Fnate skal forberede BA og New York på Bestemor og Fungerende

Fnate har hatt en travel uke. Så travel og med så lite internet tilgang at det har blitt null blogging. Han har på 3 dager vært i København, Odense, Ålborg, Skive, Malmø og Helsingborg. Alt sammen som velferdsoffiser, noe som er travel når Pappa booker ganske ymse hoteller i Odense og Skive. Det er ikke lett å lage velferd når Pappa booker Best Gestern hotell med mugglukt og skral minibar.

 

Det var en liten opptur da Pappa oppgraderte leiebilen fra en (sikkert) rusten Skoda til en Audi A5 med avtagbart lokk, turbo og så mange koppholdere at Fnate gikk surr i tellinga. Der røyk ukepenga til Pappa, og Tellef ble smått misunnelig når Fnate fortalte. 

 

Han kjørte i og for seg også et ganske kult SAS-fly som han gjerne vil vise frem. Det var SAS utenpå og så masse "Salida" og salsa innvendig.


Men altså... Fnate er tilbake og rekker akkurat å pakke til neste tur.

 

Han har jo støvsugd bonuskontoene til Pappa og skal ha med alle gutta, pluss Bestemor og Fungerende til Amerika i Juli. Det blir en heidundrande tur, og Fnate synes derfor det var nokså praktisk å både skulle sjekke ut New York først.... Ooooooog, sjekke ut flyet. Så imorgen skjærer Fnate avgårde med BA0115 til New York.

 

Det første han må gjøre er å gå inn i bomberommet sitt, der ryggsekken ligger trygt. Ingen langtur uten ryggsekk.

Så er det ut for å sjekke boardingkort. Fnate roter rundt i bagen til Pappa, men finner ingen. Pappa bare nikker mot telefonen sin. Fnate ser forundret på han, men setter igang og trykker.

 

- "Pappaaaaaaa... Horfor forsvinner ikke boardingkortet av seg selv, og strekkoden blinker? Hvorfor viser den det flyet vi faktisk skal fly med????" - Fnate skjønner ingenting. Pappa sier ingenting, for at ikke noen skal blir støtt. Han bare registrerer at Fnate trykker seg rundt om og finner det ene og det andre.

 

Fornøyd registrerer han at alt, så langt, er i skjønneste orden.- "Sånn tror jeg jammen jeg skal tipse SAS om å lage sin app også når jeg treffer dem" - sier Fnate fornøyd.

 

Alt er ihvertfall klappet og klart. Fnate skal sove en gang til og så bærer det avgårde til New York og jommen om ikke det skal bli en liten svipptur på delikatessebutikken også - Hudson News.

 

Fnate er så fornøyd at han runder av med et selvportrett.Gøy på tur!

Hvor kommer penger fra Fnate?

... Spørsmålet blir hengende i luften. Fnate ser oppgitt på Pappa. - "Er det et lurespørsmål?" - prøver Fnate seg, men til hans store skuffelse rister Pappa på hodet. Fnate misliker sånne urimelige situasjoner som dette. Bakgrunnen er gårsdagens raider, der han la inn at han ville ha adgang på kantina til hotellet i New York så han kunne få gratis brus og noe de kaldte for død Fransk hest (Hors D'oeuvres) hele dagen. Det kostet mye penger.

 

- "Penger... de... hmm.... De kommer fra Pappa, de." - sier Fnate til slutt. - "Og så kommer noen fra Bestemor og enkelte fra fungerende." - legger han flittig til.

 

- "Og hvor tror du Pappa får får pengene fra da?" - spør Pappa. Han og Fnate konkurrerer om å være mest oppgitt.
- "Hah!!!, det vet jeg" - triumferer Fnate - "Han får dem fra lommeboka!" - Fnate simulerer en trommevirvel og tar en glad piruett på gulvet. Den satt, tenkte han.

 

- "Åh, åh, åh! OG så kommer det en hel del fra bonus. Det er kjempeviktig å melde seg på bonus fra jobben. Det er altfor mange som ikke melder seg på bonus i Januar." - Han legger ivrig ut, så som han mener å ha fått tak på dette.

 

Pappa tar seg til panna, og lar det ligge. Fnate plystrer lykkelig videre og bytter TV-kanal igjen. Storfornøyd med at han hadde bestått testen.

