Man blir hva man spiser... ?

Da var det tirsdag morgen og Fnate skulle nok en gang ut på jobbreise. Denne gangen til Sverige. Endelig hadde Pappa skjønt at det ikke lønner seg å fly "rød-dyse-fly" så omsider kunne han komme på kantina igjen. I vanlig stil hopper Fnate elegant ut av bagen og spinner innover loungen allerede før Pappa har fått dratt kortet. Nå er livet liksom igang igjen.

 

Men igår hadde Fnate sett et program på TV om at "man blir hva man spiser". Det hadde av en eller annen grunn brent seg inn så når Pappa fant igjen Fnate så satt han der med et fruktfat. "?????", tenkte Pappa. Men Fnate kunne fortelle at Mamma alltid hadde snakket om gutter som var fruktfat, og om de som ikke var det. Fnate ville bli fruktfat.Det var litt vanskelig for Fnate å ta bilde av, så han fikk litt hjelp av Pappa også.Ikke uventet endte dette med full katastrofe. Han smakte såvidt på noen biter og man kunne se rullegardinen senket seg og entusiasment forsvinne. "Vræææææææææææææææææææææææææææææl". Det var selvfølgelig kjempevondt. Fnate stuper oppi bagen. Dritsur. Han skal aldri mer blir fruktfat, og Mamma er vrien.

 

Det tar litt tid før Pappa klarer å lokke han ut igjen. Han oppdager til sin glede at fruktfatet hadde blitt borte. Og som en fugl fønix hadde det dukket opp de lekreste sjokolader. Han knipser kjapt et bilde... før han gafler dem i seg. Det er fint å være på Kantine, sier han.

Det er digg å ha det digg.

Den store kvelden på selveste Lompa!!!

Fnate hadde gledet seg i 2 uker. Han skulle møte alle de kuleste Fly-gutta i hele verden. Alle heltene sine.

Fed-Ex mannen,

han som anbefalte hotell i Cairns,

en som oppgraderer datamaskiner,

en som blir oppgradert til First igjen og igjen,

en som tar mange bilder,

en som holdt på å, ufrivillig, bli med Fnate med Continental til New York (og madammen hans).

en som passer på penger og tar bilder av Fnate sammen med øl

en som er helt de-luxe og flere andre

 

Fnate hadde vært klam hele dagen, men endelig... Det ble servert den ene grevlingen etter den andre og han begynte helt ærlig å bli nærvøs. Men så, endelig, kom det fornuftig mat. Is og Kake.

Derfra og ut ble kvelden bare bedre og bedre. Med kaka og isen ble alle mye gladere. Fnate hadde sett flere som hadde presset i seg grevlingen, men som nå var åpenbart lettet.

 

Så kom den store overraskelsen. Fnate hadde jo et ekte Eurobonus kort helt øverst på ønskelista, men hadde ikke fått noe. Nå var det jammen noen som hadde tatt ansvar.

Et vaskeekte Eurobonus kort var hans. Fnate blir helt stum, og bare en svak eim av ufrivillig promp fyller rommet før applausen bryter ut. Fnate er så stolt som en elefant kan bli. Han durer rundt på bordet og poserer både for den ene og for den andre.

 

Av en som heter Espen får han smake litt GT. Men han har røket på den smellen før og tar ikke mye. Av han som er helt de-luxe får han noe som ser ut som sjokolade, men som helt klart ikke var det. Han blir bleik om snabelen, men sier bare til Pappa at "dette er prisen man må betale for å være på voksen-fest".

 

Morgenen etter er det tungt å komme seg ut av skuffen. Men i det han kommer på kortet er han oppe på et blunk.

Nå sitter han bare i stolen sin og koser seg sammen med Tellef. Tellef har timelista si og Fnate har kortet. Smilet er som etset fast på begge to.


Arbeidsuke for Tellef...

Det var omsider dags for at Tellef skulle ut på sin første arbeidsuke. Det skulle vise seg å bli en slitsom reise med mye arbeid og plenty smusstillegg. På 5 flighter fikk de for eksempel ikke besøke en eneste kantine, og 50% av overnattingene var uten minibar.

Det begynte i Polen, og på vei derfra til Danmark fløy gutta et flyselskap de ikke har flydd før, nemlig Niki. Fnate tar et raskt foto fra sekken. Det var sånn sett greit nok. Pappa maste noe om fjonge flyvertinner.

