Paradis gjenoppdaget i Fnat Fransisco

En hel dag i Fnat Fransisco betød full sightseeing. Fnate og Pappa har vært her en gang før, men da var det så kaldt og begge så slitne at de knapt var utenfor rommet. Men de hadde oppdaget en ting og det skulle finnes igjen. Det ble en lang tur med sightseeing buss før gutta kom frem til stedet. Pier 39! Her har de nemlig de mest utrolige godtebutikker.

 

Den ene er spesialisert på sjokolade...Den andre på karameller og sukkertøy... 

Det meste av tiden ble selvfølgelig brukt her. Og selv om pengene stort sett var borte etter Bora Bora lirket Pappa frem noen grunker så de fikk shoppet litt ymse. Deretter bar det en liten tur videre for å se på en gammel båt som hadde frakta folk til Normandie. Helge er litt opptatt av sånt og vil ha fotoet sitt der. 

På denne båten var det også noen rare tubaer som kom opp fra dekk. Det ble diskutert heftig hva dette var. Var det for at alle skulle høre musikk fra kjelleren eller hva. Tellef var til sist den som vant diskusjonen og kan fortelle at soldatene kastet opp i disse når de hadde spsit for mye sjokolade. 

Men nå skal det hentes leiebil og kjøres videre til neste holdeplass: Big Sur. 

Krise i sikkerhetskontrollen!

Gutta har en solid høne og plukke med Pappa'n til Fnate. Da de hadde sjekket inn og skulle igjennom sikkerhetskontrollen i Papeete ba sikkerhetskontrolinnen om å få inspisere bag'en til Pappa. Den bulet, noe som ikke var så rart, siden den rommet både PC, kamera, elg og to elefanter.

 

Sikkerhetskontrolinnen løftet først forbløffet ut en ganske stor elg. Tittet på Pappa-Fnat med spørrende øyne. Så spurte hun om denne hadde boarding pass. Pappa-Fnat kunne bare riste på hodet. Hun tittet oppi bagen på nytt og trakk ut Tellef. - "Han her da?". Pappa kunne bare riste på hodet. 

 

Da gjorde hun det utenkelige, nemlig å løfte begge gutta over hodet og rope ut til alle at "DISSE TO HAR IKKE BOARDING PASS. ALLE MÅ HA BOARDING PASS". Der ble de ristet rundt til spott og spe. Pappa gjorde ingenting, han til og med smilte og lo. Til slutt så hun strengt på Pappa og sa at denne gangen skulle de få slippe ombord allikevel. Dermed løste det seg på sett og vis. Men det er en gretten elg som setter seg rett i vinduet med ryggen til.

- "Neste gang fikser du boarding pass til oss også, kanskje?" - mumler Tellef. "Og sjekker ikke inn passet, kanskje?" - gneldrer Helge. Fnate, som klarte å gjemme seg bak fotoapparatet er litt mer happy go lucky og er allerede i kantina og henter et stort fang brus i kjøleskapet. Brusen letter stemningen noe. 

 

Nå bar det mot Los Angeles og videre derfra til Fnat Fransisco. Til å være økonomi extra klasse var det veldig bra service på Air France. Gutta fikk sjokoladekake og ubegrenset brus. De kunne også skimte FNATHEIM fra vinduet. Det er lov å spare litt penger når man er på dag-flight. Selv Fnate krever ikke smusstillegg da.Med en gang de landet skulle de videre med United i F-klasse (den eneste rette, mener Fnate) til Fnat Fransisco. Der ble Pappa sittende og bable og drikke noe de kaller GT med en eller annen kjendis. Kjendisen ble fryktelig paff da det var åpenbart at Pappa ikke kjente han igjen. Han hadde vært i "LA på en gig" sa han. "Skål" - sa Pappa. Så var begge glade igjen. 

 

Vel fremme i Fnat Fransisco ble Pappa fullt og helt tilgitt. Spesielt av Tellef. Sjekk denne minibar menyen da. 

Helge fant også en fin utkikkspost. 

Men som Helge sier - "Du kan være rimelig sikker på at Bestemor/Matmor skal få høre om dette når vi kommer hjem". 

Lure gutter...

Pappa var så sur over å reisefra Bora Bora til "danskebåten" på Papeete at han bare kjøpte en flaske vin og la seg i senga med puta over hodet og sturet. Heldigvis skulle de bare være på det stedet en natt ettersom flyet dagen etter gikk så tidlig. (Noe som skulle by på store utfordringer for gutta, men det kommer vi tilbake til).

