Operasjon Bestemor

Bestemor... hvis du leser dette... så har Fnate vært i postkassaTatt ut avisene og skjøvet dem inn i garasjenOg sjekket at alt er bra med rådyrmatenJaddaaaaaTrenger en ørliten is nå...

 

Kanskje en kroneis med nonstop på

 

Boksåpning

Når man flyr i boks har man alltid med seg en assistent. I dette tilfellet, Pappa.

 

Assistenten lokaliserer boksenTar, på din kommando, tak i boksåpnemekanismen... og løfterSå er du fremme og kan enten raide galley for ColaEller bare romstere med alle knappene og rattene som får ting til å dure og bevege segOm du er redd for at du ikke blir låst ut etter eget ønske, så uroe deg ikke. Fjernkontrollen til mikrobølgeovnen ligger nemlig nedi boksen.På den fjernkontrollen er det også en "panikk-knapp", som tilkaller betjeningen på flyet. Så det er ingen fare forbundet med reising i boks.

 

Håper dere finner denne manualen hjelpsom

Goofball

Fnate elsket hvert sekund på TAJ hotellet i Fnat Fransisco. Du trenger liksom bare ta en ørliten titt på minibarmenyen før du skjønner hva de har som målgruppe.Du skal stå opp tidlig for å klare å finne noe negativt i den blekka der. 

 

Men desverre er det en ende på alt. Verdens beste ferie er i ferd med å være over. En magisk uke, der Fnate og Helge fikk ta med Bestemor og Fungerende på en utrolig rundreise. 

 

Helge er nokså melankolsk der han sitter i loungen og myser ut mot BA baljaHeldigvis er det ikke den han skal ta hjemover. Hans er den neste balja, så det er litt tid igjen der man fremdeles er på tur. 

 

Pappa bestemmer seg for at det må jobbes litt med humøret, så han peker Helge mot disken i enden av loungen. 

 

- "Det er bare brød og frukt der. Grusomme ting" - sier Helge

- "Niks... gå rundt brødet og frukten"

 

Helge gjør et nytt utfall, og der... der er det de flotteste ting. Det hjelper liksom litt, selv om man er trist. Han prøver alle de forskjellige i full fart, så han kan finne en favoritt. 

 

- "Man blir lik... hikk... som hårfint mindre... hikk... trist...!!!?!!" - forteller han.Fnate, på sin side, har gledet seg så hardt og så lenge til dette. I flere år har han velferdsoffisert... verden over... for å kunne ta de med på sånn tur. Så han skal nyte det til det aller siste. Så får han heller surve i morra, når han sitter der hjemme og alt er over. 

 

Enn så lenge feirer han høyt med Club Soda.Den supergode, vet du... den de har på kantina i USA. Boksmodnet 2016 årgang. 

 

BRILLEFIN

 

Straks sitter han i 1K på BA sin blåhval. Helge sitter i 2E sammen med Bestemor. Der har de boks. 

Æljen og skauen

Det skulle være ett kjempehøydepunkt for Helge på turen. Det er liksom Helges øyeblikk... Skogens Kongle... 

 

Vi snakker så klart Redwood skogen. Helge henger med hodet ut av vinduet på vei innover småveiene mot Big Basin Redwood forest. Man kan se neseborene vibrere av lukten og inntrykkene. Smilet går fra horn til horn mens han samler alt sammen. 

 

Og når han så er fremme og kan hoppe ut av vinduet på bilen og bare danse bortover mot trærne, er alle sorger borte. Når de andre omsider kommer etter, har Helge bare lagt seg på en benk. Bena i kors og henda bak huet, mens han drar inn følelsen av skogen.Etter å bare ha fått kost seg litt alene, for å komme i kontakt med følelsene og "bli ett med skogen" viser han folket litt rundt og poserer ekstremt villig foran de store trærneHelst vil han bli avbildet mens han myser visjonært opp og frem...- "skævven vet dere... det er mer enn bare trær. Det er sammspillet mellom ælj og Redwudd... magi. Det er så mye. Det er ballanse..." - forteller Helge, der han tasser fornøyd rundt og er Redwudd-los.