Så kom kveldens store jobb, nemlig hotellrominspeksjon. Dette er en av de faste oppgavene til elefanter. Det var et stort rom, og alt må dokumenteres. Så da er det bare å dra frem kameraet. Først er det inngangsparti som skal inspiseres.

Så skal TV'en testes.
Og ikke minst må det kontrolleres at velkomsthilsnen til Pappa er iorden og at det er litt vin på plass.

Til slutt må de telle opp minibaren. Det er mye enklere når man er to, for da kan Tellef telle og Fnate dokumentere.

Det er et svare strev og når man er ferdig er det bare å hive seg i køya. Fnate flater helt ut, mens Tellef må holde ut litt til for å fylle ut timelister.

Dagen etter endte helt nord i Danmark i en by som het Skive. Der fikk de et hotellrom det ikke tok lang tid å utforske. Det var heller ikke noen minibar. KRISE.

 

Her viste imidlertid Tellef seg fra en fin side. Fnate sin standardrespons på problemer er naturlig nok å løpe rundt i ring på gulvet mens han skriker og fekter med armene. Men Tellef tok det helt med ro, og sa rolig til Pappa at dette kunne de faktisk ikke leve med. Så Pappaen til Fnate måtte ut og kjøpe noe som faktisk var uventet godt. Nemlig Dansk Vand.
Det hele var en skikkelig ilddåp for Tellef, men han klarte seg godt. Mye hjulpet av sin stoiske ro og fornuftige tilnærming til utfordringer. De utfyller hverandre godt. Der Tellef har roen har Fnate helt klart pågangsmotet.

Men det var allikevel godt å skulle hjem. Gutta ser frem imot det første flyet i hjemturen. Et behagelig fly og endelig SAS igjen.Begge jubler når de hiver seg ned i stolene.

"Kom arbeidslyst og treng deg på, her skal du motstand finne!"

Siste kveld i ferien

Gutta er svært spent. Fnate begynner jobben igjen imorgen, og Pappa har gitt Tellef sommerjobb. Derfor skal begge gutta på jobben. Tellef som aldri har hatt en ekte jobb før er veldig spent. Fnate har jo fast bonusavtale, mens Tellef nå skal jobbe på timer.

 

Det er et svare strev å finne ut av alt det praktiske som f.eks timelister

Personalia må fylles ut på forhånd så det blir riktig. Og så må man passe på alle tilleggene man kan få. Man kan få smusstillegg for reiser med Norwegian, for hotellrom uten minibar og for kantinemangel. Dette kom inn i det lokale tariffoppgjøret i 2010.

I morgen skal de reise med Norwegian på morgenen og da vanker det hverken Kanitne, Fast Track eller gratis bagasje. Tellef lurer derfor på om han vil kunne få dobbelt smusstillegg. Men det går altså ikke. Det er kun ett tillegg pr. dag. Dette er en av Fnates fanesaker foran 2012 forhandlingene.

Til sist er det bare å sjekke opp i litt formaliteter i forhold til turen imorgen. Kan man sjekke inn på nett og velge sete sånn som man kan med SAS?

Nei, det kan man visst ikke. Men som Pappa sier så får vi sikkert veldig billig Kaffe, siden Norwegian sier at SAS selger verdens dyreste kaffe. Fnate og Tellef liker ikke kaffe.

 

For at ikke kvelden skal bli altfor lang for to spente fyrer fikk de bli med Pappa ut på sykkeltur for å kjøpe kake. Jammen vanket det ikke en film også.

Det er digg med skikkelig detektime og kake fra Garcón. Imorra skal gutta til Polen, og smusstillegget er altså sikret.Mitt Norge...

Mitt Norge er Mamma å Pappa.

 

Å Bestemor å Fungerende, selv om han påstår at han aldri har fått kjeks av meg.

 

Også kompisene mine og Kantina og å sette seg i vinduskarmen på en dumbojet med brus i hånda.

 

Petter Northug opp "Hellner bakken på 5-mila".

 

Mitt Norge... Gjesteblogg av Tellef

Mitt Norge er

 

Matmor og Fungerende, selv om han kan være vanskelig iblandt

 

Den fine busken hos Matmor, som hun vanner hver dag og holder fin så jeg kan kose meg med den når jeg har lyst

 

Å være med Fnate, Helge, Ole Morten og Pappa'n til Fnate på turer.Dagen derpå for alle...

Etter mye oppstandelse, fest, forhandlinger, jorbær og morro har det lett for å komme en blåmandag.

