Grynt!

Litagokuren virket aldeles ikke som planlagt.

 

Fnate venter og venter og venter og venter... Men ingenting skjer.

 

- "Hvordan går det med Staut?" - spør Pappa

- "Hmmmm... Han ligger helt stille med bena opp"

- "Hvor lenge har han ligget sånn?"

- "Siden i går." - svarer Fnate - "tror du det er et godt tegn?"Pappa tror ikke det er et superbra tegn. Det tror egentlig ikke Fnate heller. I sitt lange liv har han aldri hørt om et tilfelle der det å ligge helt stille på ryggen i et døgn, uten å si noe, er et særskilt godt tegn.

 

Det er jo litt forbaska, mener Fnate. De har vist den kortfilmen på nesten alle kanalen i ukesvis. En kort og effektiv dokumentar om at "Litago det virker jo". Så gir man det til bikkja si og så blir bikkja helt 100% stillegående etterpå.

 

- "De skulle vært tilsnakka!!!" - surver Fnate

- "Det er nok ikke en dokumentar, Fnate" - sier Pappa

- "Joooooo... de viser masse dokumentarer på TV. En er om ei som reiser på ferie med mobilen sin. En er om Litago... åsså videre" - parerer Fnate.

 

Han gidder uansett ikke høre på "gammer'n" gnage og være uenig i dokumentarene til Fnate.

 

Han vet nøyaktig hva som må til. En god gammel hestekur. Han løper i kjøleskapet og henter pilleglasset sitt borti i sykesenga

Han kan ikke bruke hvilke som helst. Han må stole på sjaman-evnene sine... Magefølelsen

 

RØDE!

 

Han heller ut noen. De gule er fulle av C-vitaminer. Det vet han. Han setter seg til å sortere. Heldigvis er det ikke bare røde. Han mener å trenge litt tilskudd selv også.

 

Han stapper den første opp i nesa til Staut. Det tetter seg... tetter seg... tetter seg... før den forsvinner inn med et SVOPP. Ikke lenge etter reiser Staut seg og gafler i seg resten

Staut prøver først å grave dem ned, men gir seg til slutt. Det kan virke som om han er tilbake ved sitt vanlige jeg.

 

Fnate lurer litt på hva som kan ha gått galt. Kan Staut ha vært prognoseintollerant?

 

- "Jeg ringer Doktor Ian F Prime!" - utbryter Fnate, og løper mot telefonen, som Pappa raskt gjemmer i et skap far far away...

 

Det blir niks mer pausedokumentarer for Fnate på en stund.

 

 

 

 

 

Vi kjører på med Litago...

Staut har vært litt slapp i det siste, og Fnate har vært i tvil på hva som har trengtes for å piffe han opp litt.

 

Helt til han kom over en reklame på TV. Da visste han hva som måtte til, og sendte ut Pappa for å shoppe.Ganske straks er Pappa tilbake. Det er viktig å synge også. Det har Fnate sett på TV. Så han får Staut til å helle innpå, mens han selv synger:

 

"Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo.

Vi kjører på med Litago, for Litago det funker jo."Fnate holdt på helt til flaska var tom, og Staut hadde grådig vondt i magen.

 

"Men det gjør jo ikke no'

FOR LITAGO DET FUNKER JO!!!!"

 

Den siste setningen utbryter han høyt og selvsikkert, mens han tar en piruett og peker stivt og smilende på Staut.

 

Akkurat som han har sett i reklamen. Nå er det bare å vente.

Deilige Firstness-Class

Endelig var det tilbake til British Airways First Class sengetøyet til Fnate. Nå er det så lenge siden han har fløyet Firstness Class at han kan ikke huske det en gang...

 

- "3 år, Pappa... Minst!!!" - surver han

- "Prøv en drøy måned du, lille venn" - svarer Pappa og rufser han i knollen.

 

Fnate grynter. Fakta er ødeleggende for enhver kvalitetsdiskusjon.

 

- "Uansett vil jeg legge inn en liten klage på strykingen av sengetøyet mitt. Det er skrukkete!"