 

En annen grunn til at han er lykkelig er nettsiden til British Airways. Agent Discus minnet han på det idag. Det må bare vises. Mens andre har bilder av tullball på forsidene sine, så viser BA helt tydelig hvem de ønsker velkommen hos seg.

Det er kanskje ikke så rart Fnate er lojal? Han skal til USA 5 ganger til, bare i år, og du kan jo gjette hvem han har planlagt å reise med.

 

 

 

Travel lørdag

Det er godvær ute, en både Pappa og Fnate har masse papirarbeide inne. Desverre. Pappa har utsatt Næringsoppgaven til bolaget altfor lenge og nå må det bare gjøres ferdig.

 

Fnate på sin side skal til New York neste helg. Det er ikke ferieturen med Bestemor, den er først i Juli, men han skal på jobb en uke på østkysten som velferdsoffiser. Pappa har lagt inn en fri søndag til å begynne med for å kunne reise og se på det store hangarshipet der. Det skal også rekognoseres litt før Bestemor og Fungerende skal trakteres.

 

Så hvor kommer alt papirarbeidet inn? Jo, det er raideren som skal fylles ut og sendes. Fnate har aldri bodd på det hotellet i New York før, så de sendte han mail og spurte hva han ville ha. Det er et svare strev. Mye å holde orden på.


- "Skal vi seeeeeeeee..." . velferdsoffiseren slikker seg rundt munnen. - "Jordbær med sjokoladetrekk... Brus..."

- "Vil du ha frokost Pappa?????" - roper han. Det er nærmest et retorisk spørsmål, men han sikrer sitt eget skinn ved å ha stilt det. Pappa sier så klart ja.

- "Da legger vi til kantineadgang med gratis brus..." - Fnate legger til så øynene blir store og munnen våt.

 

Han håper å få tid til å gå ut litt etterpå.

Det ble en.....: En skuff!

Fnate hadde slått seg nokså til ro med å fly rødsnute til New York i sommer, selv om han iblandt kjente det knipe i magen over at det ville være null lounge og null Club Kitchen. Han tok det hele med en, til Fnate å være, Stoisk ro.

 

Men så satt Pappa der og fiklet med dataen på hjemmekontoret igår morges... - "Fnate????" - mumlet Pappa muntert.

 

- "NÆÆÆÆÆÆÆÆæÆeeeeÆÆÆI!!!!" - brøler Fnate, iltert, fra skuffen sin. Pappa var altfor munter for Fnate smak, så tidlig på morgenen. Men han rapet, gryntet mutt, gnei seg i øya og tasset ut.

- "Se der du...?" - Sier Pappa og peker på skjermen. 3 ledige bonusbilletter... med British Airways... til New York... på riktig dato... I SKUFF!!!! Fnate mister både munn og mæle.

- "Skal vi booke?" - flirer Pappa.

- "Er bananer lette og bøye?" - svarer Fnate.

 

Dette er stort. Her vet han akkurat hvordan alt er og han får vise Bestemor alt de driver med på turene sine. Raiding av Club Kitchen, kake på kantina og alle greiene. Og så har han den faste skuffen sin - 62K i tillegg.


Hvem som skal få sitte sammen med han i setet som følger med skuffen er han klinkende klar på. - "Det er Bestemor. Beklager Pappa, men sånn blir det bare."

 

- "Jeg skal kjøre stolen opp og ned hele tiden sånn at Bestemor skjønner hvordan den virker" - forteller han videre. Pappa er sikker på at Bestemor blir "veldig glad" for det. Så skal han sitte litt i vinduskarmen. Pappa og Fungerende får midtgangseter.

 

Og så skal han lære Bestemor hvordan man gafler i seg sin egen vekt i kake.
Fnate er i himmelen. - "Gleder ikke du deg til vise Bestemor og Fungerende hvordan vi har det på tur, Pappa?" - spør Fnate etter at han har kjørt en halvtimes tirade om alt han skal vise.

- "Joda" - sier Pappa - "Jeg er bare for gammel til å innrømme det."

- "Jeg tror kanskje Bestemor skjønner det." - Kommenterer Fnate. Svaret han får av Pappa er "kokos" i bollen og kiling, så intens at han han blir liggende å vræle.

