Helge har fått "eget rom"

Overnatting hos pappa kan være en utfordring når man har hele gjengen på besøk. Tellef pleier alltid å sove i skuffen til Fnate. Det koser seg skikkelig når de har slumrefest.Men for Helge er det stort sett noe mer utfordrende. Han har alltid endt opp på en stol eller i et skap. Han har ikke klaget, da han er litt bohem av seg. Men til slutt syntes Pappen til Fnate at det tross alt ikke gikk. Så med noen bestemte grep fikk Helge eget "rom"."Hvilken luksus" utbrøt Helge og inntok "leiligheten" i etasjen under de to andre. Helge har aldri hatt eget rom før, så nå er det et strev å få han til å stå opp.

Besøk og mer fototreningDet nærmer seg for alvor honOULU tur. Det vil si det er fortsatt nøyaktig en uke til, men spenningen står allerede i taket.

Bestemor har reist sammen med Fungerende for å passe på noen geiter i Geiranger, så Tellef og Helge måtte komme til Fnate tidligere enn planlagt. Helge har blitt skremt av "Blixten" (lynet) så Fnate fotograferer han en av de mange gangene han er borte for å se etter den.

Tellef på sin side går og snuser etter planter. Hjemme hos seg har han jo et digert buskas, men det finnes ikke her.Heldigvis finnes det noen digre Jokapalmer som han kan gafle i seg. Han er veldig høflig og sier alltid noen oppmuntrende ord til blomsten før han spiser. Som for eksempel at "det vokser vel ut igjen...".Fnate selv digger bare å dure rundt med kameraet sitt og knipse alt som foregår. Og noen ganger seg selv med selvutløser.Og noen ganger blir han så overrasket av knipset at han slipper noen ugudelige promper. "Er det muuuuuuulig???????" har Pappa hørt Tellef rope mer enn en gang i helgen, før Tellef og Helge har løpt ut i dørkarmen for å trekke luft.Oppi alt sammen har de klart å loppe Pappas venner for enda noen grunker og stablet sammen de viktigste tingen for turen.Reiseguide, sololje og kontanter. honOULU here we come!

Minitur til Stavanger

Det er sjelden så mye reising i Juni og August. Da påstår pappa at man skal være hjemme og lade batteriene. Fnate har lett etter disse batteriene en stund uten å finne noen. Og han begynte å bli ille rastløs.

Så da fikk han til slutt gnålt nok til å få ta med seg gutta en svipp-tur til Stavanger. Der bodde alle sammen på det nye Rica flyplasshotellet. Fra rommet kan man titte etter fly.Det var minibar også, men lite sjokolade. Pappa hadde fått en real "bulk" av tannlegen og mista smakssansen så han var heller ikke så lett å friste til å reise ut og kjøpe sjokkis.

Men gutta fikk seg en tur, og dagen etter møtte de Kronprins Haakon på flyplassen.

Innsamlingen gikk fint. Mer foto på vei

Innsamlingen til Fnate og Helge forrige helg gikk utmerket. De føler seg nå sikre på at det kommer til å rekke bra med lommepenger til honOULU tur.Det er jo også sånn at Fnate tjener litt penger på sparebøssa si med å hjelpe til hjemme og på jobben. Men han får også ukepenger, og tariffen kan man se på sparebøssa hans.

Han har også øvd seg ganske mye med kameraet sitt, men er litt flau. Man han har lovet å poste flere bilder snart altså. Men etter innsamlingen lånte han kameraet til Helge og Tellef. De har øvd seg på selvportretter.Og noen er flinkere enn andreGutta klare for honOULU, og Fnate er klar for foto safari om det bare kunne slutte å regne.

Innsamling til sommerferie

Etter å ha bestilt sommerferie var det ikke særlig mer enn hybelkaniner og sagflis igjen i lommebøkene. Heldigvis ante de råd. Pappa skulle ha kompiser på besøk, så da var det bare å rigge seg opp. Fnate vet av erfaring at det kan være lønnsomt å spandere litt kvalitetstid på Pappa's kompiser. Mang en is har blitt finansiert på den måten.Tellef holder seg litt i bakgrunnen og er bittelitt flau. Han synes dette er litt under hans verdighet.

Fnate og Tellef vurderer å slå opp ordet "verdighet" i en ordbok, men dropper det og setter frem skilt og sparebøsse. De er veldig spent.

Natt i CASA-FNATE

Gutta var helt utslitt etter bookingen og lå bare og dro seg i stolen hele kvelden. Når natta kom syntes pappa at de burde legge seg skikkelig. Fnate og Tellef delte køye på "rommet" til Fnate.

