Skal man slutte og protestere bare fordi man er fornøyd???

Fnate har et dilemma. Fnate hater dilemmaer, men allikevel kommer de smygende i blant. Han forsøker løpe fra dem, han vifter med armene og rister på hodet (med øret ned mot gulvet) for å få dem vekk. Men det nytter aldri.

 

Her sitter han altså. Han har akkurat bestilt en diger firmatur. Faktisk den første organiserte firmaturen han og kompisene har vært på. Bestemor har kommet til han med guidbok og alt er velstand.


Han fikk til og med konvolutt fra SAS igår, med sølvkortet sitt. Nå skal han løpe rundt og veive med det over hodet på flyet og på flyplassen.


Så alt er egentlig strålende. Men...

 

Så er det 1 Mai imorgen da. Arbeidernes dag. Og da protesterer man da? Man må tross alt protestere. Man skal velte seg i is, brus og pølser mens han veiver paroler og holder flammende innlegg om tingenes elendighet.

 

Han bare føler et lite stikk i magen når han nettopp har brukt penger så AmEx kortet til Pappa har hengt på kjøling siden igår, og så skal han bli kjempesint igjen i morgen.

 

På den andre siden er det noen saker som virkelig er verd å kjempe for, mener Fnate.

 

- Minimum 2 velferdsoffiserer på interkontinentale reiser. Det er ikke gøy å være alene når Pappa vil ha en med ut i snøen eller når det er jordskjelv

- Deretter er det Helge sitt forslag, nemlig 6-dagers uke

 

Helge vil avviklet mandagen, som en del av tarriffoppgjøret. Fnate synes egentlig det høres ut som en god ide. Siden Napoleon innførte 10-dagers uke på 1800-tallet har det gått stadig nedover, og nå er det 7. Kunne man få knepet inn en til ville det blitt mye trivligere. Mandager er noe herk.

Firmaturen i boks!

2013 var et bra år for firmaet til Fnate og Pappa, og i henhold til den lokale tariffen skulle det da opprettes et Overformynderi for inngåtte avtaler og diverse andre ting (OIAD). Det er skulle det utnevnes en Sjefsoverformynder som skulle ha ansvaret for tiltak for utgifts erhvervelse.

 

På Norsk prøver avtalen å si at når grunkene singler inn i kassa, så skal de ansatte på firmatur. Sjefsoverformynderen peker ut sted, og så skal han sende ut invitasjon til alle som har jobbet hel- eller deltid i firmaet i løpet av 2013.

 

Sjefsoverformynderen over tiltakene for egen utgifts erhvervelse ble selvfølgelig Fnate selv. Han avholdt valget ved lunchtid en onsdag i September etter å ha skrevet en innkallelse på en lapp og lagt i skuffen. Fnate var eneste som stilte på møtet. Han holdt en flammende tale der han lanserte seg selv som kandidat. Han vant med akklamasjon og leverte referat til Pappa. Så langt var alt vel. Pappa godkjente valget.

 

Nå var det omsider tid for action og invitasjon ble sendt ut til Helge og Tellef, som begge hadde jobbet deltid i 2013. Invitasjonen med program for turen ble sendt ut i Påsken og idag var påmeldingen kommet tilbake i posten

Turen går i slutten av Juli. Den innbefatter mahout-trening med elefanter, jungel, strand, hytte med infinitypool og fri minibar. Og så skal det flyes fly med noe de ikke har prøvd før, nemlig boks. De har hatt skap, kupe, skuff og mye forskjellig. Men aldri boks.

 

Man kan si mye om en grumsete valgprosess, men ingen protesterte for kraftig. For når alt kommer til alt er det få som er så gode på å plukke destinasjoner som Fnate. Så får man heller tåle at AmEx konvolutten blir litt tykkere enn vanlig. Alt ble uansett kjøpt inn i en valuta hverken Fnate eller Pappa er så stive på.

Ååååååååhhh?.

Fnate er litt utta seg på vei hjem fra Lake Louise. Først er det den lange bilturen og så skulle han fly med Air Canada og og og? Men det er ikke det. Det var veldig fint og Fnate koste seg på hotellet på Lake Louise så det var kjipt å dra. Men det var ikke heeeeelt det heller. 

