Flybytte

- "ÅjåjåjåjåjÅÅÅÅÅÅJ... så irriterende" - sier Fnate, og overspiller et irritert slag på låret sitt. - "ja ja... man må jo gjøre det man må gjøre" - fortsetter han og løper mot dataen. Han løper med de svinsende lette skrittene han har når han er optimistisk.

 

Saken er at han og Pappa har funnet ut at de kan spare en hel USA tur om man heller blir igjen 2-3 dager ekstra etter en messe i LA i Juni. Så nå må altså billettene endres. Fnate løper mot PC'en, og skal til å sette i gang, da han hører Pappa sitte ved Mac'en sin.

 

- "Ja, ja... jeg kan sikkert gå inn på KLM og endre" - mumler Pappa

- "NEEEEEEEEEEI!!!! NEI NEI NEI... Du kan ikke... NEEEEEI" - skriker Fnate febrilsk - "du MÅ gå på Air France å gjøre det"

 

Pappa skjønner ingenting da han ser panikken bre seg i fnaten sin. Fnate taster febrilsk på dataen sin for å komme først i mål med endringen. Før han til slutt puster lettet ut.

 

- "Fiksa det, Pappaaaa..." - roper han lettet.Pappa skjønner ingenting hvorfor det var så viktig å gjøre endringen akkurat på Air France sine sider, men Fnate bare blåser og skifter tema. Så fort som mulig.

 

Han er plutselig i et strålende humør.

 

- "Det var jo fryktelig irriterende, Pappa. Men vi får stå den av. Nå må vi fly Air France begge veier, men... ja ja. Sånn er det".

 

Pappa aner ugler i mosen, men enn så lenge er det ikke godt å si hva Fnate har gjort. Og Fnate er plutselig veldig aktiv på å få Pappas oppmerksomhet rettet mot noe annet. For eksempel lunch hos Bestemor, og foreslår å reise ut sporenstreks for å ordne det.


Det blir en super lunch.

 

Og Helge elsker Bundaberg Øl'et Fnate har kjøpt medAlle lover å ikke si til Helge at den er alkoholfri.

 

Pappa har fremdeles litt rynker mellom øynene og lurer på hva som har skjedd med denne returflighten som plutselig ble Air France.

 

- "A380!!!", sier Fnate - "Jeg elsker jo A380".

 

Men det gjør han jo ikke. Det vet Pappa. Det er noe muffens.

 

Og i går ringte faktisk British Airways for å spørre hvorfor Fnate og Pappa ikke hadde booket noen langturer med dem i det siste. Det var jo en relativt enkel affære å forklare. Scones'ene med jordbærsyltetøy og krem er borte og all desserten er borte. Hvorfor skal Fnate fly BA da?

 

 

Det löööser sig...

"Det gjör det alltid. Ja det ordnar sig..."

 

Fnate er i litt god gammel form der han svinser glad rundt i stua. Han lurer på om grunnideen hans med at 2 foreldre betyr 2 ganger omtanken faktisk er i ferd med å begynne å fungere. Det var jo en grunntanke han hadde slått fullstendig fra seg.

 

Men så sitter han plutselig her med alt dette:

Ved første øyekast ser det bare ut som en helt vanlig stabel med godis. Uvanlig mye, men allikevel vanlig. Det er bare at denne stabelen er svært uvanlig. Til høyre er påskeegget fra Bestemor. Ikke så uvanlig. I midten er sjokoladeboks fra Pappa etter at Pappa har vært på tur uten Fnate. Heller ikke så uvanlig.

 

Det uvanlige er det til venstre. Det er nemlig mamma som har kommet drassende med godis til Fnate, hun også.

 

Det er jo dette Fnate har drømt om. Det er jo sånn det skal være. En kjøleskapmagnet fikk han ogsåDet kan love godt det her altså.

 

Og så har han jo et par turer i ermet som bare han og Pappa skal på. Helt uten Mamma. Det er med Air France til Fnat Angeles i Juni, det er gruppeturen til Bongos Tryllereiser (www.bongos-tryllereiser.no) senere i Juni...

 

Og så er det gutte-ekspedisjonen til Mikronesia i starten av Juli.

 

Han føler at dette lover nokså bra. Nå er det bare å være skikkelig pessimist, så man ikke blir skuffa

Klar!

Bare Pappa kunne gå nå, så er Fnate klar for å jekke Påskeegget.

 

Fnate skal være hjemme alene sammen med Staut. De skal spise Påskeegg og se på kåbbåifilmer. Det blir supert.

 

Dessuten har han telefonen klar og skal sjekke inn hos Bestemor jevnlig. Det har han lovet. Da vet hun at alt er i orden.Men nå er Fnate rimelig stressa på at Pappa skal dra, så de kan begynne å gafle i seg Påskeegg og sette på filmer.

Hmmmmm...

Fnate har på en måte fått bittelitt smaken på å jobbe. Ikke 8-timers dager, altså.

 

Men å gjøre noen småjobber. Det kaster så innmari godt av seg.

 

I dag, for eksempel... han var på sin vanlige runde opp til Bestemor og Fungerende for å selge Dagens Næringsliv. Bare at denne gangen gjorde han det litt annerledes. Etter at Fungerende, svært motvillig (som vanlig) hadde betalt rett sum for avisa. Pluss tips. Så tuslet Fnate ut til Bestemor og spurte om han skulle hjelpe henne med pannekakene. Det kunne kan.Bestemor tegner og forteller. Fnate prøvesmaker på samtlige. Bare for å sjekke at de er i orden. Samarbeidet fungerer perfekt, og han føler han er til betydelig hjelp.

 

Så... etter middagen kommer Bestemor til Fnate, som Bestemødre ofte gjør, og spør om han har fått Påskeegg. Det har ikke Fnate.

 

Det vil si... Mia kom med et. Men der var det bare to smell-bong-bong'er og en latt hvor det stod at hun ville til Afrika. Ikke helt Fnate sin type Påskeegg.

 

Bestemor mener imidlertid at han trenger et skikkelig et. Han får bli med å peke på hva han vil ha oppi.Til slutt er det en usedvanlig fornøyd Fnate som sitter der med ny-utstyrt påskeegg.Arbeid lønner seg virkelig. Man må bare passe på å ikke overdrive.

 

Nå i starten av Påsken skal han være hjemme alene sammen med Staut. Pappa skal ha med Mia på voksentur. Dessuten skal de fly rødsnuter, så Fnate ville ikke ha vært med uansett.

 

Men om han blir sur, så kan hende han booker noe spennende til Mirkronesia turen i sommer.

Trallalalaaa på jobb en tur

Fnate var nokså lei av storkontoret til Pappa etter den uka med 8-timers dager. 

 

Men i går fikk han tips av Pappa at det hadde kommet en gjeng fra Polen på besøk. Og at de hadde en haug med sjokolade som trengte å sorteres. Det var nemlig noe sjokolade som kunne brukes og noe som ikke kunne brukes. 

 

Det som ikke kunne brukes skulle delegeres til de andre på kontoret. Det vi ser her var bare en brøkdel av alle posene med tingDet viser seg fort at det meste ikke kan brukes og må delegeres til grobian'ene. Det er blant annet flasker med Zubrowka brus og med pels på. Helt ubrukelige ting. 

 

Men Fnate fant en ting han kunne bruke:Nå gjelder det bare å gå igjennom alle posene for å sile ut disse. 

 

Deretter kan Fnate dra hjem og ha en velfortjent Påskeferie. 

hits