Skal aldri fly noe annet!!!

- "Hvordan var dettøøø zammenlignet med British Airways?" - spurte den godt voksne purseren på Air France, og blunket til gutta, hver gang han kom med mer snop. Han sluttet ikke servere før 20 minutter før landing, da han kom med siste runde. En sjokoladeske, brus og en kaffe til Pappa. 

 

Fnate visste ikke helt hva han skulle svare. Han satt bare der i BA pysjamasen sin og stirret målbundet tilbake. Magen bulet. Kinnene bulet og han hadde sjokolade utover hender og ansikt. 

 

Pappa likeså. Han hadde spist 3 middager på veien og måtte nesten trilles av flyet. 

 

Selve flyturen skrives det om på Finalcall.travel de neste to fredagene, men det er trygt å si at det var bra. Innmari bra. Så bra at det bare er å begynne å pante tomflasker og selge Dagens Næringsliv for alle penga når han kommer hjem. 

 

Det var en trøtt, mett og fornøyd gjeng som kom frem til hotellet på Marina del Rey. Ikke det vanlige, siden reisekassa var bunnskrapt. Men et helt ok hotell. 

 

Fnate og Tellef hadde fått med seg en pose med en gave på vei av flyet, som de hadde medDe orker nesten ikke å åpne, men nysjerrigheten overtar til slutt. Det er ENDA en boks meg godis, nemlig makroner. 

Etter å ha luktet på dem mener de å godt kunne forstå at Franskmennene (og damene) stemte frem en sånn som president. Selv om Tellef lurer litt på hvordan eksakt den skal lede landet. Men kanskje det blir som Belgia. Uten noen egentlig styring gikk det jo bedre med dem igjennom finanskrisen enn det gjorde med de andre. 

 

- "Elegant plan å ha en president som lukter godt og ikke gjør noe" - konkluderer han. Helge fikk en boks. Han er usedvanlig fornøyd med den. Han hadde kanskje håpet det var brennvin inni, men det var det ikke.

Derimot var det en veldig fin kam som han kan børste seg med etter å ha vært i potetåkeren. Pluss en mengde andre ting som er bra for pelsen.Det er den fineste boksen Helge noen gang har hatt, og han kan bruke den mye praktisk hjemme. Kanskje til hageutstyret sitt og litt småpoteter. 

 

Det er ikke tale om å legge den fra seg, ihvertfall. Så den må med i senga. Nå er det bare å daffe seg igjennom en hel fridag før det skal byttes hotell og Pappa skal jobbe. 

 

Gutta får på sin side ny seng det skal hoppes i og et nytt kjøleskap å tømme. 

Klare for gruppetest

Forrige uke ble litt for travel. Pappa ble skikkelig sjuk, og Fnate måtte virkelig streve for å være like syk. Det er ikke lett når Pappa bråker sånn.

- "Er det mulig å droppe den hostinga og snytinga???? Det er umulig å konsentrere seg. Jeg er syk!" - kjeftet Fnate. Møkklei av at Pappa bråket. Det må da holde å være syk, uten å lage så mye spetakkel.

 

Enda verre ble det når Pappa begynte å tvile på Fnate's sykdom og si ting som - "du har jo ikke så mange symptomene da?"

 

- "Jeg har ikke et symptom, Pappa. Jeg har en sykdom. De to første bokstavene ligner, men det er det."

 

Fnate måtte hele tiden korrigere og sette ting på plass. En positiv ting er at Pappa har døpt seg selv om til Servicekontoret etter at Mamma begynte å bo her. Mamma synes det er frekt av Pappa, mens Fnate synes det er praktisk. Da er det lettere for Fnate å justere inn forventningene sine. De har ikke blitt mindre.

 

Fnate har ikke ofte tro på navn- og logoendringer som en forbedring, men akkurat her traff det spikeren på hodet. BRA JOBBA!

 

Men nå er det altså tid for ny tur. En ren guttetur. Helge skulle egentlig ikke bli med, da det var mye å gjøre i hagen...


...men så hørte han det magiske ordet:

 

GRATIS BRENNVIN

 

Dermed var det ikke bønn.

 

Det ville da også vært nokså galt å ikke ha han med. Det som skal foregå er nemlig gruppetest av Air France sin La Premiere service til Fnat Angeles. Tilbake også, naturligvis, men først til.