 

Noen dager bare er det litt sånn. Man trenger litt ekstra trøst og oppmerksomhet. 

 

På mellomlandingen er det ganske langt å gå fra innenriks til utenriks i Vancouver. Fnate går og subber i teppet ved siden av Pappa. Sekken sleper han tafatt etterseg så støvskyen står. 

 

- "Hva er det for noe med deg i dag da, Fnate?" - spør Pappa. 

- "Ingenting det er bare atte åsså blææææh!" - mumler Fnate og snufser mens han tasser videre.

 

Men så syns han at han skimter noe der fremme som han ikke hadde ventet. Han lyser opp og begynner å løpe. Før han bråstopper og henger med hodet igjen. - "Jammen jeg har jo ingen penger" - Nå er fortvilelsen total. Han sitter utenfor selveste Hudson News og så er han blakk som ei kjerkerotte.

- "Ta en bedre titt i sekken din da" - sier Pappa og blunker lurt. 

 

Fnate røsker den mutt til seg og åpner. Blar rundt og blir helt stum. Det ligger 20 Canadiske Dollar der. Han ser opp på Pappa som bare nikker.

- "Jordskjelverstatning" - sier han

 

Fnate løses fullstendig opp i et digert glis og stormer inn i delikatessebutikken. En god stund senere har han mer eller mindre shoppet seg frisk. Det er litt gaver og godteri og forskjellig. Blid og glad tripper han til British Airways kantina, der ei dame ønsker han velkommen til VIP avdelingen og viser han kjøleskapet.

Fnate velger seg en Club Soda - favoritten og hiver seg opp på bordet.Smilet er på plass og skravla går i ett eneste kjør. Om både ditt og datt og hva han skal og hva han har lyst til.

Noen ganger er det ikke mer enn litt dugelig shopping som skal til.

Pappa lærer aldri. Mens Fnate...

Ett av Fnates faste oppdrag, utover å tømme minibar og hoppe i senga, er å skremme rengjøringspersonalet. Det utføres ved å hoppe ned fra ulike steder og rope "bø". Fnate har varierende hell, men han har alltid vært overbevist om at det skaper ekstra velferd. 

 

Men i dag forsov han seg og glemte det hele. Da han voknet opp noe senere oppdaget han dette på sengekanten:To fin-fine sjokkiser og et brev fra hun som rydder rommet. Det begynner å gå opp for Fnate at smisken muligens virker bedre enn pisken. Fnate har med andre ord lært noe i dag. 

 

Pappa, derimot - han har som vanlig ikke lært noen ting. Hjemme i Norge var det 21 grader og strålende sol i dag. Men der var ikke Fnate. Neida. Pappa hadde pakket alle sommerklærne sine og dratt med Fnate sin til Canada. Når Fnate våknet og tittet ut vinduet så det sånn ut. Fnate priset seg lykkelig for at han hadde beordret storfylling av minibaren på rommet så han kunne være der HELE dagen. Men neida. ikke engang det kunne Pappa få til. Han ville ut. Siden Pappa ikke hadde skikkelig jakke tok han på to skjorter og en hettegenser og slepet en skrikende og sprellende Fnat ut. Fnate kloret teppet ut hele hotellet, mens Pappa slepte han etter venstrefoten. Fnate sprellet og vrælet men til ingen nytte. Pappa skulle ut. 

 

Så der sitter han da. Sur og småtufs ute i guds frie natur. Det er ikke mye å hente for Fnater her. - "Kan vi gå inn nååååå?????" - roper han etter 2 sekunder. 

- "Er det ikke gøy å ha vært på Lake Louise i Banff, da Fnate?" - spør Pappa - "ikke mange elefanter som har vært der"

- "Tilfeldig? Neppe!" - Grynter Fnate

 

At Pappa aldri kan lære... Fnate vil til varme fine steder der han kan sitte i sanda og nippe til Cola med parasoll og høre på ukulele. Han vil ikke sitte med rompa trødd oppi en snøhaug. 

Søknad fyllt ut.