 

Fnate og gutta hadde det egentlig helt ok. Det var ompaorkester, Polynesisk aften og kiosk. Ikke noe å si på det. De visste jo også at de etterhvert skulle tilbake til Fnatheim. De hadde til og med laged hemmelig melding.

Den hadde de så brettet fint sammen og kilt inn i en sprekk oppunder taket på Fnatheim. De skal ta den ned igjen neste gang de kommer.

Fine, fine Fnatheim. I går kom til og med en av de som jobbet der bort og snakket Norsk til oss. Han hadde nemlig hatt kjæreste i Sandefjor. Han kunne si "Hallo". 

229 Fnatheim

Morgenstund har gull i munn

Like viktig som å se på solnedgangen er å se på soloppgangen. Fnate har for en gangs skyld alltid vært den første. Det kan skyldes at soloppgangen feires med Cola og sjokolade, og Fnate har som oftest begynt å mase om å stå opp allerede kl 05. En time før. Da har det vært greit å kunne sette på litt Fleksnes. 

Men sånn i 6 tiden begynner ting å skje og da kommer også de to andre slepende ut. Trøtte i trynet men motivert for soloppgangsfest på verandaen. 

Etterpå bestemmer Helge seg for at han skal skvise det siste mulige ut av room service, men begynner å ane at han kan ha dratt strikken litt langt da han titter i displayet. Det kan være vanskelig å lese, men det står altså; "Please hang up"

Tellef beroliger han imidlertid. - "Det betyr bare at du har fått det optimale utbytte av room service. Det er en måte for hotellet å si - godt jobba - på" - sier Tellef. Helge blir umiddelbart fyllt av en indre varme og stolthet. Han har lykkes. Håper Pappa'n til Fnate ser likedan på det når han, om 2 timer skal sjekke ut.

 

Idag skal gutta kjøre båt, propellfly og taxi. Det er alltid noe å glede seg til. Fnate tasser rundt og øver seg på Arnold Fnateneggers "I'll be back"

Elg i solnedgang

Det er siste kvelden på FNATHEIM for denne gang, men ingen utrykker ordene. Alle bare holder dem inni seg og later som om det ikke er sånn. Helge sitter ute og nyter solnedgangen slik han også har gjort de andre kveldene.

De to andre gutta går fremdeles på adrenalin. Fnate kaller det "sommerfugler i knollen", men fakta er at de er så gira at de ikke klarer å la være å løpe rundt og rundt. I et "våkent" øyeblikk oppdaget de at Pappa stod og brettet skjorter og la i kofferten. De stoppet anpustne og svette og så perpleks på han. - "Jeg skal bare... eh... Jeg skal bare telle armer. Sjekker at alle har to armer." - sier Pappa. Det syns de var lurt. Så spinner de videre. 

 

Innerst inne vet alle at den feite dama varmer opp på bakrommet, og om 14 timer forlater vi FNATHEIM. Forhåpentligvis ikke for godt. 

 

- "Det var bare drøyt 8 timer fra Los Angeles, og der er vi ofte" - sa Pappa tidligere idag. 

- "Det er noe kortere i business class" - påpekte Tellef. Fnate nikket iherdig. "Ganske mye kortere" - legger han optimistisk til.

 

Imorgen skal gutta til Tahiti og ha en natt i Papeete. Men det ser neppe sånn ut der:
Blomsterelgen på FNATHEIM...

De snakker Fransk her. Det var først et problem, men så kunne Helge avsløre at han allerede hadde lest om det på internet. Han hadde også øvd seg litt på de viktigste glosene, hvilket stort sett handlet om å bestille fra minibaren.

 

Helt først gikk det ikke så bra, da de lokale barbarene kom trekkene med en klase bananer istedenfor sjokolade. Men snart kom det seg og han fikk overtaket. Nå sitter han og Tellef mye i telefonen. Det er nemlig en speed-dial for room service, noe Pappa skal få angre ved utsjekk. 

 

Tellef sitter med oversikten og så snakker Helge. "Neuf Coca Cola en tres Snickers, silvouplait... oui... oui... Sehr Quick silvouplait. Monsenioir Tellef dritsulten... Oui... Merci bocoup". Han har blitt riktig flink og kanoene fosser inn med saker og ting. 

Ellers har han fått veldig sans for blomsterkransene her. Han bestiller stadig nye og sitter i et av de små vinduene og kroer seg.

Eller så sitter han i andre enden av kåken der han har funnet skikkelig elg-krok. Her kan han sitte og titte ut eller han kan se i en bok. For de som trodde at Bora Bora ikke var noe for elger så er det bare å tenke om igjen.

