Endelig avrøring!

De som har fulgt med har fått med seg røret som Fnate og Pappa slepte med seg over hele vestkysten av USA og hjem til Norge. Fnate brukte alle Pappas ukepenger og vel så det på dette innkjøpet.

 

Nå, denne lørdagen skal det endelig pakkes ut for første gang. Fnate har gleda seg voldsomt. Staut har diltet rundt og rundt røret hele uka. Han elsker å pakke ut ting.

 

Det er et himla rør. Nesten like langt som stuebordet til Fnatingen. Staut må hjelpe til med å slepe det opp på bordet.

Vel oppe må endestykket av. Det er teipet veldig godt fast. Heldigvis har Pappa kniv og hjelper med å få det av. Inni er det grått papir, bobleplast og Staut får for første gang kjenne lukten av Seattle.


Etter litt lukting og mysing får de slept ut det som er inni røret. Inni røret er det en lang pakke. Normalt ville Staut kastet seg over det og revet papiret i fillebiter, men han holder seg i skinnet som best han kan.Men begge to begynner å få smått harahjerte og er relativt utålmodige. Den blå tapen på pakka får en noe røffere behandling og folder seg til slutt ut. Inni er det en stooooooor rull...Det rulles og rulles og rulles og rulles. Det blir tyngre og tyngre. Staut må stå som vekt i den ene enden. I den andre bruker de en stol.

 

TAHITI... Fnatheims mor... Plakaten er skikkelig gammel. Eldre enn Pappa til og med, og Pappa er jo helt forferdelig gammel.Fytti katta, Fnate er stolt av den. Nå må den selvfølgelig rammes inn, og Pappa er litt usikker på hvor man kan få ordnet sånt. Rammesjappa i byen der Fnate bor har stengt.

 

Men den er så fin, og Fnate inspiserer og inspiserer. Det er ingen tvil. Neste år når han skal tilbake til Fnatheim, da skal de flyes PAN AM. Sånn er det med den saken. At Pappa prøver å protestere er nytteløst. Nå er det PAN AM som gjelder.

Pappa er så ufattelig håpløs!!!! ÅååååååH

Pappa kan være så utålelig håpløs noen ganger... Fnate gir opp.

 

Både i dag og på onsdag kom Pappa hjem fra kontoret tidligere enn vanlig. Hadde han sagt fra på forhånd til Fnate? Neeeeeeeeida.

 

Begge gangene Pappa kom hjem lå Fnate intetanende og sov. Akkurat der Pappa forlot han om morgenen. Det pleier jo Fnate som regel å gjøre når Pappa kommer til vanlig tid. Som han sier selv, så liker han å ta en liten høneblund før Pappa kommer. Da er han mer opplagt. Nå kom Pappa for tidlig, og Fnate lå fortsatt og strakk seg.

 

- "Har ikke du hjemmekontor da?" - spør Pappa forundret?

- "?" - Fnate gnir seg i øya og strekker bena. Så kommer han til seg selv - "Jeg må ha duppet litt. Det var grusomt travelt her før idag" - sier han så.

- "Hmmmmmm..." - nøler Pappa. - "Hva drev du med da?"

- "KONTORARBEID SÅ KLART" - Gneldrer Fnate og vrir jeg ukomfortabelt i skuffen, før han durer ut i stua.

Pappa lurer veldig på hva slags kontorarbeid som hadde hopet seg sånn opp. Fnate blir bare sittende og stirre oppgitt på Pappa. - "Det var sånn... ... sånn... Hah! Det var sånn FOREFALLENDE, nemlig" - han fullfører med en virituell trommesolo.

 

Pappa rister på hodet og sier at han ihvertfall må huske å gå til jukkapalmen for å tisse med Staut. - "Åååååh!" - Fnate misliker sterkt når Pappa gnåler om sånne ting som kustus og sånt. Fy-ord alt sammen. Han borrer hodet ned mellom sofaputene og sier "BÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆBÆ!" - så slipper han ihvertfall å høre på alt gnålet.En ting er imidlertid bra da. Imorra skal det runde røret han har hatt med langs hele vestkysten av USA pakkes ut og tittes på. Det blir spennende.

Tidenes husholdningsbudsjett

Det bærer snart ut på tur igjen. Da skal Fnate på en skikkelig rundtur. Han har begynt å mase på Pappa om husholdningspenger til de forskjellige byene. Det er viktig å være føre var. Til slutt grynter Pappa og reiser ut på veksleboden.

 

Vel tilbake slenger han en bunke penger bort til Fnate. - "Greit. Her har du 1,5 million. Holder det?" - sier han bare.

- "En og en halv million????" - Fnate må støtte seg for å ikke falle.

- "Ja! Holder det?"

Da besvimer Fnate. Tanken på hvor mange Cola han kan kjøpe for 1,5 millioner er simpelthen ikke til å ta inn over seg. Han får litt pustehjelp og blir hjulpet opp igjen.


Det ligger flere valutaer i posen, og tilsammen er det godt over 1,5 millioner. På to uker...

 

Fnate kan kjøpe hele Fnat Seasons. Sånn føles det ihvertfall.

 

 

Helge har vært på legevakta

Etter toppmøtet om BA bonusprogrammet Pappa hadde skjult, og alle tankene om kodespråk gikk det helt i ball for Helge.

 

Han gikk en hel uke uten å si noe annet kodespråk. "Bananen er i kjøleskapet". "Cecilie strikker sælbuvotter". "Elgen har landet" etc. Det gikk så langt at Bestemor måtte sende han på legevakta. Heldigvis er det ei i familien som er doktor, nemlig morra til Fetter Ku.

 

De lurte lenge på om det var brunst, men har kommet frem til at det mest sannsynlig ble utløst av stress. Helge fikk fikk et par beroligende sprøyter og ble senere sendt hjem med boblejakke på, og Fetter Ku til å følge med.

Helge er fortsatt medtatt, men har fått taleevnen sånn nogenlunde tilbake. Det er viktig at han blir frisk i tide til Yellowstone.

Support our troops...