 

Det blir en såååå fin tur. Vi skal fly BA med skuff, vi skal se Olderfars (til Fnate) navn på Liberty Island og så besøke masse familie i Chicago.

Party in the U.S.Aaaaaaaaa!!!!

Fnate fikk en diger dings i dag tidlig. Han får ikke lov av Pappa å blogge om den, men han kan si så mye som at ingen kommer til å bøffe ryggsekken hans mens han er ute for å kjøpe is. Bare sånn at det er sagt. Han er noe oppgitt over Pappa når det gjelder dette, men han må akseptere det. Det er nok av annen action å ta av.

 

Etter at det ble klart at det ble USA ekspedisjon med alle gutta (Helge, Tellef og Fnate), Pappa, Fungerende ooooog Bestemor var det vill fest i stua oppe hos Bestemor. Fnate så sånn sett ikke resultatene før han kom oppom idag. Nicolas, som ikke engang skal være med, hadde omsider nærmest besvimt i stolen sin.


Helge sitter og ser på pengene de har fått av Bestemor. Han og Tellef har fått et enormt reisebudsjett i gave så de har baset med pengene i hele natt. Til slutt gikk Tellef og spiste mens Helge fortsatt bare sitter og måper og ser på dem. Han lukter litt, teller litt og småsmaker litt forsiktig på hjørnene. Inni knollen hans suser det bilder av alle hærlighetene de skal kjøpe.

 

For Fnate skjedde det også en helt fantastisk ting idag, når det gjelder denne turen. Men mer om det i morra!

For en dag!!!!!! For en vidunderlig dag!

Det har vært en lang og begivenhetsrik dag. Den begynte egentlig igår, da Fnate reiste opp til Bestemor og gutta for å begynne å planlegge sommerferie. Han hadde med seg en liste med alle forslagene til destinasjoner, og så skulle de stemme over hva de forskjellige hadde mest lyst til.

Mens de satt der og puslet med dette kom det plutselig melding fra en i SAS. Han hadde lest hvor skrekkelig det gikk med Pappa når Fnate ikke var med. Han forstod så altfor godt Fnates frustrasjon.

 

Han så hvordan dette kunne påvirke feriebudsjettet og syntes det var helt urimelig at det skulle risikere å gå utover Fnate. Så han kunne dermed si at flyturen skulle bli kansellert så Pappa slapp å betale. Fnate ble målløs...

 

- "HOLLYWOOD TREATMENT!!!!!!!!! (Hollywood behandling)" - roper han i glede ut til gutta. Hva skulle vel Pappa gjort uten Fnate. Han ser seg nødt til å dra frem TIPP TOPP TOMMEL OPP bildet sitt igjen:

Dette er VIP behandling på nivå med det Oversheriffmesteren holdt på med.

 

Pappa tror knapt sine egne ører da han kommer opp for å hente Fnate. - "Pappa pappa pappa pappa... Åsså atte åsså da... men åsså.... åjåjåjåjjjj" - Fnate er veldig oppskjørta og kommer løpende ut for å møte.

 

Når Fnate har fortalt ferdig spør bare Pappa rett ut: - "Hvor er det dere har funnet ut at dere vil hen da?"

- "Vi vil aller helst ha med Bestemor og Fungerende til New York og Chicago" - mumler de.

- "Men så gjør vi det da!" - Sier Pappa.

 

Fnate setter i et nytt brøl og durer hjem for å booke. Det ordner seg ganske fort med hjemreise fra Chicago med Lufthansa og noe som Pappa kaller Laifmails. Utreisen ble værre, for Fnate har mest lyst på British Airways med skuff. Det var ikke ledig, så han har sikret seg røddyse (Norwegian) billett og er åpen for å bytte til BA med skuff om det kommer noen i ukene før avreise. Samtidig så det ikke galt ut hos de innleide Norwegian flyene da. Såpass bra at han ikke engang vil kreve smusstillegg. Det blir virkelig noe å tenke på frem til avreise.

 

Det som ihvertfall er sikkert er at bonuskontoene til Pappa har fått kjørt seg skikkelig. Men Fnate kunne stolt ringe til Bestemor og si det eneste som virkelig betyr noe:

 

"Bæstemor! You are going to America!"


