Fnat Squad

Pappa kom hjem fra Riga... Helge subbet seg etter hvert hjem til Bestemor og det var vanlig arbeidsuke for Pappa. Fnate lå lenge og dro seg i skuffen i dag. Han hadde helt nyvasket sengetøy og alt var bare fint på gjemmekontoret.Det ble faktisk godt utpå dagen innen Fnate gjespet, stod opp og gikk tur rundt stuebordet og bort til Jukkapalmen med Staut. Hverdager er da ikke så gale, tenker han... når Pappa kommer hjem og slenger en liten iPad på bordet. Han fomler og styrer litt med den. Fnate følger spent med.- "Det er iPad'en til Bestemor. Den har dævva" - sier Pappa

Fnate ser vantro på Pappa'n sin - "hva mener du dævva? Har ikke Bestemor pad nå?"

- "Nei, hun har jo ikke det. Den er jo her." - sier Pappa. Fnate kan ikke begripe hvordan Pappa kan være så nonchalant. Dette er jo katastrofe.

- Bestemor må få ny iPad NÅ! Hva skal hun gjøre uten pad? Vi må på Best Buy med det samme" - utbryter han forskrekket.

- "Slappa da" - prøver Pappa seg.

- "Da holder jeg pusten." - Fnate trekker demonstrativt pusten og sitter stramt med bulende kinn og øyne. Da Pappa ser at venstrebenet hans begynner å riste og leppene blir blå er det ikke annet å gjøre enn å gi seg.

 

"Fnat-Squad to the rescue" - Fnate hopper ned fra pulten og står og rister spent foran døra, mens Pappa ringer til Bestemor og sier at de er på vei for å hente henne. Det er ikke langt avgårde til butikken, og Fnate vet nøyaktig hvor de står. Nå må Bestemor bare velge en hun liker. Bestemor tar hånd om Fnaten og sørger for at han er med på hele prosessen.Ikke lenge etter kan Bestemor igjen sitte i stua med iPad mens Pappa laster ned appene og Fnate spiser jordbær.

 

Fnate er stolt.

Det er nemlig ekstremt sjelden at han og Pappa faktisk ordner ting. Det er det liksom andre som gjør. De spikrer opp en list, bytter en kran, koker en stek eller syr tett et hull i en undikk. Fnate og Pappa stort sett bare kuker rundt og drikker brus og sånt. Men i dag har Fnate faktisk ordnet noe.

 

Det er en god følelse.

Hjemme alene helg

Pappa skal ut på voksenguttetur til Riga sammen med en kompis i hælja. Trass store protester får ikke Fnate og Helge lov til å være med.

 

Pappa argumenterer bare med at de tross alt får sin egen guttetur til Yellowstone litt senere i høst.

 

Men påfyll i kjøleskapet får de kranglet seg til.


De foretar en siste inspeksjon før Pappa drar.

 

Det er godkjent. Med både "trestammer" (kake) og tre store flasker brus skal de klare seg. Netflix og koden til Pappas iTunes konto har de også.

 

Dette blir fint

Hvem er egentlig best?

Helge har kommet på besøk til Fnate. Han trenger noen å snakke med, og han har jo flere ganger hatt helt utmerkede diskusjoner med Fnate på kjøkkenbordet.

 

Pappa tar han med innom Meny og gir han en peng å shoppe litt for. Det er viktig å ha noe å gomle på mens man diskuterer. Det er ofte politikk det går i, men denne gangen åpner det med en video.

 

Mia er veldig fan av Kanye West. Så Fnate prøver å finne ut hvor god han egentlig er. Det var ikke så lett, men til slutt finner han denne videoen på Youtube, der Kanye endelig kan sammenlignes med en av de beste sangerne igjennom tiden. Han setter seg sammen med Helge for å studere.

Det er bittelitt vanskelig å bestemme seg, så de ser den to ganger før Helge slår neven i bordet - "Definitivt Kanye. Han er best. Du hører det fra første strofe"

- "Jepp" - bekrefter Fnate - "første gangen var det jevnt, men når jeg hører starten for andre gang så er Kanye i en klasse for seg"

De bestemmer seg for å ta litt kake.- "Mia liker skikkelige Råkkestjerner" - nikker Helge. 