Da har Fnate kommet seg til Lake Louise, og Pappa feirer at han slo GPS'ens tidsforslag med nesten en halv time. Det betød at man kom frem i dagslys, og siden Pappa hadde bestilt det aller, aller, aller, aller billigste rommet via hotells.com har Fnate blitt stappa inni et lite hjørnerom som har dårligere utsikt en heisen. 

 

Men det gjør ikke så altfor mye. Han har ringt roomservice og fått en stakkar til å komme opp med sjokolader og potetgull og brus og? OG POSTKORT!

 

Fnate må jo nemlig skrive søknad til Bestemor for å be henne instruere Pappa til å utbetale jordskjelverstatning. Det er nå gjort, og han skal ringe på roomservice så de kan poste det i en fei. Pappa lar han holde på. Pappa har nemlig gjort nok et av sine eksemplariske vinkjøp, og sitter i senga med en bok og vinglass.

 

Fnate skal sette seg i vinduet og nyte utsiken mot ventilasjonssjakt og inngangsparti. Livet smiler igjen nå. 

Kompensasjon???

Når Fnate våknet opp morgenen etter jordskjelvet følte han seg først som en overlever. Deretter kjente han et intenst behov for kompensasjon. Slikt skal da ikke skje en innehaver av sølvkort? Tross alt. 

 

Dessuten har Fnate sett på TV at overlevende etter jordskjelv oftest blir overøst med kompensasjon. Og som overlevende etter en 6,7 føler han seg i høyeste grad kvalifisert til kompensasjon. Helst i kontanter som kan brukes på Hudson News. Den ansvarlige er så klart Pappa

 

Men er Pappa enig? Nei. Det ender med vræling og ringing til Bestemor. Bestemor mener på sin side at Fnate helt klart har et poeng. Pengene pleier å hagle i jordkjselvområder. Fnate kan tross alt være traumatisert. Men siden Pappa nekter utbetaling kan hun ikke gjøre annet enn å anbefale Fnate å sende skriftlig krav om utbetaling av harde kontanter til henne. 

 

Fnate ser fortvilelsen i øynene. Det tar jo dagesvis før søknaden kommer frem. 

 

- "Men?" - legger Bestemor til - "Han bør jo få noe midertidig. Han kan være traumatisert". 

- "Nemlig. Jeg er traumfnatispisert!!!" - korer Fnate. 

 

Det hele ender med at Fnate får en midliertidig kompensasjon ved ankomst Calgary. Han får hente kjøleskapnøkkelen hos SheratonInni der er det fullere en normalt. Ikke rart de hadde nøkkelMen prinsippet er det samme. Han er et jordskjelvoffer. En overlever. Og da burde kontantene hagle fra Pappa. At han skal måtte søke til Bestemor blir litt pinlig ettersom han ikke engang rekker å få utbetalingen til å bruke på delikatessebutikken, Hudson News. 

 

Pappaer burde helt enkelt ikke fått reservasjonsrett i slike saker. 

Fnate opplever jordskjelv på 6,7 på richter skala.

Plutselig ble Fnate og Pappa kvalme der de satt på hotellrommet etter en lang dag. Ingen skjønte noen ting før Fnate tittet opp og så gardinene svaie på hotellrommet. Det var ingen tvil. Det var Fnates første skikkelige jordskjelv. 

 

Han klamrer seg til brusen sin der han sitter.Noen minutter senere kommer bekreftelsen. Jordskjelv på 6,7 på Richter skala i Vancouver. Akkurat der Fnate er. Fytti katta etc etc etc. Bra han skal til Edmonton imorra. Det nytter ikke at det skal riste sånn om man skal få sovet skikkelig. 

Telttur over Grønland

Fnate var fortsatt bekymret for Tellef når han gikk ombord i flyet til Vancouver. Men folkene i BA vet å ta vare på en Fnate og hvordan han trenger å underholdes. 

