Først overraska... Så skuffa

Idag hadde Fnate hjemmekontor alene. Han pleier ikke la seg affisere særlig av at det ringer på, annet enn kanskje å snu sseg i senga. Evt lirke ut en ørliten promp til ære for konserten.

 

Idag var det imidlertid en veldig standhaftig ringing på døra, så til slutt går Fnate for å åpne. Først skeptisk til DHL Express-mannen. Men så opprømt når han ser at det kommer pakke fra London. Han signerer med "Donald Duck" og går inn for å pakke opp. Det er en stor fin pakke.

Og det er mange ting oppi. "Saft suse for en fin dag" - mumler Fnate mens han tenker på hva det er. Sjokolade? Is? Nei, den hadde smelta. Brus?

Men så kommer skuffelsen. "Hæ?" - tenker Fnate. "Shampoo?"

Fnate kan ikke være helt sikker, og den lukter godt så han tar en ørliten smak.

 

Når Pappa kommer hjem sitter en sint Fnat på do og promper bobler. "Express fra London?" Grynter Fnate. "Vi var nesten tom for håndsåpe..." - Sier Pappa. Men det hjelper lite når man hadde lyst på brus, fikk såpe og ender opp med dårlig mage og promper som stiger til værs og svever rundt i rommet.

 

Selv Pappa forstod det.

Helge har shoppet nytt antrekk til Bora Bora turen

Siste nytt fra Casa-Bestemor. Da Fnate kom opp på besøk for å fortelle om at Bora Bora raideren var godkjent av hotellet først, og Pappa til sist ble han overrasket.

 

Der satt nemlig Helge i helt nytt antrekk. Matmor hadde rett og slett tatt han med ut på kjøpesenteret og handlet klær til han. Fnate blir bare stående og gape.

 

For et antrekk. For en fyr. Det er til og med skateboard på. Vaskeekte streetwear. Helge kommer til å bli kongen av Bora Bora.

Mail fra Bora Bora - Raideren er godkjent

Huppsidaysy. En fin-fin dag som egentlig startet dårlig. Pappa skulle også ha hjemmekontor, noe som Fnate misliker sterkt. Da må nemlig Fnate opp kl 7 uten å kunne "bikke" igjen etterpå.

 

Men så kom det mail fra Bora Bora om at raideren han hadde lagt inn var godkjent. Pappa besvimte nesten og "døde litt inni seg" da han så alt sammen, og ikke minst hva de hadde tenkt å ha for det.

 

Fnate hadde bestilt alt fra potetgull, tøfler, badehåndkle, jordbær dyppet i sjokolade, brus og greier. Alt  levert på brygge-verandaen med kano (!) ved ankomst.

 

- "Er du sprø????" - gnålte Pappa. Rød i toppen og med håret til alle kanter. "JAAAAAAAAAAA" - Svarte Fnate, og satte punktum for den diskusjonen. Nå blir det faktisk også en dag mindre til avgang for hver dag som går.Fnate ba Pappa ta en dusj og titte nederst på raideren. Der hadde Helge hjulpet med å fylle inn noe som han tenkte kunne passe for Pappaer også. "Merlot og to lokale øl" - mumler Pappa mens han leser.  Fnate nikker optimistisk.

 

Men uansett er det jo Fnate, Tellef og Helges tur. Så Pappa kan egentlig bare ta seg en bolle.

Ny katalog har kommet

Mens Pappa har vært mye på bortekontoret i det siste har Fnate og Canarifanten hatt god tid på hjemmekontoret. Blandt annet har de vært en del på internet og bestilt kataloger.

 

I dag kom den første katalogen, og de kan spent legge seg ned og lese. Blir en flotters fredag dette her.

Etterpå skal Fnate heie på Balotelli mens Pappa heier på gnorkene fra England.

Tellef og Helge har fått ny hytte

Ifjor testet jo Helge og Tellef ut hyttelivet i hagen til Matmor. De likte det så godt at hun i år hadde kjøpt egen spill ny hytte til dem, mot at de installerte den selv.

