Bestemor kommer på besøk!!!

For første gang kommer selveste Bestemor på besøk i Pappas kåk i Lillestrøm for å spise middag. Hun er svært skeptisk til om Pappa vil klare å lage middag, og foreslo bestemt at Pappa skulle bestille pizza. Men det har ikke Pappa tenkt å gjøre. Fnate skoggler av det hele og holder med Bestemor.

 

For Fnate er dette virkelig store saker, da han endelig skal få vise frem alle tingene sine. For å få tiden til å gå har de satt igang med pyntingen. Med Helge og Fnate på besøk er det litt av et opplegg. Det begynner med føning - elefanter og elgers form for dusjing.

Noe som fort går over styr når Helge oppdager styrkeinnstillingen...

Et nytt våpen til å blåse vekk elgjegere kanskje?

Vel, etterhvert er det også Helge sin tur til å få smake føneren. Som vanlig har Helge klekket ut sine egne teorier om ting. Han har vært litt rar i magen i det siste, mest pga nærvøsitet, og føler at rompa er viktigst å få renset.

 

For å få full gjennomstrømning åpner han munnen. Helge er veldig optimistisk til det hele. Fnate tenker i sitt stille sinn at han nok ville snudd seg andre vegen, men lar sjelden sjansen til en god latter gå fra seg. Særlig ikke om den er på andres bekostning.
Helge påstår etterpå at det gikk veldig bra. Men Pappa ser at han sliter veldig og er rød i øynene og grønn om nebbet. Da det er tid for parfymering kaster han seg over den, og dusjer godt i og rundt munn og nese.
Til slutt er det rensing av ører som står igjen før Bestemor kan komme.

Gutta gleder seg veldig!

 

Menyen blir å starte med Minestronesuppe (aka grevling). Deretter fortsetter det med Eaton Mess (namenam), og avslutter med kaffe og sjokoladeboller (strinammenam).

Helge har fått panikkrom

Helge kom jo plutselig på døra igår. Skrekkslagen og med fullstendig spader av elgjakta. Hjemme hos seg hadde han sittet under sofaen siden den 25/9 og nektet å komme ut. Sånn kunne det jo ikke være, så Matmor sendte han ned til Fnate. Der hadde han tross alt følt seg trygg ifjor.

 

I år var imidlertid panikken noe større enn vanlig, men Fnate visste råd. Presidenter og sånt har jo såkalte "Panikk-rom" der skurker ikke kommer seg inn. Så gutta lagde et "Panikk-rom" til Helge også.

 

Det nytter ikke å lage det skuddsikkert, men Fnate er listig som få. De har simpelthen skiltet inngangsdøra til rommet på en måte som 100% sikkert vil få jegerne til å passere.

Nå føler med ett Helge seg rimelig sikker i en ellers usikker verden. Og som han sa til Fnates Pappa; "Fnate er usedvanlig listig og utspekulert".

 

Elgjakta - Helge har rømt igjen

Det har vært litt pause i bloggingen til Fnate. Han har vært en periode på asyl hos Bestemor mens Pappa har vært i Russland. Fnate liker ikke Russland og pleier å gå ut i streik. Denne gange rømte han til Bestemor, og der har han ikke passord til bloggen sin.

 

Nå er han hjemme igjen, men alle er fremdeles ganske utslitt. Idag fikk han imidlertid overraskelsesbesøk igjen. Denne gang av Helge som i vanlig ånd hadde blitt skremt fra sans og samling av jakta.

 

Ifjor gjemte han seg hos Fnate og da gikk det bra. Så det vil han i år også.

Helge er faktisk så preget av dette at Pappaen til Fnate har bestemt seg for å være hjemme med dem begge imorgen.

 

Hjemme med psyk elg...

Kl 04:30 er for tidlig...

Idag skulle Fnate og Pappa fly en liten omvei for å komme seg litt Linate flyplassen i Italia. Men det innebar at Fnate måtte opp kl 04:32 (for å være presis). Og det er altfor tidlig.