Fnate støtter alltid "troopsene". Han har nok en noe forenklet tanke om hva "troopsene" driver med, men i bunn er Pappa enig. Når man har troops må man støtte dem. Ferdig med den saken.

 

I USA støtter de troopsen noe veldig. Fnate står alltid med store øyne og ser på dem når de går ombord i flyet først. I Fnat Fransisco var det til og med en kiosk kjede som tilbød folk å kjøpe godteri som ble sendt til en eller annen troops. Fnate slo til med det samme og sendte tyggis.

 

Over alt står det skilt og flagg med påskriften "We support our troops" (vi støtter troppene våre).

 

Men den største støtten han noengang har sett, så han nå i London. Der har de egen boardingkø for generaler.Det stod ingen generaler i kø når Fnate gikk ombord men han er sikker på at de setter pris på det når de først er ute på tur.

Fnatstadbråten på jobb igjen

Freden i Nupårt Bitsj varte bare to netter. Nå bærer det ut på tur hjemover igjen. Da må Fnate skape velferd igjen. 

 

En liten ting som gjør velferd vanskeligere å oppnå er at det krøp ett dyr ned i hver av Pappas sko i natt, og så døde de der. Veldig dårlig gjort. Så Fnate må anstrenge seg det lille ekstra. Først var det en liten flytru fra John Wayne flyplassen og opp til Fnat Fransisco. Men så er det på'n med BA og skuff.

 

Det første Fnate gjør er å signere gjesteboka. 

Deretter er det bort og markere territorium i Colaskapet. - "Klem en Cola" - er dagens motto. Fnate klemmer alle sammen og veiver villt med armene og knurrer hver gang noen andre nærmer seg skapet.Dette er helt ny kantine for Fnate. Han har aldri flydd BA ut herfra. Det betyr også at han ikke er helt forberedet og får en liten "ulykke", når BA dumbojet'en kommer kjørende HELT intil vinduet i kantina. Han var skråsikker på at den kom til å kræsje inn i Colaskapet. Resultatet ble i det minste at resten av folkene i kantina fikk tilgang til Colaskapet, mens Pappa hadde med Fnate på badet. 

 

Om ikke lenge sitter Fnate i skuffen sin. 

Fnate drar på Grog-shoppen

Pappa var smånærvøs da han sendte Fnate alene ut døra. For selv om Fnate er en ressursfull fyr, så er han liten (Fnate selv er veldig uenig).

 

Men til Grog-shoppen på hotellet skal han, og han har virkelig fortjent de ekstra shopping pengene han har i hendene. Det er en hel bunke med penger. Spør man hvor mange - svarer han bare "en neve dollar". Pappa har heldigvis vært nede og snakket så mye som mulig med hun jenta som jobber på Grog-shoppen. Bare for å være sikker (og fordi hun var litt pen).

 

Fnate drar. Det varer og rekker. Men til slutt er han tilbake med en STOR pose, som virkelig må slepes inn. 

Han titter spent ned i den når han omsider har fått slept den på plass. Her er det usedvanlig mye godt. Han slikker seg om munnen når han pakker ut.

Han har gleda seg så grusomt at Pappa må sitte med serviett og tørke sikkel fra munnvikene hans mens det pakkes ut. 

 

Først er det en Snickers. Han ville ha Japp, men det hadde de ikke.

Så er det en vaskeekte Club Soda. Fnate skal fly Club-class i annen etage imorra, så det måtte med. 

Til sist er det en liten Fransk røver av merket Perrier - "Ekte bobler skal være Franske. Fint med Club, men siden budsjettet var såpass stort så spanderte jeg på meg en helflaske med ekte Franske bobler også" - Forteller Fnate og smiler fornøyd. 

 

- "Fytti katta" - sier Pappa stolt. - "Franske bobler og greier"Fnate bare smiler fornøyd før han gafler i seg. 

Nupårt Beetsj!

Egentlig er det litt småteit å ha en ekstra etter at man har jobbet en uke. Nå er jo Fnate sliten etter å ha hoppet i senger, tømt minibarer og skremt personale i en lang uke. I tillegg har han sørget for generell velferd og at Pappa ikke surrer seg helt bort. Når han i tillegg måtte sette opp en glad maske da han igår kom til tom minibar og motorvei er det ikke mye gass igjen. Sånne ekstra dager bør helst være før jobbuker.

 

Men en liten tur ut blir det. Noen vil tross alt ha kort fra Fnate, og så er det jo lørdag. Så det må karres sammen litt lørdagsgodt også. 

 

Nupårt Beetsj er egentlig ganske stort. Spesielt når Pappa "ga bort bilen" til kontordama. Ikke er det lett å haike heller, siden alle bilene som kjører forbi bare har to seter og heter McLaren og Ferraring og Jaggurar og sånt. De hadde til og med egen McLaren butikk der bilene sannsynligvis hadde så mange koppholdere at det ikke var plass til baksete. Så det ble å gå. Men fint var det altså. 

Det var brygger og båter og vann. Fnate blir sittende å titte litt på båtene.

Det er veldig mange flott båter her. Men ganske snart er både han og Pappa trøtte og vil tasse tilbake til hotellet for å slumre litt. Pappa tasser innom Rolfs Vineri og blir lurt på en stor flaske vin. Det blir Pappas lørdagsgodt. Fnate valgt først en pakke potetgull.

 

Men siden han har vært så flink denne uken har Fnate fått en bunke dollar av Pappa, som han kan få dra ned i lobbyen og handle for. I lobbyen har de nemlig en butikk som heter Grogg-shop, og der har de alle slags ting som Fnater liker. 

 

I morra bærer det hjemover. Først til Fnat Fransisco, og så er det videre derfra og hjem i den faste skuffen. 

You are terribly flawed dad, but you have a good heart.

Fnate har sagt det før, og han sier det igjen. Pappa har betydelige feil og mangler, men innerst inne mener han det godt. 

 

Etter en lang dag med kjøring til møter i Uppland Hills, Dana Point, Carlsbad og Newport er han og Pappa endelig ferdige for denne turen. Pappa har vært i fyr og flamme over å ha booket noe som heter Balboa Bay Club til seg og Fnatingen. Der skal han og Fnate ha ferie frem til flyet går hjem fra John Wayne (Is that a dagger I see before me??) airport på søndag. Det kostet 10.000 mindre å fly hjem søndag enn lørdag. 

