Ny romsteringsskjerm

Mmmm... Pappa har hjemmekontor i dag. Det er nemlig siste sjanse for å sende inn regnskapet og betale skatt. Fnate synes det er hysterisk kjedelig, men forsøker å følge nøye med.

 

Det ville vært en uting om han gikk glipp av en innsparing her og der. Om Pappa sitter igjen med grunk-på-bok vet Fnate at han får sterkere kort på hånden når turer skal bestemmes.

 

Men samtidig har Fnate fått ny fjernkontroll til popanlegget, der han kan sette på den musikken han vil - ikke være prisgitt Pappa sin (oftest håpløse) valg. Her er for eksempel en virkelig perle. Det er en ekte romsteringsskjerm. Der Fnate kan trykke og romstere seg frem til de utroligste ting.Og samtidig virker Pappa litt for hemmelighetsfullt fornøyd der han sitter... så Fnate blir løpende frem og tilbake.

 

Det er et strev... og med det er morgenbrusen servert.

Frokost i soffan

Første helgen på lenge der Fnate og Pappa bare kan slurve og kose seg. Sove leeeeenge, og være ute med folk og spise mat og drikke brus...

 

Det blir ikke bedre enn det. Selv om Fnate gikk på en skikkelig dundresmell igår da han ble hjemme for å romstere med farsarven istedenfor å ut og møte OnkelTante EB. Det var en glipp av Pappa å ikke gjøre dette klart nok for Fnate. Så han fikk det bare ikke helt med seg. 

 

Tabbe

 

Men i dag er ny dag og en skikkelig kos sådan. Først sove så lenge at man får vondt i ryggen og føler seg rar i hodet. 

 

Så subbe bort i sofan, i bare pysjamasen og spise frokost. Det er Brus og kokosboller til forrettSå er det til slutt en boks med blåbær til dessert... og mer brus, så klart. 

 

Også må det jo diskuteres litt om fremtiden. Det kom frem mange gode forslag for Bongos Tryllereiser i går. Kanskje det burde arrangeres en julebord tur for nerdegjengen igjen. En til Junaiten. Kanskje det burde etableres en Facebook side. 

 

Også er det jo sommeren... han har tenkt å få laget en skikkelig reisehåndbok til gutta. Sånn med tanke på ferien med Bestemor. 

 

Også (vi er nå på en Trippel-Også, og det er sjelden vare) skal det sees mer på høsten turer. De blir mange og lange. 

Traff fugger'n i knollen

Fnate brukte omtrent hele dagen på mandag, og starten av tirsdag på stand-off'en med den grusomt irriterende fuglen. Det var like før han gikk tom for druer å kaste, da fuglen omsider gav opp (eller bare ble mett).Fnate blir veldig opphissa når Pappa foreslår at fuglen bare har spist opp alle druene Fnate kastet, og simpelthen ligger og sover middag. Han er overbevist om at han har vunnet en stor seier, og vil feire med å tømme minibaren for Club Soda mens han grynter av den svært urimelige Pappa'n sin. 

 

Heldigvis er han ikke alltid alene om å synes Pappa er en gjøk. Pappa får melding hjemmefra. Det er sjelden rosenrøde ting, og setter iblant nye standarder for konseptet varierende humør. Fnate synes det er helt på sin plass. 

 

Men nå er han på vei hjem, og sitter på Rabarbra kantina etter at Pappa omsider har fått hatt med seg alle ledningene og raritetene sine forbi sikkerhetskontrollen.På loungen har de diverse ting, inkludert noe som ligner på en kråkebæsj som Pappa dypper ting i. Fnate får små hjerneblødninger hver gang han ser på. 

Irriterende fugl på Fnat Hyatt

Fnate har omsider kommet seg til Fnat Hyatt hotellet i Dubai. Han kom grytidlig om morran etter en litt strevsom tur, der Pappa ikke fikk kebab og fikk lavt blodsukker og var muggen. 

 

Men fremme i Dubai ventet Rabarbrafyren og suste Fnate og Pappa igjennom alt og ut i en taxi til Fnat Hyatt Dubai. 