Fnate er på sin side mest opptatt av at hytta er større enn kåken hjemme. Han løper rundt og rundt og det er en fin "bane" rundt hele, der han kan ha pit stop i minibaren. Han har omsider også funnet navn til hytta og det ble FNATHEIM. Alle hytter har nemlig navn, så også med Fnate sin.

- "Tipper dette ikke er siste gang vi er på FNATHEIM" - sier Pappa da han har en pause fra å plaske og gurgle med fiskene i elven. 

 

Fnate står anpusten innenfor døra og ser bare dumt på Pappa. "Selvfølgelig skal vi tilbake. Det er jo FNATHEIM. Det ville vært bra teit å ikke komme tilbake da". Så løper han ny runde mens han roper "AaAaaaaaaaaaaaaaaa..." 

 

Sånn går dagene, og vi skal ikke hjem enda.

Endelig fremme

Det er en fryktelig sliten gjeng som omsider kommer seg frem til hytta. De vil bare rense minibaren og kaste seg i senga. 

 

Men så er det Pappa da... Han synes hun jenta som møtte oss på flyplassen og loset oss til hytta var så grusomt pen at det tok all verdens tid. Pappa som aldri har vært spesielt interessert i drifting miljøvennlige luksusresorter hadde omtrent en million spørsmål. Det løste seg ikke før Fnate slapp en grusom promp, så uforstående ut og pekte på Pappa. Makan. 

 

Endelig kunne de gafle innpå av alt det som hadde blitt satt frem. De sjokoladedekkede jorbærene går ned på høykant før de skal ta en liten middagslur.

Fin utsikt har de også, men de kommer nok mer tilbake på dette senere når de har kommet seg litt mer igang. 

Hytta på Bora Bora blir fine saker så sant Pappa klarer å holde nogenlunde fokus på det som er viktig.

Er'e mulig????

Det er en gretten Tellef som blir vekket "midt på natta" mens de flyr over fra London til Los Angeles på vei til hytta. Pappa'n til Fnate har akkurat dratt opp en rullegardin for å vise dem Hudson Bay. Tellef bråvokner av det skarpe lyset og er ikke blid.

Fnate var allerede våken. Han lå med vidåpne øyne og hadde vondt i magen av litt for mye brus og godteri. 

 

Men det var unødvendig av Pappa å lage sånt spetakkel bare fordi han kjedet seg. Gutta vil slumre. Helst vil de bare bråvokne på hytta.

Hallo Kronprinsesse...

Først ble gutta "stalket" av Jan Thomas og Kristoffer på kantina i Oslo. De ungikk såvidt å bli stylet rundt ørene. De var nærvøse før boarding, men så heldigvis at de satte seg på rad 3. Fnate og gutta satt på rad 1. Lenge så det ut til at de skulle få hele 3-seteren for seg selv. Men så ble de "stalket" igjen.

 

Denne gangen av ei jente som hette Mette Marit. Hun var hyggelig hun, og lagde ikke mye leven. Men da de fant ut at hun var Kronprinsesse ble de fort skremt. Pappa ga dem også fotoforbud. Det får være måte på. Den eneste som våget seg opp av vesken var Fnate. Han håpet hun skulle legge merke til tapperhetsmedaljen hans. Men hun kommenterte det overhodet ikke. Det var først da det gikk opp for Fnate at det måtte være en hemmelig orden som hun ikke ville røpe. Men han drakk opp brusen før han lettet hoppet ned i bag'en igjen. 

Vel fremme i London etter første flight var det Helge som skulle få avsløre for Pappa hva de hadde brukt poengene de "tradet" til seg til. Når Pappa ville ned rulletrappa for å komme til Loungen stakk Helge glisende opp hodet og sa; "Neida... Bare rett frem". 

Det ser ikke ut som om det er noen dør der, og det er ingen skilt. Men Helge er sikker i sin sak og leder veien inn. "Her kan ingen B-kjendiser plage oss" - sier Tellef i det han bestiller; "One dugelig Cola, please" - i baren. Velkommen til Super-Duper-Kantina. 

Endelig på vei til hytta

Kvelden før avreise til Bora Bora hytta var gutta veldig spent. Pappa var opptatt av at de skulle få i seg litt god mat kvelden før for å roe magene. Han kom hjem med en boks med noe forferdelig graps inni.

- "Det smaker ørevoks" - utbryter Helge fortvilt. Men de må pent rote litt rundt i noe av det. Så kan heller Pappa ta resten. Etter litt om og men var i det minste rundingene og firkantene på toppen borte. Pappa ble "kjempeglad" og de fikk sette seg i kofferten. 

 

Men nå sitter de endelig i kantina på Gardermoen. Reisen til hytta har begynt. De er littegrann reserverte ettersom stylisten Jan Thomas og Kristoffer har satt seg ned på nabobordet. Helge vil slett ikke bli stylet.