 

Vel fremme på Balboa Bay hopper de ut av bilen og sier hadde til kontorsjefinnen i USA. Hun bor på en Hilton ting et sted. Fnate titter oppgitt opp på Pappa når de hører Delailah på karaoke fra lobbyen. - "Jammen jeg tror det er skikkelig luksus inne" - sier Pappa. Inne hører de ikke så mye pga karaoken. Men Pappa får ropt ut at han ønsker et rom litt vekk fra alle bursdagsfeiringene og bridgeklubben. - "Don't you worry. Yours will be facing the highway" - sier han som sjekker inn. Uten å titte opp fra maskinen. - "The what????" - forsøker Pappa seg. Til ingen nytte. 

 

Men det er her det å ha Fnat er så bra. Fnate skjønner når Pappa virkelig har prøvd, for så å feile miserabelt. Fnate gir heller Pappa et dult i skuldra og sier at her er det fint. - "Se så praktisk" - sier han - "De har minibaren på badet, og den er nesten helt tom. Da kan vi fylle den opp selv. Kjempesmart." - sier Fnate. - "I tillegg slipper vi bekymre oss for å forsove oss, siden gardinene ikke kan trekkes for, men er skrudd fast i veggen". 

Han er snill og positiv siden han har merket at Pappa virkelig trodde at dette skulle bli bra. Pappa tar også kontroll og ringer roomservice og får opp et fat med groms til Fnate.

- "Dette går fiiiiiiiint pappa. Hvem ønsker vel trekke for gardinene når man har utsikt mot en motorvei?" - forsøker Fnate å muntre opp med. 

 

Keep on the sunny side... always on the sunny side... keep on the sunny side of liiiiiiife

Fnating at Venice Beach

Fnate hadde smugsatt klokka på 06:00 for å gå på stranda. Fnate ville på stranda. Basta.

 

Pappa var trøtt som rakkern, men Fnate dro han i ørene. Dette var Fnates eneste sjanse, siden resten var fullt av møter. Venice Beach er fint! 

 

 

 

 

 

 

 Fnate passet på å peile ut hvor de beste isplassene var. Det er nemlig ikk godt å hvite når Pappa plutselig sier "ja". Når han gjør det er den best forberedte som får mest.

 

 

Isteden sa Pappa at de måtte vente til lørdag, men at da skulle Fnate garantert få is. Det var ok for Fnate så lenge han fikk gå på stranda. Og det fikk han. Venice beach er kuuul strand. Han og Pappa tassa en drøy time i vannkanten. Helt opp til Santa Monica. Fnate vurdery på lage en sandskuff, men droppa det.Imorra er siste jobbedag. Da drar Fnate ned til Newport Beach, og på lørdag har han ferie der. Fnate lur.

Fnat Angeles - problemet løst

Det ble en hard natt i Valnøttsprekken. Rommet luktet bambadulla og man ble ikke vant med det heller. Fnate merket i og for seg ikke så mye til det ettersom han holdt pusten i protest.

 

- "Jeg holder pusten til du tar meg med til et annet sted" - Ropte Fnate surt før Pappa sovnet. - "Den er grei" - svarte Pappa, og sovnet. Fnate var enda surere når Pappa voknet, for det var i sannhet grusomt kjedelig å holde pusten en hel natt. 

 

Men til slutt var det altså på tide å dra. Pappa hadde noen få møter og så bar det ombord på Southwest igjen. Fnate fikk brusbongen sin og begynte å mykne opp bittelitt. Han begynte på puste igjen også, og selv om Fnater ikke har helt det samme behovet som mennesker, så føler de seg mye bedre når de puster. 

 

I fly away, fly away oh glory... I fly away... in the morning...

 

Fnat Angeles var andre boller. Først var det ganske gøy da Pappa og kontordama her borte hentet leiebil. Pappa hadde drukket en sånn malariabrus på flyet og ville ikke kjøre. Istedenfor tok han det på seg å sitte og banne og gjøre noe som heter "facepalm". Kontordama brukte omtrent 20 minutter på å komme ut av parkeringsplassen. Det inkluderte en tur innom vaskehallen, inngangen samt 2 stopp for å lukke bagasjelokket på nytt. Fnate satt i baksetet og skogglo mellom brusrapene.

 

Til slutt var han fremme på neste hotell. Det var MYE bedre. 

Fnate vet knapt hva han skal si. I tillegg har de en kjempestor TV ved senga der Fnate kan sitte og drikke brusen sin og se på TV eller romstere med alle de rare remediene de har her.

Fnate og Pappa ser en hel film, og imorgen håper han og Pappa å kunne svinge en tur nedom og se på stranda. 

 

Go to sleep you little baby... You and me and the Cola makes three... There ain't nobody but you, baaaaby. Pappa vugger en mett og fornøyd Fnat i seng. 

Velkommen til Valnøtt Sprekken

Fnate og Pappa sjekket til sist ut fra Fairmont hotellet i Seattle. Fnate takket dypt for monogrammene de hadde navngitt alt de ville han skulle ha, til en forundret dame i lobbyen. Da hun etterhvert forstod hva som skjedde fikk han et badehåndkle med monogram som takk for besøket. Fnate var ganske stolt, og følte at dette skulle bli starten på en god dag. 

 

Derifra var det bare nedoverbakke. Neste bit av turen hadde nemlig kontorsjefinnen her i USA booket. Det begynte med biltur i en gammel Saab til Portland. Når Pappa var ferdig der bar det videre med boarding gruppe B hos billigflyselskapet Southwest. Nå er faktisk ikke det så galt. Det er ikke som rødsnutene og du får gratis brus og greier. Sånn sett er det bedre enn SAS også. Med Priority Club kortet endte han til og med opp på lounge. 

