Regnvær på lørdagsgodteridagen...

"Det der er så forbaska!!!!" - Fnate, grynter og vrir seg når han titter ut av vinduet, der det høljer ned.

Det er lørdag, hvilket betyr shopping av lørdagsgodt. Men når det regner er Pappa nesten umulig å få til å gå ut å handle. Det er så utgjort at det skal være sånn. Det er en kamp hver gang, og Fnate må sitte i uvitenhet i sofaen og vente når han omsider får sendt Pappa ut med handlelista.

 

Pappa veksler mellom å se på lista, på regnværet og to de to forventningsfulle gutta i soffan. Så grynter han og tar på regntøyet.

Staut logrer som en helt... Siden det allerede er regnværsdag vet han at han kan grave opp lørdasgodtet igjen umiddelbart etter at det er gravd ned.

 

Today... I'm on fire!!!!

Etter å ha sovet godt er Fnate i et strålende humør, og dagen skal bare bli bedre. Ikke lenge etter at han har voknet, kommer nyheten om at SAS har vært i kiosken og kjøpt diverse langdistansjefly for 20 milliarder. Det er minst dobbelt så mye penger som Fnate har i påskeegget sitt, konkluderer han. Minst!

 

Det er ganske kult, og han begynner med en gang å lure på om de nye flyene får skuff og Club Kitchen. Det hadde isåfall vært ganske kult. Kanske så skikkelig kult faktisk. Om noen kan si til Richard G at dette er viktig... Please?????

 

Men det kuleste skjedde her om dagen. Fnate var ute i postkassa sammen med Pappa. Som regel er det bare litt regninger samt en og annen møll i postkassa. Men akkurat den dagen var det noe annet. Det var et brev. Fra SAS. Til Fnate... Det vil si, ikke bare til Fnate men til "The honourable elephant Fnate Fnatesen". Fnate måtte umiddelbart inn og legges med bena høyt.Når han har kommet seg litt opp i knestående foreslår Pappa å ta med brevet opp til gutta. Det blir en stri sykkeltur, der Fnate blåser i tuta hele veien og roper at Pappa må forte seg.

 

Vel fremme hopper han av sykkelen og løper imellom bena på Bestemor og inn til gutta. - "Brev fra hovedkontoreeeee!!!! BREV FRA HOVEDKONTOREEEEEEEEET!!!" - brøler han, på vei inn i stua. Alle snur seg fort, og Pappa kan bare trekke på skuldrene til en forfjamset og spørrende Bestemor.


Gutta bråsnur seg når de ser det viktige brevet Fnate kommer pesende med. Alle samler seg rundt for å bivåne den høytidelige åpningen.

 

Fnate foreslår en salme fra "Hjelp det er juleferie" filmen. Alle stemmer derfor i; "Jooooy too the woooooooorld" mens Helge trommer bena mot gulvet og Fnate ritsjer opp konvolutten.


Oppi var det fire dødskule skilt som man kunne sette på jakka eller genseren. Helge får lov til å velge seg en til odel og eie. Han tenker lenge før han velger denne:


- "Rimelig Savi den der asså" - sier Tellef. Helge synes den er dødskul og sier han skal ha den på når han fly SAS PLUS og gjør første forsyning i trillevogna. Bare så de skjønner at de må komme tilbake flere ganger.

 

Fnate har prøvd alle men idag var det denne som gjaldt:TODAY I'M ON FIRE (idag er jeg i fyr og flamme)

 

Og Richard G... Husk den skuffen i setet og en dugelig sjokoladebuffet på det nye flyet.

Penger er farlig...

Fnate sitter og ser over sparebøssa si. Så lenge Pappa passer på får han sitte med teppet over seg, stearinlyset på og titte på pengene sine.

 

- "Noen ganger har jeg lyst til å skylle ned alle sparepengen mine i do" - sier Fnate plutselig. - "Penger gjør folk dumme".- "Det behøver ikke gjøre folk dumme" sier Pappa. - "Men noen ganger går det litt galt oppi hodet på noen når det står penger på spill. Som regel mener de det ikke vondt. Det bare kortslutter."

 

Fnate funderer på dette. Igjennom en lang periode har Fnate opplevd at noen folk, som han vet egentlig er snille, ødelegger livene sine med å krangle fordi de vil ha hverandres penger. De har ikke vært direkte slemme med Fnate, men de gjør livet litt surt for omgivelsene og fryktelig surt for seg selv. Sånt gjør Fnate veldig trist, og da vil han skylle pengene sine ned i do.

 

- "Det blir ikke bedre om du skyller ned pengene dine i do?" - sier Pappa. Fnate skjønner det. På en måte. Innerst inne.

 

- "Jeg tror alle mennesker skulle opplevd å være både rike og fattige jeg, Pappa." - sier Fnate.Nå har hverken Fnate eller Pappa opplevd å være riktig fattige. - "Skikkelig fattig er noe helt annet enn hva vi har opplevd, Fnate. Men vi har hatt fryktelig lite spenn i perioder." - sier Pappa.