 

Frankrike er jo kjent for sine edle dråper og hvem bedre enn Helge til å la seg lifflig marinere høyt over skyene. Så alle er med og oppgavene er fordelt:

 

a) Pappa skal nistirre på sikkerhetsvideoen

b) Fnate skal hoppe i stolen og i senga

c) Helge skal drikke brennvin

d) Tellef skal være distingvert

 

De regner fire personer som nok til å kunne kalles en gruppe og føler seg derfor helt klare til morgendagens gruppetest. Det er bare å begynne å se på seter og planlegge innsjekk grytidlig i morgen tidlig.Hele testen kan du lese på Finalcall.travel i Fnates Hörna på fredag.

 

Øvrige oppdateringer og funderinger kommer her.

Nei takk, ikke laks

Fnate holder på å le seg ihjel, der han sitter på SAS balja til Brussel. De kommer nemlig med maten og det er - som vanlig - LAKS. Ikke vanlig laks heller, men sånn røket stort laksestykke. Pappa holder på å brette seg på midten og sier med det samme at de kan få den tilbake. 

 

Pappa får virkelig ikke noen pause i elendigheten når det kommer til flymat om dagen.

 

Men når de kommer til Fnate er det enkelt. De spør hva han skal ha.

 

- "En sjokkis å en Fnatløsa." - sier han

- "Værsågod"

- "Kom med noe til Pappa også, så blir han i bedre humør." - følger han opp, og får noe som kan passe Pappa ogsåFnate er uansett fornøyd, og siden han begynte å reise igjen har det virkelig gått Fnate sin vei. 

 

Pappa, derimot, blir mer og mer sjaber i formen. Det er ikke godt å si helt hva som skjer, men Fnate legger merke til at det henges med hodet og ikke sies stort. 

 

Han følger medStirrer, ville noen sagt, men Fnate er bare opptatt av hvordan Pappa har det. Det er en del av det å være velferdsoffiser. Ikke fordi han skal hjelpe Pappa, men fordi han må sørge for å være minst like dårlig... eller risikere å gå i minus på oppmerksomhet. 

 

I løpet av noen timer går Pappa fra å være frisk og rask til å være innmari forkjølet. Da er Fnate umiddelbart det samme, og må ligge med bena høyt og bli servert sjokolade.Både Fnate og Pappa er imidlertid klare på at de må være friskere imorgen, for da skal Pappa konkurrere om å være den som har verdens beste lyd-dings, foran masse dommere. 

 

Det betyr ikke så innmari mye penger, men det betyr heder og ære for en liten fyr og hans større Pappa. 

 

Fnate forbereder seg med å spise sjokolade. Pappa forbereder seg med å gå ned for å ta en pappabrus med Sjonkel Coorg.

 

I morra er det imidlertid konkurranse og hanskene må av. Fnate gleder seg, for hans oppgave er å vokte sjokoladefatet mens Pappa sier ting og spiller en sang for dommerne. 

Årets messeutbytte

Da er messa over. Den messa der Fnate hvert år står i gangen og roper etter kunder han kan besøke i Bora Bora. 

 

Resultatet, sånn direkte, har vel strengt tatt vært sammenlignbart med tidligere år. Fnate mener vi skal la det være med å si det.

 

Eventuelt... ,foreslår han, at vi skal konkludere med at responsen har vært 7% bedre enn i 2016 og fortsetter en spennende trend, der man tydelig ser at arbeidet som ble lagt ned i trinn 1 gir tydelige resultater. Nå føler han at tiden er moden for å se etter synergier og at tiden er moden for trinn 2. 

 

Men kort sagt er resultatet fortsatt 0. 

 

Noen synergier har han imidlertid lagt merke til, om enn ikke så relevante. Pappa og Fnates "konsern" har samarbeidet med et annet mye større konsern i en tid. Det har alltid vært mange fra det andre konsernet på "besøk" i Pappa og Fnate sin bar. De får jo ikke lov å drikke øl i egen bar, men var hjertelig velkommen hos Pappa. 