 

Det var når det ble landet i Oakland og Pappa sa til taximannen at vi skulle til Walnut Creek - eller Valnøtt Sprekken som Fnate raskt døpte det om til - at han begynte å bli skeptisk. - "Walnut hvafforno?" - spør han. Det bærer avgårde til et nokså spartansk sted og han tasser hånd i hånd med Pappa bortover gangen i Holiday Inn Express. 

 

- "Hvem skal vi besøke her?" - spør han skeptisk.

- "Besøke? Vi skal bo her i natt." - svarer Pappa, som om det skulle være en selvfølge. Fnate stopper og Pappa kjenner det rykke i hånda. Så begynner Fnate å trekke i den andre retningen. Men Pappa holder han fast og sleper han skrubbende inn på rommet. 

- "Dette kan umulig stemme? Her må det være noe galt." - prøver Fnate seg, og slamrer med minibar døren. Der var det ikke mye.Oppå var det heldigvis en karusell, men Fnate føler seg litt rar i kråsen av å kjøre den. Den er sikkert ødelagt.

- "Vi kan ikke bare dra på luksussteder vettu, Fnate. Da blir vi bortskjemte skrotinger" - sier Pappa, til en Fnat som har rullet seg inn i badehåndkleet han fikk i Seattle. Fnate heller nok heller til at det å være bortskjemt er sterkt undervurdert. Faktisk liker han ganske godt å være bortskjemt.

 

Heldigvis sier Pappa at han tror det blir bedre i morgen. Fnate får vente og se. Inntil da holder han pusten. Det lukter bremsespor her, og de er ikke hans egne. 

Fnate utforsker Seattle

En gang i blant får Pappa skikkelig Jet-lag. Dette var en av de gangene. Pussig nok får alltid Fnate det samme, og bærer seg grusomt over dette. 

 

En positiv ting, selv om begge naturligvis er veldig gretne og sure, er at de får tid om morgenen. Bissniss-programmet er veldig stivt denne turen, men når man er oppe kl 04 skal det godt gjøres å ikke rekke både dette og hint. I går rakk Fnate derfor hint. I dag rakk han dette:

 

Ekspedisjon i Seattle. Han har mange venner som har vært hær i Seattle, og det er også en del venner som han aldri har møtt som bor her. De fikk han ikke tid til å treffe nå, men han rakk å se etter tegn. Det første tegnet fant han ganske fort. Han mener bestemt å ha fått med seg at det er en del flynerder som har gulpet ned "pappabrus" her: 

Like etter kom et annet merkelig tegn på at han ikke var så langt hjemmefra. Hjemme på Lillestrøm er det et hammermann troll. Både Pappa og Fnate fikk dermet relativt sjokk da de oppdaget denne midt i sentrum av Seattle... Det er prikk likt trollet hjemme i Lillestrøm. Særlig Bestemor er grusomt glad i dette trollet. Hun sier at "det er så deilig at eiendomsskatten min går til noe så vakkert".Men det er jo brygga Fnate egentlig skal til. Seattle er sånn en grusomt fin by altså. Fnate har vært her en gang før, på ferie. Da var han på flymuséet og i den Norske forstaden Ballard. Men han koster på seg en ny "selfie", som det så fint heter.

Det var også en fabrikk der som Fante likte spesielt godt. 

Men så... Mens han intetanende gryntet seg oppover bakkene tilbake mot hotellet fikk han øye på noe inn igjennom et kjellervindu. Han ropte til og dro med seg Pappa ned og banket på. Det var en fyr der som hette Michael Maslan, og han hadde noe som Pappa var enig i at de bare MÅTTE ha. Det ble litt om og men, og Fnate fikk prutet med seg et postkort til 2 dollar før han slo til - og ruinerte Pappas planer om nye Prada sko.

 

Men Pappa er enig. Denne måtte de kjøpe, og litt senere er det en utmatta Fnat som skyver resultatet av handlingen inn på rommet...

... Før han faller pladask over den på soverommet.
- "Denne skal bli praktisk å ha med seg på 3 Southwest flighter, 1 United flight og 2 BA flighter før vi er hjemme" - mumler Pappa. 

- "Super duper praktisk" - peser Fnate tilbake. Nå er det bare å få tilbake pusten før det bærer til Portland.

 

Ellers vil Fnate pese ut to små hilsner:

BSSW: Nåde deg om du spiser opp alle kakene i Sponnodulu

Agent SQ777: Pappa var i Bellevue igår på bissniss. Men jeg var ikke med da. Vi gjør litt undersøkelser neste gang vi er her.

 

Dette er skreddersydd for meg.

Etter skuffelsen med den låste minibaren hadde lagt seg kommer Fnate seg mer og mer ovenpå. Og han oppdager noe han ikke har lagt merke til før.

 

De har merket alt som de mener Fnate fortjener med en stor "F". Så smart. Pappa reagerer først når Fnate tasser ut av senda om morgenen å kommer slepende tilbake med en diger boks sjokoladekjeks. Det blir en kort krangel, men Pappa merker hvor selvsikkert Fnate opptrer. Ikke noe "den var der da jeg kom" - ting. Fnate tar ganske enkelt med seg Pappa bort og viser at det står en F under alle boksene. De er til han. Til Fnate. Hva har Pappa tenkt å si til det? Ingenting. Pappa kan ta seg en bolle. Isteden tar han seg en svømmetur, og Fnate kan gomle kake.

Etter denne suksessen begynner han å oppdage at nesten hele rommet er tiltenkt han, og ikke Pappa. Hårføneren: 

Room service menyen:

Trenger han fortsette? Det er Fnate som bestemmer nå. Her i byen vil det foregå på Fnates betingelser. 

 

- "Jeg bare svinger ned i poolen og svømmer noen runder jeg" - sier Pappa om morgenen og skjører ut mot badet for å hente morgenkåpa.

- "Nei, desverre. Den kan du ikke få låne" - forteller Fnate fra senga

"Hææææ?" - spør Pappa, før han ser det står "F" på den også.

Heldigvis for Pappa er Fante i godlune denne morgenen og inngr forlik. Pappa kan få låne kåpa mot at Fnate får Club Soda på senga. Pappa angrer allerede på peket med minibaren. 