 

Akkurat nå har han og Pappa en hel haug med penger. Men det er ikke engang 5 år siden han og Pappa hadde stor husgjeld, ingen jobb og null spenn på konto. Da første lønn kom var det 0,- på konto. Litt tidligere hadde de hatt masse penger igjen en periode. Litt før Fnate ble født hadde Pappa så lite penger at han og en kompis fikk spleisa på en halv halvliter øl på Gansvika (for å slippe å "nave"). Før det gikk Pappa konk.

 

- "Du skjønner hva jeg mener, Pappa...." - sier Fnate.

- "Joda. Var det kjipere når vi var blakke?" - spør Pappa.

- "Anderledes bare..." - Sier Fnate. "Da gledet vi oss til å kjøpe brus dagen etter. Nå gleder vi oss til å dra til Fnatheim på Bora Bora. Før hadde vi oftere venner på besøk, mens nå slipper vi grue oss til regningene kommer" - legger Fnaten vettugt ut.

 

- "Tror du vi blir blakke igjen?" - spør Fnate

- "Det håper jeg, for det betyr at vi har satset, tatt sjanser, hatt det morro og stått støe i ryggen" - Sier Pappa. Fnate retter seg litt opp under teppet og forsøker klemme litt på ryggen sin. Han vil sjekke at den er stø, men Pappa forsikrer at den er stø som rakkern. - "Blant de støeste, og på høyde med de beste i utlandet" - sier Pappa.

Fnate gomser litt Japp og legger seg.

 

- "Det jeg ikke skjønner er at folk vil ødelegge livene sine for å få mer penger og flere ting? Eneste som er fint med penger er jo å gjøre ting som er morro. Så om man ikke lenger har det morro så er det jo ikke noe vits i penger?" - Spør Fnate fortvilt og slukker lyset.

- "De håper kanskje at de en dag vinner og kan ha det morro igjen? Eller de prøver å rømme så langt av sted at ikke problemer finner dem lenger" - Sier Pappa

 

Det er ikke lett å finne noe svar på det, men Pappa synes det var ganske lurt sagt. Noen ganger burde kanskje folk gi opp kampen om de ekstra pengene og heller kose seg litt. Kanskje tillate den andre å kose seg litt også. Selv om man må spise en kamel.

 

- "Størst problem er at det oftest er to som må dele kamelen" - mumler Pappa.  

- "Kamel smaker gugge" - utbryter Fnate før han sovner.

 

Men noen ganger er det bare kamel på tallerkenen. Og som oftest er det mer enn nok til alle.

JIPPIIIII, det er lørdag

Det er endelig lørdag, og lørdag betyr lørdagsgodt. Pappa har vist seg fra sin beste side og stod opp tidlig for å gå ut å handle. Fnate behøvde ikke en gang mase.

 

For første gang skal også Staut få lørdagsgodt. Han er veldig oppspilt, og usikker på dette nye. Det er to spente fyrer som stiller seg opp og venter når Pappa går i skapet for å hente.


Først ut er Fnate, som får akkurat det han ønsker seg. Japp!

 

Nå har han spist mye "jålesjokolade" i det siste, men Japp er tross alt best.


Så er det Staut da. Dette er ukjent territorium for han og han er noe nærvøs...

 

Da han får sjokoladen sin, en Lohengrin så klart, blir han først bare stående og titte og lukte på den. Lukten og formen passer ikke sammen, så han sliter med å helt plassere den.Til slutt innser han at dette er det beste fra to verdener. Det er et dugelig hundebein som han kan herje med. I tillegg lukter det himmelsk.

 

Resultatet er at han får et brennende behod for å grave den ned. Han dytter den raskt ned mellom sofaputene og så snur han ryggen til og begynner å sparke tepper og skrot over.

 

- "Ingen i verden kommer til å finne denne" - tenker han. Han føler seg deilig utspekulert.For Staut er det rett og slett instinker som sier at man må grave ned sånt og spare til en regnværsdag.

 

Nå står han og titter utålmodig og spent ut av vinduet mens han venter på regn. Det må da komme regn snart????Minuttene går... - "Kun en dråpe er nok" - tenker han. Så skal han grave den opp og kaste seg over den. Åj, åj, åj, det skal bli så innmari fint.

 

- "Kjære du der oppe, kan du søle litt regn... Pliiiiiiiis"

Mystikk fra Baath...

Pappa hadde hjemmekontor sammen med gutta idag. Da måtte det være litt stille på morgenen, noe som de på ingen måte syntes var helt feil.

 

De rigget seg til og begynte å forberede sommerferien med å høre på Fnate sine samlebånd på Walkman'en. De satt musestille i hele 70 minutter og hørte igjennom "Sommeren med Fnate Vol. 7". Masse perler der. Mega Bass Groove funskjonen gjorde seg spesielt godt på "Dancing with a Fnat" og "Fnatness on the edge of town". Helge likte best låt nr 7 "Moose river" mens Fnate sin favoritt jo er kjenningsmelodien til Fjernynskjøkkenet. Staut deler ikke smak med noen av dem. Men han har aldri opplevd sommer før, så det hele er jo litt spennende.