- "Hun har utmerket smak" - bekrefter Fnate

 

Det var litt strev å få opp kakeboksen, men vel oppe så lukter den helt fenomenaltDet er pent lite som lukter så innmari bra som trekubber. De tar et par biter.

 

- "Så du så ekstremt usæriøs han ministeren for politi og sånt er?" - spør Helge og tar seg et glass brus.

- "Videoen, ja. Makan. Lage den skyrtevideoen. Helt uten å spesifisere at en politimester på Otta ikke hadde fått mer penger, og at en politimann i Vennesla hadde jobbet overtid."

- "Han skulle vært tilsnakka. Sånt går ikke an"- "Nei, vi må få Donald Trump som verdenspresident. Han er den eneste som kan ordne opp" - Sier Fnate. Han har lagt merke til at Trump bruker en elefant som partimaskot.

 

- "YESS, det er det jeg mener. Da hadde vi fått stoppet dette evige rennet av Meksikanere over Svinastadbrua." - stemmer Helge i. Han aker seg tilbake mot kakefatet.- "Hadde folk bare spist ørlite grann mer kake så hadde de ikke blitt så innmari sure" - mener Fnate.

- "Nei, men folk skjønner ingenting. De tror man blir blir syke av kake. Det burde innføres kakeplikt"

- "Spesielt i Mexico og Syria og sånt"Det er fryktelig sjelden at folk blir sure av kake.

Test: Ekebergrestauranten

I går var Fnate på Ekebergrestauranten sammen med Bestemor, Fungerende og Pappa.

 

ADKOMST:
For å komme seg dit må man gå en lang runde oppi skogen og se på en snakkende lampe, to pinner som går rundt og rundt og ymse steiner med pussig fasong. Det er tungt å gå oppoverbakke og man får lett stein i skoen siden det er grusvei.

 

Det var gøy å snakke med lampa.

 

Terningkast 3.

 

RESTAURANTEN:
Det var lyst og trivelig. De har do i kjelleren og de snakket Svensk

 

Terningkast 3.

 

MAT:
Bestemor sa det man skulle gå for en vaskeekte 3-retter.

Forretten var grevling og ble servert i skål. Fnate avstod fra denne.

Hovedretten ble, i motsetning til forretten, servert på tallerken. Det var grevling. Fnate avstod fra denne også.

Desserten var kake og is. Fnate var først skeptisk siden den het ostekake, men den var god. Han slafset den i seg. Terningkast 5.

 

BETALING:

Da de kom med regningen og Bestemor grep den ble det altså kr 0,-. Terningkast 6.

OPPSUMMERT:

Fin-fin restaurant. Måltidet begynte meget svakt, med retter som faktisk er uspiselige. Men bedret seg etter hvert. Fordelen med 3-retter er at man får dessert.

 

Om Fnate skulle ønsket seg noe mer, så er det at en restaurant av dette kaliberet strengte tatt burde hatt noen dispensere med f.eks gummibjørner og non-stop. Kanskje også med Cola, selv om de var flinke til¨å komme med brus.

 

Om man hadde hatt mulighet til å pynte desserten med gummibjørner og non-stop ville den fått terningkast 6.

 

17 poeng

Lørdagsgodt!

Det er fint å være på tur, men det er ekstra fint med lørdagsmorgen hjemme. Vaffal når den er sånn som i dag.

 

Bare Pappa og Fnate...

 

Gullfeber på TV...

 

Pappa har kjøpt lørdagsgodt dagen før og klart å skjule det for Fnate, så han kan overraskesDa er det fint å være Fnat. Bare krølle seg sammen mellom putene i sofaen, spise godteri og se på TV

 

Bare avbrutt av at Pappa sjekker tippeteikna.Ser ikke bra ut for Notts County

Noen bryr seg ihvertfall...

Det var stusselig bursdagsfeiring med Pappa... Det har han jo vært inne på. Det skal også nevnes at han fortsatt ikke har fått en eneste presang av Pappa'n sin. IKKE EN!!! Niks - nada- silch!

 

Men han kom jo hjem da, og det var godt å komme opp til Bestemor og hente Staut.Staut hadde hatt usedvanlig godt av oppholdet og gleda seg grusomt til å hjem til Fnate, kunne det se ut som.

 

Og oppe hos Bestemor var det ENDELIG noen som hadde tenkt på bursdagen hans... Bestemor hadde pakker.Fnate river dem opp. Det er Jelly Belly!!!!

