bok på pulten. Fnate har sitti delvis inni favorittlua si (han fikk den når Pappa åpna kontor ved Boston), men skyver den raskt opp.Han kan ikke annet enn å slippe et gedigent gisp. En hel bok om British Airways. Tjukk som Odin selv og full av bilder.

 

Dette er den fineste boka Fnate noensinne har sett, og han kaster seg over den. Det er reklamer og bilder av selveste Dronningen

Dermed er Fnate fortapt for kvelden. Borte er all frykt for morgendagens ferd. Mer er det ikke å si om den saken.

Så var ikke 81H så langt bak allikevel

Gutta hadde vært skikkelig sure på Pappa når han slang til dem et boardingkort med sete 81H hos Lufthansa. Pappa hadde en gretten morgen selv og hadde ikke kommentert det en gang. Bare slengt det til dem, og så satt de der med det og tygde på underleppa. 

 

Det var ikke før de kom på flyplassen at de fikk mannet seg opp til å være ekstremt vrange. Det skjedde når de skulle inn i kantina. United og Lufthansa kantina, må vite. Fnate satte ut fingrene og kloret seg fast i inngangen.

 

-  "Vi skal på BA kantina!" - krevde han

- "Jammen vi flyr jo ikke med de" - forsøker Pappa å forklare

- "Vi skal på BA kantina!"

 

Fnate gir seg ikke, og setter til å vræle. Først har han fått rad 81 på flyet, og så skal han på feil kantine også. Det er mer enn han kan leve med. Pappa må bent luske bort til BA kantina, vise frem fnaten sin og si det som det er. Han vil hit. Det løser seg til slutt og etter en del forklaring. 

 

Etter dette er Fnate helt utmattet, mens Helge får ferten av elgedosis og spretter opp på bardisken. Han legger ut i det vide og det brede om alt som har skjedd og er "kongen i baren"

Når de til slutt skal ombord er de svært nærvøse for hvordan dette skal gå. 81H...

 

Men ei Tysk dundre peker bare på trappa opp i dumboen.

 

- "Up the stairs" - sier hun

 

Gutta skjønner ingenting. Der oppe er jo 62K og han har bestemt ikke bedt noen flytte stolen hans hit. Men tvilende tasser de opp. Det viser seg at Tyskerne ikke er så gode med tall. De ser ikke forskjell på 6-tall og 8-tall. De har rett og slett feilnummerert setene. Gutta merker smilene lirke seg frem. De har fått en 2-seter rett bak piloten. Pappa har den ene. Gutta den andre. Helge hopper rett oppi. Fornøyd som en SAS-konsulent i faktureringsøyeblikket. Fnate er derimot sint igjen. Det var ekstremt unødvendig av Pappa å ikke forklare at de ikke skulle sitte bakerst i balja, der kloakklukten er sterk og sjokoladetilgangen elendig. Etter litt krangling gir han helt opp. 

 

Det er bare å snurre setet bakover. Dra opp dyna og begynne prosjekt - "åndelig grusomhet"

Men han klarer ikke helt skjule det brede fliret sitt, selv om han forsøker dra dyna helt opp til snabelen. De har det ikke så værst. Sånn helt innerst inne. 

 

Pappa sover så mye som mulig, for han skal treffe mamma-emne igjen i kveld. 

 

- "Hvor mange mammaer skal vi egentlig ha, Pappa?" - lurer Fnate

- "Kjempemange!" - erter Pappa, og gir Fnate en dugelig kokos.

 

Tøffe gutter ordner seg sjæl!

"Det ordner seg for greie gutter. Tøffe gutter fikser driten sjæl" - pleier en av Pappas mer lugubre kompiser å si. Sjelden kunne det passet bedre. 

 

Frukttrikset til Helge fungerte nemlig ikke helt som planlagt. Han fikk aldri helt den varme, duse følelsen i knollen. Ei heller fikk se han jesus og stjernene, slik han pleier. 

 

Dermed måtte de innse at det var opp til dem selv å sørge for nødvendig velferd. Det kom ikke til å gå noe automatikk i dette, så de stilte seg greit opp og ba om sjokolade. De har lyktes med dette før, men aldri på Fnat Seasons.

- "Vi vil heller ha sjokolade vær så snill" - står det på lappen.

 

Når Pappa kom hjem hadde trikset fungert over all forventning.

Ikke bare hadde de fått en stor boks med skikkelige sjokkiser, men de hadde også fått fjernet all den fæle frukten som bare minnet Helge på mislykkede prosjekter. 

Nå som Pappa har sett, og gitt dem kredit for å ha fått det, til kan de endelig gafle i seg. 

 

Pappa var riktignok ikke så glad for at fruktfatet var borte også... Han liker nemlig skikkelige "fruktfat". Men sånn måtte det, i flg Fnate, bare bli. Øye for øye, sjokkis for frukt.

 

Pappa får ikke smake så mye som en eneste en!

Tilbake på Fnat Seasons.