Jada Pappa... Veldig morro liksom

Fnate har kommet frem til første overnatting. Det vil si, han gjorde det jo igår kveld men da var han så trøtt at han ikke orket skrive om det. Han fløy altså videre fra Fnat Fransisco og landet i Seattle. Home of Boeing.

 

Fnate bor her på en hotellkjede han har bodd på to ganger før. I Whistler i Canada og på Newport Beach. Alt er fint og greit bortsett fra at Pappa og hotelldireksjonen hadde planlagt et komplott mot han. Et lumpent og grusomt plott.

 

Etter en to timers flytur med United (foran gardina, men dog) og nok en taxitur var det en urtrøtt Fnat som veltet inn på rommet. Det eneste som drev han var tanken på minibar og myk seng. Gjett om det skar seg. Minibaren ville bare ikke opp. Han dro, dyttet sparket og knurret til den - uten effekt. Til slutt tar han spenntak for å vrenge den opp.

Pappa sitter bare og ser på, og er opptatt av roomservice menyen. Til slutt gir Fnate fullstendig opp og kaster seg ned på teppen med et vræl. Han skulle løpt rundt og veivet med henda i skuffelse og fortvilelse, men orker ikke.Da trekker plutselig Pappa en nøkkel opp av lomma og blunker til Fnate. Fnate synes ikke det er noe gøy. Pappa synes det er veldig gøy. 

Heldigvis hoverer ikke Pappa lenge over morsomhetene sine, og Fnate blir straks blidere når han kommer inn døra. Her er det noe for en hver Fnat.

De får litt trekk for at det er vel mye Pappabrus, og for at de har Pepsi istedenfor Cola. Men alt i alt er det en duganes minibar det her. 

 

Fairmont Olympic minibar terningkast: Sterk 4'er

Fnate ombord - Kakefnat

Etter episoden med kjeksene blir Pappa og Fnate sittende litt ved siden av hverandre i kantina og skule på hverandre. Fnate har fått dekket det værste kake&brus-behovet sitt og har dermed fått konfigurert knollen sin igjen. Ihvertfall nok til å innse at det kanskje gikk litt over styr denne gangen.

 

- "Ja, ja... Livet går videre Pappa? Gjort er gjort... Elg er elg?" - mumler han. Pappa svarer ikke, bare børster han ren for kjeks og gir han litt skikkelig kokos i knollen. Deretter bærer det mot flyet. Fnate har bestemt seg for å oppføre seg ekstremt orntlig denne turen. Bare for å kompensere. Det begynner med å bestille brus til seg og Pappa. Ikke noe løping og raiding. Bare enkel og grei bestilling. Han har til og med på seg en av badgene sine. Fnate synes den sier ALT om dagen i dag. Deretter, for virkelig å flotte seg, leser han økonominyhetene. Han fikk denne avisen til jul av tante B og har fremdeles en rekke intrikate kapitler igjen.

For de som lurer så tilhører den grønne flasken i bakgrunnen Pappa sin brus. Fnate drikker ikke sånn brus! - "slankebrus" - sier Pappa.

 

Etter dette er flyvertinnene så imponert over han at de vil overraske. Hun ene kommer luskende bort og spør om han spiser kake. Fnate blir bare sittende å smile. Pappa må svare at visst spiser Fnate kake. Da kommer hun tilbake til Fnate med et stort fat kake. 

Fnate er mildt sagt strålende fornøyd og titter smørblidt bort på Pappa. Pappa kan ikke røre kakene på grunn av slankekuren sin, og må for første gang i sitt liv si nei takk til BA's kakefat. 

 

- "Jeg kakeFnat... KAkeeee" - Fnate er tilbake i kakemodus. Er det rart han liker å fly BA?

 

Velferdsoffiseren er tilbake på jobb!

Etter en litt tidlig morgen var omsider velferdsoffiseren på jobb igjen. Han skal ut og sørge for velferd på British Airways - Det beste han vet. 

 

Det betyr også superkantina, og nå har han virkelig savnet den noe helt grusomt. Som vanlig spreller han villt oppi bagen når det nærmer seg rulletrappa opp til kantineområdet i London. Pappa må holde han fast på vei opp. Men Fnate er så gira at han "tørrløper" i lufta og stirrer stramt fremover.

 

- "Husker du at du fikk ta med Bestemor der i sommer? På bobleavdelingen." - spør Pappa. 

- "Kakeeeeeeeee.... kakeeeee" - Er svaret til Fnate. Pappa kunne ha spurt om hva som helst, men Fnate er ikke lenger i stand til å ense noe annet enn målet - Superkantina. Han er så uthungret på kake og Cola at ved toppen av trappa smetter han ut av grepet til Pappa. 

 

Mumlingen erstattes av et kontinuerlig brøl i det han treffer gulvet løpende. - "Jaaaaaaaaaaaaa... KAKEEEEEEEE!!!!" - Fnate løper mot inngangen. Brølende og med henda veivende som propeller over hodet. Kantinevaktene kjenner han igjen og bare rister smilende på hodet i det han setter inn grepet for å komme forbi dem uten å måtte vente på Pappa. Han slipper seg ned på ryggen og sklir raskt og flatt over den glatte parketten. Så er han inne. 

 

Han runder raskt hjørnet til høyre. Peser forbi skinnsofagruppen. Skumper borti en Afrikaner på vei hjem og snubler nesten i en gulvlist. Men så er han der. NIRVANAHan hiver seg over en Cola og veiver iltert til en eller annen turist som forsøker å hente Cola i samme skap. Etter en gemyttelig rap åpner han en ny boks. 

 

Fnate er roligere nå. Neste post på agendaen er kjekskrukkene. De er så gruelig gode.Men samtidig er også lokkene så gruelig vanskelige å få av. Til slutt får han det til med et brak. Han rekker så vidt å hoppe oppi den til høyre før en ansatt kommer og løfter han sprellende ut. Fnate klarer akkurat å sette kløra i en siste kjeks før han blir båret bort til Pappa.

 

Pappa sitter i Champagnekroken og drikker kaffe, da loungepersonalet kommer bærende på en Fnat med bulende munnviker og fullt av kjekssmuler i ansiktet.

