Grisegutt på ferie

Noen husker sikkert kollegaen til Fnate. Joo..

 

Han som jobber på storkontoret. Joo har alltid jobbet der som dørstopper. Han holder døra i klem, og har gjort det - med usedvanlig yrkesstolthet - siden han oppdaget at han eksisterte. Noe som for øvrig skjedde helt plutselig. 

 

En dag klemte døra seg igjen rundt ribbena hans og han oppdaget at han fantes. I etterkant er det ingenting som gir Joo den samme følelsen av å leve, som når ei tjukk eikedør klemmer han flat. 

 

Joo er generelt positivt innstilt. 

 

Men han har aldri hatt ferie, og når Pappa tok det opp med han var han forferdelig skeptisk. For det første har han aldri vært utenfor kontorbygget. I tillegg har han jo hørt om griser som får høre at de skal på ferie. Så blir de lokket inn i en bil og kjørt avgårde. De er alltid veldig positive til det hele, familien står og vinker og det er stor glede.

 

Men så er det ingen som ser dem igjen. Ikke et kort. Ingenting. 

 

Pappa må love dyrt og hellig at Joo skal få komme tilbake og være dørstopper igjen etter ferien. Han er veldig entusiastisk i bilen og bærer seg over alle ting. 

 

- "Åjåjåj... Buss!!! Jeg har bare hørt om buss. Åååååh... vei!!! Visste ikke at vei var så fint."

 

Bestemor forbarmer seg over Joo med det samme. Hun har alltid hatt sans for dem med en litt bustete start på livet, og sier han kan få være der hele sommeren. Hun sender Helge ut en tur for å vise Joo hagen, før Helge selg skal ned til Fnate og starte sin egen ferie.

 

Joo er ikke som andre barn. Han får ikke sagt mye før Joo begynner å rulleseg rundt i gresset.

 

- "Har bare hørt om gress jeg. Hvis jeg holder på lenge nok så kanskje det blir gjørme. Tror du det blir gjørme? Har du sett gjørme? Er det fint? Jeg tror jeg elsker gjørme"- "Det føles sååååååå naturlig å rulle seg rundt i gjørme. Så naturlig. Åjåjåj"Helge bestemmer seg bare for at det får holde, og konkluderer med at han hadde trengt mye brennvin for å holde ut med Joo en sommer. 

 

Men de andre får sikkert styr på han. Ikke at Helge bryr seg så veldig. Han skal nemlig på tur, og ferien begynner nå!

 

 

Paff åsså da

Fnate liker å være på tur. Pappa åsså. Fnate visste han skulle mye på tur i sommer også. Han har gleda seg innmari lenge. 

 

Men når virkeligheten av hvor innmari mye det var begynte å gå opp for han blir han litt satt ut. Pappa likeså. Pappa lagde til slutt et kart for Fnate, med hvor han skulle reise i løpet av de neste 30 dagene.- "Eeeeeeeeeeeeeee... uhm... eeeeee" - Fnate vet ikke helt hva han skal si. Han blir bare sittende å stirre.- "Er du sikker på at dette er så lurt, Pappa?" - spør han til slutt.

 

Pappa har ikke så mye å si selv. Han lurer faktisk på om ikke han har dumma seg ut en smule. Pappa har booka masse ferie, men så har det dukka opp uvanlig mye jobb også. Som har blanda seg inn. 

 

- "En smule???? Dette er et helt brød, Pappa. Ikke en smule" - bjeffer Fnate. 

 

Men som trøst skal han stort sett både bo og fly fint. Bortsett fra når han er i Brasil. Og i slutten av det hele... når han kommer hjem fra Brasil. 

 

Da skal han på Hotel Alexandria i Loen sammen med Bestemor, Fungerende og Pappa. Det er premien for å holde ut.

 

 

Patetisk!!!

Gutta var veldig entusiastiske idag, da Pappa skulle komme hjem med en Amerikansk lønningspose etter en lang uke. 

 

De hadde gått det meste av dagen og diskutert hvor stor den kom til å bli. De hadde jo vært borte en stund, faktisk. Blakke var de også. Det klirret ikke lenger i lommene når de hoppet i senga. Det er et usedvanlig dårlig tegn. 

 

Men nå kom det lønning, og når det regner på presten etc...

 

Så kom han med den og slang den til dem på senga til dem. De blir bare sittende å stirre, men innser raskt at forventningene var noe høye.- "eeeeeeeh..." - Fnate prøver å riste på den. Den klirrer ikke. 

 

Tellef har, på forhånd, laget en mal som de kan bruke å måle lønningsposer med. Ikke at de lenger føler de trenger den, med det skuffende resultatet. Men han tar den frem allikevel, for å studere resultatet.Det sier seg jo litt selv, dette her. Kommentarer blir overflødig. Den lander like under null. Enkelt og greit. 

 

Men det er Helge som først bryter stillheten. 

 

- "Du kan ikke jobbe her lenger. Vi kan ikke ha det sånn. Her ville vi ha 6-pack og brus, og så er dette alt du klarer? PÅ EN UKE???? Det klirrer ikke engang. Ikke engang bittelitt." - Han bare rister på hodetGutta hadde sett for seg Fnat Seasons til høsten. Is i Kosrae. Alt mulig, også er dette alt?