 

Hilsen fra fetter Olson

De andre gutta har reist hjem igjen til Bestemor og Fnate har en avslappende Pinsefeiring i sofaen sammen med Staut.

 

Han ser litt på TV og titter i boka si. Det er en riktig fin bok, med underlige elefanter i.

Og så fikk han også en litt forsinket 17. Mai hilsen fra fetter Olson. Fnate har aldri møtt fetter Olson før, men synes det så ut som en riktig stødig fyr.Nå vet jo ikke Fnate helt hvordan det er, men han har en knugende følelse av at også fetter Olson har vært skrekkelig mye ute på tur. Kanskje like mye som Fnate. Kanskje mer?

En stakkars dag har Fnate fri, og da roter Pappa det til...

Fnate er som kjent velferdsoffiser i sjappa til Pappa. Han er ALLTID og helt uten unntak med på tur. Skulle det være noe spesielt så sender han stand-in. I høst var Helge med en runde. Opp igjennom har han fått høre flere syrlige kommentarer om jobben sin. Folk spør om viktigheten av å hoppe i senga, skremme rengjøringspersonalet, tømme minibaren, prompe bak gardina etc.

 

Vel... For en gangs skyld hadde gutta fri. Pappa skulle bare et drøy døgn til Nederland. Han skulle gjenskape slaget om Arnhem med bowlingkuler, et par allierte og et knippe tilreisende Tyskere. Gutta skulle sitte hjemme og se på Stargate.

 

Pappas første tur uten Fnat gikk som det måtte. Det begynte med at Pappa glemte igjen alle computere hjemme. Han glemte også igjen mobillader og det meste annet. Anti-Bac'en hans fant ut at det var en god ide å åpne seg i toalettmappa hans og han ble overrasket ag stappet på midtsete bak i økonomi på SAS. Dette hadde aldri skjedd under Fnates kyndige ledelse.

 

Så, idag når Pappa skulle hjem gikk det enda værre. Uten Fnat som promper og vrir seg i senga sov Pappa godt. Veldig godt. Han voknet av seg selv ca kl 10:00. Flyet hjem til Fnate skulle gå 10:25... Det gikk dårlig, så Pappa måtte avbestille hos SAS og bestille ny hos KLM... Greit nok. Det er Pappa's penger. Fnate bare nevner det i tilfelle noe fortsatt skulle tvile på viktigheten av velferdsoffisser rollen...

 

Men så kommer det værste:

1) Pappa ringer aldri til Fnate og sier at han kommer sent. Fnate får vite det via Facebook. FACEBOOK????? Hva er det for slags Pappa???

2) Pappa har bestilt KLM tur med kantineadgang. Fnate har aldri, aldri, aldri vært på den kantina og så drar Pappa alene. Det er uhørt.

 

Det er ikke rart at gutta setter ryggen til når Pappa kommer hjem. De nekter å snakke. Pappa setter imidlertid igjen en pose på dyna bak dem...

Han prøver å beklage seg, men til ingen nytte. Til slutt går han ut på badet, og nysjerrigheten tar overhånd. Fnate og Helge snur seg forsiktig først.Det var elefanter på posen og en tekst som sier at "Vi redder elefanter". Fnate stiller seg opp på vakt mens de andre begynner å utforske posen.
Det er en stor bok der. En riktig tykk bok med masse elefantstatuer i. De underligste fyrer. Staut tar hånd om en mindre pose som lå oppi den store.I posen til Staut var det en kopp. Koppen var det også elefant på . Helge mener det er en mulekopp og prøver den på. Det går fint, men den vil ikke av - noe som skaper litt oppstandelse.


Et raskt søk viser at det er effekter som går til inntekt for beskyttelse av de Asiatiske elefnatene.

 

Det er bra. - "Det er også bra at Pappa fikk dårlig samvittighet da det gikk opp for han hva han hadde stelt istand." - sier Fnate uten at han helt har sluttet å være sur.

 

Man får bare håpe at folk, og ikke minst Pappa, i fremtiden har noe mer respekt for Fnates jobb.