 

Fnate elsker Jelly Belly!

 

Men så kommer han på hvor syk Staut ble av Jelly Belly, og forteller Pappa at han må forte seg å spise opp så ikke Staut tar dem. Så han gafler i seg...Det er grusomt godt. Han tygger og tygger. Pappa spør om det ikke er på tide å ta en pause.

 

- "NÆI"

- "Jammen jeg kan låse det inn i safen så ikke Staut får tak i dem"

- "NÆ-ÆI!!! Jeg tar en for laget"

 

Det ender som det må, og han blir voldsomt dårlig i tromma. Kombinert med jet-lag fra Asia er det litt ukurrant. Så Pappa må rigge opp ei potte i skuffen hans, så han kan sitte på potta mens han lener hodet mot veggen og sover.

 

Men han har fortsatt ikke fått noe av Pappa

 

Og Fnate lærte en strategi i fjor. Nemlig en hvor man bare stikker kjepper i hjulene for noen som har vært kjipe, og man gjør det i det skjulte. Man slår av vekkeklokker, man salter maten veldig, man logger inn og bytter fra sete 1F til 4B, man sniker litt salt i sukkerposen...

 

Listen er uendelig og Fnate har lært fra en mester.

Back where I belong...

Det skulle bli et voldsomt strev å komme seg hjem. Pappa hadde panikkbestilt fly hjem med BA, men BA flyr jo ikke fra Taipei. De flyr fra Hong Kong. Det betød at man først måtte komme seg til Hong Kong. Flyet som ble bestilt ga 2,5 timer mellomlanding, noe som burde være mer enn nok.

 

Men så begynner bitene av puslespillet å falle fra hverandre. Først får de melding om at avgangen fra Taipei er 1 time utsatt. Nå er det altså nede i 1,5 timer. Det bør fremdeles gå greit.

 

Så kommer det varsling om ytterligere 1 time forsinkelse. Da er det nede i 30 minutter. Det går ikke. I hvert fall ikke i utgangspunktet. Pappa tar med seg Fnate til service senteret og forteller om problematikken. De sier de skal notere det i bookingen. Så subber begge to tilbake mot stolen. Begge vil hjem. Pappa vil noe helt fryktelig hjem. Han er lei av nudler og raringer.

 

Hadde dette vært en sammenhengende bestilling ville det ikke vært noe stort problem. Men det er det ikke. Turen fra Taipei til Hong er en helt egen billett, så ingen av selskapene tar noe risiko ved at Fnate ikke rekker flyet videre fra Hong Kong.

 

Pappa sier ingenting, så tar han brått opp telefonen.

 

- "Vi må ringe VIP nummeret vi har fått av BA" - sa han til Fnate. Fnate aner konturene av noe. Når Pappa virkelig setter seg noe fore skal det mye til å stoppe det.

 

Han legger ut om hvor inni granskauen lyst han har til å hjem. Dama i andre enden får alle detaljene om ankomst og China Airlines flyvningen til Hong Kong og booking referanser... alt vil hun ha. Så må Pappa vente mens hun ringer til Hong Kong avdelingen til BA.

 

- "Vi kan ikke garantere noe, men om det er noe som helst vi kan gjøre for at dere skal få komme med så gjør vi det. Dere er råkkestjerner hos oss" - sier hun. Pappa takker og legger på. Myser nervøst på fnaten sin.

 

China Airlines flyr fort til Hång Kång. Riktig fort, faktisk. Pappa aner et håp når det landes. Så åpner flydøra seg og alle folk skal av. Fnate og Pappa også. Man går ut og så nedover den tunellen fra flydøra. I bunnen av den står det en fyr i dypblå dress og myser på folk. Så ser han Pappa og Fnate, griper tak i en kollega - peker opp mot Pappa og sier:

 

- "De der!"

 

Det er alt han sier, før han forsvinner. Da... akkurat da skjønte Pappa at dette kom til å gå greit. Vel nede kommer kollegaen bort og introduserer seg og sier at Pappa og Fnate skal bli med henne. Pappa er hoppende glad. Fnate også, naturligvis. Men Pappa er virkelig noe for seg selv denne dagen. Dama loser Pappa og Fnate rett igjennom alle formaliteter og ut på andre siden. I god tid før avgang til London. Så god tid at han og Pappa til og med rekker kantina.