 

Pappa trodde dette var unikt, men i dag sa folk fra til Pappa at de skulle ut og titte litt rundt på messa. Pappa og Fnate ble litt skeptisk, og ruslet opp til partnerens bar. Der satt alle sammen og drakk øl. Så på sett og vis hadde man byttet ansatte, ingen jobbet og alle var beruset. 

 

Pappa mener at Fnate kan lære litt ledelse av dette. Fnate skjønner ikke hva Pappa snakker om. 

 

Fnate er med fokusert på det han mener er den 7% forbedringen fra ifjor. Han fikk nemlig besøk fra en Karibisk øy, nemlig Trinidad og Tobago! Og ikke nok med det, kunden hadde til og med tatt med lokal sjokolade til Fnate, så han kunne teste og vurdere om det var nyttig med et kundebesøk.Sånn sett var utbyttet av messa ganske bra. Fnate har lært at man (nesten) aldri skal ta beslutninger på stedet, så han skal ha den med hjem.

 

Og endelig var messa også over. En stor svart Mercedes stod utenfor og ventet når det stengte og nå sitter Fnate i Fnathansa loungen. Han har samlet litt fra koldtbordet og er stort sett klar til å hjem til Mamma. I morra er det nemlig ut på tur igjen

7 Uker...

I 7 uker har Fnate vært grounded. I hvert fall i forhold til jobbreisene sine. Det er så lenge at man venner seg til å ikke skulle på tur.

 

Men så er det mye som har skjedd også.

 

Han har jo vært på sin første familieferie. Til Frankfurt, Madrid og London på tre dager. Han er på sett og vis glad for at han har en så innmari rar familie, som alle synes det er en god ide, fremfor å bare reise ett sted i 3 dager. Han fikk rom med terrasse og minibar med Cola også.Han har gått amok om bord hos BA og lukket seg vrælende inn i skuffen sin, når han fløy stor BA Boeing 777 til London og det ikke var noe innhold i Club Kitchen. Riktignok bare fra Madrid, men for Fnate blir det massiv FEIL å sitte i en 777 uten Club Kitchen. Så han stengte seg inne i skuffen og ville ikke ut.

Han har vært med på potetplanting sammen med Helge og Pollypurka. Men det er ikke EGENTLIG noe for Fnate. Han liker veldig godt å sole seg i glansen og si noe høytidelig når potetene skal spises. Men selve plantingen og passingen kan han egentlig spare seg for.

 

Fnate er en fyr for de store anledningerHan har gjort mange ting, og var i ferd med å venne seg til dem.

 

Men nå er det ut på veien igjen. I nesten en måned. Han har en liten hadde-bra-fest oppe hos Bestemor med gutta i et par dager, mens Pappa var hjemme med Mamma.

Men så er det omsider tid for å bare pakke sekken og gjøre seg klar.

 

- "Føler meg som reine Ernest Shackleton, Pappa" - gliser Fnate fornøyd

- "Nei, nei... ikke han. Prøv heller Roald Fnatmundsen. Han som dro til Nome" - mumler Pappa. Vi må ha forbilder som får til noe. Ikke noen som blir tjukke og sendt hjem syke.

 

- "To infinity and beyond!!!!" - roper Fnate

 

Han er klar for å dra på tur igjen. En kort en først. Til Munchen i morra. Med Fnathansa. Han håper på sjokoladepudding.


 

Irritablofnat

Fnate lager et himla leven på jobb i dag.

 

Han er på bortekontoret og har satt seg såååååå godt til rette ved pulten sin. Alt virket perfekt. Han hadde tegnet masse Fnater og øvd seg på å signere room service kvitteringer.Og så kommer Pappa og minner han på at alt som er hemmelig må gjemmes, fordi det kommer gjester fra både Kina og Sverige til kontoret. 

 

Han blir så sint. Han virkelig hater å bli forstyrret i sin svært travle arbeidsdag. Nå må han rydde på pulten og alt mulig. Han liker heller ikke å avsløre tegningene sine før de er helt ferdig, så han må gjemme dem også. 

 

Tenk om Kineserne bare kopierte dem. Så sitter han der da. Med blanke ark og bare det ALLER nødvendigste han trenger for å komme seg igjennom en kontordag. 

 

I tillegg har Reidar vært på sykehus uten å si fra så Fnate kunne kommet bort med Japp. 

 

Makan!