Helge ville jo også være med, men det ble litt mer komplisert
Der kunne han tross alt ikke være. Det skjønte han selv om blodsirkulasjonen til hodet hadde stoppet. Så han tasset litt rundt og fant et fantastisk sted.En hel kasse med konvolutter. Helge elsker konvolutter, men vet han ikke får lov til å slafse på dem av Bestemor. Men her er jo ikke Bestemor...Etter å ha gnagd i seg et par fine C4 konvolutter legger han seg fornøyd tilbake i stolen.Livet smiler til Skogens Kongle

Gutta med tidenes sommerferiebooking til honOULU

Fnate hadde jo booket denne famøse enveis billetten til honOULU, uten å ha poeng til veien hjem. Pappa var jo ikke så imponert over dette prosjektet, men et løfte var et løfte. Så pappa ga han et litt større budsjett og sa at han fikk værsågod finne en vei hjem også. Fnate syns det var urettferdig at han skulle måtte løse sine egne problemer og forsøkte først å sove på det.Det hjalp desverre ikke. Pappa var like sta når han voknet. Så da var det bare å kalle inn forsterkninger. Vi kontaktet Tellef og Helge og fortalte dem om honOULU, KAKE og BADE. De ville gjerne hjelpe mot at de fikk bli med. Så satte de igang. Med PC, iPAD, SAS.no, Flyprat og notisblokk. De fikk grundig med niste.De satt hele kvelden og hele natten. De satt fremdeles når Pappa gikk på jobb dagen etter. Men når pappa kom hjem lå de fornøyde og purket i stolen til Fnate. Ved dataen lå det en voldsom booking, og Fnate hadde allerede pakket solfaktor i armkroken.Så hva hadde de booket?

Oslo - København m/SAS

København - Helsinki m/SAS

Helsinki - honOulu m/Blue1

Overnatting i honOulu

HonOulu - Seinäjoki m/VR tog

Seinäjoki - Vaasa m/VR tog

Overnatting i Vaasa

Vaasa - Stockholm m/Golden Air

Stockholm - Oslo m/SAS

Det ble en fryktelig tur for å komme seg til honOULU, men Pappa er tross alt imponert over hva de hadde fått til.

Fnate skal til honOULU i sommer!!!

For en tid tilbake spurte Fnate om råd for sommerferie på bloggen sin. Det kom inn flere gode tips. Atlanta, Afrika og Honolulu. Pappa hadde nemlig lovet at Fnate skulle få bestemme en tur han også. Fnate ble svært gira på Honolulu for han har ei i familien som lærte seg sitt første og andre ord i livet i Honolulu. Ordene var 1: KAKE og 2: BADE.

Desverre hadde han og pappa ristet såpass godt i sparebøssa at det nok må bli til neste år. Fnate var deppa, men ikke rådløs. Han satte seg med Atlas og SAS group rutekart. Snart fant han det som minst må være nesten like bra som Honolulu, nemlig OULU! Når pappa kom hjem fra jobb satt en stolt Fnat klar med solbrillene på. Han har blåst tom EuroFnatus kontoen sin på billett til OULU! Pappa var mindre imponert over at han bare hadde bestilt 1 vei, ettersom det bare var det som var ledig på Eurobonus.

Men bestilt er bestilt. Fnate og pappa skal starte sommerferien i honOULU! Og vi vet enda ikke hvordan vi skal komme oss hjem.

Muligens må vi lære av FedEx-mannen som reiser via by-B imorgen. Den skal visst være fin. God tur FedEx Mannen.

Joppe???? JOPPE?????

"Pappa... Hva heter det flyselskapet med de røde og hvite flyene?"

Spørsmålet kom fra Fnate som satt ved dataen. Pappa leste en bok og holdt på å ramle ut av stolen. "Norwegian. Men har det rabla for deg?" Pappa ruslet bort til Fnate som satt og sturet ved dataen. Mutt som en nyfiska torsk.
Pappa spurte hva det var som var galt, og Fnate bare pekte på at noen hadde lagt til og stemt på "JOPPE" på avstemningen hans på Facebook. Og det var ikke han med horna fra Strømmen.

Et par klapp på knollen og fritt valg i kakehylla i kjøleskapet gjorde det litt lettere, og han innså at Norwegian tross alt ikke var noe for han. Men altså...

Gjengen hos Bestemor har fått låne sommerhytte

Helge, Tellef og Vintersauen har hatt rådslagsningsmøte i stua for å finne ut hva de skal gjøre i sommer. Til slutt ble de enige om å spør Bestemor om de kunne få låne hytta. Det kunne de. Det er en fin og romslig hytte. Vintersasuen er litt nervøs av seg og holdt seg mest innenfor døra. Helge og Tellef derimot, er utenfor og koser seg i solskinnet.Dette kan blir en fin sommer. Fnate skal også opp etterhvert, men akkurat nå er det jo så dårlig vær.

Fnate shoppa brannbil!

Når Fnate var i New York hadde han jo litt lommepenger som skulle brennes av på 5th Avenue. Fnate hadde pønsket vel og lenge på hva han faktisk skulle shoppe. Pappa måtte bli med inn i veldig mange butikker, før det ble klart. Det bare måtte bli en real brannbil.FDNY ruler gata! Nå må det bare telles flere bananer så man får mer penger til neste tur.

Fnate tøffere enn Supermann, iflg nye undersøkelser

I følge en uhøytidelig undersøkelse på Fnate sin Facebook Fan-side er Fnate den tøffeste av de tøffe. I spørsmålet "hvem er tøffest i verden?", slår han ut både Petter Northug, Supermann og Kongen i Statsråd.Fnate gjorde faktisk fullstendig knock-out på de andre. Det ar kun en som stemte på noen andre. Resten landet trygt på Fnate.

Om personen som stemte på "Kongen i statsråd" har han bare en ting å si. Det er en mørkebrun fyr med store horn, og Fnate vet hvor du bor!

Her vanker det KOKOOOOOS.

hits