Jadda... En fin lørdag

Pappa har fått bra mye kjeft av Bestemor for tjenesteforsømmelse i rollen som alenefar i det siste. Hun har ringt hver dag og fortalt nøyaktig hvor skapet skal stå.

 

På torsdag ble Pappa kallt ut av selveste Agent Discus og ble, over et betydelig antall Pappabrus, grundig orienter om at Fnate trengte å få tilbake tilgang til skrivemaskinen.

 

Det er ikke godt å si hva som surrer rundt i Pappas hode. Lure ting er det jo neppe. Men i dag klarte omsider en bitteliten smart tanke å snike seg frem i hjernebarken. Pappa tok nemlig på jakka og tasset ut for å kjøpe godteri til Fnaten sin. Og det skal Pappa ha - når han gjør sånt så blir det som regel kun det beste.

Han kom hjem igjen med sikkelig superCola og Lohengrin.

 

Fnate tok høflig imot, men uten de normale store gledesscenene. Det ble ikke løping rundt stuebordet eller 10 minutter hopping i sofaen. Pappa må nemlig holdes litt på pinebenken. Ukevis med forsømmelse kan ikke bare godtas sånn helt uten videre.

Re: Søknad om setebruk

Hallo Superagentmester

Håper du fanger noen skurker om dagen.

Det er greit at du låner stolen min da. Bare sett den opp i rett stilling når du lander. Da er det enklere for meg å komme opp i skuffen neste gang.

PS: Jeg så det var noen som hadde sølt litt vin i vinduskarmen sist. Om du har en klut for hånden, så tørk det gjerne bort.

 

Mvh

Fnate

 

---------- opprinnelig e-post ----------
Fra: "Agent Discus" superagent@nsa.org
Dato: 27. juni 2014 16:09
Emne: Søknad om setebruk
Til: <Fnate>
Kopi:


Tjære Fnate

Jeg ser at sete 62K er ledig på noen flighter i første halvdel av juli.
Jeg har hørt at du er på "ferie" (jobber for pappa) og ikke skal bruke
setet akkurat da. Jeg håper det er greit at jeg bruker det på en rundtur
for å sjekke at alt er tipp-topp og at ingen andre har laget noe bøll med
det. (Jeg skal ikke forsøple i skuffen, og jeg skal børste bort smulene
etter meg)


Mvh,
Agent Discus på nye oppdrag


Pakke!!!!

I går pakket Pappa tursekken med pappabrus, telt, sovepose og lightsticks for å dra på tur. Det var liksom toppen av kransekaka etter at Fnate allerede har vansmektet med lite oppmerksomhet en god stund. Nå bare drar Pappa avgårde med hvirvelvindhodet sitt.

 

Det skulle bli hjemme-alene helg for Fnate og Staut

Men da de ikke trodde helgen kunne bli kjedeligere kom Pappa med en lapp. Fra Posten. Til Fnate. En pakke.

Fnate er usigelig spent på å finne ut hva det kan være og hvem det er fra.

Rømte til Bestemor (igjen)

Når man er rockestjerne kan det bli riktig mørkt imellom slagene. Når Pappa i tillegg er helt kokt i hodet og fokuserer på helt feil ting, blir det tunge dager for Fnate. Det gikk greit frem til godteriboksen var tom, men da måtte han simpelthen reise et sted der han fikk mer oppmerksomhet.

 

Nemlig til Bestemor. Det var en befrielse å bli lempet litt rundt og få adgang til en stor boks lørdagsgodteri igjen.

Det var en befrielse, og når Pappa foreslo at det var på tide å dra hjem igjen stirret han fortvilt opp på Bestemor. Hun skjønte tegninga og steppet raskt inn og sa at Fnate nok måtte bli til i morgen.

 

Fnate trengte en ferie nå.

Den store hotelltesten

Fnate har vært i StorFnatania og testet hoteller mens Pappa har bablet med folk og forsøkt selge ting.

 

Det første hotellet var Radisson i Edinburgh.

 

ADKOMST:
For å komme dit måtte man kjøre 4,5 timer i tog, noe som trakk litt ned. Det var nemlig ikke gratis brus der. Pappa var imidlertid ganske fornøyd med at det var 3-for-2 på småflasker med rødvin. Man kan trygt si at Pappa koste seg mer enn Fnate. Etter toget må man veive febrilsk med telefonen i lufta for at GPS'en skal finne ut at man må rusle opp en lang trapp.Adkomsten var derfor vrien

 

MINIBAR:

En flaske vann og en flaske brus var alt som fantes. De var til gjengjeld gratis. Brusen var sånn Highland Springs. Fin-fin brus.