Men diskusjonen går flittig. Hva skal de spise i kantina i London, hva skal de drikke på flyet, og blir Pappa sint når han ser de har blåst poengkontoen hans for å få sitte foran i dumboen. Spørsmålene er mange. 

 

Men viktigst er; hva skal de kalle hytta si? Alle hytter har et navn. "Grevlingbo", "larveheim", "Pynten", "Fnatheim"... Ett eller annet. Er det noen forslag? Den er passe stor og står på påler. 

Problem solved

En sjekk online viser at det er litt av en dollar peng Helge hadde i lomma. Tellef konkluderer at de riktignok ikke sitter på en gullgruve, men i det minste en sølvgruve.

 

Helge danser rundt på bordet og jubler over å være den første "elgen med sølvbuksene" og elgen som reddet turen. Men de roer seg raskt. De må få byttet den i litt mer hendige dollar før turen. På kort varsel er eneste løsning å selge til Pappa. Tellef sier at det beste er en skriftlig budprosess. De passer på å kalle inn Pappa til budrunde før han har fått morrakaffien. "Et ninjatriks" - forklarer Fnate. Han har prøvd det før med stort hell.

 

Fnate insisterer på å skrive første budet. Det er hans Pappa. Tross alt.

Han sier han er inspirert av Arne Johansen og har et tall i hodet. De andre to lar det stå til og lar Fnate presentere budet sitt til Pappa.
Men som den ekstremt uryddige Pappaen han er stryker han bare over det og skriver "glem det". Fnate "Johannesen" går helt amok og mener det er et grovt brudd på... på... på... ALT. Han vræler og snur seg med rompa til. Det blir dermed opp til Tellef å fortsette. Tellef legger frem et noe mer edruelig bud.

Fnate veier mynten i hånda og tenker. Men det er nok fremdeles litt over markedskurs. Så han sender til slutt Tellef tilbake uten aksept. Tellef ber om "time-out" for rådslagning med gutta. Fnates forslag blir å promplegge hele stua så det lukter grusomt. Helge sitt forslag er å kjøpe litt rødvin.

 

Tellef, derimot, sier de bare må gjøre tilbudet sitt litt mer spiselig for Pappa. Han har lagt merke til at Pappa skuler mot kaffetrakteren, og han er nok derfor klar for en løsning.

Det hviskes og tiskes før en ganske bestemt gjeng snur seg med et siste tilbud. Fnate svetter på snabelen og Helge klør seg nervøst i nakken.

Pappa ser at de har hevet budet sitt 3 ganger selv. 13 Dollar + "noen bonuspoeng" lyder budet. Pappa tenker, og spør hvor mange bonuspoeng og hva de er til. Men da sier Tellef at det har han ingenting med. De trenger bare log-in kode på BA kontoen til Pappa så ordner det seg.

 

Pappa tenker og tenker. Skuler mot kaffetrakteren og så slår han til. Det er vill jubel blandt gutta. Helge er i ekstase over at alt har løst seg. Pappa begynner å bla opp.

 

-"Kan dere gi igjen på 16 dollar?" - spør han. "NEI!" - lyder det kontant fra alle tre. Så dermed endte de opp med 3 bonus dollar. Med den til Helge blir det totalt 17.
Pappa gir så fra seg log-in koden til British Airways kontoen og går for å lage seg kaffe. Uvitende om poengkontoens triste skjebne. Gutta hiver seg over iPad'en for å "justere litt".

Det flires og bables ved iPad'en og det er merkbart at den noe trykkede stemningen som har preget Casa Fnate brått er forsvunnet og erstattet av vill forventning.

 

Nå er det under et døgn til gutta skal på tur.

Eneste utvei for å redde reisekassa.

Da Pappa stod opp idag fikk han sjokk. Han hadde voknet av litt lurveleven i stua. Da han kom tuslende ut så det slik ut.

- "Nei, nå har dere gått for lang Fnate og Tellef. Det er synd på Helge" - Sier Pappa sint. Det er Helge som bryter inn og sier at det er hans eget forslag. Men så ber han Tellef utdype ettersom han selv har så mye bomull i hodet av å henge opp ned. Tankene blir til og med mer utydelige enn til vanlig, sier han. Det kunne alle forstå, der han hang opp ned i et tau og ble ristet.

"Vi ringte både HaudeFnat og Fnat Spetalen igår. HaudeFnat var mest opptatt av å løpe fra sin yngre kone opp bakkene. Fnat Spetalen sa at det var bedre å spise pengene enn å sette dem i oljefond." - Sier Tellef. "Det var ingen muligheter til å øke formuen på bare to dager" - fortsetter han.