- "Han her er din, ikke sant?" - Sier de og nikker mot Fnate, som ser anklagende tilbake på dem.

- "Har aldri sett han før" - svarer Pappa. - "Men sett han igjen her du". 

 

Straks skal Fnate videre.

Lørdagsstudier m/attåt-Japp

Gutta har omsider roet seg litt og det er lørdag.

 

Pappa har vært ute og kjøpt en Japp til hver som lørdagsgodt. Unntaket er Staut som fremdeles er klein i rompa etter alle kirsebærene.

 

Snart skal Helge og Tellef opp til Bestemor igjen. Men ikke før de har spist opp Jappen og studert ferdig. Etter det første sjokket har de begynt å sette seg litt mer nøye inn i dette OnBusiness programmet. De har funnet ut at med litt tålmodighet vil de kunne få til en tur til Fnat Angeles i BA sin nye A380 Superdumbo. På første klasse. Der har de is.

 Og vet dere hva som er i nærheten av Fnat Angeles? Jo, da er man over halveis til Fnatheim.

 

På den andre siden kan man også dra til elefantcampen i Thailand... Hm...

Toppmøte på hjemmekontoret!

Tidlig idag tidlig ringte det febrilsk hos Bestemor. Heldigvis var det Helge som tok telefonen.

- "Vi har blitt ført bak lyset. Dere må komme" - ropte Fnate. Han var oppglødd.

- "Gudrun strikker sælbuvotter" - Svarer Helge. Han mener å huske at de skal snakke kodespråk

- "Nei, nei... Dere må komme. Nå!" - Roper Fnate.

- "Bananen er i ovnen" - Svarer Helge selvsikkert.

- "Din skroting! Få Tellef på tråden" - Roper Fnate irritert

- "Det jordbær i underbuksene. Kongen har..." - Helge blir avbrutt og det rasler i telefonrør. Det høres knuffing og grynting. Enkelt rop og veltede pennestativ høres så, før en anpusten Tellef kommer på tråden.

- "Ja, hva er det du prøver å si?" - Spør han. - "Dere må komme" - gjentar Fnate. Roligere nå. Ikke lenge etter har de fått Fungerende til å kjøre seg ned.

 

- "Se her:" - åpner Fnate og peker på skjermen.


- "Dette heter OnBusiness. Det er et topp hemmelig ekstrabonus system som Pappa har." - Forteller han.

 

Det går et gisp igjennom rommet. Tellef stirrer spørrende opp på ham.

 

- "Han har hatt det lenge og har ikke sagt noe. Jeg oppdaget det i dag." - Sier Fnate som svar til blikket. Det er en million åpne spørsmål i rommet.

- "Her er'e påeng til å reise jorda rundt i Fnatness Class jo" - sier Tellef etter en rask titt. - "Behøver ikke være ledige bonusseter heller" - Sier Fnate før han snur seg mot gutta.

 

- "Elgen har landet...?" - prøver Helge seg. Han får ikke kjeft denne gangen.

 

Pappa har definitivt ført dem bak lyset. - "Åj" - sier Pappa da han kommer hjem fra jobben og ser hva de har funnet ut.

 

- "Tipper vi skal på tur til våren, Pappa?" - sier Fnate. Det er et retorisk spørsmål. Pappa bare nikker.

 

Fedre nå til dags.

 

 

 

 

Klyyyyyynk...

Mens Fnate har sovet hjemmekontor har staut spist kirsebær. MANGE kirsebær. Kirsebær er så innmari godt at de går ned med kvist og stein og det hele.

 

Fnate hadde sagt at han ikke fikk spise mer, men det er jo umulig... Straks Fnate snorker rasler det i posen. Det går som det må gå.

Etterpå høres det et lettelsens sukk fra stua. Men Staut får ikke noe mindre vondt i magen. Og nå klør det noe så infernalsk i rompa. Gud hjelpe. Staut klynker så høyt han kan. Kun overdøvet av Fnates tunge snorking fra soverommet.

 

Det er ingen hjelp å få.

 

Staut ser ingen annen mulighet enn å skrubbe litt.

Åååååhhhh.... Det hjalp. Skrubbe skrubbe skrubbe. Mmmmm... skrubbe.Det er jammen fint med sofa.

 

- "?????" - Staut får øye på noe i horisonten. Kirsebær! Kirsebær er digg. Staut skrubber bort til posen.

Fnate har bursdaaaaaag

For 11 år siden, på denne dag, kom Mammaen til Fnate hjem fra et lengre opphold i Italia. - "Han her er din" - sa hun til en forfjamsa Pappa, mens hun holdt frem en bittebitteliten Fnat. Pappa så jo at fnaten ligna på seg selv, og ble glad. Om enn på en overrasket måte.

 

Siden den gang har Mamma rømt 2-3 ganger, men Fnate har bodd hos Pappa hele tiden. Pappa kan være vrien, men det er tross alt der som er "hjemme".

 

Det betyr at idag har Fnate bursdag. Bursdag betyr pakker. Flere pakker. Denne bursdagen får Fnate hele tre pakker. Han hadde kalkulert inn to, så den siste er på mange måter en bonus. Fnate får vann i munnen bare ved tanken på ordet "bonus". Bonus er normalt noe folk bare får en gang i året, og så drar de til Bora Bora for den. Dette var en annen type bonus.


Den var faktisk fra rottene hos Bestemor... Det var masse bær oppi, og Staut fikk ekstremt lyst til å låne den litt. Neste pakke var den han hadde gleda seg aller mest til. Den fra gutta og Bestemor. Han hadde kalkulert inn en sjokkis, men også her ble det bonus. Ikke bare sjokkis, men også kjeks.Fytti katta. - "Tusen takk gutta!!!!" - utbryter han.

 

Den siste er fra Pappa. Det er en hard pakke fra Fnat Laurent. - "Fnat suse... Kan det være..."

- "Yesssss!!!" - utbryter Fnate. - "Det er sånn flanellskjorte som de har i Yellowstone som man har i Yellowstone..."