 

Først og fremst er det jo et stykke å frakte hytta bort til byggeplassen. Hele gjengen er med og de bruker til og med Speedbird 1 og 2 til å hjelpe med trekkingen.

Da de har en liten pustepause sniktester Helge hytta og finner ut at den har akkurat passe størrelse. Når man stikker hodet ut kjøkkenvinduet er det akkurat stort nok til at man samtidig kan rekke foten ut av inngangsdøra og klare å lukte på tærne. Tellef rister på hodet. Men som Helge sier - "Det er nøyaktig dette man ønsker seg fra en hytte".

Vel fremme ved tomta må det først legges fundament. Til dette formålet hadde Matmor ordnet singel. Helge hadde stålsatt seg på blåleire og var litt skeptisk, men slo seg til ro med at det nok ble bra med grus også.Dernest er det fundament. Her brukes bare skifer. "Steinbra" - sier Tellef

Til sist er det klart for selve hytta, og Helge kan kose seg på soltaket mens Tellef fikser litt småtteri på kjøkkenet. Legg merke til det fine treet til Helge ved siden av.
... Og rullebanen foran kjøkkenvinduet...

Det er jammen fint å bo i et land der man blir respektert uansett størrelse.

Elefanten min er skurkeaktig. YESS, YESS, YESS!!!

I dag fikk Fnate brev fra Matmora til Elefanten han har adoptert i Kenya. Fnate har skrevet masse brev ned til elefanten sin og fortalt om brus og turer og skuffer også videre. Og sikkert litt om skurkestreker, tenkte Pappa.

 

Fnate var ihvertfall skikkelig fornøyd da han fikk brev fra Madamme Sheldrick som kunne fortelle at elefanten hans var blitt en skikkelig skurk. Hver gang noen kommer på besøk løper Sities til gjørmepytten og dypper snabelen sin. Så tusler han tilbake og lager 'prikker' på de besøkende.

 

Fnate skoggler og innser at han ikke kunne gjort det bedre selv. Han fikk også en tegning av elefanten sin.


Om bare Pappa kan få surret seg ut og handlet brus kan dette bli en riktig fin dag.

Her må politikerne på banen!!!

En av Pappa sine kompiser er "båtfolk", har Fnate fått med seg. Ikke at Fnate sitter og følger med på diskusjonene, men han hører jo noe mens han sitter og pludrer med sitt. Denne kompisen og de andre medlemmene av båtfolk-klanen er som regel svært opprørte over vannmangel i Nittelva. Ved lav vannstand er det visstnok mer komplisert å dure rundt i båtene.

 

Spesielt opprørt blir de når det tappes mye vann ut for å lage strøm. Fnate hadde tydeligvis fått med seg dette, for da han skulle opp til Bestemor idag oppdaget han noe ekstremt frekt. En fontene...

Og ikke nok med det. Fontenen står midt i elva og bruker alt det vannet som båtfolket skulle hatt under båtene sine. Politikerne håner rett og slett båtfolket med å sprute alt vannet opp i været rett foran øynene på dem.

 

Her må sentrale myndigheter på banen - slår han surt fast. Han blir ikke skikkelig blid igjen før han er oppe hos Bestemor og får i seg litt vafler.

Æ ska' fæst heeeeeilt te sola står opp...

Sverige er ute av EM i fobbal og Fnate kan slippe jubelen løs. Siden det var en så spesiell anledning sa Pappa at Fnate kunne bli med på butikken og velge seg lørdagsgodt. Han fikk lov til å få så mye som han klarte å bære til kassa.

 

3 Japp var i overkant, men han klarte å bære 2 av dem mens han dyttet den siste foran seg med foten. Nå har han benket seg i godstolen sammen med fjernkontrollen og hele lageret. Det blir hjemme alene fest mens Pappa er ute med gutta.

Han skal se på TV og spise Japp til han blir dårlig i magen. Så skal han gå en tur på do så han blir bra igjen. Deretter skal han spise mer.

 

"Æ ska ha nachspieeeeeel. Ååååååååååå" - synger han i stolen.