 

- "Totalkapitalmetoden!" - utbryter Fnate, som også vil være med og si lure ting.

 

- "Men Helge er jo en ganske rotete fyr og de nye dype lommene hans er umulige å vrenge. Han aner ikke hva som skjuler seg der og tilbød oss å riste han. Så det holder vi på med nå" - Avslutter Tellef. Pappa tar seg en kaffe og svelger 4 slurker i et jafs. Gutta rister og Helge bærer seg.

 

Men sannelig detter det ikke ting ut også...

"Penhaglion Lip Balm??" - Spør Fnate. "Åååh, den ja. Den er for å bestikke flyvertinner om jeg blir ferske i å raide Club Kitchen. Den hadde jeg glemt" - forklarer Helge.

 

Fnate ser poenget, skyver til side og kommanderer om å riste videre.

- "Et batteri?"

-"Bose QC15" - sier Helge. "Jeg hadde ikke råd til selve høretelefonene, men de bruker sånt batteri."

-"Ååååååh" - utbryter Helge glad. "Jeg vet jeg har en skrue løs. Kanskje det er den?"

- "Tipper den er ganske mye større" - Fnate rister flirende på hodet, og lurer på om tannpirkerne er UV-behandlet. Det er de. Helge peser og forteller at de forøvrig også er laget av bambus.

 

Tellef lar de ikke få lange pausen men rister videre. Helge høres ut som om han er i en tørketrommel. Flere ting ramler ut med et klirr, og forventningen stiger. Men...

- "Er du sprø?" - utbryter Fnate forferdet. "Denne må til Mount Doom øyeblikkelig. Jeg ringer Bring."

- "Ja, den ja. Trodde det var Dønna den skulle til jeg" - sier Helge.
"Den der husker jeg ikke helt" - peser Helge da et Duff-Beer jakkemerke ramler ut.

 

Tellef begynner å bli grådig sliten og orker snart ikke riste mer. Helge er tross alt stor og tung. Han puster og peser da et tung KLONK, bryter stillheten. Det blir helt stille i stua.

"Oj" - er det eneste Fnate kan si. Den er så tung at han trenger begge hender for å løfte den. Tellef senker Helge ned til gulvet og så går de til bordet for å sjekke.

 

- "Stemmer det. Jeg pakket først en dollar mynt. Og så kom jeg på at de bruker sedler der borte, så jeg pakket en til og glemte denne. Men det er jo bare en dollar da. Husker ikke hvor jeg fant den." - sier Helge.

- "Ser litt rar ut den dollaren der" - Sier Fnate. "Kan jeg få is?" - spør Helge. Fnate slipper en promp.

- "Skrotinger!" - utbryter Tellef. "Det der er ikke noen vanlig dollar. Vi må få tak i noen med peiling."

Helge begynner å få en følelse av han kan være helten som reddet ferien allikevel, men tør fortsatt ikke være helt sikker.

Gutta kommer, alt ser bra ut, men såååååååå....

Siden Bestemor og Fungerende skulle på tur til Setesdal måtte Helge og Tellef komme til Fnate noen dager før Bora Bora avreise. Sånn sett synes de det bare er en bonus. Turen begynner liksom litt tidligere. De hadde pakket, ordnet pass og Helge skulle ha kontroll på reisekassa. Det var en fornøyd gjeng som ringte på.

Det bar rett bort til Fnates stol for å sjekke hva de hadde pakket. Det var sånn sett ikke stort. Pass og tannbørste. Tellef sa at siden de skulle til et varmt sted så trengte de jo ikke så mye. Fnate måtte nesten si seg enig i det.Men det han gledet seg mest til var å se den enorme reisekassa. Fnate røyk jo, som kjent, blakk etter kjøp av tur. Så Helge og Tellef hadde samlet inn en enorm reisekasse. Helge skulle pakke det, siden han hadde de største lommene. Han legger stolt frem alt sammen foran to måpende elefanter

-"En dollar og to euro?" - nøler Fnate. Tellef har ikke ord.

-"YESSIR!!" - smiler Helge stolt

-"Bare en dollar?" - Tellef kjenner sinnet boble. "Vi hadde jo så masse???? Dette holder jo ikke til alle tre. Og Euro? Hva skal vi med det?".

- "I tilfelle nødlanding???" - Helge skjelver i stemmen. Det begynner å demre for han at han har gjort i skuffen.

Fnate ser spørrende opp på Pappa som kommer til unsetning. Helge er på gråten og trenger litt hjelp.Helge har gjort en ærlig tabbe, sier Pappa. Det kunne skjedd den beste. "Men som regel allikevel med Helge" - mumler Tellef tørt.