Alle ting tar imidlertid slutt, og da er det fullt leven med putekrig igjen. Pappa har imidlertid ett ess i ermet. Noe han fant da han var i Bath i England i forrige uke. Der fant han nemlig en gammel mynt.

 

Den var helt tilbake fra nesten årtusenskiftet, og den var Romersk. Romerne hadde kommet til Bath på den tiden for å bygge store badekar. De bygget badekar over hele England, til Skottenes store forargelse. De ville ikke vaske seg og ble både iltre og, tidvis, ufine.

 

Til slutt ble den ene Romerske badevakta, som hette Hadrian, så innmari lei at han gravde til en diger mur. Så sa han til Skottene at om de ikke kunne oppføre seg, så fikk de bli der oppe. Skottene trampet hardt i bakken og brølte litt, før de gikk hjem hvert til sitt for å surmule.

 

Konene deres viste imidlertid råd, og lagde noe som heter ildvann av all torva utenfor. Da ble de muntre igjen.

 

Gutta er opptatt av historie så det er veldig morro når det dukker opp gjenstander fra langt tilbake, sånn som denne

Men det er først når Fnate snur den at han setter Jappen i halsen. Det er en elefant bakpå.


Det er det værste Fnate har sett. Var det elefanter der også? I oldtiden.... Det er ganske fantastisk, og gutta får fort tiden til å fly når de kan romstere med denne og tenke på hva folk hadde brukt den til opp igjennom. Japp kanskje? De vet ikke.

 

Bikkja, Staut, kunne ikke brydd seg mindre. For han er oldtiden alt fra Februar og tilbake til Jul. Han fyller 1/2 år til uka og synes bare alt er nytt og spennende.

 

Og så får han endelig Walkman'en for seg selv og spiller sin type musikk istedenfor.

"Det regner ute det drypper..."

"Brusen på kjøkkenet drypper"

"Fnaten i stolen promper"

"Jeg er fortsatt sulten men jeg gjør så godt jeg kan... Gjør så godt jeg kan..."


Du må kjøpe is, Pappa!!!!

Pappa prøvde å vekke gutta i dag tidlig. Det var sjanseløst, og Helge måtte bare bli igjen. Han får heller reise hjem på fredag. Da Pappa kom hjem fra jobb utpå kvelden lå de fortsatt nokså uforandret i sofaen. Fnate var trøtt og lå og småsutta på totten, mens Helge halvsov og filosoferte.

Ikke før Staut snudde seg og ga han en skikkelig slafs på mulen våknet han opp...

Med det resultatet at han snudde seg og la seg med beina opp. - "Fnate?" - mumler han. Fnate grynter til svar. - "Han derre fetter O.M, som har blitt undersøkt på sykehuset og fått beskjed om å holde seg unna mat som kommer fra fjøset... Hva er det egentlig?" - spør Helge.

- "Aner ikke, men det er ihvertfall ikke Japp" - mumler Fnate.

- "Neppe kake heller... Har aldri sett en kake i et fjøs" - fortsetter Helge.

 

- "Hah... Joda. Kukake!" - Slå Fnate fast.

- "Så han kan spise kake og Japp, men må holde seg unna kukaker... Den er grei" - konkluderer Helge.

- "Ja, også Kalvegod, da" - legger Fnate søvnig til.


 - "Pappaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Du må kjøpe is..." - grynter Fnate fra soffan. Det er varmt ute.

 

Pappa snører på tøfla. Her er det ingen tid å miste.

Brunbloggerne om sjokkis, sponsing og skatt

Helge hadde kranglet litt med Bestemor siden han hadde løpt rundt i hagen i regnet og hadde blitt klissvåt på buksa. Det endte med at han spurte om å få bli med ned til Fnate en tur og heller komme tilbake imorgen. Det gikk greit.

 

Det viste seg at det også passet ganske så bra, siden Pappa hadde lovet Fnate en pakke fra London som Fnate kunne brunblogge om. Siden Helge er såpass brun var han en ideel partner.

 

De rigger seg til med servietter og det er en blanding av våt elg og forventning i lufta.

Så kommer Pappa med en hjerteformet boks. - "Det var da voldsomt til feminin boks" - mumler Helge. - "Mamma fikk sånn en gang" - mumler Fnate skeptisk. Boksen er fra Charbonnel et Walker. Lightly dusted, står det på lokket. - "Betyr det passelig dust?" - spør Helge. Ingen vet, men lokket var lett å få av.

Ingen kan sponse bloggen til Fnate. Det  har alltid vært en regel. Freia kan ikke sende en sjokoladeboks og så blogger Fnate om det. SAS kan heller ikke sende et fly. Han hadde ikke ant hvor han skulle satt det engang. Fnate blogger om det han vil. Pappa er dog et unntak. Han kan komme med saker og ting. Gjerne så ofte som mulig.