 

Først fikk Fnate is. Så kom damene med Fnates virkelige favoritt, nemlig konfektesken. Den tar de egentlig på rundgang sånn at alle skal få litt, men det har blitt en tradisjon at når Fnate spretter frem på bordet så setter de den litt hos han. Så får han romstere med den en stund før de tar den videre. Når han fikk den var den full. Når han sendte den videre var den nærmere halvfull. Pappa koste seg også, for han fikk noe som kalles myrvann. Det drikker ikke Fnate i det hele tatt. Faktisk syntes til og med Pappa det var litt vondt. Men så altså. Nå pleier det jo begynne å bli bittelitt kjedelig, men da oppdaget Fnate BA-teltet han hadde fått. Det vil si, det var fullt av ting oppi, men de ble pælmet ut som fra en fontene. Deretter hadde Fnate et nydelig enkeltmannstelt. Han hoppet oppi og stakk bare hodet ut en gang iblant. 

 

Det eneste som egentlig manglet var Donaldblad og lommelykt. Da hadde det vært perfekt. Nå, morran etter sitter han på hotellet. Pappa skal snart ut i møter og sånt, mens Fnate skal passe på hotellrommet. Han har fått rom i 13 etasje med utsikt over flystripa. De har til og med lagt frem kikkert til han, så han virkelig kan følge med. 

Også er han jo på hotellet der alt er merket med en stor "F". Det betyr at alt i minibaren er hans. 

Medivac fra Fnatfrika

Det var ikke bare smått dårlig Tellef ble i magen etter at han hadde gaflet i seg blomstene på rommet på Kempinski i Nairobi.

 

Man måtte rett og slett til med det de kaller Medivac - Medisinsk Evakuering. Fnate tok ansvaret og beordret at den ene boksen på flyet mellom Nairobi og London umiddelbart skulle bygges om til sykeseng. Som sagt så gjort. Det ble fyllt opp med dyner og puter, og så satt Fnate seg på kanten og fulgte med og ga trøstende ord.Man kan si mye om Fnate, men så lenge omsorgen er kortvarig er han ekstremt god til å utøve den. Så han satt stolt oppe hele natta og passet på. Heldigvis hadde han telefonen sin med masse musikk. Favorittllåta er jo kjenningsmelodien til Fjernsynskjøkkenet. 

 

- "Durutturuttdudurrutuuuu durutturuttduturrutuuuu" - nynnet det i vinduskarmen i 8 timer. Kun avbrutt av at Fnate løp i Club Kitchen og hentet mer brus til Tellef.

Fnate kom akkurat på det, her han sitter. Han er allerede ute på ny tur, og bladde igjennom bilder. Han striprøver å komme igjennom på telefon til Bestemor, for å høre hvordan Tellef har det. Men Bestemor er vel ute en tur.  

Fnate sitter på Concorde Rommet, der de har servitører som løper rundt og synes Fnate er søt. Så han bestiller og drikker brus til den store medaljen. Han vet hva Pappa vil ha også, så han får en PGGL og en tallerken med noe Italiensk grufsemat.

 

Men all brusen det hjelper bare nesten på humøret hans. Han skulle gjerne visst hvordan kompisen har det. Tross alt praktiserer både Fnate og Pappa litt spesialstyrkekode. Nobody gets left behind.  

Lounger i Afrika

Etter morgenkvisten på Intercontinental skulle Fnate ut til Masai Mara. Han skulle fly fra den lokale flyplassen, Wilson, og gledet seg. Flyplasser pleier å bety lounger, og der kan Fnate velte seg i Cola og kaker. 

 

Humøret var derfor på topp når han seilet ut mot flyplassen. Når han så flyene som var der ble han litt mer skeptisk. Når Tellef fikk boardingkortet ble han enda mer skeptisk. Det var godt brukt og laget i plast. Lounge hadde de riktignok, men det var godt over middels inoperativ. Humøret er nedadgående, og uttrykket "opp som en ulv, ned som en skinnfell", har sjelden passet bedre. Fnate er fortvilet. Snack Bar - står det over disken, men Fnate tør ikke engang tasse bort for å sjekke. Dette er katastrofe.Når det til slutt er boarding, er flyet så lite at selv Fnate må dukke for å finne plass. Fungerende er så skeptisk at han vurderer å trekke seg, og løpe tilbake til hotellet. 

 

Men etter 45 minutters humping lander flyet på en slette full av kuer. Så langt, så godt. 

