In the couch of the freeeeeeeeee... and the...

Fnate har brukt både ukepenger og masse tid på å sende ut visittkort til alle interesserte. Det tikker inn forespørsler på Facebook meldingsgreiene hans og han er bare stolt over å sende til alle som vil ha.

 

Han fikk også plutselige meldinger fra Agent Discus, som er på topphemmelig oppdrag. Agent Discus hadde denne gangen oppdaget et hotell som hadde sykkel med skuff og gratis sjokkis og Cola i minibaren. Og dette i en by Fnate snart skal til. Det ble altså en hel masse å forholde seg til.

 

Etter å ha holdt på med dette hele dagen syntes Pappa at Fnate fortjente å kose seg litt skikkelig. Da vanket det kake, spesialbrus og film. Fnate lette både vel og lenge før han fant Red Dawn, og kunne sette seg ned for filmkveld.

OG for en film! Et stort patriotisk øyeblikk for Amerika&Norge-patrioten Fnate. Han var over seg av begeistring over dette "episke dramaet" - som han kaller det.

 

Etter filment løp han rett til skuffen sin for å hente det Amerikanske flagget sitt. Det løp han rundt og rundt med i sofaen mens han sang av full hals. - "I'm proud to be a Fnating, kås at least I know i'm freeeee" - mens det veives og hoies. Det stopper ikke før han svett og utmattet sovner i sofaen foran en forundret Staut.Staut titter spørrende opp på Pappa, som forsiktet bærer Fnatingen inn i skuffen hans. Er ikke bare, bare å være liten fyr.

Lurifnat med egne visittkort

Fnate har jo lenge vært Velferdsoffiser i firmaet til Pappa. Det er en jobb han, i minste i flg seg selv, utfører til punkt og prikke. Ingen har så mye velferd som Fnate. Og så får han bonus. Det er fint.

 

Men han har følt seg litt tilsidesatt siden han aldri har fått skikkelig epostadresse og visittkort. Omsider ga Pappa seg og Fnate fikk bestille. 500stk kort i "kåmpany-design" og fineste papirsort.

Det er en stor dag og Fnate gleder seg til å kunne dele ut i øst og vest. - "Mitt kort... kremt... Mitt Kååårt..." - Han øver seg.

 

Da han skulle velge seg en epostadresse var han aldri i tvil. Han har alltid skuff nummer 62K på BA, så det var det det måtte bli. No more, no less.Åh, for en dag. Imorra - altfor tidlig - skal han ut på jobb igjen. Til Sverige. Han håper å få delt ut noen allerede da.

Godkjent kabinelefant

Fnate hadde forberedt seg. Han skulle oppføre seg som en vanlig dødelig. Eller, som noen irriterende folk sier, reise som folk flest. - "Jaaaaadaaaa... Tæring etter næring etc etc..." - Fnate avblåste Pappa før han rakk begynne med gnålet sitt. Men Fnate er ikke sint. Det er vanskelig å være sint når man har vært på Ciragan-hotellet og har tromma proppfull av digg. Da overlever man å fly litt bak gardina. Selv om det er langt.

 

Pappa godsnakker med han i skranka på flyplassen siden han helst ikke vil veie håndbagasjen. Da er den nemlig fort vekk ikke håndbagasje lenger. Heldigvis skjønner han bak skranken tegningen, og gir Pappa en håndfull (!) tag'er der det står "Approved Cabin baggage". Fnate er approved!

 

Han er ganske fornøyd med å være approved. - "Approved vanlig folk" - sier han stolt, mens han går igjennom passkontroll og div ymse.

 

- "Hva tror du vanlige folk ville gjort nå da?" - spør Pappa og rufser Fnate i håret.

- "De ville flydd rett på kantina og banka innpå brus" - konkluderer Fnate, uten å blunke. Så sagt så gjort.- "Skal si vanlige folk har det greit" - sier Fnate.

Ååååhhh, digg er så sinnsykt digg

Velferdsoffiseren Fnate klarte seg helt utmerket alene igår kveld. Hvem som helst skjønner jo at han ikke klarer å spise opp alt i denne minibaren, men bare lukta og det å kunne romstere med alt sammen er jo bare helt... Helt himmelen.