 

Pappa er så glad at han hopper inn i loungen og setter nedslag foran skranken, til stor fornøyelse for de ansatte. Så ringer han rett hjem til Mamma og roper "mamma, jeg skal hjeeeeeeem".

 

Fnate synes det nesten blir litt mye av det gode, men koser jeg med brus, potetgull og pikekyss.Han har ikke helt den samme hoppende entusiasmen som Pappa... Helt til... helt til han tasser inn i BA balja og de rusker han i håret og ønsker han velkommen tilbake. Han setter seg til rette i skuffen sin og da... Fytti katta. Da får han en klump i halsen. Det er flere måneder siden sist nå.Det er så fint. Han gleder seg så voldsomt til å raide Club Kitchen. Litt dumt at Pappa har valgt sete så langt i fra kjøkkenet, for det er langt å løpe når man har kabinpersonalet i helene. Men han klarer det 7 av 10 ganger allikevel. Da er det bare å hive tingene opp i skuffen, hoppe etter, dra den igjen og ligge helt stille til faren er over.Pappa sover nesten hele turen, men det plager ikke Fnate. Han gjør raid på raid før han omsider sovner utpå morrakvisten

Det er deilig å være tilbake der han hører hjemme på tur. Og nå er det bare nøyaktig en måned til neste tur i skuff.

Pappa virker ikke

Fnate har bursdag i dag. 

 

Fnate er ikke hjemme hos familien sin og får Pakker. Fnate er i Taiwan på jobb. 

 

Fnate våkner ikke av at Pappa kiler han i knollen og gir han en pakke. Fnate vokner at at Pappa tar telefonen, snakker lenge, hiver Fnate i kofferten og går på jobb. 

 

Fnate har aldri, aldri, aldri hatt en så stusselig bursdag før. MAKAN!!!!

 

Når Pappa kommer tilbake sent på kvelden er det ikke mye nåde å få- "Skal du ha en brus, Fnate?"

 

- "JEG LESER AVISAAAAAAAA! AAAARRRGGGHHHH" - roper Fnate

 

Det er virkelig den stusseligste av alle bursdager. 

Asia-feber...

Fnate sitter i bag'en og sløver. Han er i kantina til Thai Airways, på vei til Taipei. Der skal det jobbes før han skal hjem. Han bare pludrer med sitt og forsøker få telefonen til å spille "awesome" med Kanye. Det er ikke mulig. Men greit nok.

 

Så spisser han plutselig ørene.

 

- "Er det Aeroflot? Kan jeg kansellere flyturen hjem?" - hører han vagt at Pappa sier. 

- "Hmmm... Kan jeg flytte den dødslangt frem da? Ja? Ingen gebyr nei. Den er god. Klin til" - fortsetter det. Fnate titter nysjerrig opp

- "Spaciba... Do svedanja" - sier Pappa og legger på. Pappa myser fornøyd på Fnate, som bare stirrer forvirret tilbake. 

 

- "Jeg har bare avbestilt reisen hjem, Fnate" - forklarer Pappa. - "Og hotellet siste natta i HK"

 

Fnate bare stirrer på Pappa. 

 

- "Kommer vi noen timer tidligere hjem da, liksom?" - spør han til slutt. 

- "Jepp! Og i skuff!. 9 timer før, faktisk. Wooohooooo!!!"

 

Nå blir Fnate litt mer interessert, og krabber opp i fanget. Sannelig min fnat...Sannelig har ikke Pappa fått granatsjokk og booket om på vei hjem fra Asia nok en gang. 

 

 

 

Fennomenal plass

Fnate storkoser seg i Villa Fnatingkulla. En ting er alt han kan romstere med ute. 