 

- "Vi har hoppet i senga fra morra til kveld. Vi har drukket brus til vi har blitt båret ut av kantina... det er fortsatt kloremerker på døra. Det er ikke en dråpe brus igjen i minibaren. Vi har gjort alt vi skal. ALT!!!!" - Tellef klarer ikke holde tårene tilbake. 

 

Dette er første - og foreløpig værste - lønningsdag i USA så langt. Pappa mener det ikke er så galt, men hvem er vel en Pappa som tar til takke med papirlapper istedenfor klingende mynt. 

 

Gutta hadde sett for seg en skikkelig skinnpose som hang tungt i beltet når Pappa kom hjem. Isteden er det bare skuffelse. 

 

Nå vil de egentlig bare hjem til Bestemor. 

Frimorgenkvist

Etter en helg med messe hadde gutta, og Pappa, fri en formiddag. Det betød nytt hotell igjen. Tilbake i Marina del Rey, der gutta liker seg best. I går kveld var det til og med gjengslagsmål utenfor. Masse politibiler og greier. Gutta så på og heiet. Viktig med underholdning.

 

I dag stod det shopping på programmet. Det var tiltykning til krangel, da Fnate og Tellef ville bruke husholdningsbudsjettet på brus mens Helge ville ha en 6-pack. Det var tidlig klart at de ikke hadde penger nok til begge deler. Til slutt hev Pappa seg inn i diskusjonen og sa at han kunne hive i litt kontanter selv hvis Helge var villig til å dele litt av 6-pack'en sin. 

 

Helge synes det var nokså urimelig, men ser heller ikke noe alternativ etter å ha tapt 7 avstemninger på rad. Alle 2-1 i favør av Tellef og Fnate sitt forslag. Han syntes der er merkelig at alle avstemningene kunne bli helt like og lurer rett og slett på om avstemningen er rigget. Så han krevde at den syvende og siste avstemningen skulle være hemmelig. 

 

Allikevel, når Pappa var dommer og leste opp de tre lappene stod det BRUS på 2 og 6-PACK på en. Så han må bare gå for Pappa sitt løsningsforslag. Irritasjonen går imidlertid fort over når han sitter der med varene. Problemet nå er at de ikke har mye penger igjen, og hjemreise er ikke før torsdag. Men det kan de bekymre seg for når kjøleskapet er tomt. 

 

Dessuten har Tellef og Fnate vært på stranda idag. Da er det vrient å være så altfor sur.Bortenfor horisonten der er Kosrae, og i dag er det nøyaktig en måned til de skal dit. Hadde det ikke vært for at de var blakke som kjærkerotter ville de krevd å dra med det samme. 

Nytt hotell

Fnate og Tellef er svært fornøyde med det nye hotellet de har flyttet til. Her har de rom i øverste etasje og med direkte utsikt til flystripa. De sitter, med andre ord og ser på fly døgnet rundt. 

 

Eneste unntak er når alarmen deres ringer og sier at de har servering i kantina, da hopper de ned og løper alt de orker bort til Club-kantina nedi gangen. Så sitter de og slurper i seg brus og kjeks og titter videre. Når de blir kastet ut løper de tilbake igjen. Full gassDet kan virke som om de satt oppe hele natta, eller eventuelt bare sov i vinduskarmen til det begynte å dure og bråke utenfor igjen. 

 

Helge... han er ikke såååååå opptatt av fly. Han er svært opptatt av boksen sin, derimot, og har den med over alt. 

 

Når ingen følger med tar han den med seg bort til heisen og drar ned i baren. Der blir han sittende å bestille elgedosis til han glemmer romnummeret og blir jaget avgårde igjen. 

 

Men det blir en del elgedosis før han glemmer det. Han har til og med laget en jukselapp med romnummeret på. Han har den inni ene hånda, men var litt uheldig og brukte den som dopapir. Når han kom tilbake og skulle vise frem lappen igjen for å få mer elgedosks etterpå, ble han kastet ut på nytt. 

 

Når han ikke kastes ut sitter han og legger ut til folk rundt bardisken om boksen sin og om jobben sin. 

- "Jobber i lydfirma. Verdens største. Om ikke enda større. Og veldig bredt." - Han forteller og viser med hendene sånn circa hvor stort firmaet er. Det er ikke småtteri

 

Det er en nokså fornøyd elg som ramler inn på rommet sent på kvelden. Han har fått medbragt night-cap og det hele- "Du må passe på at ingen tar boksen din da" - sier Pappa

- "Hvis noen blir for nærgående sier jeg bare at i Norge har vi et ordtak som sier - det siste man hører er elgen som promper - fikk aldri noe trøbbel etter det"

 

Større trøbbel hadde han imidlertid med å manøvrere rundt på rommet etter den siste elgedosisen. Det kom adskillige dunkelyder fra veggene når Helge skulle ut på do. En ørliten skvett på en hjørnelist kan det også ha blitt. 

 

Men alle har det fint. 

hits