 

"Bed" & Breakfast...

- "Uuuuuuuuuhmmmmm... eeeeeeeehhh" 

 

Både Fnate og Helge formelig bader i skepsis når de myser ut over senga som Pappa mener at alle tre skal overnatte i.Den er hurtig satt sammen av en sjesselång og en pinnestol. Dette lukter bunkevis med smusstillegg. Det er til og med ei katte utenfor, som vil inn. Poenget er at man kan jo ikke ha det sånn på tur.

 

La oss spole tilbake...

 

Det er Mars, ellårno', og Pappa ferdigstiller sommerferie hotellene for seg selv, Fnate, Helge, Bestemor og Fungerende. Hotellene i California er vanvittig dyre i år, og mellom LA og SF er det knapt noe å oppdrive. Til slutt får Pappa en lys ide...

 

Den er ikke å finne ei redwood tre hytte på Post Ranch Inn, eller noe sånt som Fnate og Helge vil. Neida... det er å gå for sitt livs første Bed & Breakfast. Joda, Fnate har vært med på enkle kår, da han, Pappa og Gurosaurusen drev med back-packing i Afrika. Men da var Fnate liten gutt og husker ikke mye. 

 

Nå er han liksom litt mer skeptisk til sånne etablisement, men nå hadde de i tillegg redd opp til alle 5 på ett rom. Det var litt i meste laget, så Pappa dro med seg gutta og bygget seng i stua. 

 

- "Dere har ikke noe valg, gutter... dere kan ente sove der, eller bli pakke ned i kofferten." - sier han. 

 

Fnate innser at de jo ikke har noe valg. Det er ikke noe Fnat Seasons i Carmel, og lite annet å true med, så de krabber motvillige oppi.- "Sånn, det var vel ikke så galt?" - spør Pappa

 

Fnate svarer ikke... han bare myser tilbake og vet inni seg at; "dette skal du få igjen, Pappa. Det skal du få igjen sååååååååå inderlig".

 

Heldigvis er det bare en natt på Edgmere Cottages Sjesselång & Breakfast. 

 

Fnate kommer på et dikt Pappa fikk av Mia:

 

JEG VIL GJERNE VÆRE SNILL

MEN DU IRRITERER MEG VIRKELIG

 

                                           SÅ MYE

Sandslott miss

I går var dagen da Fnate på nytt skulle demonstrere sine eventyrlige evner som sandslottbygger. Både Pappa, Fungerende og Bestemor var med når Fnate jogget selvsikkert ned til stranda.

 

Pappa hadde en uggen følelse, og spurte om han var helt sikker på at han skulle bygge akkurat her. Fnate var skråsikker, og satt raskt i gang. Han bygget og bygget og bygget og bygget... men det ble aldri mer enn en pyramide. Det ender med at Pappa må ta en liten Pappa-Fnat-prat med han. Det er uansett en nokså betutta Fnat som sitter på benken ved stranda og barbeider sorgen og skuffelsen.

 

Skal han aldri knekke koden? Hvorfor går det bra noen ganger, og andre ganger ikke??? Når det går bra er jo sandslottene hans i verdensklasse.- "Du kan jo trøste deg med at de gamle Egypterne heller ikke klarte det bestandig. Man kan fortsatt se noen av forsøkene deres utenfor Kairo. Keops er jo det aller værste eksempelet, og allikevel er det anerkjent som store byggere" - forteller Pappa

 

- "Kanskje jeg skal bli Farao når jeg blir stor..." - tenker Fnate. fortsatt skuffet. Han føler seg jo en del bedre enn disse gamle Egypterne. Man ser jo hvordan det gikk med dem. Flyene deres detter ned og det er alt for varmt der. 

 

Hjemme på rommet aner ikke Helge så mye som en sky på himmelen... Han har slurpet druesmudi hele dagen, og lua er allerede på snei.Ikke mye støtte å få der, med andre ord. 