 

Nå er han omsider fremme, men har lagt seg flatt i køya og vil ikke snakke. Det har han gjort klart skriftlig og muntlig.Blandt Fnatingens mange fortryllende egenskaper er langvarig morgengrettenhet. Idag har varte den hele tiden.

Å være elefant i Indianapolis

Fnate har hatt flere innlegg som følger han på jobb. Men det er klart at alt ikke bare er jobb når han er på tur. Da hadde han og Pappa blitt sprø. Som det er, er de nemlig helt normale.

 

Så her skal vi følge Fnate på privaten under en jobbreise til Indianapolis i staten Indiana i USA nå i helgen som var.

 

Fnate har aldri vært der før, men det skulle vise seg å være en riktig fin plass. Utsikten fra hotellkantina var upåklagelig.

Minst like imponerende var imidlertid utsikten inne på kantina. Det var et voldsomt skap der, og Fnate prøver seg på noen alvorlige røverstreker under påskudd av å skulle "sjekke utsikten". Tilfeldigvis sparket han litt fra med høyre fotingen så venstre dør gikk opp. "Huff daaaaa" - hvisket han så idet han ramlet ned på innsiden av døren. Alltid på innsiden ble det lagt merke til. "Veldig lei dør det der" - mumlet han med Pepsi boblende ut av munnvikene, når betjeningen lempet han ut igjen.

I fritiden gikk han på museum og på kino. Det var to fine museum rett utenfor døra, og det ene hadde indianere.

Mens på det andre hadde de en dinosaurbæsj som ikke luktet noe som helst, og en enormt stor ur-fnat.

Kveldene gikk ofte for seg på bar, der Fnate fikk brus og Pappa drakk øl. Fnate syns det er ganske spennende å være med på en vaskeekte bar. Han titter veldig rundt seg på de rare folkene.Han var også på IMAX kino og så på film om et herberge som reddet foreldreløse elefantbarn i Kenya. Det var veldig rørende og det ble ikke fred før Fnate hadde fått adoptere en.

 

Som gnålt så gjort. På vei hjem dagen etter tok Pappa kontakt, og kort tid etter var Fnate forsørger for en 1,5 år gammel elefant i Nairobi. Her sitter han glad som en gulrot på kantina i Chicago.

Pappa er også glad. A: fordi han har fått fred og B: fordi han har funnet en skikkelig fin Pappa-brus i skapet.
 

Hollywood treatment - Fnate reiser til Amerika

Fnatosaurusen hadde ikke vært i Amerika på fire måneder, men nå skulle han endelig skli avgårde igjen. Han hadde pakket kvelden før og satt i gangen hele natta så han ikke skulle forsove seg. Hedigvis hadde han på forhånd fått bekreftet at det var tett med brus i kantina på Gardermoen. Det er en trøtt men blid Fnat som har fyllt opp sitt første glass.

Dette var en god og trygg begynnelse, men det var først nå de riktig store overraskelsene begynte. Riktignok er Fnate litt bortskjemt med god behandling (ikke ifølge han selv), men vaskeekte Hollywood treatment er han ikke vant med.

 

Når Fnate gikk ombord i flyet til London hadde de på forhånd rigget til stolen hans med bordet oppslått, og ferdig presentert Cola og Snickers. Om det er noen som tror dette er noe Pappa har jukset med så kan de ta seg en bolle. Fnate er så overrasket at han knapt klarer å se i kamera.

Men tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuusen fantasillioner takk!!! Dette var skikkelig kult. "1F Forever!!" sier Fnate. Etter take-off gafler han i seg brusen og begynner å gnage på sjokkisen. Imens pønsker han på hva han skal se på film på langturen til Amerika. Valget faller til slutt på THOR.