 

Fnate har alltid hatt et godt øye for detaljer. Men uansett så er han så utsultet på Firstness Class at han sovner som en stein.Fnate sover 12 timer, mens han drømmer seg bort til hvordan det egentlig er. Her fra en tur til Japan i fjor høst- "PLINGGGG! - Mine damer og Fnater... Vi nærmer oss landing i Londonsk og seteryggenen må nå rettes opp, sengetøy av og alle Fnater forberede seg på brus..." - Pappa lister seg inn til Fnaten sin.

- "Jeg tar en brus på senga. Sånn som bobler. Uten is" - svarer han bare i ørska.

- "Beklager, men vi har nesten landet så jeg kan bære deg ut i loungen. Så kan du få den der. Kan det passe Fnaten"?

 

Det kan det.

 Han slurper i seg brus.

 

Han har faktisk ikke sovet så godt på.... jah... En drøy måned?

 

Og det er lenge til han virkelig skal ut med BA igjen. Usannsynlig lenge. Han skal bare fly sånne rare høkkipøkk-selskaper rundt om i Asia og sånt i August. 

 

Aeroflot til Hong Kong, Cathay til Bangkok, Thai til Taipei, Air China til Hong Kong igjen... Litt SAS til Berlin... Kanskje er det ikke BA før sent i September.

 

Men han oppdaget en liten røver mens Pappa var på do og han romsterte igjennom Pappas epost (et annet Mia-triks han har lært)... Bangkok Airways til Chiang Mai.

 

- "Pappaaaaaaaaa.... Har vi kunder i Chiang Mai?"

- "Neeeeeei... Hvordan det?"

- "Ikkeno'"

 

Det kan bare bety en ting... Han er så spent at han nesten lager strek i buksa.

DaddyGate - SKANDALE AVSLØRT

- "Pappaaaaaa... har du editert bloggen min???????"  - det er formiddag og Fnate har akkurat fått melding på telefonen.

 

Pappa ser ikke ut til å bekymre seg så mye, men gnir seg i øya og subber ut til Fnate. Men Fnate er i vriompeishumør. Virkelig vriompeishumør!!!- "Har du editert bloggen min????" - gjentar han surt!

- "øøøøhhhhh...." - begynner Pappa

 

Fnate har fått bekymringsmelding av Mia, som sier at Pappa har editert ting Fnate har blogget.

 

Dette er en skandale! Fnate finner seg simpelthen ikke i det, og vil bare si at om noen føler seg feil behandlet eller at noe ikke er riktig i verden - da er det mest sannsynlig Pappa sin feil!!!

 

Om noe burde stå i bloggen, men ikke gjør det - så er det mest sannsynlig Pappa sin feil.

 

Og at Fnate ikke har noen fungerende Mamma - det er også Pappa sin feil, og kan ikke legges på at han reiser rundt i verden med en liten elefant.

 

Kort oppsummert - så er det meste Pappa sin feil. Unntatt kanskje krisen i Ukraina og Bananpesten i Mellom-Amerika.

 

Fnate vil bare ha dette presisert.

 

Og så vil han gjerne ha en ekskursjon til Dagnys Kompebu på Froland.

Sala VIP

Jaddaaaaa...!!!

Invitasjon til selveste Sala VIP.

"You are invited" - står det. Raaaaaaaap

De beste dagene er NÅ

Etter forrige sommer var både Pappa og Fnate litt melankolske og tenkte at "ingen sommer kommer til å bli som denne sommeren. Den har vært så fin". 

 

Når Fnate hørte at det i tillegg skulle spares i 2015 var han skeptisk. Det betyr nemlig nitidig snuing på kroner. Fnate så bare frem til sommeren med en grim skepsis. 

 

Men hvilken sommer det har blitt?

 

- "Åjåjåjåjåjååjåjåååjååjåjåjjjjjååååjjjjjj" - er omtrent det Fnate får presset ut, der han ligger med bena høyt etter å ha tømt Air Canada loungen fullstendig for gummibjørner. Han er glad de ikke er sukkerfrie, for han har sett Overpropellmatrosen poste de grusomste ting om hva som skjer med rompa etter å ha fløyet med masse sukkerfrie gummibjørner i magen. 