 

Men det er også skikkelig kos inne. Han kan ligge og bare kule'n på armen til Pappa etter at Pappa har vært ute og lært mer om å slåss. Pappa lærer mye rart og forteller til Fnaten sin. Om hvordan vanlig boksing er en frøkensport og hvordan man perfekt svinger hofta for å få til det perfekte høye sparket. Det hender Fnate tester noen av Ninjatriksene i sofaen, men det pleier å ende med forferdelse. Så stort sett bare ligger han og hører.Eller han sitter og spiller musikk på popanlegget sitt. Pappa har lastet ned bøttevis med Onkel P til han. "Styggen på ryggen" hører han mest på. Den er litt sånn som når Fnate egentlig skjønner at han er fullstendig umulius, men allikevel ikke klarer å styre seg. Onkel P er en superpoet. Et verbalt orakelOg så er det inngangspartiet da... 2 enorme steinfnatinger (Jada, "Utflyttet", jeg ser at de ikke er levende) som vokter huset. Om en kineser så mye som hadde nærmet seg er han sikker på at de ville blitt levende. Alt i alt går dagene som en drøm. Pappa slåss, mens Fnate sløver om formiddagen. Så har Pappa hjemmekontor mens Fnate ser på TV på ettermiddagen. Så på kvelden meldes det med Mia og spises grevling i restaurangutangen. 

 

Det største dramaet etter at Fnate kom til Villa Fnatingkulla var egentlig stormen sent i går kveld. Det lynet og tordnet så flaskene skranglet i minibaren. 

 

Og det aller værste var at kabel TV forsvant...Makan, liksom. Hva gjør man i jungelen i Thailand når kabel-TV'en ikke virker?

Tre små Kinesere...

... Pappa røsket altså opp døren, og der stod - ikke tre - men hele to Kinesere og fumlet med alt som var og finne. Pluss brevet som hotellet hadde gitt Fnate. 

 

De så litt overrasket ut. Pappa røsket til seg brevet og ba dem pelle seg vekk og aldri komme tilbake. Det gjorde de, i og for seg, men de pelte seg ikke så langt vekk. Bare til rommet under. 

 

Da var det Pappa som så litt overrasket ut. De bor på Four Seasons (som jo knapt er gratis), men forsøker å stjele beskjeder fra andre rom, og sjekker låsene... for å sitere Saturday Nigh Live:

 

- "Really? I mean REALLY?"

 

Fnate ville ikke lenger være alene på rommet, så Pappa tok verdisaker i lommene og Fnate i hånda og ruslet opp til direksjonen. Pappa og Fnate fortalte hva som hadde skjedd og at de enten ville ha et rom vekk fra disse folkene, eller få tilbake pengene og dra. 

 

- "Dere får nytt rom. Vil dere ha det nå eller i morra? Vi kjenner Fnate og han kan ikke ha det sånn." - sa de 

 

Pappa så på Fnate og lot han bestemme. Hvis han fikk lov til å sove oppi sengen og ha en paraply for hånden, holdt det med morran etter. 

 

Og etter å ha forsovet seg akkurat passe lenge varslet de direksjonen om at de var klare til å flytte. Minutter senere kom en goldfbil og henta Fnate. Han hadde regnet med å få en tilsvarende kåk borti veien, men nei. 

 

Fnate liker Four Seasons, og Four Seasons liker helt åpenbart Fnate. 

 

De kjørte Fnate en helt annen vei. Inn en port. Bortover en sti. PV9, stod det, og der var et Four Seasons hus med en pussig inngang. Det er vann, åsså stikker det steiner opp som man hopper på. Og så kommer man frem. 

 

- "Kinesere kan ikke hoppe på sånne" - sier hotelmannen - "og rundt huset er det høye murer og jungel. Så her hører du bare lyden av fossen, og ikke noe Kinesisk."

 

Og vips så føler Fnate seg helt trygg igjen. 

 

Huset er dritstort. Det er masse dammer, to fossefall, et stort svømmebasseng, en pagoda, masse solstoler, litt jungel og en enorm minibar. Fnate blir fort dus med det hele. Han er fullstendig i sitt rette element. Vel vitende om at Kinesere ikke kan hoppe på stener som står i et vann, kan han roe ned og se på blomstene... Eller bare drikke brus. Når Pappa spør om det er greit at han går for å få juling eller om Fnate ikke vil være alene, er det null stress. 

 

Pappa betaler nemlig 500,- for å få juling av en Thai bokser i en time. Fnate syntes det er en fenomenal ide og vurderer å spandere en æresrunde. Onkel Ådd melder seg på og sier til Fnate at Pappa fortjener en mengde juling, og at Ådd med glede dekker hvor mye det skulle være. 

 

Fnate setter seg bare lett til rette i hengekøya og koser seg. Når man reiser så mye som Fnate må man regne med litt av hvert. Men når uhellet først er ute er det ingen som ordner opp som Four Seasons og British Airways. 