 

Fnate får heller sette seg og fundere på om han skal bli Farao eller ikke. Og hvordan søker man om å bli farao? Ligger det kanskje noe ute på finn.no? Får Faraoer så mye brus de vil? Kan Pappa si at han må gå og legge seg hvis han er farao?

Nedfallsfrukt på verandaen

I går kom endelig gjengen ned til Venice. Det er liksom et av favorittstedene i hele verden, og Helge hadde gledet seg veldig til å sitte på verandaen til Pappa og titte ut. 

 

Ikke så mye for utsikten, men for nedfallsfrukten. 

 

- "Jeg kan passe flaska, så den ikke velter" - roper han og taret solid grep rundt den. Så sitter han der og nibler og hører på mens de store folkene prater om ting. Ingenting er bedre enn å sitte sånn... og Helge stri-nibler


Etter en stund har han niblet seg nord-og-ned, så Pappa må få i han litt matBestemor blir litt irritert på Helge når det går sånn helt over styr, men sånn er det jo fort når en koser seg. 

 

- "Jæ elscher fellesschkapet!!!" - brøler Helge, når Pappa til slutt bærer han inn. 

 

Men han er blid som ei lerke og har hatt en fin time på verandaen. Det var fullstendig verd det. 

 

Fnate liker ikke nedfallsfrukt, og satt heller inne og så på TV. Men i dag har han tenkt seg ned på stranda for å lage sandslott. Så det så

Nobu...

Fnate aner ikke hva det betyr, men det er der han er. 

 

Det ble ikke så mye blogging fra flyturen over igår. Alle hadde sovet fryktelig dårlig siste natta og sov derfor det meste av veien. Men vel fremme i Fnat Vegas var man derimot unormalt våkne. 

 

Fnate og Helge er over-våkne og setter rett i gang med putekrig på soverommet til Bestemor og Fungerende. 

Kun avbrutt av enkelte turer for å raide minibaren...Sånn holder de på mens resten av følget går ut for å finne seg Scotch Egg og Lobster Rolls.

 

Og nå... nå er det en ny dag som truer

2 timer igjen...

Det er bare to timer igjen til den store generalprøven, og Fnate er utrolig spent der han sitter i kantina i HoustonDet romler i magen og det er bare en ting å gjøre, nemlig å kjøre innpå med M&M'sDen offisielle testen skal det nok ikke publiseres noe fra, da det jo er en generalprøve, og den offisielle lanseringen av Fnat i pysj først er om 3 dager. 

 

Men han kan si så mye som at dette ser ekstremt lovende ut. Ekstremt lovende. 

Delta Brus

Det er hjemreisedag i New Orleans, og Fnate sitter på verandaen og koser seg med en skikkelig Delta-Brus før avreise. Han er igjennom alle de innledende testene av pysjamasen sin, og nå er det straks tid for den første virkelige generalprøven. Han skal teste den i Firstness Class på vei hjemover. Han skal se at magemålet holder og kan utvide seg i takt med kakeintaket og forsikre seg om at alle systemene fungerer. Sånn som at promp faktisk slipper ut av hullet bak og ikke bare blåser opp bena. Sånne ting. 

 

Men alt virker så velkonstruert at han ikke er det minste nervøs. Det han virkelig gleder seg til er nemlig den ekte Inagural flighten til pysjamasen på tirsdag. Med Bestemor, Fungerende, Helge og Pappa til Fnat Vegas. 

 

Men først skal han en liten tur hjemom og krangle med Mia

Praktisk bok

- "Pappaaaaaaaa... jeg har finni oppslagsverk i nattbordskuffen" - Fnate er veldig opprømt når Pappa kommer tilbake fra hotellfrokost.Det står utrolig mye pratisk informasjon her, syns Fnate.

 

- "Gi din herre, Fnaten, litt brus! Så skal han lage litt mindre leven" - forsøker han seg

- "Tåta din grevling!" - svarer Pappa

 

Fnate blar febrilsk i oppslagsverket...Hmmmm...