 

Etter mye om og men må de tilgi Helge. De hadde bedt han ta med dollar, noe han vitterlig hadde gjort. De hadde ikke sagt hvor mye og var derfor medskyldige. Nå er det bare en ting å gjøre. Sette seg foran dataen og søke opp måter å få formuen til å vokse på.

 

Pappa har kjøpt inn en is de kan dele mens de jobber.

Helge og Tellef har shoppet klær til Bora Bora turen

Matmor hadde i all sin omtenksomhet tatt med Tellef og Helge på shopping. De trengte jo litt klær og hun spanderte. Når Fnate kom opp utpå eftan var de i full gang med å sortere.

Helge hadde jo allerede fått en del klær fra før, men fikk et par gode solbriller og en dødskul jakke. Jakka trengs nok ikke før høstens tur til Yellowstone, men han er allikevel rimelig stolt.

Den store vinneren denne ganger var nemlig Tellef, som fikk både safarishorts og hettegenser. Ikke så rent lite kul nå.

Mangler bare de nye passene nå, så er alt i orden for disse to.

Godt under 5 dager igjen til Bora Bora.

Fnate forholder seg, som kjent for faste lesere, ikke til tall som er større enn 5. Det er nemlig det største tallet han kan sortere og holde styr på ved hjelp av armene, fotingene og snabelen. Alt over 5 er "kjempemye" og kan ikke enkelt brytes ned i noe forståelig.

 

Det var dermed vill jubel da han stod opp idag og tittet på nedtellingsappen sin. Over natta hadde den gått fra 'dødslenge' til 'rett rundt hjørnet'.

"Paaaaappaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!" - Fnate løp inn på soverommet og dro Pappa i øret. "Jeg skal bare sove 5 ganger før vi skal til Bora Bora. Jaaaaaaaaaaaaaaa... Kan jeg få is?" - Så hiver han seg ned på ryggen og teller og teller på fotingene og armene sine. Han må helt klart roes ned, og Pappa står opp og så setter han og Pappa igang med å lage et kart til Bora Bora. Det er ganske langt.

"Kan jeg sove alle 5 gangene med en gang, så det går fortere til vi drar?" - lurer Fnate. Men desverre funker det ikke sånn.

Fnate's Frilansoppdrag gir cash i fóret.

Da Fnate var på gutteturen i London i helgen og skulle hjem ble han fascinert av en stor plakat og en stand. "Slik flyr den andre halvparten" stod det. Og så var det bilde av en "mamma" som kveilet seg i en seng. Han og Pappa tuslet bort og tittet.

 

Da kom det frem at dette skjeggete flyselskapet akkurat hadde fått en rute til HLK Atlantico flyplassen. Desverre hadde de ikke noen flyvere som kunne de meget spesielle reglene der. Fnate tok oppdraget og fikk med konanter til utlegg og egen lønn. På tirsdag, når faunaen endelig var restaurert hos Bestemor, kunne flyet omsider foreta innflygning til HLK.

 

Det er første gang at elgen i tårnet skal lose inn noe annet enn en 'Speedbird'.

- "This is Ladybird 2. Requesting something" - Pilot Fnate roper til tårnet. Tellef lager sprakelyder.

- "Hallo" - Svarer Helge. Han har blackout igjen. Nervøs og oppspilt over dette nye. Men han tar seg inn til slutt. "Ladybird 2, you are cleared to land. Runway 02R" - svarer han til slutt. Så ser alle bare på flyet som er på vei ned... ... til en perfekt landing.

Det er en, som vanlig, stolt elg som sitter i flygeledertårnet sitt og ser utover. Det begynner å bli en rimelig populær flyplass.

Til slutt kommer så det aller beste. Nemlig å dele pengene. Helge fikk en peng i landingsavgifter. Tellef fikk en for å ha laget skurrelyder på radiosambandet og Fnate fikk en for å fly.

Pengene skulle holde greit til shopping av litt livsnødvendigheter på London Heathrow i neste uke.


Faunaproblematikk hos Matmor

Faunaen hos Matmor fikk en dramatisk vending i forrige uke. Det ble tilført en del fremmedelementer i den lokale faunaen. Disse oppførte seg truende og respektløst mot de lokale, noe som medførte umiddelbar flyktningestatus for Tellef og Helge. Flyplassen til Helge måtte også legges ned midlertidig, noe som i og for seg også forenklet ferieavviklingen i tårnet.