Alle skal få... igjen

Det går en våryr stemning igjennom alt og alle om dagen. Det er mye som foregår.

 

Joo, for eksempel, fikk en pustepause (bokstavelig) fra dørstopperjobben, og hjalp Pappaen til Fnate med litt viktig kontoroppgaver. Joo var, som vanlig, ekstremt positiv til alt.Hjemme hos Bestemor er det full ståhei ettersom Pollypurka har gått med på å harve åkeren til Helge i bytte mot en bunt gressløk. Det ble gjort godt arbeidMen mest i spinn er Fnate. Han skal på sin første skikkelige familietur imorra. I hvert fall i sitt voksne liv. Han, Pappa og Mamma skal teste ut Bongo Tryllereisers sommertur for flyentusiaster.

 

Det skal flyes Fnathansa. Det skal flyes LATAM Fnatliner i Fnatnessclass og det skal flyes i skuff.

 

Han har løpt rundt og rundt i hele dag for å finne ut hva han skal ha med. Til slutt falt han ned på ingenting. Trenger han noe er det Pappa sin jobb å skaffe det. Basta. Så han bare setter seg i sekken. Det er tross alt familieferie og da er det bare Pappaer som skal måtte styre med ting.


Bestemor har dessuten sørget for reisegave til Mamma. Fnate vrir seg iltert når han ikke får vite hva det er.

 

Men Mamma vet jo heller ikke, siden turen først begynner om 13 timer og 1 minutt.
 

Fyrer i arbeid

Fyrer kan ha mange jobber. Fnate, for eksempel, er velferdsoffiser. Han hopper i hotellsenger, tømmer minibarer og sørger for å holde Pappa på tå hev.

 

Den nyeste kompisen til Fnate jobber i kontorfellesskapet der Fnate og Pappa ofte er om dagene.

 

Han heter "Joo", er en gris og har fast jobb som dørstopper.

Det er visstnok både slankende og sosialt. En utrolig bra kombinasjon, mener Joo, da han får en utrolig smidig midje samtidig som han får hilst på alle de hyggelige psykologistudinnene som går opp og ned utenfor.

 

- "Vinn vinn" - sier Joo, men mister raskt pusten da det er litt trangt også. Men han stresser viktigheten av å se det positive i ting.

 

Fnate blir litt fattig på ord når han snakker med den usedvanlig positive Joo, og diskuterer dette med Tellef under ukens picknick i Losby.Men Tellef er mer opptatt av intrigene oppe hos Bestemor, der elgen Helge forsøker å overtale Pollypurka (nok en gris som bor hos Bestemor) til å løpe ut og harve i hagen. Det er stor oppstandelse og anklager om urimelighet.

 

Men sånn går altså dagene

Planleggingsdag

Fnate hadde planleggingsdag med Tellef i går.

 

Han har fått med seg at planleggingsdager oftest kommer sammen med offentlige høytider eller knyttet til langhelger. Han ville ikke være dårligere og kalte inn Tellef.

 

Gutta skal på flere store ekspedisjoner i år. En bare for å fly noe rart. En annen for å dra til en svært rar plass. Nemlig hit:Det er langt, og det kreves en 7 dagers tur for å få vært der i ett døgn. Så det er litt av ett opplegg å få til.

 

Så skal det også mailes frem og tilbake for å sikres at det er brus og minibar og alt sånt på veien. Gutta har derfor et veldig avansert bookingsystem som heter Bongodeus. Det er 100% papirbasert og krever ikke internettilknytning for å virke.Her kan de derfor, til en hver tid, sitte og gå igjennom bookingene sine. De kan også se hva som mangler å bookes.

 

Det begynner imidlertid å flaske seg. Det mangler noen dager i Venice i Fnatifornia, og så mangler det en natt på Guam.

 

Men det er litt vanskelig å få bestemt seg. Det er så mye å velge i og hele tiden kommer det opp ulike for og imot. Hilton Guam pusser opp i perioden, så det er ingen kantine. Mens på Hyatt er det visstnok masse kinesere. I Venice er det andre utfordringer.

 

Hvorfor kan det ikke bare komme en hotellkjede med garantert skuff og brus? Også garantert roomservicetelefon i Fnatinghøyde. Kan det være så vanskelig?

hits