 

EKSTRA:

De hadde satt frem et stort fat med snop som Fnate kunne gafle i seg, noe han også gjorde umiddelbart.

Det smakte dødsdigg, og var helt gratis. Alt Fnate spiste og drakk var gratis og det var nesten så han følte han ikke hadde gjort jobben sin med å påføre utgifter.

 

KONKLUSJON:

Veldig bra mat, men klomsete ankomst. Terningkast 5

 

Neste hotell var Andaz i London:

 

ANKOMST:

Den var enda verre. Ikke alt var hotellet sin skyld, ettersom Pappa hadde feilet også. Når Fnate og Pappa skulle sjekke inn hos BA i Edinburgh viste det seg at Pappa slett ikke hadde bestilt noen billett fra Edinburgh til London, men den andre veien. Men det ordnet seg til slutt. Etter det ble det expresstog og masse T-bane. Det var signalfeil og mye strev med 40 kilo bagasje opp og ned trapper.

Fnate lærte mange nye ord av Pappa på den turen. Det trekker opp. Men alt i alt var ankomsten vanskelig.

 

MINIBAR:

Den var tipp topp og alle tingene Fnate ville ha var helt gratis. Hva mer kan man si om det? Det var også en skuff med sjokkis nedenfor. Fnate gaflet i seg så det holdt.

EKSTRA:

Det var her Andaz hotellet virkelig briljerte. Sjokkis hadde de jo gratis i utgangspunktet. Det som de virkelig vant på var papirelefanten som de hadde brettet og satt på senga til Fnate

KONKLUSJON:

En soleklar vinner. Vrien adkomst, men så briljerer de. Kvalitet ligger virkelig i detaljene, mener Fnate. Når de lagde papirelefant til han var testen allerede avgjort.

Terningkast 8

 

Oppsummering:

 

Andaz vant klart, men det er ikke for alle. Fnate hadde med Bestemor og Fungerende på Andaz i New York i fjor. De klaget ikke, men da han slepte dem med inn på Fnatz Carlson for å få en kopp kaffe sa Bestemor; "åååååh... endelig et normalt hotell" - mens hun pustet lettet ut. Men Fnate vil allikevel anbefale alle som skal til Edinburgh å velge Andaz i London.

 

Fnate håper nå på en jobb som reisejournalist.

Rockestjerneservice hos British Airways

Etter den miserable helgen hjemme bar det ut på tur igjen. Denne gangen skulle Fnate på rundtur i Storbrittania. En utfordrende tur for en velferdsoffiser, ettersom alt er helt nytt. Han skal dure rundt i tog og subbe rundt i byer som hverken han eller Pappa har vært i før. 

 

Det begynte imidlertid med morraflyet til British Airways. Bak gardina. Bare hårfint bak. Pappa spekulerer i å første rad bak gardina. Der har de sånt fint B-sete som akkurat passer til Fnate. Denne gangen flytta de gardina hele to ganger, men hver gang flyttet de automatisk Fnate og Pappa til første plassen bak. 

 

Og jammen hadde de ikke fått med seg at Fnate var rockestjerne. Før avgangen kommer kabinsjefen igjennom gardinene og bort til Fnate og Pappa for å introdusere seg. Fnate hilser høflig og tar henne i hånda. Så spør hun om det er noe hun kan gjøre for å gjøre turen hyggeligere. Fnate lar ikke sjansen gå fra seg, og ber om litt brus. Han får det straks de er i lufta. Han kan leve med å fly i økonomiklasse når det er sånn. 

 

Alle de andre rundt i dress tittet med store øyne på opptrinnet, og både Fnate og Pappa følte seg litt som rockestjerner etterpå.

 

Nå sitter Fnate på sitt første tog. Det går til Paddington, og de har praktiske hull til rompa i bordplata. 

Det er en grusomt bra start. Han liker at han får litt mer oppmerksomhet igjen også. Neste stopp blir Derby.

Surifnat

Oppe hos Bestemor er det full velstand. Hyttesesongen har kommet godt i gang med det fine været, og både hytter og aneks har stort sett vært fulle hele pinsen.