Det luktet glimrende av boksen. Gutta retter seg opp og begynner å spise.-

- "Det værste med sponsing av bloggen er at du må begynne å betale skatt" - sier Helge.

- "Det er jammen sant" - sier Fnate, mens de gomler sjokkis.

- "kommer aldri noe godt ut av å betale skatt" - fortsetter han.

- "Word bro'!" - stemmer Helge i. - "Betaler folk en hel haug med skatt må plutselig små uskyldige barn gå på skole og sånt. Hadde folk gitt beng i å betale skatt hadde barna sluppet skole" - fortsetter han.

Det er en fin-fin sjokolade.

- "Jeg hørte om en som betalte så mye skatt at morra hans måtte på hjem når hu blei gammal" - Sier Fnate, forferdet.

- "UHOLDBART!" - Helge slår i bordet og sjokoladen spruter fra munnvikene.

- "Bare se på USA. Der betaler de mindre skatt og må ikke på sykehus engang" - Helge rister på hodet.

- "Ihvertfall ikke mannen i gata" - Stemmer Fnate i. Han setter i en voldsom rap og ramler omkull sidelengs.


Boksen er tom og gutta er fornøyd. De har løst et stort verdensproblem og Helge lener seg stolt tilbake. Fnate er litt småkvalm og må lene seg litt over rekka.

 

Dagens sjokolade er "Pink Marc de Champagne truffles". Var de ikke fine?

yin-dee-ton-rab, Fnate

Fnate sperrer opp øynene da han fyrer opp Facebook på iPad'en til Bestemor. Pappa er i London og Fnate bruker tiden hos Bestemor. Da kommer det plutselig opp bilde av en dugelig gjeng Fnater.

 

Det er Fnaten Yuki og gjengen som sitter på Elefantkampen i Thailand og titter ut etter Fnate og gutta. Fnate får sjokk. Fullstendig sjokk. Han glemmer å puste, og blir bare liggende og sprelle med beina i været. Han visste at Four Seasons elefant camp var noe for han, og han har mast lenge om å få dra.

 

Men se her, liksom... Der sitter det allerede fire fnater som bor der fast. Og de ønsker at han skal komme.


Han blir så satt ut at han knapt tror det han leser, så han sender Yuki en melding og spør om de virkelig bor der. Det gjør de, og de er skikkelig fornøyde med treffe elefanter fra hele verden. Og så jobber de med å hjelpe store elefanter i Thailand.


Fnate søker i desperasjon hjelp fra Bestemor. Hun må da stramme opp Pappa og få han til å ta med Fnate dit. Med det samme, helst. For en gangs skyld sier selv Bestemor at - "det er klart du skal dit en dag, men ikke nå". Fnate er utrøstelig.

 

Men han lover Yuki at han skal komme neste år, og at han skal spare ukepenger så han kan hjelpe elefantene der borte litt han også.

 

I dag  klarer omsider Bestemor til å få han litt på andre tanker igjen. Hun har hjulpet gutta opp med hytta og da er det vanskelig å deppe.


Bare Tysker'n sitter igjen inne og leser Tex Willer. Nicholas er jo ikke så stiv i Norsk enda så det er greit å få litt ekstra tidI kveld kommer Pappa og henter Fnate og Staut igjen. Fnate skal ha en alvorlig snakk med Pappa.

 

Det må da være mulig å dra til Elefantcampen?

 

แล้วเจอกันใหม่, Yuki!!!

Installert hos Bestemor

Ikke lenge etter fiaskoen i Amsterdam prøver Pappa seg på nytt med tur uten Fnating. Pappa skal på guttetur til London, og Fnate skal altså være hjemme. Det vil si, ikke helt hjemme. Han skal bo hos Bestemor og gutta.

 

På vei opp tar Pappa han med seg til kiosken og sier han kan plukke ut en pose digg og et blad. Man kan tross alt ikke sende fra seg Fnaten sin uten noe godt i sekken. Fnate kunne ikke vært mer enig, og romsterer rundt i alle hyllene før han ender opp med noe M&M-aktige greier og et western blad.

 

- "Hvordan skal du komme deg til London, da Pappa?" - spør Fnate. - "Øøøøøhhh...." - mumler Pappa og drar på det. Fnate hadde klikket i vinkel om han visste om Superkantina. Heldigvis blir han distrahert av at han kommer frem til Bestemor.

 

Han viser først alle greiene til Helge, som sitter i sofaen i frykt for alle håndverkerne Bestemor har på besøk.

 

Så setter alle gutta seg på stuegulvet og fordyper seg i Tex Willer bladet. Til og med Staut er med.Pappa forsøker å si - "Hade bra" - men Fnate bare mumler til svar. Gutta leser nemlig western.

Dagens sjokolade... Innlegg fra en "brunblogger"

Hjemme fra USA har Fnate bestemt seg for å prøve seg som brunblogger. Rosablogger kan man jo tross alt ikke kalle seg når man er gutt. Dessuten skriver ikke Fnate om klær og sminke, men om sjokolade.