 

Fremmedelementene som ble tilført hette barn. Disse fikk, til Tellef og Helge sin store forferdelse, umiddelbart forkjørsrett. Under store protester rømte de til sitt "Helms Deep" (Også kjent som toppen av peisen). Der er det et helt eget lokalmiljø og det er 100% trygt. Desverre er det også svært kjedelig.

 

De var derfor glade når Pappaen til Fnate lagde ferdig reise schedule'n for Bora Bora, og reiste opp til dem med den. Da hadde de noe å se på og glede seg til.

Nesten alle de lokale beboerne fulgte interessert med. Nå er det også bare en uke igjen til de reiser. I morgen skal også faunaen være renset så de kan flytte tilbake. Normality will be restored.

Den fine veien hjem

Fnate har vært med på guttetur  til London. Ikke med Tellef og Helge denne gangen, men med kompisene til Pappa. Det synes jo egentlig Fnate er litt kjipt, men det lokker kantinetid i sluttenden. Selveste superkantina. Det er unødvendig å si at det er hjemturen som er målet for Fnatingen.

 

Verdt å nevne er det at han, på vei til London, fikk favorittsetet sitt. Nemlig sete 1B. Det er perfekt for elefanter. Grunnen til at han tar det opp er selvfølgelig at han måtte vente leeeeeenge på sin brus, mens Pappa og gutta fikk sin brus nesten med det samme. Dette var svært mye bedre når Oversheriffmesteren jobbet i BA.


Oversheriffmester - Du er dypt savnet. Noen må ta ansvar.

Men altså. Hjemturen. Først venter en ulidelig lang tur med London Underground. Nesten en time. Fnate titter spent ut av vinduet."Hah, det sitter ingen ved siden av" - tenker du sikkert nå. Men da tar du grundig feil. Det satt mange ved siden av men Fnate slapp nettopp en helt episk smyger. Han har senere rangert den som en topp tre. De fleste løp, mens en liten familie fra India kun hulker og feller noen få tårer.

Vel fremme i Superkantina må det først studeres menyen.

Så studerer han skeptisk valget til en av gutta. Han spør hvorfor Herr T har valgt diaré til hovedrett, men får ikke svar. Til Fnates forferdelse spiser Herr T alt sammen. "Pappaaaaaaa, tror du jeg så sånn ut inni magen når jeg lagde 'due' på toget?" - spør Fnate, og Pappa synes det høres sannsynlig ut.Sannelig har ikke denne fyren en merkelig sans for mat.

 

Fnate, derimot, kjører for trygg havn. Det vil si masse brus og gulrotkake med div annet groms inni. "5 om dagen" - sier Fnate og tar en 'high five' med Pappa.Til slutt er det bare å hilse til BA, skremme en kantinedrage og til slutt advare dem om at de omsider må få på plass muffins til FedEx mannen i September.En fin tur hjem dette. Fnate tok forøvrig også på seg en ekstrajobb på veien hjem. Men mer om dette senere.

Da har Pappa lært! Flyr man langt, flyr man British Airways

Når Fnate hadde fått tygd igjennom kritisk masse av smurfedropsene sine og igjen var istand til å stille spørsmål spurte han hvordan Pappa hadde vært fornøyd med å fly Lufthansa til Hong Kong. Pappa hadde nemlig fått for seg at han skulle fly Lufthansa til Hong Kong. Det var mye derfor Fnate til slutt hadde satt foten ned. Flyr man langt flyr man med skuff til elefnaten, og det har ikke Lufthansa.

 

"Ååååå.... eh... joooo. kjempebra det...." - mumlet Pappa. Pappa tittet i taket og svettet på overleppa. Fnate kjente lusa på gangen. Han gir Pappa en liten lukt på ene fotingen sin og mens Pappa hoster og harker kommer det fram.

 

På Lufthansa funka ikke stolen. Så Pappa kunne ikke sove. "Det var vel fint?" - kommenterer Fnate tørt. "Var det noen fine filmer da?" - spør han så, selv om han vet svaret. Fnate har tittet igjennom bildene til Pappa og funnet dette bildet av underholdningsanlegget på denne Lufthansa turen:

"Nææææh, det er sikkert tilfeldig..." - nøler Pappa. Fnate viser hvordan det så ut på BA sist, bare som en referanse:

Jo..., Pappa må innrømme at Lufthansa hadde en pussig versjon av Muppet Show.

 

"Men maten da?" - spør Fnate. Det vil si, Fnate må rope. Årsaken er at på kvelden etter hjemkomst ble Pappa også dårlig i magan. En tekstmelding til reisekameraten viser at det skjedde det samme med han. Et døgn etter er begge fortsatt dårlige. "Det kan jo være hva som helst" - roper Pappa tilbake. Vel vitende om at det eneste han og reisekompisen hadde gjort felles var å spise maten til Lufthansa.