 

Han romsterer til langt på natt

Så var det en kort slumrings før han måtte opp igjen og romstere videre. Det er jo litt vanskeligere for en liten fyr når godisen flytter seg lenger og lenger ned i godtebøtta...

... Men han hadde ikke blitt velfærdsoffiser om han ikke hadde vært ute en sommerdag før.

En fin dag på jobb i Fnatstanbul. 

 

Det er så utrolig digg med digg.

En fin dag på jobb...

Fnate skal på jobb til Tyrkia, og det er spennende. Han har vært i Tyrkia en gang før og da bodde han på et hotell som var helt konge. Han hadde sånn fin veranda og en episk minibar. 

 

Imidlertid har Pappa bestilt tur bak gardina med Turkish Airways og det er en lang tur. Fnate er skeptisk til dette og sitter nokså stille på flytoget.Ofte når man er skeptisk har ting det med å snu til det positive. Turkish visste åpenbart at en Fnate ikke trivdes bak gardina på lang tur. Da han tuslet rundt på Gardermoen med Pappa hørte han navnet sitt bli ropt opp. Han spant bort til gaten og hoppet opp og ned til Pappa kom. Der stod nemlig ei dame med nytt boardingkort til fnatness class. Skepsis er med ett snudd til stor entusiasme.

 

Det var en skikkelig fin tur, og nå er Fnate altså fremme. Til alt overmål hadde Pappa booket på "Cigariansifistisk - hotellet" også. Det er bare å dure ut på verandane. 

Der sitter han i ro på kneet til Pappa i minst 4 sekunder før han kommer på minibaren og løper som et olja lyn inn igjen. - "Baaaaaaaaaaaaaaaaaa... pust, pes... Baaaaaaaababababa" - han er i fyr og flamme. Og ikke uten grunn. Hvilken minibar... Mengder av brus...Men det stopper ikke der. Ovenfor er det bøttevis av snop...Det er så mye snop at sjokolade har måttet få egen skuff... Fnate husket at det var en terningkast 7, men altså...Pappa spør om han klarer seg her mens Pappa er en kjapp tur ute med kunder.

 

Fnate bare himler med øya. - "Er paven Spanjolsk?" - sier han. 

 

Pappa tar det som et ja.

Jeg er bikkja!

"Jeg er bikkja som har opplevd alt

så jeg trenger ikke oppleve mer...

Jeg har sett hele verden

det vil si Strømmen og Syden...

... det finns ingen kjeks som ikke jeg har prøvd"

 

Staut er oppesen idag!

Kakedag hos Bestemor

Det er søndag og det betyr utflukt. Som vanlig skal Fnate opp og selge DN til Fungerende, men i dag er det flere ting på agendaen. Han og Pappa skal starte sykkelsesongen og legger ivei på Cruiser'n.

 

For det andre skal Tellef sprette kjekspakka han har kjøpt for husholdningspengene. Her sleper han den med seg mot stuebordet. Tett fulgt av noen svært entusiastiske kompiser.

Selv Isbjørnar får lov til å komme opp på bordet idag.Det var noen aldeles fortreffelige kjeks og alle får. Etter at Fnate has gaflet i seg har han kjeks i hele trynet. Bestemor er veldig imponert over hvor flink Tellef har vært.

... Og så hang jeg opp månen... (igjen)

Husholdningspengene gikk jo med på Harrods. Tellef hadde med dadelkjeks til Bestemor, mens Fnate handlet til Staut.

 

Staut luktet lang vei at det var noe godt i posen og har vært urolig helt siden Fnate kom hjem. Idag kom så endelig matfaren hans, Fnate, slepende på boksen.


Staut kommer raskt ned fra plassen sin. Det lukter fantastisk godt.

 

- "Har jeg fortalt deg om da jeg hang opp månen?" - spør Fnate mens han romsterer med boksen. Staut sier ingenting. Bare ser stolt og forventningsfult opp på Fnate med de kloke øynene sine.

 

- "Det skjedde i de dager da stearinlysfabrikken i Spangdo gikk tom for stearinlys. De var en fryktelig knipe, for det var skikkelig mørkt. Alt for mørkt til å lage nye stearinlys til å lyse opp..." - Fnate forteller og forteller.