 

Dagens sjokolade har han med opp til gutta. Den ble sikret på flyplassen i København for et par uker siden og er fra Peter Beiers Sjokoladeri. Fnate flådde ut turens husholdningsbudsjett og kjøpte en boks, som etter sigende var laget av bananskall.

 

Gutta sliter litt med å få opp lokket, men det går til slutt og Helge synes det er utmerket som hatt. Så kan de hive seg over sjokoladeboksen.

Det var masse ulike sjokolader i boksen og mer enn nok til alle. Selv Fungerende fikk smake. Fungerende er forøvrig i ferd med å bytte navn til Gomle.

 

Fnate passer imidlertid på å få med seg boksen hjem igjen. Det er fortsatt noen sjokkiser igjen etter at alle har spist det de orker.


Han planlegger å kose seg med disse og se på TV i kveld.

 

Som brunblogger vet han ikke helt hva mer han skal si. På den andre siden sier ikke rosabloggerne så mye lurt heller, så han runder rett og slett av med:

 

- "Dette er dagens sjokolade. Den er fra Peter Beier. Er den ikke stilig?"

Reiseforsikringa er fornyet

Da har Fnate fått reiseforsikringen for de neste 12 måneder. Det var mange år da Fnate ikke hadde egen reiseforsikring.Men så begynte han å se på Aircraft Disasters på National Geographic. Han ble nokså oppskjørta over dette, til han skjønte at det var derfor man hadde reiseforsikring. For å forsikre seg om å ikke oppleve sånne uhell.

 

Han lobbyerte kraftig, og til slutt kjøpte Pappa helårs familireiseforsikring. Hvert år får Fnate nytt reiseforsikringsbevis som han har i sekken sin. I dag fikk han nytt igjen.- "Alle fyrer har rett til egen reiseforsikring" - sier Fnate

Skuffen kontrollert!

Omsider fikk Fnate tatt en siste kontroll på skuff nr 62K i British Airways sin dumbojet. Om bare en måned er det selveste Bestemor som skal sitte i stolen ved siden av skuffen, og da er det viktig å vite at alt er i orden. Fungerende skal sitte i nabosetet og banne og slenge rundt seg med urimeligheter. Som vanlig.

 

Her poserer en fornøyd Fnat i skuffen etter at den er ferdig kontrollert. Han brukte det meste av flyturen til å romstere rundt oppi der, og til å glede seg.

 

Han fikk også helt usedvanlig god service ombord. De sørget til og med for at Pappa og Fnate fikk spise middagen før flyet tok av. Fnate fikk masse brus, og Pappa fikk vin. Resultatet var at Pappa sov fra Long Island til Cardiff.

Som takk delte Fnate ut sin "British Airways Golden Ticket" til en ombord. Han Crewfyren ble fryktelig takknemlig og sa at det betød en hel masse for de som fikk en.

 

Han sa så at de syntes det var så trivelig gjeng i andre etasje på dumbojet'en denne turen at de vurderte å kidnappe dem, slik at det ble samme passasjerer på alle turene. Fnate syntes i prinsippet det var en strålende ide, men hva da med Staut som er hjemme. Det gikk jo ikke, og Fnate måtte tasse slukøret ut av flyet allikevel. Dessuten skal han selge DN for to kroner imorgen.

En liten oppdatering

Fnate er er omsider på vei. Han hadde planlagt å shoppe i New York, men det regnet noe veldig. I tillegg hadde skrotingen av en Pappa ikke pakket så mye som en jakke til seg selv. Han hadde bare blå skjorter til en hel ukes tur. Og sko... Pappa hadde ett eneste par sko i semska flueskinn, eller noe, som ikke passet særlig bra i vann. 

 

Fnate var først muggen, men innså at det likesågodt bare var å dra til flyplassen. Når valge denne Pappaen heller ikke en spesielt rask reise heller. Han fant ikke direktetoget, så det ble t-bane igjennom Queens og Jamaica. Fnate følte seg ikke helt trygg i trusa der han satt. Men frem kom de og da begynte det å lysne. 

 

Det første som møtte Fnate var selveste delikatessebutikken, Hudson News. Tenk om bare denne luksussjappa hadde kommet til Norge. 

Fnate bunkrer litt sjokkis, som han vet de ikke har på kantina. Så bærer det videre til selveste kantina. Han sjekker inn og det er heldivis fremdeles ingen tegn til ufrivillig setebytte. Fnate skal fly stamstolen 62K i Club World. 

 

Og når man skal fly Fnatness Class / Club, er det bare bobler som gjelder. Det er flere å velge mellom. Pappa styrer han vekk fra et par som hette Gul Enke, før Fnate velger seg Club Soda.

Den var nyyyyyydelig. Den sømmet set virkelig for en Fnat som forbereder seg til en tur i Fnatness Class med egen skuff. Årgangen var en bokslagret 2013, og boblegården hette Canada Dry.