Mitt Fnatfrika

Fnate har hatt en intens tur til Afrika. Det har vært flere opplevelser enn man nesten kan forestille seg, og de få tingene han gruet seg mest til gikk altså mye bedre enn ventet. Det begynte med at gutta ble oppgradert av British Airways på vei ned til Fnatfrika. Det er ikke mye de skal si om selve den turen, men de skal si dette - Når de landet i Nairobi var det ikke så mye som en smule igjen i i Club Kitchen i galley på dumbojet'en.

De vil også hilse til Elgen Helge og alle andre Te-Fest aktivister der ute, at de tittet ned på Benghasi og det så relativt rolig ut der nå. Det nærmeste man kom en skandale over Benghasi var en liflig promp som Tellef lagde, men det var neppe hverken "Barry" eller "Killary Clinton" sin feil.Vel fremme hadde Pappa booket noe som het Intercontinental Nairobi. Fnate og Tellef var først nokså fornøyd med valget. Det var en helt akseptabel minibar:

Desverre fant de raskt store biller på badet, og dermed var det slutt på glamouren. Gutta rasket med seg brusen bort til bagen, dro igjen glidelåsen og vekslet på å holde billevakt. Det ble en intens natt, og med all brusen de drakk når de var "off duty" måtte de noe fryktelig tisse ut på morran og det ble en tidlig frokost.

 

Sammen med Pappa satt de i frokostsalen og fulgte med på ei Japansk jente som virkelig hadde lest seg opp på "Tips & Triks for en lystig reise". Hun hadde lesset opp tallerkenen sin med store fine salatblader og løskokte egg. Alle sammen var glade for ikke å skulle være flue på veggen på hennes toalett noen timer senere.

 

alt i alt var det et kultursjokk for gutta å komme til Nairobi. Men heldigvis skulle de videre til campingplassen samme morgen.Fin utsikt var det også fra rommet. Det skal Pappa ha. Men de satte ned foten mot å bo her igjen.


My little flowerpot...

Fnate har vært ganske frakoblet i Afrika, med liten tid til å blogge. Men siste natta bor han på Fnatpinski hotellet der alt er under "kontroll" og han har internet. Han reiser hjem i kveld, men først er det altså besøk hos alle babypellefantene. 

 

Fnate ble invitert av Madam Sheldrick til å hilse på dem utenfor kontortid siden han hadde sponset dem med ukepengene sine helt siden 2010, og han fikk ta med Tellef, Pappa og Fungerende. 

 

For Tellef ble ikke dagen helt som forventet. Han må bli på hotellet etter å ha prøvd seg på rommets rike fauna. Han visste at han ikke skulle spise plantene som står på rommet når han er i Afrika, men han kunne bare ikke begrense seg når han så denne til venstre for TV'en.

Resultatet er at han blir liggende med magen i været og tyggende på Imodium istedenfor å hilse på elefantene. Heldigvis hadde Pappa ordnet med sen utsjekk. Men selv det klarer ikke begrense Fnates humør. Han gleder seg intenst!!! Dilter rundt på rommet og synger og svinser.

 

"My nice flower pot... duruttuutut

You make my friend go... belly-up! Duruttuutut

You set his bum on fire!

You quenched his desire...

Oooooohhooohh.. My nice flower pot.."

BA skjønte alvoret når Pappa sviktet

Fnate stod foran sin første tur uten skuff siden 2010, og var ikke blid. At Pappa mente han var bortskjemt prellet av som grøt på sandpapir.

Fnate skulle fly til Fnatfrika i economy...

Heldigvis har Fnate BA, som forstår han. Straks ved ankomst til London stod det en dame der med nytt boardingpass til han.

De skjønte at også Fnater har rett til egen skuff. Kort tid senere sitter han og Tellef fornøyde i skuffen og kan planlegge Club Kitchen raid istedenfor sultkatastrofe.

Nå gjenstår bare en løpetur i kabinen for å veive med sølvkortet. Nairobi neste.

To trøtte tryner...

To veldig trøtte tryner titter opp fra bagen i kantina på Gardermoen. De hadde forsovet seg grundig, men når man har VIF-service og våkner i kantina er det ikke krise.