 

De skjønner seg på fnater. 

Klippehengerpost!

Fnate var bra sur på Pappa hele flyturen. Pappa hadde fortjent det, så han følte ikke at han dro i strikken heller. Han vurderte lenge å la Pappa sitte og sture på 30C, men det slo han at det kan være praktisk å ha Pappa i nærheten. 

 

Men det betyr slett ikke at man behøver å se på Pappa. Man kan se ut. Etter avgang hopper han imidlertid rett inn i skapet. Onkel EB kan sikkert si både dette og hint om skap, men på Cathay har de altså skap som passer for sure Fnater. 

 

Men det er bare det, at sure Fnater fungerer best når noen forsøker å få de blide igjen. 

 

Om ingen forsøker bøte på skaden blir det fort kjedelig inni et bekmørkt skap. Så etter en times tid myser en liten fyr forsiktig ut.Det aller mest irriterende er når man fremdeles ikke får en unnskyldning, eller oppmerksomhet. 

 

Han prøver noe han har lært av noen andre. Det er et misfornøyd - "Mmmhrrrrmmmmm"

 

Så titter han lenger ut- "MRRRHMMMMMMMMMMM!!!" - han gjentar mye høyere, og først da oppdager Pappa han. Pappa har vært mest opptatt av å teste Onkel Tommy777 sine fantasier (ikke alle, bare:) om at det ikke er mulig å sove sidelengs...


Eller spre bena hos Cathay...

Begge deler er så klart helt feil. 

 

Men omsider tar altså Pappa ut Fnaten sin og forklarer litt mer. Litt om pengebruk og fulle sjømenn og at de fulle sjømennene er han og Pappa. Fnate hater sånt snakk... Det minner om tæring etter næring praten, men det er bedre enn å sitte alene i et skap. 

 

Uansett kommer han frem. Og det er det han hadde håpet på. Fnat Seasons mannen står og venter på han på flyplassen og kjører han rett til leiligheten hans. 

 

4 netter skal han være her, og det er ingen tvil om at minibaren skal få kjørt seg. Alt er perfekt... Helt til...

 

Høye stemmer! Fikling med døra. En konvolutt som var stappet halveis under forsvant. Fnate løper inn under senga og myser ut, mens Pappa løper bort og røsker opp døra og brøler med nevene knyttet...

Yess, yess, yess, Cathay!!!

...og nei nei nei, Pappa...

 

Det var tid for å reise videre til Thailand. Fnate gleda seg. Han skulle fly Cathay Pacific. Fnate liker dem. De skjønner seg på fnatinger. Når Pappa og Fnate kommer for å sjekke inn i Hong Kong sitter Fnate bare rolig i bag'en og pludrer for seg selv. Hører bare så vidt ord som 'overbooket' og business class. Han kjenner en godfølelse bre seg. Det betyr nesten alltid Firstness class. Fnate koser seg spesielt godt der. Men så spisser ørene seg...

 

- "Hvis du frivillig godtar å nedgraderes til economy gir vi deg 4300 Hong Kong dollar kontant"

- "Ja, så klart. Det er en god deal" - hører han Pappa si. 

 

Fnate blir først bare sittende uten helt å vite hva han skal tro. Har Pappa muligens mistet et kromosom? Har Pappa fått kromosomfeil? 

 

Det går noen sekunder før han kommer til seg selv, men da står Pappa allerede med et boarding kort i økonomiklasse i hånda. 

 

"NÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆI, NÆÆÆÆÆÆÆÆI, NÆÆÆÆÆÆÆÆI" - roper han. Men det er for sent. 

 

Heldigvis ser innsjekkingspersonalet fortvilelsen hans. De skjønner at han ikke passer inn hos den gemene hop. Så mannen blunker lurt og gir Fnate en liten lapp der det står at han tross alt skal gå til første klasse kantina. Selv om Pappa egentlig har sagt den fra seg. Fnate takker, men er allikevel så sur på Pappa at han ikke sier et ord. Det er bare så vidt Pappa får bli med inn. 

 

Hadde det ikke vært for at Fnate trengte hjelp til å komme opp på kakebordet, ville Pappa aldri i livet fått være med.

Men kake er for godt til å misse. 