Ulf? Hvem er det?

Pappa skjønner ingenting, da Fnate begynner å bable om "Ulfern".

 

- "Pappaaaaa, de kule kaller'n for Ulfern. Ulf er for skrotinger" - Fnate gir seg ende over. Det passet egentlig bra å vri oppmerksomheten litt. FedEx-mannen og Lillebjørn skal nemlig kjøre BA på første klasse på lørdag og Fnate er umåtelig misunnelig. "Hvorfor skal de deeeeeeet?" - spør han gang på gang. "Aldri er det liksom min tur til å skulle noe gøy" - Pleier han å avslutte før han stenger seg inne i skuffen. 

 

Men nå er det Ulfern som gjelder. Fnate møtte nemlig Ulfern da han skulle til Korea med Oversheriffmesteren. Ulfern bodde nemlig der i et kollektiv sammen med noen andre. - "En sau????" - Spør Pappa.Men det var han ikke, kunne Fnate fortelle. Ulfern var en ulv i fåreklær sa Fnate. Innerst inne er det sånn at Ulfern nok er en smule sprø, men det passer Fnate bra. De kommer på mange måter fra samme smia. 

 

Ulfern tjener ukepengene sine som lokal brannmester. Han har to biler og har daglige utrykninger. Fnate får ikke kjøre "stor-kjærra" men det funker fint å kjøre i kolonne også. Fnate var litt snurt for at de ikke kunne slukke litt flere branner foran TV'en, men Ulfern var urokkelig. Branner bar alltid i et annet hjørne. Aldri foran TV'n.Foran TV'en spilte Ulfern heller i band. Det var mer eller mindre et rocke-kollektiv, kunne Fnate fortelle. Hver kveld øvde de istedenfor å se på TV.

Fnate syntes de var usannsynlig kule fyrer, men han skal innrømme at han ikke hadde holdt ut det stramme skjemaet veldig lenge. 

 

Pratingen fikk Fnate til å tenke på noe annet enn bare å irritere seg over at FedEx mannen skal kjøre første klasse. Ihvertfall for en liten stunn. Men det smyger seg inn igjen etter hvert.

 

- "Fnate, se der er Balotelli på TV igjen." Sier Pappa.

- "Åååååååååååååååååh. Fytti kattaaaaaaaa..." - Fnate spinner avgårde rundt hjørnet mot TV'en mens han veiver med armene. Balotelli er veldig tøff. Forhåpentligvis er han sporet av for noen minutter til. 

Speedbird 1 i tech på HLK

Speedbird 1 skulle ha en av sine daglige avganger fra flyplassen til Helge - Atlantico (HLK). Den skulle som vanlig ha en enkelt flight til kjøleskapet og bunkre. 

 

Ved avgang skal den blinke og dure, men denne gangen feilet det miserabelt. Bare et par flaue blink, og Canarifanten måtte taue den til teknisk. Etter mye om og men finner teknisk ansvarlig ut at feilen skyldes 2 stk utbrente LR41. Desverre var ikke de nødvendige delene tilgjengelige på den lokale flyplassen, så avgangen må vente til Strømmen Storsenter åpner. Bittert, selvfølgelig, men heldigvis hadde de nettopp fått levert Speedbird 2 som da kunne få jomfruturen.

Canarifanten tar seg en høneblund RW19L mens det hele pågår. Ellers ordner Helge det meste av den daglige driften selv. Fnate og Tellef trengs nesten bare når det er lange flighter.

 

Så Fnate så litt på før han solgte helgens DN til Fungerende for 1,- Krone. Det passet svært bra ettersom Fnate var blakk som ei kjerkerotte, og hadde lyst på is. For Krona fikk han en Hennig Olsen Daim is. Fint å være Fnate.

Spøkelser på badet

Fnate var først oppe idag. Ganske uvanlig egentlig, men Pappa hang seg ikke så mye opp i det. Det skulle være hjemmekontor for begge.