Nede hos Fnate har det derimot vært ille. Han mener å ha vansmekta i en total mangel på oppmerksomhet og har stort sett surmula.

 

Da han i tillegg oppdaget at noen hadde vært og raida godteboksen hans er det full nedsmelting.

Sånt er bare lumpent og urettferdig.

 

I morra skal han på tur igjen. Han skal kjøre toget til han skjeggete rundt omkring i England. Pappa skal nok få smake på åndelig grusomhet ja. Det skal han nok.

Endelig hjemme, og originalavisa i hende

Fnate er endelig hjemme igjen. Det har vært en skikkelig strabasiøs tur på rocketurne, og da er det deilig å bare slenge seg i sofaen.

 

I postkassa lå det nå 2 Eurobonusmagasiner. Ett til Pappa og ett til Fnate. Han har jo tross alt blir sølvmedlem. Pappa kan bare drømme om å få lese i Fnate sin utgave. Det er hans og bare hans.

 

Og så hadde Bestemor kommet med originalen av avisa Fnate var i. Han setter seg fornøyd ned og nyter forsiden sammen med litt Sukker-Fix

Deretter kan han bare strekke seg fornøyd på sofaen, med et stort lykkelig grynt, og begynne å lese.

Det er en nydelig artikkel syns han. Poesi på høyeste nivå. Fnatojevskij, ta deg en bolle!

Ooouf? The run is completely driven!

Etter at minibaren var fullstendig tom, prompet de kraftig i den og slang igjen døra. De var så fornøyd med hvordan de hadde rockestjærna i filler rommet at de tok en high five utenfor. Ikke en gang Bjørn Eidsvåg hadde gjort jobben bedre. Selv ikke i sine glansdager. Det ble sjekket ut, og gutta løp alt remmer og tøyler kunne holde ut til bilen. Livredde for at noen skulle sjekke lukten i minibaren. 

 

Men det var timesvis til avgang til London så Pappa foreslo å gå på shopping. Fnate var helt med, mens Helge valgte å bli igjen i bilen. 

De hadde et enormt kjøpesenter nede i Newport Beach. De hadde alle slag, og Fnate fant en butikk der han nesten besvimte. Simply Sugar (ganske enkelt sukker) - het den. Der røyk hele lønna for turen på en boks med godis som var like stor som han selv. 

 

Pappa prøvde seg på kinesisk fast-food buffet fra noe som hette Panda Express. Noe han senere skulle angre bittert på, for det føltes som om rompa skulle eksplodere i bilen til flyplassen. Det var like før det ble nødstopp på veiskuldra på I405, og tilhørende "warning" på WAZE-appen. Men nok om det. Fnate fikk shoppa og var fornøyd. 

 

Men hvorfor shoppet ikke Helge?

 

Vel? Helge var nemlig, etter litt funderinger og kløing i knollen, helt sikkert på at det var denne uken det var to torsdager, og var derfor helt 100 prosent sikker på at de skulle fly helt forrerst i balja på vei hjem fra Fnat Angeles. Han ville derfor lade opp til å fly første klasse.

 

- "Først klææs!" - sier han bare eplekjekt der han svinser i forveien bort til innsjekken. Han går rett til Første Klasse innsjekken. 

- "No, sir. I am sorry" - sier han bak disken. Helges gjeip faller rett ned på brystkassa. Dette hadde han ikke ventet. 

- "Is the run completely driven?" - spør han en gang til.

- "I am afraid so, sir

- "That was then as ONLY? ÅÅÅhhhh!" - han setter seg rett på rompa, og sitter der fremdeles når Pappa og Fnate kommer. 

 

Det var altså ingen doble torsdager denne uken. Han subber bakerst på vei igjennom sikkerhetskontrollen og opp til kantina. Han kjenner han lysner litt igjen. Kantine er fint. Når han blir vist inn i Superkantineavdelingen er det enda finere. 

 

Stamplassen er til og med ledig, og Pappa henter Club Soda. Når Fnate drar opp shoppingen og viser at han har kjøpt en godteriboks til hver er alle sorger glemt. 

Pappa har fått bok og alt er i orden. Nå er det bare å stappe innpå nedfallsfrukt og håpe at de klarer å gjennomføre serveringen og få av flombelysningen på flyet på under de sedvanlige 4 timene sånn at det går an å få litt søvn. 