 

Fnate har gjort mye snasent denne sommeren.

 

Den aller siste turen (tror vi) denne sommeren var imidlertid bare for Pappa og Fnate. Den gikk fra Helsinki til Madrid. Fnate hadde romstert iherdig i Air Canada kantina før det til slutt var boarding på det han mener er verdens beste Fnatness Class, nemlig LAN CHILE sin.Han blir lempet full av brus og godterier hele veien fra Frankfurt til Madrid, og i det samme som han vralter av flyet står det en fyr med iPad og venter. På iPad'en står det bare "FNATE". 

 

Jadda.Akkurat daaaa, betyr det ikke noe at Pappa er skroting. Fnate og Pappa på tur pleier å gå ganske bra, og denne gangen går det bare ekstra bra. 

 

Han bor på den flotte plassen. Det er minibar og det er folk som tar vare på han og Pappa. Det er nesten Får Sisons standard. 

 

Og så har han og Pappa en liten terrasse... Ut mot en sjabby bakgate, midt i Madrid. 

 

- "Fytti katta, det blir ikke bedre enn dette" - mumler Fnate, med trynet fullt av potetgull

Og det gjør egentlig ikke det. Man kan reise verden rundt, men noen ganger så er en terasse og en pose potetgull midt i tetteste Madrid best. 

 

I morra skal Fnate hjem. Han har fremdeles ferie frem til mandag, men det meste er gjort, og det er egentlig godt nok. 

 

Check List

Etter misæren der Fnate ikke fikk bli med på å tur, men faktisk ble plassert bort hos Bestemor uten engang å få med ukepenger, har mye skjedd i Casa Fnatstadbraathen.

 

En ting var en strafferunde til London for å kjøpe godteri på Selfridges. Fnate valgte nesten bare det aller dyreste, for å straffe Pappa. Selv om han eeeeeegentlig ikke liker det så godt. Han kjøpte 2 supre bokser med håndlagde trøfler. Den ene fikk Bestemor. Den andre er hjerteformet, og han har ikke bestemt helt hva som skal gjøres med den. Det som er helt klart er at det ikke blir Pappa som får bestemme. Pappa har dømmekraft som en tomflaske.

 

Til seg selv kjøpte han Jelly Belly! Fnate elsker Jelly Belly.

 

Men det er altså en ting å behandle symptomene og slukke brannene. Det er jo mer fundamentale ting på spill her.

 

Så Fnate organiserte også en tur på IKEA. Han visste nøyaktig hva han skulle ha, og satte umiddelbart i gang med prosjektet når han kom hjem. Staut følger nokså spent med.Det er kort og godt en sjekkliste, der han til en hver tid kan følge med på at han får det han mener å ha krav på.

 

Deretter må den henges opp. Den må monteres rett utenfor soverommet slik at han automagisk ser den hver morgen. Staut hjelper til, siden det er litt høyt å rekke opp alene.Til slutt henger den der, og han kan merke av første tingen - ukepenger: CHECKHan kjenner en varm og god kribling innvendig. Tenk at han var så lur...

 

Nå skal han ha full kontroll her.

Vrææææl... fikk ikke bli med Mia

Fnate har vært travel, men også bra sur i det siste.

 

Altså, først tok han med Tellef, Bestemor og Fungerende på en helt episk tur til selveste Berlin. Det var den beste turen "ever" mente han. Han hadde stort rom med minibar, og det lå ved siden av Tellef, Bestemor og Fungerende sitt rom - så han og Tellef kunne løpe frem og tilbake. Bedre kan det ikke bli.

 

Og så var de på buss-tur sightseeing rundt omkring i byen. Han og Tellef fikk til og med se TV tårnet på Fnatlexander Platz...Du snakker om å være "formann i borettslaget". Det eneste vanskelige på disse turene er jo Fungerende. Han er ikke helt god, og kan lett finne på å naske til seg Fnate og Tellef sine godsaker.