 

Så da sitter han der sammen med Pappa. Pappa har fått sånn rødsprit og selv sverger han så klart til bobler. Han sier fortsatt ingenting, bare stirrer på Pappa med et anklagende blikk.Men da kommer det en dame fra Cathay bort og spør om det er han som er Fnate. Det er det. Hun spør om passet hans. Han finner det i sekken sin, og gir det til henne. 

 

- "Selvfølgelig skal du fly Fnatnessclass, Fnate." - sier hun. Smiler og gir han ny billett.... til de helt nye singelsetene som han liker så godt. 

 

Fnate er nesten på gråten, men tar høytidelig imot mens han peker på Pappa og rister på hodet. Hun peker mot tinningen og snurrer på fingeren mens hun nikker. Alle skjønner at Pappa har vært ekstremt urimelig. 

 

Så gir hun Fnate 3 shopping gavekort på 25 Amerikanske Dollar hver. Som plaster på såret. Fnate bare gaper. Det er omtrent 600,- Norske kroner. Mer cash en Fnate noensinne kanskje muligens har hatt samtidig. 

 

Han blir bare sittende og stirre. Han kan bruke dem til å kjøpe hva han vil ombord på Cathay fly. 

 

Makan til flyselskap. MAKAN til fillepappa. 

Overraskelse venter

- "Det er varmt, Pappa" - Fnate svetter som en gris, der han sitter med boblejakke i et 37 grader varmt Hong Kong. 

 

Pappa har akkurat kommet inn døra og funnet han liggende i minibaren for å komme seg. 


Mia stylet Fnate før han dro. En lekker mørk t-skjorte, dypblå jeans og boblejakke (!!!). 

 

- "Du må ta av deg boblejakka, Fnatosaurus!!!" - maser Pappa. 

- "Ikke Schnakkom!" - bjeffer Fnate tilbake. Har man blitt styla så har man blitt styla. 

- "Du kan ikke stole på Mia på alt. Husker du da hun lærte deg å gjemme seg i en Nespressopose, og glemte det? Du lå der i et halvt døgn og holdt pusten mens jeg lette etter deg" 

- "Tåta, din dimling" - gneldrer Fnate tilbake. 

 

Varmen tar virkelig på. Ikke ble det særlig stas ombord hos Aeroflot heller. Så humøret er litt so-so. Eller "mamahuhu", som de sier her. 

 

I går hadde Fnate klatret opp under taket mens Pappa var ute. Da kunne han sitte der foran AirCondition utløpet og kjøle seg litt ned. Ørene flagret og leppene blafret når Pappa fant han. Kjernetemperaturen hans var på 7 grader. 

 

Men nå er altså denne helgens jobb over, og i morra skal han videre og ha hjemmekontor. Han har sett billetter i kofferten. De går til Chiang Mai. Men han finner ingen verdens ting om hotell der. Pappa bare trekker på skuldrene. 

 

Men han vet hva som finnes i Chiang Mai. Det finnes nemlig noe i Chiang Mai som Fnate VIRKELIG, VIRKELIG liker. Det må da være det? Han mener... Altså...

 

Dumme Pappa nekter å si noe som helst. 

Den største utfordringen noensinne

Som velferdsoffiser er det Fnate sin jobb å skape velferd på tur. Som betaling for dette får han bonus og kan dra på Fnat Seasons i blant. 

 

Men enkelte ganger slenger Pappa en skikkelig curve-ball og gjør det vanskelig for han. Som nå. Han skal fly helt til Hong Kong med Aeroflot. Hvordan skaper man velferd der?????

 

Han bruker all ledig tid på å lese seg opp og forsøke å finne de lure trikseneDet er kompliserte greier. Til slutt mistenker han at han i det minste har funnet seg et lite krypinn om det skulle bli for ille. Men det er ikke lett å vite på forhånd. 

 

Nå sitter han i kantina og venter. 

 

En annen ting som er viktig når man skal til Asia er å ha med gaver. Ellers blir Asiaterne sure. Fnate sier at denne gangen kan han fikse det slik at det ikke bare blir tull. Det trengs skikkelig Norske ting, nemlig. Han er bra fornøyd når han sjekker ut resulatet av handlerunden sin.Norskere enn dette blir det ikke, mener han. 

 

Pappa er litt mer i tvil om det er Bamse Mums som er beste gaven til storkunder i Asia. Men hva vet vel Pappa...

hits