 

Da Pappa gikk ut i dusjen begynte det etterhvert å dukke opp et spøkelse i dusjkabinettet

Da Pappa var ferdig satt en ekstremt forventningsfull Fnat og ventet utenfor badet. Han lurte på om Pappa hadde sett det utspekulerte og skumle spøkelset på badet. Det hadde Pappa. Heldigvis, kunne Fnate fortelle, ville det forsvinne hvis Pappa kjøpte litt is. 

 

- "Et is-spøkelse altså?"

- "Jepp"

 

Det er bare en ting å gjøre. UT og shoppe is! Spøkelset foretrakk visstnok krone-is. Gjerne stor og med daim kuler, la Fnate til. Det var heller ikke fremmed for litt brus.

Siden Svartedævven!

"Bestemor ble født på Svartedævven" - proklamerer Fnate stolt. Han og Tellef har akkurat tatt sine første skritt på gården der bestemor ble født. Han og Tellef har fått forklart historien til gården av Bestemor på veien opp. "Du mener vel at familien har bodd der siden 1300-tallet?" - spør Pappa. Men det er ingen svar å få. De bare stiller seg opp for å fotograferes med selvutløser'n. Etter klikket stormer de oppover mot huset og Pappa tar med kameraet.

Som noen har gjettet driver gutta med slektsforskning. Derfor har de for første gang fått bli med på gården der slekta til Bestemor bodde. "Siden svartedævven!!" - jubler Fnate. "Det er kjempelenge siden. Lenger siden enn både oljekrisa og... og... og... OL på Lillehammer!" - fortsetter Tellef anpustent.

 

På verandaen har Bestemor kake. De kan spise kake og titte utover. Det er ingen butikker der, og de gjør stor øyne når bestemor forteller at hun både måtte rusle, sykle og ro langt for å komme til kiosken. Fnate skakker på hodet og synes det høres besynderlig ut.Etter at kakeboksen var tom viste Bestemor dem inn i huset. Eldgamal-Gofa (olderfar) likte å dra til Amerika. Akkurat som Pappa og "akkurat som meg!!!" - konkluderer Fnate. Her er bilde av Eldgamal-Gofa på vei inn fra jordet et sted i Amerika. Ingen er helt sikre på nøyaktig hvor, men det har de lyst til å finne ut av. 

Hverken når Eldgamal-Gofa var i Amerika eller når han var hjemme likte han så grusomt godt å spare penger eller å grave i jorda. Han likte best å jobbe eller være på hotell og å kjøpe fine ting. Som for eksempel en TV. Og så likte han jenter som hadde pyntet seg veldig. Fnate prøver å se for seg sin gamle flamme, Nøffe, og konkluderer med at det jammen er mye som går i arv. Pappa kunne ikke vært mer enig.

 

Når han var tilbake i Norge satt han her. Med mindre han spilte poker, da.

Det har vært mye å lære for gutta denne dagen. Det er to trøtte typer som kommer tilbake til hotellet og får en brus av Bestemor og Pappa. De kan ikke skjønne at det gikk an å bo så langt unna nærmeste kiosk. "Hva gjorde de på søndagen når de var klare for en is?" - funderer Fnate. "Hadde de is under Svartedævven?" - lurer Tellef. Spørsmålene er mange og svarene få.

Men alle er enige om en ting. Det hadde vært gøy å finne ut hvor i USA bildet av Eldgamal-Gofa ble tatt.

Får Fnater sånn frokost hos KLM????

Fnate har en veldig gjenstridig onkel i Hong Kong. Selveste Onkel F. Det er den samme onkelen som Fnate mistenkte for å lage falske Japp i Kina. Onkel F mener mange ting som Fnate synes er merkelig. Noen ting er i følge Fnate rent frem urimelige.

 

En av disse er forkjærligheten for KLM. Fnate har flydd med KLM. Både til Kina og til Mexico. Det var ikke noe morro.

 

Så Fnate har rett og slett et spørsmål til Onkel F. Får Fnater sånn frokost før de lander om de flyr KLM???

Fnate sier at han riktignok ikke skal være påståelig, men han mistenker at svaret er.... NEI!

hits