 

Morraidyll i soffan

Etter all vaksinen igår ble gutta veldig i fyr og flamme. Det var bare å sette seg ned med noen av de gamle Subspace meldingene Fnate pleide å få fra Coronel O'Neill i Stargate Command. Nå har han gått av med pensjon, men disse meldingene har etter hvert også blitt tilgjengelige for flere. Pappa finner dem på Netflix og de blir kalt Stargate SG1.

 

Gutta har Stargate SG1 maraton hele natta i sofaen, mens Pappa sover. Fnate synes det er utrolig at det aldri ble oppdaget på jorda.

 

Morgenene kommer og de er fortsatt blide. De har likesågodt begynt å planlegge hva de helst vil i sommer, hvis de finner bonusbilletter da.


Fnate forteller litt om hvor langt de har kommet. De vil understreke at nummer en og to er Fnatheim og Elefantcampen i Thailand. Men de aksepterer at det blir til neste år. Derfor begynner lista først på nr 3. Men de har ikke helt koll på rangereingen enda altså. Så det er litt på planstadiet.

 

3 og utover:

- Minityrverden i Hamburg (verdens største modelljernbane)

- Ta med Bestemor og Fungerende til New York

- Sergengeti campen til Fnat Seasons

- Kjøre Olympic Spendinsula ved Seattle, og dra på Bainbridge Island.

 

De fortsetter å jobbe med saken mens Pappa reiser på jobb.

Vaksinedagen...

Pappa hadde begynt å forberede seg på sommerens bonusbingo. Ingenting skulle utelukkes, så han hadde booket time hos vaksinedama. - "2 av hver av alt" - var bestillingen, og slik ble det.

 

Da han kom opp til Fnates Bestemor og fortalte dette satt det to fyrer der med tidenes hengegeip. - "Bæææææh!!! Bæææhhhhhhh!!!" - Helge gryntet, buret og sparket i teppet. Tellef var den som først tok ordet og spurte hva som var planlagt for dem... Skulle ikke de ha vaksine? - "Eller skal vi liksom ikke være med???" - Spør Tellef anklagende og ser opp på Pappa-Fnate.

 

- "Ehh.. jooo... Så klart dere skal, men..." - mumler Pappa-Fnat.

- "Men vi trenger ikke vaksine mot tæring og hypofyse vi da, liksom???"

 

- "Bææææh BÆBÆBÆBÆBÆbbbbæææh" - snøfter Helge. Pappa Fnat henter seg raskt inn og sier at det er nettopp derfor han er der. For å hente dem for å ordne vaksine.

 

Helge bråstopper i stien han lager i teppet, drar på jakka og er klar. - "Jeg vet akkurat hva som trengs for en slik bonusreise!" - Helge er allerede på vei ut døra. Det bærer innom butikken og deretter bort til Fnate, der vaksinestudioet settes opp.Det er en del strev med å rigge. Det blir raskt bestemt at sofaen er stedet og det er drypp som gjelder. Helge har vært beinhard på dette. Alle hjelper til med å montere stativet bak sofaen.

 

Helge får montert dryppflaska på stativet. Det er Tonic med Kinin, noe som er spesielt bra mot hypofyse og annet grufs. Så må det strekkes slanger.Helge er nokså stolt når han har fått satt opp hele kostebinderiet og montert slangene på Tonicflaska.


Nå er det bare å brette opp ermene og sette seg ned mens dryppene leverer sin magiske medisin.

 

- "Etter dette kan vi dra hvor vi vil" - sier Tellef. - "Husker dere hvilket sted jeg fant i katalogen da det regnet på Fnatheim?" - spør Helge. Alle nikker.Etter en stund mener Helge at han har fått nok, mens de to andre syns det bobler så fint i blodet og vil ha mer.

 

- "Det som er viktig nå er å toppe opp med litt Mountain Dew" - sier Helge. Han tar en dugelig slurp og raper.Gutta er etterhvert klare for hvilken som helst destinasjon i hele verden, og med passordet til Pappas bonuskonto i lomma, skal de nok komme seg et stykke også. Time lyt show. Det blir å bestille en ukes tid i forkant og så får de se hvor det er ledig.

Fnate på messe

Det var tid for en av de store messene og Fnate skulle en hel uke til Munchen og være verlferdssjef.