 

Han har smakt denne før, men det var en 2012 årgang. Den var omtrent nøyaktig like god.

 

Kort sagt er Fnate klar for tur.

Her lukter det ikke promp

Det nærmer seg slutten på en hard uke som velferdsoffiser. Det er ikke ofte Fnate virkelig må sette ned fotingen sin, men under denne turen måtte han det.

 

Men så ble det også bedre etterpå. Nå rundes det av i New York, og avrundingen var knallfin i 20-ende etasje med utsikt over Chelsea. Igår var Pappa i noe de kaller "Kjøttpakkedistriktet" med kundene sine. Imens satt Fnate og håpte på bonus-Cola. (Han hadde drukket tom minibaren)

 

Helt til Pappa kom hjem og de kunne sitte og høre på "Chicken Fried" og oppsummere turen. Fnate la ut i det vide og det brede. Kåntry & Western er konge.Det ble en skikkelig bra natt på Kimpton Eventi hotellet. Fnate vil gi det en terningkast 6. Knall minibar, knall seng og denne utsikten fra hodeputa

Kan ikke klage da. I dag ble Pappas eneste møte avlyst, så det blir å titte litt rundt. Ta en lunch med Tredje Part og shoppe litt før han skal fly hjem med British Airways i kveld.

 

I skuff så klart. Stamskuffen - 62K

 

Til gutta - jeg kommer opp til dere på Søndag!!!

DET LUKTER PROMP HEEEEEER

- "Det lukter promp her" - Fnate står rett innenfor døra på hotellrommet i Philadelphia når Pappa kommer tilbake fra dagens møter. "-Hææææ????" - Pappa er sliten og vil helst bare slippe sekken og... - "Har du prompa Fnate?" - spør han så.

 

"Pappaaaaaaa....." - Fnate er ilter, og det er ikke bedre når Pappa ikke hørte etter i første omgang. Det lukter promp og gammel klesvask som trenger vask på rommet. Pappa må innrømme det. Det lukter ikke særlig bra. Senga er ganske vond og ja, Fnate har rett i at gardinene er så stive av skitt at det er vanskelig å bøye dem. 

 

- "Så er det ikke bare det at det mangler brus i minibaren, Pappa... Det er ingen minibar. Ikke engang et kjøleskap. Ingenting. Niks, nada, njet..." - protesterer Fnate. Han har fått nok og vil vekk.

 

Det hele begynte igår da de ankom og det var masse sinte gamle folk som kjeftet på alle brune mennesker og kalte dem for rompehull. Det var rett og slett ikke noe koselig og nå vil Fnate vekk, selv om det er booket en natt til her. Pappa drar først veldig på det. 

 

Fnate må ty til det eneste som gjelder, og som han også har lært opp andre i (Someone), nemlig å løpe rundt på gulvet mens han skriker og veiver med armene. Til slutt gir Pappa seg. Han skjønner at dette er uholdbart for Fnatingen. Pappa ringer opp dama han reiser rundt sammen med (hun som heter Tredje Part) og sier at vi skal dra.

 

Hun blir litt paff , men Pappa ber henne booke første fly til Chicago, og Pappa skal selv booke hotell. Niks mer Hilton Philadelphia Airport. 

 

18 minutter senere har alle tre pakket, sjekket ut tidlig og sitter på shuttle bussen. Et par timer senere sitter Fnate allerede på Southwest flyet fra Philadelphia til Chicago. Southwest er helt i Fnates ånd. De har gratis brus i alle klasser.

I Europa er lavprisfly bare gugge. I Amerika er det de som gjelder. Gratis brus og free seating. Med en blanding av snufsing, tørrhosting og gutural grynting mens han hoppet i stolen klarte Fnate å sikre seg og Pappa en hel seterad. 3 A-F var hans. Selv gikk Fnate for Cola, mens Pappa fikk en Cola med noe som hette Jækk. Jækk å Cola. Det luktet sjøsyk bydue.

 

Vel fremme så han spent på Pappa. Pappa hadde booket Marriott. Det koster ikke noe mer enn Hilton, men de hadde en nyere, ren og skikkelig digg seng som luktet en blanding av fioler og skogsroser.

- "Men er det minibar da Pappa?" - spør Fnate skeptisk. Pappa peker ut i gangen. Der står det et kjøleskap. -"Det er tomt" - kommenterer Fnate tørt.

 

Pappa kaster et nøkkelkort bort til han. Fnate tar det med og tasser ned i gangen. Der er det en egen kantine med mengder av brus. En helt brun dame, som ingen kjefter på, fyller fanget hans med brus og sender han tilbake. Han kan komme tilbake så ofte han vil, smiler hun. 

 

Litt enklere å være velferdsoffiser nå.

Alt i alt er han gladere nå enn han har vært siden han landet. 

 

Det er ikke det dyreste som alltid er best. Det er når noen tar Fnatens sine behov på alvor, og noen andre fyller fanget hans med brus og vil at han skal ha det bra. Nå har han alt, og kan trygt rulle over i armkroken til Pappa.