 

Her trives Fnate. Det er en stor minibar og en superbra veranda hvor han kan sitte med Club Sodaen sin og myse utoverEn bok har de også lagt frem til han, så han har noe å lese på når Pappa er ute. Den heter Far og Sønn. Der er det bilder av flinke sønner og de fullstendig umulige fedrene. En brillefin bok.Det kan nesten ikke bli bedre enn dette... bortsett fra 2 ting. Den ene er at Pappa skal jobbe tidlig imorgen.

 

Den andre er mye værre - nemlig en grusomt irriterende fugl på verandaen. Fuglen skal jo ikke være der. Det er Fnate sin veranda og han blir grusomt ilter på fuglen. Han klarer ikke helt slappe av, og sitter på vakt hele dagenHver gang den kommer hopper Fnate opp og ned foran vinduet. Han skriker og kaster druer på glasset. 

 

Det er forferdelig irriterende. Ikke at den gjør så mye, men den skal jo ikke være der. Aaaaaarrrghhh

Full Rabarbra-service

Det var ikke bare Pappa som var sliten i dag. Det har virkelig vært en stri tørn i det siste, og både Pappa og Fnat er helt på felgen. Pappa snudde halvveis til kontoret i dag og kom hjem igjen til Fnaten sin. Så ble mesteparten av dagen tilbrakt i senga.

 

Litt utpå dagen ropte Pappa på Fnate.

 

- "Jeg synes du skal stå opp og sjekke British Airways kontoen din, jeg, Fnate" - roper Pappa

- "Hvoffåååååår?" - roper Fnate tilbake. Men han står allikevel opp. Det har vært et litt sårt punkt for Fnate. Så lenge har han vært lojal, og han har fått utrolig mye råkkestjernebehandling men han har aldri fått sitt eget glinsende fine kort. Til slutt måtte han bite i det sure eplet og registrere seg selv, og resultatet var et blått kort... Ikke engang bronze fikk han.

 

Så subber han bort til data'n sin og logger på... han har sikkert gjort det 20 ganger hver dag siden han meldte seg inn.

 

- "åj..."- "hva ser du?" - spør Pappa

- "... åj åj åj... åjåjåjjjj..."Han har fått sitt eget sølvkort!!! Etter såååååå mange år diltende etter Pappa... så mange år med å raide Club Kitchen... så mange år med å romstere i skuff... så mange år der han har måtte løpe som en tulling mot kantinene og så kaste seg ned og skli under grepet til kantinedamene, om han skal slippe inn uten Pappa... så mye strev...

 

Så har han endelig fått anerkjennelsen han har ventet på. Et ekte sølvkort. Ikke Bronze... nei, nei... det er ikke noe for en Fnat. Han har sølv.- "F. Fnatesen" - leser han høyt... mange ganger. Fytti katta.

 

Nå kan faktisk Fnate gå i kantina på egen hånd. Han kan velge seter for egen hånd. Han kan gå på Fnat Track'en på egen hånd. Han kan til og med ta med seg Helge på kantina, uten å spørre noen som helst. Det er rett og slett et kake-kort for innehaver og en venn.

 

- "Det er rene Rabarbrasørvicen!!!" - utbryter han.

- "Marhaba" - retter Pappa.

 

Fnate husker bare at Pappa bestilte full Rabarbra-sørvice i Dubai, og Fnat Hyatt med veranda når Fnate skal til Fnatbai på søndag. Dette føltes enda bedre.

 

Sølvkort... silver card...

 

My name is card... silver card!!

Fnate liker Tørkish!

Fnate og Pappa tok den lange veien hjem i går... det passet seg sånn etter lang og veldig masete periode på jobben. De stusset ganske mye da han og Pappa skulle sjekke inn i Paris...

 

- "Dere skal fly til Oslo via Istanbul? Sikker?" - spurte en forvirret dame, men Fnate bare nikket hektisk, og snart satt han der med Cola og boardingkort.