Etter en lang og strevsom tur er Fnate tilbake på Fnat Seasons. Denne gangen i Denver. Han har med Helge og så hadde de full fest på flyet sammen med Ole Brum og mammaen og Pappaen hans igår.

 

Vel fremme på hotellet får de et skikkelig fint rom. Det er fint at ukepengene til Pappa i det minste går til noe orntlig, og de ble skikkelig oppgradert. 

 

Men en ting forstår ikke Fnate... Han får velkomstgave og hilsen på rommet... Det er i prinsippet fint. Men frukt??? Når i historien har Fnate spist frukt?

Også vann uten brus? Hva er poenget? Fnate skjønner det ikke. Dog kan det brukes til å glede en i gjengen, nemlig Helge. Det var Helges idé og Fnate har alltid vært med på å gjøre det beste ut av ting.

 

Så mens Helge setter seg forventningsfullt til nede på gulvet, hjelper Fnate frukten bort mot bordkanten. Bare små vennlige dult skal til, så triller den så glad bortover...

KLONK - sier det i det frukten faller ned. I henhold til Helges plan har den blitt ekspresstransformert til å bli nedfallsfrukt. 

 

Han kaster seg over den

Etter å ha gaflet i seg alt sammen er det bare å sette seg i vinduskarmen og vente på effekten. Han er veldig spent på om planen virker. 

Han blir lett filosofisk. Han skal hit igjen om bare 3 uker. Da er elgjakta for alvor igang, og Helge rømmer til reservatet oppe i Wyoming. Han skal til og med ha med en prest i tilfelle det går helt galt. 

Fnat Seasons i Fnatshire...

Det skulle bli en relativt tight business reisetur til England for Fnate. Pappa hadde invitert noen på kake og forsterker i biblioteket på Fnat Seasons i Hampshire i England. Ned den ene kvelden og hjem neste efta. 

 

Og så skulle det flyes SAS. Fnate var ikke blid, og gjemte seg hele turen. Men når han kom frem til Fnat Seasons er det vanskelig å være sur. Fryktelig vanskelig. Altså, om BA er favoritter på fly, så er Fnat Seasons så grusomt favoritter på hotell. Det er bare at Pappa må bruke sine egne ukepenger hver gang det boes der, så det blir liksom ikke så ofte. 

 

Men mannen står klar på flyplassen i London med Fnates navn på skiltet og en svart S-klasse og venter. Fnate kjenner at humøret stiger. 

 

- "Blir ikke dumt å røffe litt på landet?" - spør Pappa. Fnate bare gliser og stapper i seg litt av brusen som er satt frem. Vel fremme blir Fnate tatt imot som en konge. En stamgjest konge. Han får velge hvilket rom han vil ha og får en rundttur på hotellet. De har satt frem brus allerede og minibaren er ladet med skarpt.

Og senga... Den er bare fenomenal. Og så har de fin utkikkspost der Fnate kan sitte med en sjokkis og titte ut på svalene. Ett av de mer komfortable FS'ene han og Pappa har vært på. Litt morsom også, og Pappa var småslem i går da kelneren i restauranten hadde så merkelig aksent at Pappa spurte 4 ganger hva "dagens" var, bare for å høre han si det. Men så kom overraskelsen. Da det var på tide å reise tilbake til flyplassen svingte taxien opp til Terminal 5. Det er BA sin terminal. Pappa hadde skjerpet seg og til syvende og siste brukt bonuspoeng for å få Fnaten sin hjem slik han tross alt fortjener. 

 

Det ble shopping på en butikk som het Rosa og nå gjenstår bare å sitte på kantina og vente. Fnate ligger og vugger fornøyd i hengekøya

Før han subber bort og raider kjøleskapet...

Og til slutt insisterer på at han skal lese seg opp på det seneste av svært viktige nyheterDet er rart med det. Pappa kan være en helt fullstendig hjelpeløs fyr, men til syvende og sist så har han en tendens til å redde seg inn.

 

Eller kan det være at reprasjonsaksjonen til Agent-Milla er i ferd med å hjelpe? Hvem vet, men akkurat nå er ihvertfall Fnate nogenlunde fornøyd. 

SAS til London, Pappa? Virkelig???

Det er søndag formiddag og en skikkelig kosedag. Bestemor og Fungerende kommer til middag etterpå så Pappa rydder og vasker i kåken. Fnate har gått dagens tur rundt bordet med Staut, og ligger bare på teppet i sofaen og koser seg med telefonen sin.


Han surfer litt på nett og titter rundt i appene sine. Når det blir helt stille for lenge kommer Pappa bort og sjekker, og da ligger han som regel og forsøker å logge inn på Pappa sin Snapchat.

 

- "Glem det din tøydott!" - sier Pappa da, og klyper han i øret. Fnate vræler snurt men suller videre med andre ting. Det er egentlig den perfekte dag. Fnate skulle ønske alle dager var sånn. Helt til...