 

Ahhhh...- "HØØØØR DU DØVE (han sier det veldig høyt, for de som er døve hører jo dårlig)... Seeeee du blinde... Gi Fnaten din litt brus, så vil han velsigne bilturen med fred og fordragelighet" 

 

Men eneste responsen han får er at Pappa klapper igjen boka og slenger den tilbake i nattbordskuffen. Så sleper han en sprellende og ilsint Fnat ut i bilen. 

 

Fnate skjønner godt at det blir krig når folk er så urimelige som Pappa. Her har man et aldeles utmerket bok, og så får man ikke brus... makan

Ameeeerika the beautifulsk...

Man skulle tro Fnate utøvde noe av sin spesialitet - langsinthet - når han skjønte at Pappa ikke egentlig hadde tenkt å ha han med på guttetur. Men det er bare at når Fnate kom frem til første destinasjon, og det var Four Seasons...

 

Da er det ikke lett å være sur. Four Seasons og Fnate går sammen som bacon og potetsalat. 

 

Han jogger og sjekker ut minibaren først...Han blir senere veldig krigersk hver gang kompisen til Pappa skal ha noe der. Det blir litt brakkesyke når man plutselig er 3 grobianer på ett rom...

 

Så vil han posere med brus i senga...Men stort sett ordner han seg selv, og bare hopper sidelengs nedover gangene i hotellet... heller innpå brus... plager håret av concierge med alt han vil ordne... ligger i hengekøya ute...Eller sitter på rommet og tegner elefanter...


 

Four Seasons er ikke mye galt, og han blir ikke spesielt blid når man skal dra videre. Han skjønner på sett og vis Mia som skrev til Pappa - "Jeg savner Jakarta jeg... nei, vent... Jeg savner Ritz på Jakarta jeg". Fnate er helt enig. I blant føles det ut som om Mia er en "brother from another mother". 

 

Samtidig skjønner han at det er en road trip, og neste natt er det booket et billigere hotell og derfor flere soverom. 

 

- "Her har de en løsning de kaller - komponer din egen minibar" - forteller Pappa, og svinger inn på WalMart

- "WALMART!!! Å, FYTTI KATTA!!!" - jubler Fnate. 

 

Det er lite som slår WalMart. Selv Walgreens og Hudson sliter der. På Wal Mart har de alt, og det lages en fullstendig toppet minibar-vogn som så plasseres inn i minibaren.Det er perfekt. 

 

Så går Pappa igjennom sikkerhetsrutinene for dette rommet. De ligger ved sengen og er nokså streng. Fnate får ikke ha på lyset når han er alene der. Gardinene trekkes for. Ingen ting kostbart må ligge fremme i rommet. Fnate får ikke lov å gå ut etter mørkets frembrudd. 

 

Sånn er det i sør Texas. 

 

Men hva gjør vel det når man kan våkne med en sånn brus om morran?Nei... Fnate koser seg, og neste stopp er New Orleans. 

 

Pappa er skeptisk... han har aldri fått helt sansen for "The deep south". 

Guttetur

Fnate har ikke snakket så mye om morgendagens tur til USA. Ikke noe mer enn vanlig.

 

Han har stort sett sittet fornøyd i sofaen, sett på TV og nytt sommerens goder. Som for eksempel Non-Stop is. Det er fint å både kunne kose seg, og ta vitaminpiller samtidig.

 

Så plutselig subber han av sted mens Pappa ser TV. Pappa hører han nynne og kose seg, og etter en stund kommer han for å se hva som foregår. Det som foregår er en Fnat som pakker sekken sin og stabler den oppi døffelbaggen.- "Pakker du?" - spør Pappa, litt småforundret.- "Sa du ikke guttetur?"

- "eeeeeeh... uhm... jo?" - svarer Pappa

- "Nemlig! Åsså skal vi fly BA åsså skal vi raide Club Kitchen åsså spise is åsså..."

 

Fnate har alle planene klare. Det er ikke noe poeng engang, å foreslå noe annet enn at Fnate skal på tur.

 

- "Drimlainer, Pappa!!! Drimlainer!" - Fnate er strålende fornøyd, og i morra skal han til Houston

hits