 

Han hadde vært veldig klar med Pappa på forhånd. Ett av hovedmålene måtte være å få en kunde på Bora Bora. Fnate og Pappa hadde allerede lekt med tanken på å starte et ørlite utsalg på verandaen på Fnatheim. Vi kunne klistret opp en prisliste på verandadøra og satt oss ned og ventet på kunder.

 

Men Fnate ser at det ville vært enda greiere om man fikk en kunde der først. Da hadde det med ett blitt litt greiere. Så etter litt overtalelse fikk Fnate overtalt Pappa til å skrive Bora Bora som et av hovedmålene i messepermene til de andre gutta. Det reiste en menge spørsmål, men slik ble det.

 

Etter noen dager og sviktende hell i så måte fikk Fnate nok. Han investerte ukepengene og leide seg egen plass på messa. Der stilte han seg opp med et skilt og ventet.

Dette stuntet vakte en viss skepsis blant Pappas kollegaer, men de så seg imponert over pågangsmotet til Fnate.

 

- "Det er viktig med klart budskap!" - legger Fnate optimistisk ut.

- "Hva skal du selge da?" - spør noen

- "Selge??? Jeg skal bare ha kunde..." - Fnate er oppgitt over de håpløse spørsmålene

 

På spørsmål om det ikke blir kjedelig å måtte jobbe når man er på Fnatheim kan han bare be folk roe seg. Det er mye det samme som ferie. Man hopper opp og ned i senga, tømmer minibar og kjører i skuff. Altså ikke så ulikt vanlig.

Drillos on Ice

Fnate hadde en usedvanlig kraftig - "savne hytta dag" - igår, og ettersom det bare fortsatt måtte det avledningsmanøver til. Det er først en litt uvillig Fnat. - "Skal du være med på tur?" - spør Pappa.

- "NEEIIIIII!" - roper en sur Fnate.

- "sikker?" - spør Pappa

- "Neee-ææi" - mumler Fnate.

 

- "Først skal vi på Serengeti-trening. Det er veldig viktig" - sier Pappa, og sleper med seg Fnatingen ut på sykkelen. Fnate har fast plass i koppholderen på styret og har ansvaret for tuta. Han er fortsatt sur og svarer ikke. Han tuter også mye mindre enn vanlig, men fremdeles ganske mye.

 

- "I Serengeti er det løver og elefanter, brunt gress og en elv" - forteller Pappa - "man må helst øve seg litt på å speide etter løver i naturlig terreng før man drar. Og man kan aldri vite når vi drar dit".

 

- "Åssåså er det Fnat Seasons der med minibar, Cola og elefantutsikt" - mumler Fnate, og setter seg ned i Serengeti, avdeling Lillestrøm. Han speider litt etter løver, men finner ingen. Det er bra.

Deretter bærer den en tur opp til Bestemor og så hjemover. Vel hjemme holder surven på å overhånd igjen, men da gir Pappa han en linjal og sier at det skal monteres tapet. - "Blæææææh..." - mumler han. Men for en tapet.

 

- "Det er jo... det er jo.... Ååååååååhhhh!!!! Det er låven vår i Jackson... STAAAAUUUUUUUT. Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" - Tapeten Fnate nettopp har hengt opp er fra fjellheimen "vår" i Wyoming. Teaton fjellene i bakgrunnen og den fine gården vi liker i forgrunnen. Han legger ut til Staut om skjeggete kuer, geiter, elger, hjort og fugler som han har sett der.

 

Staut kjenner det kile i primærinnstinktene og han får lyst til å løpe litt rundt i ring og bjeffe. Men han blir også litt nervøs og urolig i magen, så det ender bare i en liten promp. Men du, så fint det så ut.De sitter og ser på bildet mens Fnate legger ut om bravadene sine der oppe, til rundt kl 19:45...

 

Da kommer plutselig TV'en på. Fnate blir fullstendig tatt på soffan... 3 timer jubel, svette, tårer og til slutt brøling.

- "JAAAAAAAAAA... Fytti katta!!!!" - jubler Fnate. Norge er best i verden. Banka Danmark og leder gruppa i hockey VM.

 

Drillos on Ice

Savner hytta noe helt gruuuusomt!