 

"Tipper vi flyr BA med skuff neste gang jeg, Pappa?" - sier Fnate mens han henter frem Idoform.

 

Pappa er enig i at man ikke trenger utelukke det helt. Det kan være et tegn dette her.

 

 

Pakke fra Hong Kong

Pappa har vært på helgetur til Hong Kong, og denne gangen var Fnate hos Bestemor istedenfor å bli med. Det betyr en ting: PAKKE!

 

Når Pappaer drar på tur må de nemlig ha med pakke tilbake til Fnaten sin. Fnate var veldig spent på hva Pappa hadde kjøpt i Hong Kong, så han satt 10 cm innenfor døra hos Bestemor når Pappa kom for å hente. Ørene fullt utslått og svett av spenning.

 

Og hvilken suksess det var da han oppdaget at det var Smurfedrops. Han er sjokka over at Pappa har klart å finne det i Hong Kong, men veldig fornøyd. Straks han kommer hjem ryker plasten til himmels og Fnate kan helle nedpå drops.

Bestemor fikk også pakke, men hun fikk isteden en batteridrevet kakerlakk. Fnate er grådig glad for at det ikke var omvendt.

Fnate har en foting...

Fnate er veldig fornøyd med fotingene sine. Får han sjansen viser han dem frem, og aller helst vil han at folk skal lukte. Han syns nemlig de lukter usedvanlig godt.

Mang en gang har, spesielt Mamma, fått fotingen på nesa. Nå tasser han imidlertid rundt på fotingene sine og samler sammen ting han skal ha med til Bestemor i helgen. Pappa skal på guttetur til Hång Kång og Fnate vil til kompisene sine.

 

Igår feiret han 4 Juli og grillet marshmellows. Det var knallgodt og det er noen igjen så det er ikke så mye tvil om hva som skal pakkes.

Han tipper i det store og det hele at det blir en fin helg med gutta.

Tur uten skuff?????

"Da streiker jeg!"- Roper Fnate og løper bort til skuffen sin. Han trekker pleddet (som egentlig er en av Pappas skjorter) godt over hovet og smeller igjen skuffen.

 

Pappa har akkurat foreslått en langtur uten skuff. Fnate går umiddelbart i klipping. Det er nemlig en deal han har med Pappa, at langturer de er med kantine og skuff. "Det er et brudd på den sosiale profilen!" - fortsetter han.

 

Pappa megler og litt på overtid godtar han motvillig å bli leid bort til skjermen for å lese en setning. Pappa zoom'er.

"...order up a range of snacks throughout the flight directly from your entertainment screen..." - Mumler Fnate. Så blir han stille. "Ja?" - spør Pappa.

 

"Betyr det at..." - Fnate hvisker bare. "Jepp!" - sier Pappa - "...at du kan trykke på en egen Cola knapp gjentatte ganger under hele flyturen. Så kommer de løpende." - fullfører han. Det er det beste meglingsutspillet Fnate har hørt på lenge.

 

Det eneste som bekymrer dem begge er at kiwi'er strengt tatt ikke kan fly? Forhåpentligvis lærer de innen September.

Krise!

Fnate var i hundre over EM-finale med Balotelli. Han gikk høylydt ut og diskuterte om Super-Mario kom til å skore 5 eller 10 mål for Italia.

 

Men denne kvelden skulle det ikke å helt som planlagt. Etter skarve 13 minutter begynner ballongen å sprekke. Før pause er Fnate blek og nervene frynsete. Pappa ser heldigvis hvor det bærer og ser at det trengs kraftig avledningsmanøver for at at ikke Fnate skal gå rett i kjelleren. Gode råd er dyre og skapene tomme etter helgen.

 

I full fart løper Pappa ned i boden og henter sykkelen. "Jeg skal bare ut og vaske en gulrot" - sier Pappa og sykler av sted for å finne en langåpen bensinstasjon. Det var i siste liten for da han kommer tilbake er rullgardina på vei helt ned. Heisen er i P3 og ingenting stemmer. I slike tilfeller er det bare brus og gullbrød som gjelder.

- "Tenk det blir gøy med Fotball VM, da Fnate?" - sier Pappa. Fnate snur seg surt og oppdager sjokoladen. Han pakker den nonchalant opp og skyver ned i gapet. Gullbrød er fortreffelig. "VM blir superbest." - konkluderer han. "Fnatotelli kommer til å score 17 mål. Og så kommer de til å vinne og Drillo blir trener." - Fnate legger ut så marcipanen spruter.

 

Pappa kan bare smyge ned lyden og så stille bytte kanal.

 

hits