I følge appen til Fnate har de også fått 20 minutter ekstra kantinetid i London. Det er da noe.

Til Kenya i økonomiklasse imorra

Gutta har rådslagning. I morra tidlig bærer det til Kenya, sammen med Pappa og Fungerende, for å hilse på babyelefantene som Fnate sender ukepengene sine til. Det er jo selvfølgelig storveis. Det som ikke er storveis er at Pappa har booket langtur uten skuff. 

 

Ikke bare uten skuff, men uten Club Kitchen eller noe ting. Fnate har selvfølgelig protestert. HØYLYDT, også. Men til ingen nytte. Pappa sier at Fnate har blitt bortskjemt, som ikke har fløyet økonomi på langtur siden 2010. Fnate er enig i at han er bortskjemt, men skjønner ikke problemet. Det er da fint å være bortskjemt?

 

Pappa ga seg aldri, så nå står de der. Timer unna. Det er bare å legge planer. De diskuterer igjennom hva de skal gjøre om det blir gjengslagsmål bak i flyet. Hvordan håndterer de brusnekt. Blir det pre-departure brus, og hva gjør de om den ikke kommer. Hvordan takle en eventuell kakemangel og hvordan skal de opptre for ikke å bli ranet. Spørsmålene er mange og rådene dyre.

De er nøye på å foreta diskusjonene høylydt foran Pappa, så han virkelig skal forstå hva de må gå igjennom for å komme til Fnatfrika. 

Detektiv Staut

Når Fnate kom hjem fra Plaza stod det plutselig et digert påskeegg på kjøkkenbordet. Påskeegg er fine saker, og han oppnår et bra tresteg de siste lystige sprettene frem til det. Han kunne ratt kvalifisert til NM i tresteging. Men i det han skal åpne det blir han, som vanlig, stoppet av Pappa. - "Ikke åpne før du er tilbake fra Kenya... bla bla bla bla bla" - Gnager det fra Pappa. Fnate orker ikke høre resten.

 

Det eneste Fnate får gjøre er å lukte, dytte og klemme på det.Det er veldig irriterende.

 

Imidlertid oppstod det en liten tvist da Staut begynte å bjeffe tidlig på morgenen. Han hadde funnet spor etter en skurk, som åpenbart hadde snikspist fra egget.Hvem er skurken?

Do not Disturb

- "Jeg setter alltid på 'do not disturb' skiltet på hotelldøra jeg. Det er ikke nødvendig at de bytter håndklær og roter på rommet mitt hver dag." - sa ene kollegaen til Pappa, under frokosten. Fnate titter uforstående opp på han. Dette er noe Fnate aldri kunne forestille seg å gjøre. - "Men da får de jo ikke fyllt opp minibaren din? Du blir sittende der med helt tom minibar etter første dagen?" - kontrer Fnate, mens han sitter og gnager på en kake han fant i frokostsalen og en eller annen brus som Pappa kom med. 

 

- "Jo, men tømming av minibar er jo jobben din? Du burde vel være fornøyd med å få mindre å gjøre?" - får Fnate sendt tilbake i fleisen. 

 

Fnate setter kaka i halsen og vrir seg ukomfortabelt på servietten. Han vil ikke engang kommentere det. Det faller for sin egen urimelighet. Det er den typen tenking som skyver millioner ut i arbeidsledighet. 

 

Dessuten liker Fnate jobben sin. 

Sjelen må fylles den også. Og den trives ikke med bomull og tørrfisk. 

 

 

Skandale!!!!

Velferdsoffiseren er på jobb igjen. Denne gangen på Oslo Plaza. Han vet akkurat hva han har å gjøre. Han skal sjekke minibaren. Men hva venter han? En Cola. En Cola???? En eneste en...

Han setter i et vræl, og heldigvis har ikke Pappa reist enda. Han får ringt ned i resepsjonen med det samme og fortalt at det er fullstendig krise. Under to minutter senere banker det på døra og der står det en mann med fanget fullt av brus.

 

Fnate slutter å vræle proporsjonalt med at brusen lander i sine respektive hull. Når den siste brusen faller på plass er Fnate stille, og mannen kan ta ut øreproppene. 