 

- "Pappaaaaaaaaa!!!! Hvorfor står det på SAS-appen min at jeg skal til London imorra?" - roper Fnate skeptisk fra sofaen. Pappa slår av støvsugeren.- "Fordi du skal til London imorra? Du vet jo det." - svarer Pappa

- "Men det står i SAS appen og ikke i British Airways appen. Det må være noe feil." - Svarer Fnate. Selv om han innerst inne skjønner at det eneste det er noe feil med er Pappa.

 

Pappa nøler... Fnate setter seg opp. Dette er jo uhørt. Det er ikke noe galt med SAS. De er alltid snille med han, de har kantiner med brus og han har fått masse Hollywood-behandling. Men man flyr ikke SAS til London. Det blir som å fly Aeroflot til Mosjøen.

Pappa må bare innrømme at han har gjort det. Han har booka SAS til London.

 

Fnate blir bare sittende og stirre stramt på Pappa. Pappa kan rett og slett ikke få lov til å bestille billetter uten tilsyn lenger. Dette er helt uakseptabelt. Helt, fullstendig uakseptabelt.

 

- "Da nekter jeg å bli med!!" - utbryter Fnate til slutt. Selvsikker og fin.

- "Virkelig???" - svarer Pappa med et litt for lurt smil. Et sånt som gjør Fnate urolig der han sitter. Så kommer han slepende med en utskrift av epostene Fnate har sendt til concierge på hotellet han skal bo på i Hampshire, der Fnate etterspør et stor boks kake på hotellrommet når han kommer.

 

Fnate var helt sikker på at han hadde slettet alle spor. Sånt er gruelig irriterende. Gruelig, gruelig irriterende. Og selvfølgelig må han bli med og spise opp kakene.

 

Men han og Pappa blir til slutt enige i at Fnate skal være tilstede på bookingene i fremtiden. I hvert fall frem til Pappa har fått sånn nogenlunde kontroll igjen.

 

Fint med SAS altså. Men ikke til London.

Lørdagsgodt i boks

Siden Pappa er i krise og driver og trener og ordner og steller, må Fnate stå på for å sikre seg lørdagsgodtet.

 

Det er tross alt en av Pappaers plikter å sørge for lørdagsgodt til fnaten sin. Fnat 30:16 sier - "Alle fnater har rett til lørdagsgodt, men også en plikt til å sørge for at de Pappaene som ikke klarer å organisere dette får klar beskjed."

 

Om ikke Pappa hadde fått klar tale ville Fnate som oftest måtte sitte igjennom lørdagen og gnagd på en banan eller sukkerert. Det er hverken godt eller særlig kos. Så Pappa måtte jages ut.

 

Dog var ikke det eneste problem. Det andre er at været er så bra. Så om ikke Staut fikk øynene dekket til ville han sporenstreks tatt godteriet og gravd det ned under sofaputene. Han har instinkter som sier at han må spare til en regnværsdag, og instinktene er sterke.

 

Men siden Fnate vet dette så stiller han forberedt når Pappa kommer fra butikken.

Lørdagsgodt er fine saker!!!

Lillelørdag i Casa-Fnatstadbraathen

Fnate liker god underholdning, og i kåken til han og Pappa er det sjelden mangel på sånt.

 

Riktignok er det mye krangling, kjefting og smelling ettersom Pappa er en skroting, men det er også en del moro. Fnate har utviklet en egen evne til å forutse når det blir spennende.

 

I det siste har Pappa fått instruktør. En instruktør som skal "reparere" Pappa og få han til å fremstå mer normal. Instruktøren sier sånne ting som "du må kjøpe grå bomullsgenser", eller "den buksa skal du IKKE kjøpe". Praktiske ting, som Pappa ser ut til å være nokså fornøyd med.

 

Men Fnate skjønner at komplikasjoner ligger i lufta og følger med fra sidelinjen.

 

- "Gutter bør ta bittelitt sol. Ikke mye. Men ørlite grann" - er kveldens melding fra instruktøren

- "Jaha?" - svarer Pappa.

 

Fnate kjenner katastrofer når de er i emning. Han sperrer opp ørene og følger med mens det utfolder seg.

 

- "Jada. Litt glans er fint. Ser friskere ut"

- "Ok... Hvor lenge skal man ta da?"

- "Begynne med 20 minutter du"

- "Men det står max 6 minutter på nettsidene deres?"

- "Det er baaaaare tullball"


Pappa tasser ut. I det han går løper Fnate for å hente de andre. Når Pappa kommer tilbake sitter de alle sammen i gangen og knasker popcorn og ser på.

 

- "Har du oppholdstillatelse" - spør Fnate, før han bryter sammen i latter.

- "Tåta din tøydott!!!" - bjeffer Pappa

 

Fnate ruller rundt på ryggen og ler seg skrukkete mens Pappa takker for alle tips og hjelp.

 

Det er fint med lillelørdag når underholdningen er gratis.

hits