Oppspilt av den fine starten på turen føler Fnate for å gamble litt når han kommer til super-kantina. Valget faller på Canada Dry - Ginger Ale. En stor slurk og påfølgende stor rap senere er konklusjonen klar. BRILLEFIN AVVEKSLING.

Fnate har jo sett flere sånne proffe reisebrev, og har jo skrevet et selv også, og et at det er viktig å ta bilde av serveringen. På neste flytur mellom London og Chicago har de da også noe for enhver smak. Pappe fikk sånn gugge man blir rar i magen av, mens Fnate fikk så mye Cola han ville.

Et antall brus senere er det tid for å sove. Normalt bikker Fnate i skuffen under bordet, men i gamblingens ånd forsøker han denne gang soveposen som han får utdelt på flyet. Ikke dum den heller.

Fnate sover helt til frokost, og han har bare en konklusjon. Denne kunne han godt sovet over. Her er det ikke noe som er spiselig. Fnate nibler i seg litt brus og Pappa koser seg riktignok med Scones med syltetøy og clotted cream. Men for Fnate er dette helt uholdbart. En liten is eller et par M&M's hadde da ikke vært for mye??? Et stykke sjokoladekake?
Men overlever gjør han. Etter dette er det bare en liten svipptur før Fnate er fremme der han skal jobbe denne helgen. Nemlig på J.W Marriott i Indianapolis.

Mer om turen kommer senere, men Fnate var veldig opptatt av det første innlegget. 

PLAY BALL!

Fnate har pakket og er klar for Amerikatur igjen. Han skal selvfølgelig fly BA i en sånn kabin med egen skuff og Club-Kitchen. Store saker. BA er best på langtur syns Fnate. Han digger å vokne og titte rett inn i denne veggen

Det hadde ordnet seg i siste liten etter at Pappa egentlig hadde booket økonomiklasse. Noe Fnate slett ikke liker.

 

Men ikke bare ordnet dette seg, men idag tok oversheriffmesteren hos British Airways kontakt og sa at han hadde gitt beskjed om at sete 1F skulle ryddes spesielt godt, og han hadde beordret ekstra brus i kantina i Oslo. Kantina i London hadde noen andre allerede kontrollert at det var nok Cola, etter at Fed-Ex mannen rapporterte om manko for en uke siden.

 

Alt det viktigste er med:

 

- Koffert

- Pengepung

- Flagg

- Gaffatape

Han hadde mast veldig om Gaffatape, for det har tross alt alle Amerikanere. Så til slutt var det bare for pappa å kjøpe til han. Nå føler Fnate seg helt klar.

 

The land of the free and the home of the brave. PLAY BAAAAALL!

Store unnamanøvre

Det er ikke til å legge skjul på at Fnate hadde gledet seg veldig til å se Drillos gi Danskene juling i Parken. Han hadde forberedt seg på en virituell parademarsj rett til EM. Uansett hvor mye Pappa prøvde å si at det ikke var sikkert at Norge kom til å vinne, så sank det ikke inn.

 

Fnate så bare dumt på Pappa og sa at "det er jo Drillo. Drillo kan trylle".

Omtrent 40 minutter senere var allerede krisen et faktum. Fnate var fullstendig sønderknust. Hva hadde skjedd? Er ikke de uovervinnelige uovervinnelige lenger?

 

Riktignok tenkte Pappa at Fnate hadde godt av å lære litt av dette, men det får jo være måte på. Pappa gikk i skapet og hentet frem det store skytset. En sjokoladeboks som var større enn Fnate. Først blir Fnate forvirret mellom fotball og sjokolade. Men han smyges mot sjokoladen og lar seg omsider overtale til å posere.

Etterpå åpner Pappa boksen og da er Fnate solgt. Fotball er glemt. I en stor nok sjokoladeboks kan man bade i sjokolade.

"En meget praktisk innretning" påpeker Fnate, mens Pappa smyger ned lyden fra kampen i bakgrunnen og slår av TV'en.