Livet er ikke såååå galt på tur, men noen må jo ta ansvar. Det er bare så synd at ikke man har en Pappa som skjønner når det går galt.

 

- "Vi glemte å si hadde til alle rasistene, da" - sier Fnate før han sovner.

- "Du er herved unnskylt" - sier Pappa. Men da har Fnate allerede sovna.

Ritz Fnatson noe for Fnatosaurusen?

Det er tid for å rømme til Philadelphia. - "Også navnet på en fin kake som Bestemor lager, som har nesten bare sjokolade. Kun små spor av kake inni sjokoladen" - skyter Fnate inn - "Den heter Philadelphiakake!" - påpeker han. 

 

Men altså, det er tid for å sjekke ut av hotellet og dra til Philadelphia med tog. - "Kan inneholde spor av annet enn sjokolade" - roper Fnate, mens han synger og pakker - "tralalalarraallalaaa bombombombombom... HÅI! tralalalaararrarallaralrararaaaaa"

 

Altsåååååå... Var hotellet noe for Fnate? Fnate klarer omsider å samle seg nogenlunde sammen. Han er høy på restene av det som stod på raideren sin:Det var et strålende hotell, ingen tvil om det. Men både Fnate og Pappa synes at det kanskje var bittelitt fisefint, så begge savnet Fnat Seasons hoteller littegrann. 

 

Men det var gøy å ha prøvd. Nå kommer imidlertid hverdagen. Fnate skal altså videre til Philadelphia, der vertskapet har booket to netter på Philadelphia Airport Hilton. 

 

I skrivende stund er han der med Pappa, men det er i ferd med å bli oppvaskmøte på kammerset. 

 

For å gi et hint - det lukter gammel klesvask, det er rasister her og ingen minibar.

Praktiske verktøy - til Fnates forargelse

Fnate nekter å komme ut av senga, og er livredd for alle politibilene utenfor hotellet. Pappa tør ikke fortelle han at det er masse politi inni hotellet også. Men han forsøker å forklare at det neppe er prompene hans som er årsaken. Det er også en sånn "Hurra for Israel" - dag her idag og det kan jo ha noe med saken å gjøre. Fnate kommer seg etterhvert i bedre humør. 

 

Men han vil ikke forlate senga. Seng er digg, og her er den spesielt digg. Det kan imidlertid virke som om hotellet her er vant med små fnater som ikke vil stå opp. De har nemlig lagt frem et utmerket redskap som Pappa storkoser seg med å bruke. 

 

En Fnat-spade. Her ligger for eksempel Fnate og burer og sover. Han aner nok fred og ingen fare, mens han drømmer om sjokolader og annet grums.Lite vet han om at Pappa har hentet Fnat-spaden.Fnat-spaden føres mykt inn under Fnatingen. Det er viktig at det ikke butter eller lugger, da Fnaten kan komme til å våkne og sprelle.

Deretter løftes hele Fnate forsiktig ut fra dyna. Dette er en kritisk fase, da Fnaten helst ikke skal snu seg.

Fnaten settes så opp i sittende stilling, der han sakte kan komme til seg selv. Alt ved hjelp av Fnat-spaden.

Fnate synes ikke noe særlig om denne innretningen. Hovedårsaken er at Pappa synes den er så morsom, og da er Fnate programforpliktet til å synes den er urimelig.

 

Uansett er det praktisk å komme seg opp etter formiddagsluren, for da kan man stå opp og se i kikkerten ut på Fnatue of Liberty og Ellis Island, der olderfar gikk i land. Fnate har ikke vært der, men har tenkt seg ut med Helge og Tellef i sommer. Fnate har kikkert stående ved siden av senga. Du store Fnatpakka for en by.

Skulle han ikke ha laget den intense prompen igår?

Fnate var fortsatt urolig i magen når han landet i New York. Han og Pappa satte nesten rekord da de var igjennom passkontrollen og ute på gata i løpet av mindre enn 5 minutter. 

 

Den plutselige raske gangen fikk imidlertid Fnates stinne mage til å vrenge seg og det ble en del gjennomtrekk på vei igjennom flyplassen. Det kom den ene sure, stille prompen etter den andre. Han hørte noen "gud hjelpe" og enkelte halvkvalte skrik bak seg der han fortet seg, men det måtte bare stå til.

 

Morgenen etter står han opp først og titter ut vinduet på hotellet... Det er minst 100 politibiler utenfor. Han svelger tungt. Luktet det så grusomt at de har kommet for å fange han?

 

- "Er det noe galt?" - spør Pappa.

- "Neida" - sier Fnate og drar gardinene hardt igjen. Han tasser tilbake til senga og krabber helt inn under dyna. - "Jeg tror jeg blir her idag jeg. Bare her."

Ingenting er som en dugelig is i lufta

Fnate kom seg om bord og fant seg raskt til rette. Da de så det var han var de raskt fremme med brusen, og han har sånn egen knapp han kan trykke på og så kommer det dame løpende med mer brus. 