Åååååh, altså. Været er fint og Fnate har vært ute. Men det fine været får han til å begynne å tenke på hytta si igjen. Fnate savner hytta si noe helt grusomt, hver gang han begynner å tenke på den. Pappa er ikke noe bedre. Ingenting er som å sitte på den fine verandaen og titte utover eller lese bok. Helt uavhengig om det regner eller er sol.

 

Når det regner sitter alltid terna der og titter etter fisk. Pjuskete og fæl, men den er på Fnates hytte. Ikke hvilken som helst hytte, men hans hytte.

Og den fine solnedgangen. Gjerne med elg.


Fnate blir sittende å romstere i spareboksen sin. Visst har han spart mange penger. Hver gang han selger avis til Fungerende får han 2 kroner. Han sparer den ene og kjøper snop for den andre.

 

Men selv om det er mye er det desverre langt fra nok til å reise til Fnatheim.

Når skal han få råd til å dra tilbake til Fnatheim?????


That Saturday morning brus

Det er lørdag morgen og Fnate er trøtt i trynet. Han nærmest vælver ut av skuffen og tasser barbeint bort til kjøleskapet. Der står det en Cola han har fått av Bestemor.

 

Han gjesper leeeeenge før han får stabla seg opp i senga til Pappa og vekket han. Så borrer han rompa godt ned i dyna og jekker brusen.

Ingenting er som lukten av Cola om morran...

 

Takk Bestemor - du er best i verden!

Gratulerer med 1 MAI - Fnatbeidernes dag

Fnate gledet seg stort til 1 Mai. Det er dagen da det er lov å si fra til øvrigheta. Man kan stille krav til sjefene og be om bedre kår.

 

Fnate hadde tenkt vel og lenge på hva som skulle bli parolen hans i år. Han skulle vekke Pappa hardt, dælje han litt i hodet med en kulepenn og legge frem kravene sine. Alt var planlagt. Desverre sovna Fnate tidlig på sofaen kvelden før og sov helt til Pappa kom og vekket han. Så ble han bestukket med et glass brus, og det ble vrient å være sint. Protestplakaten sin hadde han også begynt å tvile litt på.

 

"NEI til ALT!" - stod det på den. Da han kom på det føltes det som en god ide. Men så begynte han å tenke på unntakene. Det ble etterhvert - "NEI til ALT - unntatt Cola, Solo, Japp, tur, Snickers, Lohengrin, Troika, sånn skikkelig god is med sjokolade inni, Bris, Gullbrød..." - Lista ville ingen ende ta. Til slutt ga han opp, pakket det røde flagget sitt og tok med Staut opp til Bestemor.

 

Der var det andre boller. Sjefsproletarmester Helge var godt igang med å samle troppene og skrive protestbannere.Legg forresten merke til den digre nyskapningen. Han heter Nicholas og er Tysk innvandrer. Bestemor møtte han på busstur i Bayern og tok han med hjem. De andre gutta var naturlig skeptiske til denne forunderlige skapningen som kom drassende på fremmed kultur og ville bo hos dem. Så viste det seg at Nicholas hadde et ess i ermet - nemlig Kinderegg. Alle fikk fikk Kinderegg, og som ved et trylleslag var innvandreren ikke bare godtatt, men hjertelig velkommen.

 

Men altså, tilbake til 1 Mai. Sjefsproletarmester Helge har Moskva-jakka og skriver bannere. Han har sånn et lag med ord, denne Helge - tenker Fnate. Alle protestene Fnate hadde inni seg uten å klare å artikulere, får Helge med enkelhet ned på papir.

 

Han gestikulerer, veiver og forklarer til de spente protestantene - eller hva man kalles når man protesterer.

Alle de tingenen Pappa, og iblant Bestemor, babler om som får guttas øyne til å rulle bak i skallen og hodet til å snurre rundt... Alt er med.

 

Det er bare å stille seg opp i tog i stua til Bestemor. De toger rundt og protesterer av full hals. Det planlegger de å holde på med helt til de blir sultne og må hjem og legge seg.Fnate er veldig fornøyd. - "Detta her er kjernesaker" - sier han. - "Fokusområder" - roper Helge. "Bullshit bingo" - mumler Tellef.

 

Men de er allerede enige i at disse to sakene er viktige, da de potensielt får livet til å bli fryktelig kjedelig.

 

God 1 Mai!

hits