 Men det er noe Fnate virkelig liker med Turkish... i blant flyr de nemlig sånne store fly, som Fnate virkelig kan forholde seg til. Sånn som nå. Og ikke nok med det, de hadde til og med hatt Første klasse på dette flyet før. Nå var det stengt av, men når Pappa spurte riktig pent om han og Fnate ikke heller kunne få sitte i 1K så sa de - "jada". Det er sånt Fnate kan like, og sekunder senere hadde han satt seg til rette i vinduskarmen.Så fikk han kakeSå la han seg til med pleddet og så litt film...Før han og Pappa sovnet i senga.

 

Men for Fnate er det viktig å understreke at han ikke er av typen som blir høy på pæra. Minst to ganger i løpet av turen myste han bakover for å se hvordan de hadde det bak i business class.- "De er jo folk de også. Viktig at de kan kose seg også. Ikke bare oss" - sier han til Pappa. Men han synes jo det er greit at de holder seg baki der, ellers blir det fort mye mas.

 

Men folk er de jo... på sett og vis. Fnate mener å ha beina godt plantet på jorda... ellårno'

Hvorfor er skjermen min blå????

- "Pappaaaaaaaaaaaaaa, hvorfor er skjermen min blå?" - roper Fnate iltert, da Pappa kommer inn på soverommet på hotellet i Brussel. Pappa har holdt foredrag og er helt utslitt, men Fnate er i dårlig lune. 

 

- "Hæææææ? Hva er det du babler om?" - spør Pappa trøtt og kaster seg bakover i senga. 

 

Fnate har sittet hele dagen på hotellet og funnet ut at han skal melde seg inn i British Airways sitt bonusprogram. Som sagt så gjort, og så logger han på, og så ser den ikke ut som Pappa sin. Pappa sin er gullfarget og har en stor dronnningkrone. Fnate sin er bare blå. 

 

Stor skuffelse- "Du investerer ikke nok i meg. Du må sørge for at jeg har sånn krone åsså. Vrææææl!" - argumenterer Fnate, mens han stapper potetgull i ansiktet. 

 

Hvorfor skal ikke han ha sånn fin profil, liksom? Er det fordi han er Fnat? Er det rasisme på gang?

Kiel - tur

I går var Fnate alene hjemme mens Pappa hadde med en venninne til London. Det er egentlig fint å være hjemme alene i blant, for man får gjort så mye mer. En ting var å begynne å romstere med alle bildene han og Helge hadde fått tatt når de var i Kiel. 

 

På den ene siden så er det sånn at det som skjer på Kielferga blir på Kielferga, men han silte allikevel ut noen utvalgte bilder som Pappa skulle få se. Båten var stor, blå og bred. Det er et veldig godt tegn når båten er alle de tre tingene. 

Helt fenomenal lugar hadde de også fått. Med vinduskarm der man kunne sitte og titte ut. Helge var voldsomt opptatt av å se Ferder. Ferder er nemlig et sted der det er helt innafor å begynne å slurpe dypt i elgedosisen. Uheldigvis var vinduet på feil side av båten, så det gikk ikke 100% som planlagt. 

 

Men Casinotrening fikk de. Fnate var bråbestemt på at han skulle øve seg før sommerens Las Vegas tur med Bestemor og Fungerende, og det gikk faktisk over all forventningFnate kom, til sin egen forferdelse, faktisk hjem med penger. Når han oppdaget at han hadde lommepenger igjen kunne man virkelig se fortvilelsen bre seg i ansiktet. 

 

Det var først i Tyskland Helge innså at han hadde bommet helt på Ferder, og Bestemor kjøpte en solid elgedosis til han på Karstadt...... og fulgte han på den uungåelige påfølgende turen for å "rope i den store hvite telefonen"... eller "ælje" om du vil. Men for Helge er det verd det. Det er liksom en del av "gamet". Man slurper i seg til "det ringer"... så tar man samtalen... og så kan man tørke seg godt, skylle munnen og gyve løs på nytt. Sånn går feriedagene for en ekte Skogens Kongle. 