Ikke lenge etter er alt revet ut og påmontert. Han skal sitte i flanellskjorta og se på TV mens han spiser kjeks og sjokkis. Staut gafler i seg gaven fra Rottene, og er allerede i ferd med å bli usedvanlig løs i magen.Det lønner seg å ha bursdag!

Musene er tilbake!!!!!

Om noen husker musene som Isbjørnar romsterte med? Det er helt tilbake i 2010 (http://fnate.blogg.no/1273923172_dyreforsk_er_avslrt.html), og etter disse forsøkene forsvant musene. Alle trodde (inkludert Pappaer og Bestemødre) at de forsvant for godt.

 

Kanskje tenkte man at Isbjørnars forsøk hadde tatt knekken på dem for godt?

 

Vel... Hva enn man tenkte, så endret det seg i dag. Da dukket musene opp igjen. Hjemme hos Bestemor. Nå har jo Isbjørnar blitt adoptert av Bestemor og har fått et bedre liv der, så han var klar.

 

Instinktene hans slo til, som en hammer treffer tommel, og musene kan bare angre på at de valgte nettopp dette stedet. - "Tenk om han derre Jesus hadde vært like håpløs" - mumler Fnate da Pappa viser han bildene - "... stod opp igjen tredje dag, men umiddelbart fanget under et gigantisk dørslag." - Fnate siterer den alternative bibelen. Pappa er enig i at det ville blitt en anderledes historie.

Ingen er helt sikre på hva de skal gjøre med dem.

Helge mumler forsiktig om de kanskje kunne fått noe for dem, men Bestemor sier at det ikke blir noen flere salg til dyreforsøk.

Man har også luftet muligheten for å sette Staut på dem, men det må bare innrømmes at Staut ikke er noen stor jakthund.

Hjemmealenehelg

Pappa har vært og gjort sån kikk-åff for en kunde i helgen. Da skulle det boes på internat og sittes i gress. Det er absolutt ingenting for Fnate, som ble igjen hjemme. Uten så mye som en do på rommet er det ikke mye behov for en velferdssjef heller.

 

Pappa kom hjem nå og var ikke imponert.

 

Det var en daff gjeng som møtte. Fnate lå og snorksov i sofaen og hadde slept med dyna ut dit. All brusen var drukket opp, og flaska lå slengt. Vinkemannen hadde vinket til Staut det meste av helgen og var også tom for energi. Fnate bare stønner når Pappa vekker han. Den fyren er definitivt ikke bygd for et liv alene.- "Men du har gått turer med Staut?" - spør Pappa alvorlig.

- "Jada" - svarer Fnate. - "To turer rundt stuebordet hver dag, og så har vi stoppa og tissa på jukkapalmen. Helt synkront."

 

Det er flinke Fnaten sin det.

Dette stinker så inni hampa, Pappa...

Fnate sitter og ser på TV mens Pappa jobber litt da det bryter ut av han.

 

Programmet som står på stinker skikkelig og Fnate finner aldri helt ut av hvordan man bytter. Pappa kommer til slutt. - "Hva syns du er værst på TV og best da?" - spør Pappa.

Fnate er bankers på vinnerne og nokså skarp i karakteriseringen. Pappa kan imidlertid se seg helt enig.

 

VÆRST:

1. Worlds best motorcycle rides:

Dette stinker som prompen til ei ku som bare har spist "HaPå" siden fødselen. Et virkelig usselt program.

2. Pickers (inkl underliggende varianter):

To skrotinger som kjører rundt i varebil og kjøper rustne syltetøyglass. Hvor gira er det egentlig lov å bli over en gammel kommode uten å bli lagt inn?

3. Gold Divers:

Gratulerer, du har satt 5-hester på et badekar og skal dykke etter gull i Beringstredet utenfor Nome i Alaska. Fnate har vært i Nome. Ingenting å trakte etter.

 

BEST:

1. Inside Luxury Travel with Varun Sharma:

Her kjenner både Fnate og Pappa seg litt i gjen i Varun og hva han syns er gøy. Han liker golf bedre enn Fnate og er brunere enn Pappa, men ellers... Her plukkes det opp mye gode tips og Fnate og Varun har vært riktig mange felles steder. Fnate og Pappa er omtrent akkurat like fornøyde i blikket når de får noe godt.

2. Big Bang Theory:

Det er fint med ting man kan kose seg med sammen med Pappa. Fnate selv synes Sheldon har mange gode poenger, og en del ting Fnate kan se seg enig i. Pappa ser klart mest på Penny. Nesten utelukkende faktisk. - "Pappaaaaaaaaaaa!?!??!???!!!"

3. Professor Baltazar:

Det er gruelig lang tid mellom hver episode, men du-a-meg så bra de er.

 

Fnate tar aksjon!

Etter over en uke med bare grønne blader i kjølern, og kun godteri på lørdag ser Fnate seg nødt til å ta aksjon. Han må si fra til Pappa at han rett og slett trenger en pause fra galskapen.

 

Det blir litt frem og tilbake, men til slutt gir Pappa etter og spør hva det er Fnate vil.

 

- "Tilfeldigvis har jeg allt klart. Du trenger bare klikke her" - sier Fnate. Pappa ser der Fnate peker. - "Confirm reservation står det der" - spør Pappa.

- "Nemlig" - sier Fnate. - "Aksjonen starter om nøyaktig 3 timer, 11 minutter og 27 sekunder". Dette var klokken 12 på Søndag formiddag. Pappa klikket der Fnate ville,  og vips så så han at familien skulle til Losby Gods. 3 timer, 11 minutter og 27 sekunder senere satt han sammen med Fnate i bilen. Det ble sjekket inn og Fnate nærmer seg spent med nøkkelen. Han har selv booket, så det er få å kjefte på, hvilket er en uting.


Nøkkelen virket heldigvis og Fnate kan tasse inn på rommet han har reversert. Det umiddelbare inntrykket var fint.


Men det kan han utforske senere. Foreløpig gir han flatt beng i både senger og skrivebord. Det er bare en ting han egentlig leter etter.

 

Det går et høylytt lettelsens sukk igjennom Fnate når han finner det han leter etter. Man kan formelig se hvordan skuldrene senker seg og smilet brer seg. Minibar! En minibar. Et kjøleskap med annet enn grevling og gugge i. Oppå stod det en hel skål med sjokolader og annet snop.