 

Men makan altså. Man kan ikke være velferdsoffiser under sånne forhold. 

Jeg er sølvmedlem!!!

Igår var en enorm dag for Fnate. Det kom epost fra SAS om at han skulle oppgraderes til sølvmedlem i Eurobonus. Sølvmedlem, dere... Fnate er sannsynligvis den første elefanten i verden som er sølvmedlem hos SAS. Han takker selvfølgelig ja, og med den nervøse svetten dryppende fra snabelen logger han seg på SAS appen på telefonen sin.

 

Der står det. Sølv på hvitt. Fnate er sølvmedlem og har hele 100 bonuspoeng på konto. - "100 bonuspoeng Pappa... Seeeeeeeee... Åjåjåjåjåjåjjj" - Dette er en stor dagFnate reiser sporenstreks opp til Bestemor og Fungerende for å vise frem. Så begynner betydningen av dette å gå opp for han. Sakte men sikkert. Han er sølvmedlem og Hollywood Treatment'en kommer til å stå i kø.

 

- "Det viktigste, Pappa, det er at man gjør seg kjent med en gang man kommer ombord i flyet. Man må holde kortet over hodet og si - jeg er sølvmedlem - så alle får det med seg" - forteller Fnate til Pappa. Fnate skal gjøre det hver gang heretter. Det kan jo nemlig hende at personalet går og lurer på hvem sølvmedlemmet er, og da sparer man både dem og medpassasjerer for mye spørsmål og usikkerhet.

 

Fnate gleder seg veldig. Han sitter hele kvelden i sofaen og øver seg på hvordan han skal introdusere seg. Han sier det med ulike tonefall. - "Jeg er sølvmedlem. Jeg ER sølvmedlem. Je suis argent. Jeg har sølvkort... nei, sølvmedlem er bedre. Jeg er medlem - sølv medlem. Ich bin ein Berliner!" - Han kan knapt vente på neste tur.

 

- "Snart får jeg også bagasjelapper med 'sølvmedlem' på også, Pappa. De må settes på håndbagasjen. Om man har mange kan du sette på det du sjekker inn også, men der er det ikke så nøye, for det er ingen som ser." - Fnate har full kontroll på hvordan en vaskeekte statuskunde skal oppføre seg.

 

Det blir ganske sent før Fnate får lagt seg. Når søndagsmorgenen kommer har Pappa rigget til en Hollywood frokost til han. Pappa drar så opp skuffen og Fnate slår opp øynene - "Jeg er sølvmedlem!!!" - glipper det ut av han, før han sier noe annet. Så oppdager han Hollywood frokosten.

En rimelig bra helg dette altså.

 

Og i kveld arrangerer han kino for Bestemor og Fungerende. De kommer for å se Selskapsreisen, og Fnate gleder seg veldig.

BFF!!! ... eller BrilleFin Fredag, om du vil

Noen roper TGIF (Thank God Its Friday), men Pappa og Fnate har lagd sin egen vri. En Fredag i blant har Pappa fyllt opp kjøleskapet med grums til Fnaten sin, slik at Fnate kan få BFF (BrilleFin Fredag) på hjemmekontoret. Fnate gleder seg veldig til de Fredagene, men det finnes ikke noen kalender. Det skjer bare plutselig.

 

I dag våknet, som vanlig, Fnate samtidig med Pappa. Han grynter seg igjennom Pappa's 10 runder med "slumreknappen" og ser til slutt Pappa stå opp. Da snur Fnate seg rundt og slipper et kjempegrynt og sover videre.

 

- "Husk hvilken dag det er idag da..." - Pappa stikker hodet inn på soverommet rett før han løper til toget.

- "Grooooooompf!!!" - grynter Fnate fra skuffen sin, snur seg på magen og trekker dyna si godt over hodet.

 

Han får ikke helt sove. Noe surrer rundt mellom bommullstrådene i hodet hans. Irriterende. Det er mye morsommere å bare ligge, enn å ligge og tenke. Tenking er bare mas og leder til selvransakelse, noe som sjelden leder til morsomheter. Men det er noe her som ikke er negativt. Noe i hva Pappa sa. Hvilken dag er det? Det er fredag!!!!