 

Fnate vil forresten gjøre en bitteliten ekstra posering med godteriet han fant. Dette ser helt fenomenalt ut. Han kan knapt vente til han skal ligge i sofaen og trø innpå disse greiene her. 

Det er tross alt litt rockestjernete å "få seg en fix", og nå skjønner Fnate hvorfor de er så gira på det. 

Når man er rockestjerne...

Må man gjøre som rockestjerner gjør. Gutta vet jo ikke alt om rockestjerner, men de har fått med seg at de gjør mange skurkeaktige ting, som for eksempel å kræsje hotellrom. Så trass i at de satt oppe sent og drakk brus, står de tidlig opp for å skride til verket. 

 

Det første de gjør er å slenge den ene puta midt utpå gulvet. Deretter tømmer de minibaren for ingefærøl, til tross for at det er tidlig på morran. 

 

Så setter de seg der da. Nokså blide og fornøyde med verket sitt. Det bobler i magen og rapes ingefær. 

Men alt i alt har det ikke tatt mer enn drøyt 20 minutter. Det er fortsatt tidlig på morran. Hva nå?

 

Etterhvert blir det jo litt kjedelig å sitte der midt på gulvet. Ingefærølen er tom og senga kan de ikke sette seg opp i igjen for der er det ingen pute. Livet som rockestjerne kan faktisk bli litt tomt. Sånn midt imellom de store høyepunktene. 

 

De ser ingen annen løsning enn å krabbe opp til Pappa som sitter ved pulten og jobber. Hva nå, liksom?

Pappa har ikke noen klare anbefalinger, men foreslår at det jo fortsatt er igjen noe i kjøleskapet. Om ikke de kanskje kan gafle i seg det?

 

Det synes de var en strålende ide, og spinner avgårde til neste høydepunkt - å gjøre minibare 100% likvid før avreise. 

- "ingen rockestjerner drar fra en full minibar" - konkluderer Helge.

- "Niks, også må vi fly første klasse hjem." - Sier Fnate litt ekstra høyt, så Pappa skal høre. Men Pappa svarer ikke. Fnate venter i 5 sekunder. Så:

- "NIKS, OGSÅ MÅ VI FLY PÅ FØRSTE KLASSE HJEM!" - brøler han. Alle rockestjerner gjør jo det.

 

- "Helt enig" - sier Pappa omsider - "vi gjør det når det blir to torsdager i en uke"

- "YESS, YESS, YESS!!!!" - Gutta er storfornøyde. Nå er det bare å glede seg.

 

Helge mener at neste gang det er to torsdager i en uke er når det er røde halvmåne. Men de må få seg en skikkelig almanakk for å være sikre.  

 

 

Livet som Superkjendis

- "Vi lever jo satme som rockestjærner, ik?" - sa Pappas bransjekollega fra Danmark under middagen igår - "I Hong Kong den ene uge og Los Angeles den neste" - Han satt under palmene og sippet Mai Tai  og ventet på en riktig bøf. Fnate satt bare og så forundret på og drakk Cola. 

 

Lite visste han da at det skulle gå troll i ord. Men morgenen etter ble han og Helge vekket av en altfor munter Pappa. De sov virkelig som rockestjerner etter å ha sittet og supa Cola halve natta. 

De var ikke blide over å bli vekket, men da de oppdaget at de fikk servert brus på senga snudde de seg til etterhvert. 

Brus er tross alt godt. 

 

- "Rockestjerne behandling" - sa Pappa - "Fnate har nemlig blitt superkjendis" - fortsatte han. Fnate sperret opp øynene. Så bar Pappa frem dataen og lot gutta se PDF av dagens avis. 

På forsiden!!! Fnate er på forsiden av papiravisa og har en 2 siders reportasje om seg inni. Fnate må rett og slett legges med bena høyt. Han kan ikke begripe hvilken umåtelig superstjerne han har blitt. Det første han gjør er å ringe Bestemor. Hun kan bare bekrefte at Fnate er å se i alle Romerikes kiosker. 

 

En skikkelig opptur for en liten fyr. Hva er liksom sjansen for noe sånt? 

 

Helge er den som blir sittende med en Fnate som prater fullstendig ustoppelig om alt dette, mens Pappa er på messe. Fnate lurer på om han er verdens største kjendis nå, eller om det er enda større kjendiser i utlandet. Det er ikke godt å si. Men Fnate føler seg rimelig sikker på at han er topp 3, og ihvertfall foran Per Mathias Høgmo. 

 

 

hits