Kom fristelser og treng deg på...

Fnate holdt en ekstremt lav profil på BA flighten over fra Oslo til London. Han fortsatte å gi Pappa stillhetsterror hele veien over til Terminal 3 og inn i Klubbhuset. 

 

Virgin har nemlig ikke lounge, de har Klubbhus. Fnate lå oppi bag'en og hørte lyder av pludrende servitører og Pappa som blid og glad takket ja til både det ene og det andre. Til slutt bestemte han seg for å myse ut av bag'en. Han kunne i det minste se hvor grusomt de hadde det.

Det var ikke så veldig grusomt. Pappa satt og myste i retning av noen rosa sko, og før Fnate fikk kastet seg rundt og kjeftet så var det noen der. - "Vil du ikke ha en is? Eller en brus? Kanskje begge deler? Isen kan du få med sjokoladekake til"

 

Fnate blir målløs. Som Adam ved fristelsens tre. Det er med stoooore kvaler han overveier og si nei... men han sier så klart ja. Lojalitet er fint, men is er i en annen liga. Han gafler i seg. Det kan umulig være noen BA spioner her i Klubbhuset. 

 

Ombord gjemmer han seg igjen. Pappa forsøker gjentatte ganger å få han ut. Til slutt går Pappa og setter seg i baren. Japp. Virgin flyet har egen bar med barkrakker og servitører midt i flyet. Ikke lenge etter kommer han tilbake. Fnate spreller og hyler, men simpelthen bæres til bardisken.

 

Der satt det en annen fyr. En dinosaurus som het Richard. Han var med mammaen sin på tur til Boston.

Richard var en kul fyr, og bartenderen sørget for at de hadde brus hele veien. Det var utømmelige mengder bak der, og det foregikk ikke raiding. Helge ville nok blitt litt skuffet over dette. Men Fnate bablet og koste seg.

Til slutt når han hadde fått mer enn nok og skulle gå og legge seg er det ikke uten en smule fortvilelse.

 

- "Det er fryktelig irriterende at fristelser er så fristende, pappa." - mumler han, der han ligger meg bena høyt. Det surkler i magen og samvittigheten er helt på bunn. 

 

Pappa er egentlig bare stolt av Fnaten sin. Når noe er fristende nok skal man gi etter. Slik lyder Pappas ord. 

Etter det gikk han og Pappa og la seg i senga. 

 

Litt mer drama skulle det bli, da alt Pappa hadde i lommene rant ut og trillet ned i motoren til senga. Etter landing måtte det ventes på teknikere som kom ombord og skrudde den fra hverandre før Fnate kunne gå i land.

 

Men sånn er det ofte å reise med hans Pappa. Som den Amerikanske kollegaen hans sa i går -

"Jeg tror egentlig ikke vi er helt normale, du og jeg. Men det er litt ålreit egentlig."

Jomfrutur med Virgin Fnatlantic står for døren

Fnate har gått og gruet seg lenge. I morgen er nemlig sommerferien hans over og han skal ut på tur som velferdsoffiser igjen. Det er nå en ting, men det som virkelig skurrer er jo at Pappa har booket tur med Virgin Fnatlantic - BA sin konkurrent og eid av "The Bearded One" - Richard Branson 

 

Fnate er livredd for at BA skal oppdage at han flyr med fienden. Noe sånt er han overbevist om at vil stoppe all fremtidig Hollywood-behandling.

 

Og verre - Pappa erter han med det. Hver gang Fnate har foreslått noe i det siste svarer bare Pappa - "screw it, let's do it" . Fnate blir eitrande forbaska og må gå i sturekroken. Med andre ord, dette har vært tungt.

 

Men nå er det ingen vei tilbake og det er bare å pakke. Han blir nokså raskt klar.SAS-pin'en er han klar over at passet dårlig denne dagen, men i mangel på en det står "DRIT OG DRA" på så får den duge. Om du har en sånn, PC, så send den gjerne med ekspresspost.

 

Men Fnate har da også en plan. Han vurderte lenge å kle seg ut med løsbart og stor lue, for ikke å bli gjenkjent. Men etter alt dette bråket med IS gerilja og sånt var han redd for at kontrollørene skulle tro at barten var en eneste stor lunte. Derfor var det bare ett alternativ igjen, nemlig å gjemme seg.

 

I skuffen sin hadde han den perfekte løsningen, der han lett kan krabbe oppi og gjemme seg.

Han drar igjen glidelåsen så bare snabelen stikker opp. Et perfekt utgangspunkt der han lett kan smette ut og raide Klubbhuset for brus.

Utover dette gir han Pappa stillhetstyrrani. Han nekter å svare på tiltale. Nekter å fortelle hva som er galt. Bare snur seg irritert rundt i bagen sin.

 

- "Di kjærring" - slenger Pappa til slutt.

- "Jeg vil bare bli forstått" - ropes det til slutt fra bag'en - "sett og forstått!"

 

- "Nemlig... Di kjærring!!" - erter Pappa. Det romsteres og knurres voldsomt oppi bag'en, men ingenting sies 

 

I morra tidlig bærer det avgårde. Om man blir sett og forstått eller ikke.