Det er ikke det at det er en sååååå fantastisk minibar, men når man har vært uten... Gud hjelpe meg. - "Har aldri savna minibar så mye før" - gliser Fnate. Han gafler innpå en brus for å døyve den værste hungeren.

 

Så må han ut og sjekke ut verandaen før de andre kommer på besøk. Bestemor, Fungerende, Tellef og Helge kommer nemlig opp for å se.
Pappa og Bestemor skal drikke noe de kaller for Sjabblis på verandaen. De andre skal se, og så skal selveste Nicholas få komme. Han er slett ikke vant til hoteller og er sjokkert over luksusen.

Helge tar på seg å orientere Nicholas om prinsippene rundt minibar. Nicholas følger nøye med. Helge forteller hvor viktig det er å prioritere i noen minibarer. Da går man alltid for Colaflaskene først, og så nedover før man avslutter med de blanke. Flasker med brunt glass skal man holde seg unna med mindre man vet hva man gjør. Nicholas nikker og forsøker å huske alle tingene.

 

Helge forteller også at brunevarene (sjokoladen) som oftest ligger for seg selv, slik at selv om man tror man har funnet alt, så har man ikke nødvendigvis det.


Etter denne seansen er det egentlig bare å sette seg og nyte utsikten.Etterhvert skulle alle unntatt Pappa og Fnate hjem. Fnate hadde booka twin-beds sånn at han skulle få en egen seng.

 

Pappa var enig i at det var praktisk å leie sånn i helgen. Verandaen hjemme er ikke mye å skryte av, så denne var mye bedre.

Denial-of-Service angrep på Fnate!

Fnate sitter, som alltid ved siden av Pappa og leser DN på morgenkvisten. Han passer bl.a på at Pappa ikke leser opp alt så det ikke er noe igen å selge til Fungerende. I DN stod det imidlertid om noe som fanget interessen. Denial-of-Service angrep mot DNB (hacking). Det stod også at det var store mørketall. Fnate stusser. Kan det være det som skjer her hjemme? Han funderer lenge... Så bestemmer han seg for en hemmelig liten test.

 

- "Pappaaaaaaa, kan jeg få Cola?"

- "Nei, sorry Fnate. Vi slanker meg"

- "Pappaaaaaaaaa, kan jeg få Japp?"

- "Nei, den fikk du i går".

Det går et par sekunder.

- "Pappaaaaaa. Kan jeg få is da?"

- "Nei... Masekopp! Hva er det med deg i dag?" - grynter Pappa.

- "Ingenting!" - Svarer Fnate lynkjapt. Han har fått bevisene han trengte. Her foregår det virkelig et skjult hacker angrep. Han skal ta det opp med Tellef og Helge. Kanskje Pappa har blitt smittet når han har betalt regninger.

 

Slikt er umulig å vite på forhånd


 

LØØØØØØØRDAAAAAAAAAG!!!!!

- "Det er løøøøøøørdag, det er løøøøøøøøørdag, vi skal ha sjooooooookis..." - Fnate spretter ut av senga og danser rundt i stua allerede kl 10:00. Usedvanlig tidlig til han å være. Årsaken?

 

Det er lørdag og selv midt i Pappas slankehysteri og Monstergrønnsaker, er Fnate lovet lørdagsgodt. I dag... I dag er det lørdag.

 

Ikke trenger de vente lenge heller, for Fnate fikk nemlig en diger Japp av Fetter Ku tidligere i uken. Den har han tenkt å dele med Staut.

Og vet dere hva det aller beste er? Det både lyner og tordner som bare rakkern ute. Så Staut behøver bare grave den så vidt ned mellom sofaputene...

... og siden det allerede er regnværsdag, kan han grave den rett opp igjen!

 

Det er jo utrolig praktisk også, når han allerede vet nogenlunde hvor den er.

- "oj oj oj oj, så praktisk" - Fnate koser seg. - "Gudd dågg!" - sier han til Staut, som hopper og promper av forventning.

 

Straks skal Fnate ut og dundre bil opp til Tellef, så de kan få vurdert kvaliteten på kjærra (som Tellef kaller det).


Det skulle alltid regnet på lørdager.

Villmarken, villmarkens sønn, villmarkens sønnesønn og sønnensønnens hund: STAUT

Staut har aldri vært i skogen før.

 

Men nå, siden Pappa slanker seg så veldig og ikke kjøper avansert og dyr mat (eller øl), så har Pappa leid en bil. Vel hjemme fra kontoret vrenger han bilen opp og kommer inn og sier at gutta skal få bli med i skogen. Staut ser skeptisk mot Fnate, men Fnate blir bråentusiastisk. Dermed er Staut det også.

 

Bilen blir kjørt ut til Losbyskogen. Det er en fjong bil med ratt og pedaler. Riktig hvor god den er vet de ikke før de treffer Tellef imorgen.Staut løper avgårde med det samme. Men da husene så smått forsvinner og det bare er trær og fugler og sånnt blir han litt satt ut. Men det tar ikke lang tid før han hopper avgårde, bjeffer til fugler og rømmer fra humler.

 

Etterhvert nærmer de seg en av favorittplassene til Pappa og Fnate fra da de hadde bil i gamle dager. Her sitter Fnate og Staut og nyter sola som er på hell.

 

- "Den demningen der var spesielt skummel da jeg som Fnat Manus skulle finne rømningsvei til Sverige. Faktisk endte jeg opp i Finnland... Og da ble..." - Fnate legger ut for en stolt hund.

- "Og like borti der var det jeg fant sjøveien til India..." - forteller Fnate videre da de kommer til neste plass. Staut skuer utover. Stolt over matfars store bedrifter.Det er en riktig fin fredags kveld for alle tre og villmarken.

 

Altså; Villmarken, villmarkens sønn (Pappa), villmarkens sønnesønn (fnate) og sønnensønnens hund - StautMen til slutt gikk sola ned.

 

- "Jeg har en plan" - sier Pappa, og blunker lurt til Fnate.

hits