 

Det innebærer en taktisk utfordring. Eksempel: På den ene siden vil man jo gjerne sitte og kose seg med brusen man får på flyet. På den andre siden er man livredd for at Fungerende skal naske den, i et uoppmerksomt øyeblikk. Fnate blir som regel så redd for at Fungerende skal stjele at han for det meste blir sittende og bare følge med på han. Han rygger bare forsiktig bakover og strislurper av brusen før han løper tilbake og setter seg på vakt igjen. Alltid imellom Fungerende og brusen. Det er eneste måten å være sikker på.Hjemme er det også ting som foregår... Men Pappa sier åpenbart ikke alt.

 

Pappa sier bare sånn: - "Ååååh, Fnate... Bestemor sier at potetåkeren virkelig begynner å komme seg. Du vil ikke opp dit og se?"

 

Fnate vil jo så klart det. Han blir jo med opp til Bestemor og synes det er gøy å overnatte der. Det er jo det. Alle gutta og Bestemor og greier. Potetåkeren til Helge begynner jo faktisk også å komme seg.MEN...

 

Pappa sa aldri - "Mia foreslo å dra til #Instabul og lurte på om ikke du og jeg skulle være med."

 

Neida. Pappa sa ingenting om det. Han bare dro til #Instabul han. Forlot Fnate hos Bestemor. Sa ingen ting.

 

Fnate liker Mia. Mia lærer Fnate nye ting. Peker på han og sier sånn - "Åååååååååhhhhhh..." - og da føler Fnate seg spesiell. Og så lærer hun han nye ting. Som å sove i telt og klatre i jukkapalmer. Men Pappa tok ikke med Fnaten sin. Han sa ingenting til Fnaten sin.

 

Fnate vet ingenting. Han vet ikke engang når han får kommet hjem. Ikke før Pappa plutselig står der og skal hente han igjen på Mandag efta. Da stod bare Fnate der med våte øyne. Midt på stuegulvet hos Bestemor. Han skulle jo hatt ukepenger på søndagen også. Men de hadde han jo ikke fått.

 

Fnate vet ikke om han bare skal være sint eller om han skal gråte. Han velger begge deler. Dette er jo omsorgssvikt på høyt nivå? Hvordan kan man stole på en sånn Pappa?

 

Det tar lang tid å komme til ro med dette. Til slutt foreslår Pappa å dra til Sefridges sjokoladebutikk for å trøsteshoppe nå på torsdag. Fnate er skeptisk, men han vil jo ikke si nei til et godt tilbud heller.

 

- "Kommer Mia igjen?"

- "Jeg knabba Vogue bladet hennes, så hun gjør sikkert det"

 

Fnate er usikker. Men han har i det minste fått ukepenger og tur. Det er en begynnelse.

 

Han blir bare så forbaska. Sånne som Pappa skulle vært "tesnakka".

Yam - session

Turen fortsatte, og gutta storkoste seg i Fnatsdale. Det eneste var jo at det var grådig varmt. Så varmt at de knapt kunne være utenfor.

 

Både Pappa og Fnate elsker sånne verandaer, og Fnate prøver virkelig å sitte der.Men det er nesten ikke mulig. Selv ikke når sola går ned.

 

Så gutta sitter stort sett inne og titter ut. Det er i og for seg greit. Minibaren er jo inne, så de sparer en del spassering frem og tilbake. Nå er det bare å hoppe ned fra senga og noen få skritt bort - så er alle godsakene der.To netter hadde de på Fnat Seasons. Det var altfor kort. Ingen hadde noe som helst lyst til å reise, men de måtte. Det skulle jobbes i Seattle.

 

Det betød at Fnate skulle ha et døgn som velferdsoffiser. Og la det være sagt - det er ikke lett å være velferdsoffiser når de andre gutta er i feriemodus. Fnate prøver desperat å holde kontroll på alt, men hver gang han snur seg har Helge nebbet nedi en sjokoladepose.Men det var bare et døgn. Nå er han hjemme igjen. Helge og Tellef skal hjem til Bestemor igjen i dag.

 

Og i morra trenger visst Pappa hjelp til en Yam-session. Fnate er litt usikker på hva det egentlig er, men han regner altså med at han må hjelpe til.

 

Pappa klarer jo ingenting selv.

hits