 

Fnate er brått mer våken enn noensinne. Han svinger seg elegant over kanten på skuffen og ned på gulvet. Svever mykt over dørstokken til soverommet og inn på kontoret. Nå må han ta til venstre inn på kjøkkenet. Det er parkett og han har glemt at Pappa har stri-skuret. Det er glatt og han får en lei slædd og må nedi med rompa, men tumler en gang rundt og kommer seg rett opp på bena. Bort til kjøleskapet.

 

BFF!!!!!

 

Når Pappa til slutt kommer hjem for dagen, finner han Fnate liggende og sove foran kjøleskapet. Colaboksen er tom og den ene "trestammen" er spist helt opp. Fnate ligger og sover tungt med ben og armer rett ut. Snorker som et lokomotiv.Pappa bærer han forsiktig bort i sofaen og vekker han. Så holder han ut to fingre og spør Fnate hvor mange fingre han ser.- "Hvor er den siste trestammen????" - Svarer Fnate og titter nervøst rundt seg.

- "Slapp av, den er trygg" - sier Pappa. Han skjønner at Fnate er frisk. Hadde Fnate derimot svart "to fingre" før han lurte på hvor godteriet var, ville Pappa blitt bekymret.

Husholdningspenger med elefant

Fnate skal snart ut på tur igjen og Pappa har vært ute og hentet husholdningspenger. 

 

Det er liten tvil om hvem disse pengene er til, så Fnate konfiskerer dem med det samme.Pappa får beholde et par andre, mindre sedler. De var uten elefant, så det kunne dermed reises noe tvil om hvem de var til.

Thuang og Ny-Fyren får egen skuff!!!

Fnate har hatt med hele hurven opp til Bestemor og har vært der et par dager, mens Pappa har lagt siste hånda på verket med en plan Fnate har holdt på med en stund. Nå har Thuang og Ny-Fyren vært her så lenge at Fnate til slutt sa til Pappa at de ikke kunne sove på sofaen lenger. Det var på tide at de fikk egen skuff. Etter litt om og men gikk Pappa med på dette. I det stille gikk Fnate rundt og tittet på flere ulike skuffer.

 

Noen var for dype, noen hadde lite utsikt mens andre rett og slett krevde for mye oppussing. Til slutt fant han den perfekte skuff. Det var en penthouse-skuff (øverst i seksjonen) med nysmurte fine hengsler og det var ikke altfor mye rask i den. Bare noen fjernkontroller og CD-plater. Ikke noe som ville være for mye å ordne med.

 

Det var tid for å forhandle med Pappa, og Fnate ble til slutt enig om en pris på 4 kroner, mot at Pappa hadde forkjøpsrett til markedspris om de flyttet ut.

 

En praktisk detalj var at det var utlagt kabel-TV. Det vil si at de bare kunne vippe opp skuffen og snu seg rundt for å se TV. Siden de ikke la inn selv, kunne de regne det som inkludert i prisen.

 

Fnate brukte litt tid på å diskret rydde ut alt tjafset og stelle istand, uten at de oppdaget det. Det aller siste måtte imidlertid Pappa gjøre mens Fnate tok dem med til Bestemor. De var svært overrasket når de kom tilbake og Fnate viste dem til sin egen skuff.

 

Fnate føler seg som rene Fnat Børson der han slenger seg nonchalant bakover i stolen sin og ber dem utforske skuffen. Den har til og med eget skilt på døra.Inni har han rigget til med vegg til vegg teppe. Teppet er bygget opp av det som nå heter Dividend Pysjamas. I tillegg er Thuangs sovepose der og Ny-Fyren sitt teppe.

 

Fante har også avsett en nokså betydelig politibil og en sparebøsse.Men rosinen i pølsa er jo at han til og med har fyllt opp sparebøssa med startkapital.

 

- "Alle trenger litt hjelp til en skikkelig start" - sier Fnate og storkoser seg i stolen og ser på dem utforske alt det nye. Thuang teller opp pengene. Han er ikke så ryddig på å telle, men føler seg nokså sikker på at det minst er to kroner der. En formue.Nå starter hybellivet.

hits