 

Pakker pakker og mere pakker

Når Pappa stod opp i dag hadde de fremdeles ikke pakket opp absolutt alle. Fnate hadde rett og slett sovnet mitt i papirhaugen, mens Helge romsterete liflig med pengene og brusen han hadde fått.

Men etter litt brus og klapping får de gjort unna det siste lille, og sorter hvems som var hvems. Begge er fornøyde. Helge har fått brus og cash til neste ferietur

Mens Fnate har fått trillevogn og fullt av sjokkis og sukkertøy

Man burde hatt bursdag hver dag!

Bursdag...

Fnate har bursdag. Pappa har bursdag. Og i all oppstandelsen endret også Helge bursdagen sin til i dag. Han ville jo ikke være dårligere.

 

Resultatet, etter en aldri så liten gaveinnsamling på Ekebergrestaurangutangen, er formidabelt.

Det er sååååå mye pakker at de rett og slett ikke helt vet hvor de skal begynne. Det er bare alt for mange pakker å base i og romstere med.

 

Bursdag er ingen spøk

Tilgi ham herre, for han vet ikke hva han gjør...

Det begynte som en deilig morgen. Det var riktignok tidlig opp ettersom Pappa skulle ha telefonkonferanse med Australia, men Fnate hang med. Det er jo hans jobb også. Ikke bare Pappas. Dessuten håpet Fnate på tur til Australia. Han fikk vann i munnen bare av å tenke på 24 timer i skuff. Det gjorde derimot IKKE Pappa. Enn så lenge vant Pappa.

 

Det har vært litt diskusjoner i det siste ettersom Pappa vil være mer hjemme, og finne en passende mamma til Fnate. Fnate var tilhenger av dette i begynnelsen, men etter å ha merket hvor mye av oppmerksomheten det trekker har han begynt å tvile. Ikke bare tvile heller. Fnate har blitt ihuga motstander.

 

Men uansett... Etter telefonkonferansen satte Fnate seg for å sjekke innkommende epost på dataen sin. Det er fine ting. Han hører på musikk på høretelestereoanlegget sitt og koser seg. Pappa har bestilt en svipptur til Boston senere i måneden.

 

- "BA763... Sove lenge... Så BA... så skuff" - smiler han for seg selv, og nynner videre på favorittlåta (kjenningsmelodien til Fjernsynskjøkkenet). Alt ser bra ut.

Så ruller han videre ned i eposten for å kontrollere at Pappa har bestilt dumbojet og ikke sånn Boeing uten vinduskarm.

 

- "øhhh... HÆ?" - han må krabbe forover. Han skjønner ikke helt hva som står. Det vil si, han ser det nok men klarer ikke helt tro hva han ser. Enten har Pappa blitt sinnsyk, eller så har det skjedd noe forferdelig galt her.

- "PAPPAAAAAAAAAAA... Det er noe galt med bookingen" - roper han, og Pappa kommer løpende. Fnate håper han har rett, men innerst inne frykter han at Pappa har fått jentelus i sommer, og blitt sprø.

 

- "Ååååh... blir ikke det spennende, Fnate? Å prøve noe nytt?" - smiler Pappa fornøyd. Fnate slipper haka rett ned på brystkassa og bare stirrer vantro på Pappa.

 

- "Har du bestilt med The Bearded One (han skjeggete)???? Er du sprø??? Vi blir bannlyst fra BA for all fremtid. Ingen Hollywood treatment. Ingenting. Null, niks, nada" - Fnate er i oppløsning

 

Fnate aner ikke hva han skal gjøre. Han må definitivt kle seg ut med løsbart og stor lue. Kanskje bør han også skrive et brev til sjefen i BA og be om unnskyldning på vegne av Pappa. Han begynner å formulere det inni hodet sitt:

 

Dear Willy Walsh

Please forgive my father, for he knows not what he do. Bla bla bla etc

Best retards

Fnate

 

Den eneste forklaringen Fnate klarer å komme opp med er at Pappa har blitt påvirket av bookingevnene til Stankelbein. Det er ingen annen umiddelbar forklaring.

 

Boblende reisegave

Pappa har vært ute på helgetur i jobb uten fnat. Årsaken var at det ikke var mye Fnate kunne gjøre der det skulle reises. Det skulle boes på en internatskole uten minibar og TV. Uten disse to elementære tingene er det jo ikke så mye igjen. Hvordan skal man være velferdsoffiser når det ikke finnes noe velferd å offisere?

 

Fnate ble i hvert fall hjemme. Og tur uten velferdsoffiser gikk som det måtte gå. Det ble orkan, og orkanen demonterte Pappa sitt partytelt før 5 millioner veps inntok soveværelsene.

 

Fnate godter seg imidlertid ikke bare over dette. Han godter seg over tanken på hva som venter når Pappa har vært på tur alene - reisepakke.

 

Denne gangen har Pappa kjøpt ekte boksmodnet Ramlösa

Det er såååååå innmari godt å være fnat når han kan lene seg tilbake sammen med Staut på teppet og helle innpå sånn brus. Åj åj åj...

hits