 

Helge hadde vondt i hodet av alt som hadde foregått. Han hadde bare ligget med hue halveis inne i en busk et par dager for å komme seg. Men etterhvert ble Tellef rastløs og begynte og mase noe forferdelig (syntes Helge). Han holder seg til hodet og forsøker å slippe unna, men til ingen nytte.Fnate har jo mer elle rmindre gått på adrenalin i en uke og når det først strander da, strander det voldsomt. Nå har Fnate sovet lenge og vel. Et forsøk på vekking på dagen idag utløste bare sprelling og uhumskheter. Fnate gravde dyna over hodet og ville ikke snakke.En tung da i CASA-FNATE

Jobbsesongen nærmer seg

Fnate har bare en uke igjen av ferien sin og planlegger allerede høsten. Blandt annet stod det på å få på plass bonusavtalen sin før han begynte. Ikke at han ikke har hatt den, men etter å ha lest om LO's sommerpatrulje insisterte han på å få den skriftlig.

 

Det ble harde reforhandlinger med Pappa. Til slutt måtte Pappa dra frem et hemmelig forhandlingsvåpen - Jordbær:Fnate gaflet iseg og ble betydelig blidgjort.

 

Da Pappa så la et løfte om at Fnate skulle få besøke elefantparken i San Diego i Januar var det avgjort. Fnate hadde nemlig lest om denne på nett og ville svært gjene dit. Med det i boks satt signaturen løst og Fnate signerte den høytidelige bonusavtalen.Så da er Fnate klar for å ut og reise igjen i neste uke. Han kan nesten ikke vente, og tipper at damene i loungen gleder seg til å se han igjen.

Fnates bursdagsgaver

Det formelig haglet med presanger og Fnate vil gjerne takke alle.

 

Av Tellef og Helge fikk han de nydeligste kjeks. Tusen takk, gutta.Han fikk også et superfint kort og en fin serviett av noen. Men de har ikke skrevet hvem de er. Men takk allikevel:Så fikk han en diger Japp av JulenissenAv Mille fikk han noen kjempegode rosiner. Tusen takk.Av Pappa fikk han en ny tur til Yellowstone sammen med gutta. Og ikke nok med det, han fikk med lommepenger. YESS, YESS, YESS!Og sist, men best. Det flotteste gaven av alle fikk han av Bestemor. En vaskeekte Hawaiiskjorte. TUSEN FNATASILLIONER TAKK, BESTEMOR!Fnate er allerede skråsikker på hvor han skal feire til neste år.

Tidenes bursdagsfest er unnagjort

Søndag 14 August hadde Fnate bursdag. Pappa var borte på jobbreise, noe som egentlig føltes ganske tustete både for Pappa og Fnate. Skulle han måtte sitte og sture i skuffen på den store dagen?

 

Selvfølgelig ikke. Før helgen reiste Fnate opp til Bestemor, som hadde planlagt fest. Fnate hadde tatt med seg kameraet så Pappa skulle få sett hvordan det hadde vært. Før festen er det tre veldig spente karer som sitter og venter foran gavebordet. Fnate synes nok allerede da at han drar kjensel på en pakke.De behøvde ikke vente lenge før gjestene begynte å tyte inn døra. Alle ville komme på den store dagen og fant raskt veien til kjøkkenbordet.Bordet var lastet opp med alle slag. Alt en Fnat kan drømme om fantes der. Marshmellows, og bugnende fat med kake. Deilige kaker. At han kom til å bli usigelig skral i posen var overhodet ikke i tankene der han satt. han bare gaflet i seg.Etterpå var det tid for pakker. Han fikk hjelp fra ei som hette Mille. Fnate spurte om hun var gift med Rimi-Hagen, men hun svarte bare "KAKE. BADE", så han fikk aldri helt klarhet i dette. Men Mille var ei trollkjerring til å pakke opp.Til slutt kom også pakka han hadde gledet seg aller mest til. Han hadde hatt en følelse hele kvelden, og så kom den. HAWAII-SKJORTA var til han allikevel!Han hadde ønsket seg sånn av Mamma i flere år, men aldri hadde det blitt noe av. Endelig var det noen som tok ansvar. Bestemor kan man alltid stole på. Tusen, tusen takk Bestemor. Du er best i verden! Fnate fikk rett og slett bakoversveis da han endelig fikk den på.Fnate konkluderer med at det er den beste bursdagen hans noensinne. Det er lett å skjønne når man ser hvilken oppmerksomhet han får. Alle vil ha "en bit av han" og det passer Fnate ganske så utmerket.Helge, på sin side, ble veldig fascinert av kameraet og tok flere selvportrett.

hits