 

Det var riktig kos i vinduskarmen til Fnate.

Vel oppe i lufta kom de så og spurte om han ikke vil ha is? Fnate ser bare måpende opp på dem. Selvfølgelig vil han ha is. 

- "What ice cream do you want?" - spør de så.

- "Alt sammen" - svarer Fnate optimistisk og slikker seg rundt munnen. Han forventet en liten irettesettelse, men isteden nikket de bare og sa at de skulle lage en spesial-is med nettopp det. Alt sammen. Minutter senere stod den der foran en gapende Fnate, som knapt tror sine egne øyne.

Det var sjokoladeis, vaniljeis, krem, non-stop, jordbær, sjokoladesaus, sjokoladepulver, popcorn i honning... 

 

Etter han var ferdig kunne han knapt gå og skulle vralte seg over i vinduskarmen, da den dama med isen kommer igjen. 

- "Kan du passe på denne for meg?" - sier hun, blunker og går. Fnate klarer ikke si noe. Han blir bare sittende og gape.

Han prøver så hardt han bare kan. Det skal han ha, men her må selv Fnate gi tapt. Hele den boksen lar seg bare ikke spise opp av en liten fyr. 

 

Ingen skal imidlertid kunne si at han ikke ga alt. Etterpå er han så skral at han bare blir sittende og stirre ut av vinduet og høre på musikk.

Han har Cola i glasset, kjenningsmelodien til Fjernsynskjøkkenet på ørene og er snart fremme i New York. 

Ufrivillig seteendring!!!

Det var en fin tur over til London. Fnate var fortsatt morragretten, men humøret bedret seg gradvis ettersom brusen gled ned og han kunne romstere rundt på seteraden sin. Han var i nokså godt humør da han landet og så de fine logoene som han kjenner så godt.

I London skulle det byttes fly til BA115 som skulle til New York. Han gledet seg til skuff, og Club Kitchen. Pappa hadde imidlertid en overraskelse på lur - trodde han. 

 

Det var fullstendig kaos i London. Køen stod igjennom hele terminalen for å bytte fly. Heldigvis hadde Fnate "hurrakortet" i hånda og kunne gå forbi. Det var først passkontroll. De tok pass og boarding pass. 

- "Do you know your seat has been changed?" - spør dama. Pappa blir hvit i ansiktet. Han har fikset Første klasse, og det er eneste gangen et ufrivillig setebytte ikke er av det gode. Fnate vet ikke dette, og kjenner en boblende forventning bygge seg opp.

- "øhhh... no?" - sier Pappa nølende. Dama forteller at setet til Pappa og Fnate ikke virket. Så de var flyttet til 1A. Fnate slipper ut et halvkvalt brøl, som får hele køen til å snu seg. 

- "Men da må vi drikke brusen med venstre hånd da. Det er jo krise" - forsøker Pappa å fleipe med tolldama. Hun ser ikke humoren. Ikke Fnate heller. Han vet hva dette betyr. Det betyr Super-Duper-Kantina.

 

Det er full fart opp og igjennom sikkerhetskontrollen. Fnate er i ekstase og må holdes fysisk igjen. Vel inne står det masse søte jenter og spør hva han og Pappa vil ha. Pappa humrer av spørsmålet, menFnate booker for begge.

 

- "Cola får me, and Pan Galactic Gargle Blaster for Daddy. As usual" - Booker Fnate.- "Æææænd, chocolate kake" - legger han til når de kommer med brusen.

Det er et slit å være på tur. Alt som skal rekkes over. 

 

Og så er det så gruelig mange som sitter og stirrer her. Bare fordi en liten Fnat sitter i Super-Duper-Kantina og gomler sjokoladekake. 

 

Snart skal han på tur videre.

Studieturen er igang

Fnate var tidlig oppe synes han, selv om det ikke var tidlig avreise. Ihvertfall ikke så tidlig som når han skal reise med Bestemor. Men Fnate er heller ikke noe morgenfugl. I og for seg en egenskap han deler med Pappa. Morgenstund er tull i grunn - sier til og med Bestemor. 

 

Men han får altså karret seg opp og holder seg klar en liten stund på flytoget. Nok til å få tatt det viktige selvportrettet som markerer at en tur er igang. Så der sitter han med tallerkenøyne og venter på selvutløser.Deretter er det rett i bagen, hente soveposen og så brette den ut i vinduskarmen på Flytoget. Han slipper en promp, snur seg rundt og sovner som en snerk i en kopp med sjokomelk. 

Pappa må virkelig riste han våken når toget kommer frem til Gardermoen, og han er faktisk fortsatt ikke seg selv når han kommer til kantina.

Men når han får banket innpå en brus og kommet seg ombord i BA flyet blir det nok raskt bedre. 

 

Pappa spør om han skal vinke til Bestemor sin iPad, men Fnate svarer bare - "NÆÆÆÆEeeeÆEÆææÆÆÆæeeæiiii" - og grynter videre i brusen sin. 

hits