 

Det var en knallfin tur. Alle fikk handletog alle kom hjem

 

Resten av bildene har Fnate fjernet. 

MYE (!) hardt arbeid

Fnate har hatt noen strie dager. Det har vært mye jobb. Pappa har vært ute hele dagene og kveldene, og Fnate har hatt alle verdens ting å ordne. Minibaren på firmahotellet var jo for eksempel en skandaleSå denne måtte stadig fylles...Og så skulle det hoppes i senger, rengjøringspersonalet skulle skremmes og det skulle forsøkes å få kunder i Bora Bora. Det siste gikk skuffende dårlig, og det var en veldig mutt Fnate som subbet hjem da messa stengte.

 

Han ville ikke snakke om det engang. Så mye jobb og så lite resultat. Han har ropt og veivet med armene i 4 dager, men ingen ser... ingen legger egentlig merke til han engang. Det er som om han er usynlig. Som en vampyr i et speil.

 

Og det er jo litt sånn det er.

 

Men så... plutselig... er det noen som ser. Ikke en kunde i Bora Bora, men en som heter Edvard. Han har de magiske egenskapene som skal til for å se det ikke alle ser. Som for eksempel hvordan det egentlig, circa, ser ut når Fnate og Pappa og gutta skal ut på tur... Pappa er lengst til venstreHan hører ratt hva Fnate sier også. Det er jo ikke alle som gjør det. Men noen... sånne som Edvard, Roberth, FedExmannen, Mamma, Bestemor, Agent-discus, Mow'ern, Reidar, DC8'ern, EB og noen andre.

Fnate liker Sofitel!

Sofitel er nesten alltid trygg havn, og et av Fnate sine favoritthotell i hele verden er Sofitel Munchen Bayerpost. Det ligger midt ved jernbanestasjonen og i et rufsete område... sånt som Pappa går igjennom med en hånd på lommeboka og en på Fnate. 

 

Men straks man kommer inn er det helt topp. Supertopp, faktisk. Denne gangen blir til og med Fnate møtt på rommet av en romguide. 

 

- "Bonjour messjøøø... jemapelle Gras... Fois Gras" - sier guiden. 

- "Banzai!!!" - roper Fnate. Han kan litt Fransk han også

 

Fois tar han rett med bort for å vise det viktigste først, nemlig minibaren. Den er ikke blant de episke, men helt trygg og god. Deretter peker han ut sjokoladeavdelingen. Fnate synes det er litt få med bare 4 stykker, og skryter hemningsløst av hvor god han er på å spise sjokolade. Fois er svært imponert. Videre går ferden til senga... 

 

- "Hvordan er spensten? Er de greie å hoppe i?" - spør Fnate og gjør et par små hopp

- "Den er blant de beste i hele utlandet" - svarer Fois, med bred Fransk aksent. Til slutt bærer det bort til sjesselongen i vinduskarmen

 

- "Sjess lååååånsgje" - korrigerer Fois, og ber Fnate sette seg godt til rette med en brus og en sjokolade. Dette er relativt utmerket altså, og Fnate finner virkelig roen, dog ikke uten å holde et vaktsomt øye med posen der resten av Mozartkulene hans er. Han merker han blir sliten av å se på Fois med ett øye og Mozartkulene med det andre. 

 

- "errrr det zå noe som uklaaaart?" 

- "NEIN!" - svarer FnateOmsider rusler Fois tilbake til sitt og Fnate kan slappe helt av. 

 

Desverre skal han bare være her i en natt. I morgen kommer alle kollegaene ned, og det er altfor dyrt her til at Pappa kan spandere på alle sammen. Så da skal det emigreres til Best Gestern nedi gata. Det ligger vedsiden av et agurkmarked og rett ovenfor en butikk som heter "Kabul Market"

 

- "Kan ikke bare de bo der og så bor vi her?" - gnager Fnate fra vinduskarmen. 

- "Nei, det går ikke. Vi må være sammen alle sammen." - svarer Pappa.

- "Vi kan heller sende et postkort? Eller ringe dem i blant??? Pleeeeeease" 

hits