Fnate og Nøffe på date i Helsinki

Endelig var dagen kommet. Nå hadde de ikke ventet mer enn drøyt to dager, men det var mer enn nok. Fnate og Nøffe hadde kjøpt billetter til Helsinki for de 2 kronene de hadde tjent på hybelkaninjakt.

De har sovet i sekken i natt for å ikke glemme noe, så det er to trøtte tryner som tyter opp fra glidelåsen når vi omsider sitter på toget. Nøffe orker såvidt å strekke hodet ut.
Vel fremme på Gardermoen rekker de en tur innom Scandinavian Lounge selvfølgelig. Fnate vil jo gjerne vise Nøffe alt han pleier å drive med, så de durer rundt det hele før de slår seg til ro med en cola og en bolle. Cola'n var fin, bolla smakte en blanding av smør og grevling syns Fnate, som sjelden lar meningene hvile på tunga. Nøffe turte ikke si noe.Det var ikke mye å si om første turen. De fløy SAS til Stockholm, og der fikk de brus. Det er alltid brus hos SAS. Når de kom til Stockholm ville Nøffe kjøpe Polkagris for pengene hun hadde fått. Så det gjorde hun. Så mente Fnate at de måtte opp på Loungen og oppdatere seg på dagens nyheter. Nøffe var veldig imponert over alle plassene Fnate kjente til og slapp inn. Fnate var i sitt ess.Etter en kjapp brus pakket de polkagrisen og gikk til neste fly videre til Helsinki. Da skulle de fly med Blue 1, og det er jo noe annet. Etter å ha hørt om om knoketesten (om man kan få plass til knoken mellom kneet og setet foran) for å vurdere om det er god plass utviklet de en ny test - GRIS + ELEFANT TESTEN.

Så vi sjekket om det var mulig å få plass til en gris og en elefant mellom kneet og veggen foran. Det gikk helt utmerket.Flyturen var kjempefin, og de fikk faktisk en sjokolade hver pluss så mye brus de ville. Vel fremme i Helsinki pøsregnet det. Og vi hadde uansett bare et par timer, så de valgte å shoppe. Jenter digger jo å shoppe, og Nøffe hadde fått litt lommepenger av Fnates pappa så hun strishoppet. Det ble pakker til mamma fra Moomin butikken, blader, kataloger og forskjellig.Fnate svei som vanlig av hele budsjettet på sjokolade. Nå er vi alle sammen hjemme og Nøffe er trøtt og glad etter turen. Fnate har snikspist sjokolade og sitter på potta. Men han er også storfornøyd.

Fnate har Kjæresten på besøk

Kjærester er sinnsykt flaut, men Fnate liker Nøffe veldig godt. Hun er liksom ikke som de andre damene. Men mammaen til Nøffe er egentlig litt kjip, så det er ikke ofte de treffes. Men nå skulle Nøffes mamma til syden og Pappaen til Fnate skulle passe henne. Fnate gledet seg.

Tross alt er Nøffe jente, så det første vi ordnet var SPA og make-up. Da ble hun dugelig støvsugd og hadde nuppefjerning på trynet og ørene. Dernest litt børsting og stelling. Så var hun klar, og de storkoste seg.

Ganske med det samme ga de seg til på White Rocks for å jakte på hybelkaniner. De hadde en gaffel til å jakte med.Det var ikke lett. Men etter et par dager hadde jakten gitt resultater:Stolt viste de frem fangsten. Skråsikre på å få belønning. Og det måtte de selvfølgelig få: 2 Kroner er ærlig tjent etter hardt arbeid.Men neimen om de tok seg lang tid på å nyte gevinsten. De grabbet pengene og spant avgårde mot PC'en. Fnate fikk en lei sladd rundt svingen ved kjøkkenet men hentet seg inn. Så hei de seg over og gikk selvfølgelig til SAS.no for å se hva en gris og en elefant kunne få for 2 kroner.Det var jo ikke så lett, for Nøffes mamma kommer hjem på tirsdag. Så mye tid hadde de ikke. Men til slutt kom lykketreffet. Helsinki. 2 timer og 50 minutter i Helsinki på mandag. Da rekker de akkurat å prøve alle brustypene i loungen. Og siden de har Economy Extra får de brus på flyet også.
De poserer stolt med billetten de har kjøpt og printet ut.Pappaen til Fnate har stukket til dem litt ekstra så Nøffe kan kjøpe en suvenir. Hun er jo ikke så ofte ute på tur.

Dyreforsøk er avslørt!!!Fnate har jobbet undercover etter å ha fanget opp noen rykter her og der. Ryktene gikk om forferdelige dyreforsøk her hjemme i Norge.

Utstyrt med skjult pappa, kamera og svetteperler på snabelen gikk han igang med å lete. Dypt inne i Oslo's forskningspark avslørte vi de forferdeligste ting.

Laboratorieforsøk ble gjort på to tilsynelatende helt uskyldige mus.
 

Det vi så var bruk av elektrosjokk terapi. Det skulle vise seg at den som utførte forsøkene var en diger fyrsom het Ingar Isbjørnar. Han var ganske ensom, og dårlig sosialisert. Han hadde, som dere ser alltid med seg et dolokk+skål sett som beskyttelse i tilfelle nye angrep fra Tyskerne.

Men forsøkene forgikk på forferdeligste måte. Her måles effekten av forsøkene:Vi forstod etterhvert at Ingar Isbjørnar ikke gjorde det for å være ondskapsfull. Det var bare dette han drev med. Han hadde lært det av sin far, som i sin tur hadde lært det av sin far også videre. Tipp-Tipp-Tippolderfaren til Ingar hadde vært den første. Han forsøkte å gjenopplive mus med klubbe, uten særlig stort hell.

Men hvor kom musene fra? Hva slags gærninger kunne det være som leverte mus til dyreforsøk?

Desverre behøvde vi ikke lete lenge øfr vi kom over disse to:Dårlige i magen, søvnige og proppfulle av sjokolade de hadde kjøpt inn for pengene de hadde tjent på å fange mus i stua til bestemor. Det var ikke mye man fikk ut av dem, for de var svært skurrete i rompa begge to, men de lot til å være svært fornøyde med fangsten og salget. 

Farris og Bris = Brus

En anonym gjest lurte på hvordan det kunne ha seg at Fnate drakk Farris.

La oss oppklare med en gang at Fnate soleklart foretrekker svart brus. Svart brus er Super-Best!

Men da Pappaen til Fnate forsøkte å innføre et helseprogram for Fnate ble en del uhumskheter lansert. Ost, juice, grønnsaker også videre. Det ble, ikke uventet, full krise.

Det endte med et forlik der Fnate fikk fjernet all ost og grønnsaker fra menyen. Men vedgikk at Farris boblet, og ergo var det brus. Han drikker det med en viss sunn skepsis.

Bestemor har også saft, noe Fnate drikker når han er på besøk der. Ellers går det kun i sjokolade, smågodt og is.

Fnate har vært super busy

Det har vært lenge siden forrige post i Fnate bloggen. Fnate har nemlig vært super-travel. Han har blandt annet vært en lang tur i Sør Tyskland på messe. Der har han sittet på bakrommet og passet på Mozart kuleneHan passet ikke på dem på den vanlige måten, men han sørget i det minste for at ingen tyver fikk fatt i dem. Når han etter lang tid skulle hjem ble han askefast igjen og måtte kjøre tog. Det var en småtufs Fnating som satt på ICE toget klokka 6 om morgenen på vei til Hamburg. Støv på linsa og ingen sjokolade i sikte.I tillegg har han jobbet undercover og har en kjempeavsløring på gang...
hits