"Lite jager sorgene på flukt, som en sjokolade akvedukt" avslutter han før han slafser i seg.


 

Manglet bare Mamma og Presidenten...

I år som i fjor og årene før det skulle Fnate til verdens største elektronikkmesse i Berlin, IFA.

Og som vanlig, bortsett fra ett år der Pappa hadde lokal finanskrise, skulle han bo på Kempinski. Dette er ifølge hele familien Fnat det eneste rette stedet å bo i Berlin.

 

I fjor var det en aldeles utsøkt tur for Fnate. Alt stemte, liksom. Så han var voldsomt entusiastisk når han gikk løs på årets oppgaver. Det ble sjekket inn på Kempinski og guidet til rommet. Det første Fnate sjekker ut er senga. Den er fin, men ifjor bodde han tross alt i President bingen så det er litt nedtur. Men den var allikevel fin å hoppe i så han gir den helt klart ståkarakter.Etter dette var det som sedvanlig på tide å inspisere minibaren. Dette var katastrofe. Hvor er for eksempel Colaen?

Videre var det bort til stuebordet. Ifjor var det lastet opp med sjokolader men i år var det et fruktfat. Et fruktfat!!! Hva skal en Fnat med et fruktfat? Det er bare å "moone" det skikkelig og slippe en dugelig promp i samme omgang.

På dette tidspunktet begynte Fnatingen å bli nervøs. Men så kom altså godsakene. De var bare gjemt litt til siden. Plusspoeng igjen til Kempinski som vet hvor skoen trykker. Det formelig bugner av godsaker.

 

Så begynte han å titte ut av vinduet etter Mamma. Ifjor kom nemlig Mamma straks han hadde gomlet i seg et par sjokkiser på rommet. Men nå var det ingen Mamma.

 

"Mammaaaaaaaaaaaaaa?" Ropte Fnate. Men ingen Mamma kom, og det var nok den største forskjellen syns han.

 

Dagen etter var det imidlertid tid for tur på messe, og messe er kult. Da glemmer man lett alle andre små problemer. Her er Fnate på standen til Sony, som selvfølgelig var kulestAlt i alt en fin tur konkluderer Fnate, som her sitter veldig pent i loungen til Luftfransa. Hos Luftfransa er man veldig propre, så der er det viktig å sitte rett opp og ned og ikke prompe.

Og allerede på torsdag bærer det ut på tur igjen. Da skal han til Indianapolis.

Venting er en del av gamet når man er på jobbtur.

Selv Fnatinger med eget Eurobonuskort må iblant vente. Etter en lang dag i Sverige er heldigvis Pappa ferdig med møter og har landet sammen med Fnate i Stockholm. Da er det bare å vente på Arlanda Expressen.

 

Det var flere minutter å vente, og Fnate maste om de utroligste ting. Blandt annet hvordan Flytoget kan kalle seg Europas raskeste flytog når Arlanda Express kjører mye fortere. Pappa kunne ikke svare, så det var bare å vente. Fnate tar et lite bilde for  få tiden til å gå.

Dagen etter skulle Fnate og Pappa videre med X2000 tog. I Sverige har de noe man ikke har i Norge. De har nemlig kantine på togstasjonen i Stockholm. Det er en SJ (Svenska Järnvägar) Prio-kanitine. Der har de internet, brus og kake. Ypperlig for en Fnat. Fnate boller seg med en brus før avgang.

En ting Fnate og Pappa imidlertid er uenig om er maten ombord. Mens Fnate synes maten var en komplett skandale, syntes Pappa at NSB kunne hatt noe å lære. Sånn så maten Fnate og Pappa ble servert ved setet ombord på SJ X2000 toget til Linköping.Heldigvis fant Fnate et sjokoladefat i enden av vogna, og så var det gratis internet ombord så kan kunne surfe med iPad'en sin. Så de ble tilgitt til slutt.

 

Sånn går dagene når Fnate er på jobb.

hits