Imens gafler Staut i seg den ene kjeksen etter den andre. De er noe helt fryktelig gode, og han føler seg som den heldigste bikkja i hele verden. Hele den delen av verden som har sett, i det minste. Det er ganske mye og inkluderer både Syden og Strømmen.

- "Åsså så da så sa de at, nå skulle de ønske det hadde vært månelyst her. Og da tenkte jeg..." - Fnate legger ut.

 

Det er finfin lørdag i Casa-Fnate.

Skulle-ønske-det-var-hjemme-kontor

Møtet Pappa hadde i London er over og det er tid for litt hjemmekontor i kantina, før flyet går tilbake. Pappa er storveis fornøyd fordi maten han liker er på plass igjen. Gutta er fornøyd fordi det er kommet tilbake kaker og desserter all mass. 

 

Tellef, som omsider har kommet til seg selv, bruker god tid på menyen. Han vil vite at han velger helt rett. - "right the first time" - sier han. Fnate bare raper til svar. Han er midtveis i brus nummer 2.

Det Fnate derimot er veldig opptatt av er handleposen. Om du husker at Fnate skuffet sekken full av huslholdningspenger før han dro?

 

Vel, Fnate og Tellef styrte rett inn på Harrods. De visste umiddelbart hvilke hyller de skulle til. - "hei, hei... stopp en halv" - sier Pappa. Han hadde jo gitt Fnate en skikkelig overhaling da Fnate brukte hele husholdningsbudsjettet på flagg og souvenirer i Thailand. 

 

- "Pappaaaaa.... Ser du noe her som ikke kan brukes i husholdningen?" - spør en vel forberedt Fnat der de står med full handlekurv. - "nææææ..." - Pappa må dra på det. Fnate har jo i og for seg rett i dette. Dermed bar det avgårde til kassa.

 

Nå, etter brus nummer 2, må Fnate bare ta en bonustitt i posen. Der er det så gruelig mye digg...

Fnate skal ikke ha alt selv. Tellef skal også ha med til egen husholdning. Det er nok av grobianer som vet å gafle i seg i det huset. Pappa mumler noe om at dette er uvanlig bruk av husholdningsbudsjett, men ingen har tid til å høre på.

 

Om ikke altfor lenge skal de fly BA hjem.

 

Og til alle dere på Facebook som mener at Fnate nå må spise havrelefse og få nye vaner... Ta dere en bolle! BA har Fnatness Class så det duger. 

Fare the well

Det var to spente fyrer som ventet i bagen på morran. Særlig Tellef var så oppskjørta over siste SAS Fnatness class turen at han ikke hadde sovet et sekund. Lua hang fremdeles på skakke da de kom frem til den nyoppussede SAS kantina på Gardermoen. Det er noe med forventninger. De kan holde deg oppe, men når de blir for høye kan de også rive deg ned. Tellef sliter. Det gjør i og for seg også Fnate. Men på tur skal de. Tidlig eller ikke. 

Fnate kom seg til slutt. Det vil si, han reagerte kraftig da han kom ombord og de skulle rope opp frokosten. Da annonserte de bare appelsin- og eplejuice. - "Halloooooo, ser jeg ut som en grevling? Jeg vil ha bruuuuus" - protesterer han. Og selvfølgelig får han brus. Det er tross alt Fnatness Class.

Tellef derimot, bare vælver over i "koma" straks de kommer ombord. Han vokner ikke før landing og er på en måte skuffet. På den andre siden er det jo det man skal på sånn luksustur. Man skal vælve i seg brus og ta en cowboystrekk. Tellef ordnet i det minste en av delene.Fnate tar på sin side seg av brusdrikkingen. Sånn sett er det greit å være to. Da rekker man mer.

 

Mot slutten av turen setter Fnate seg på kneet og tar en alvorsprat med Pappa.

 

- "Tror du vi skal reise mer med SAS nå som det er slutt på Fnatness Class'en?" - spør Pappa.

- "Selvfølgelig" - sier Fnate uforstående. - "Bare ikke når vi betaler selv og vil fly Fnatness Class" - forklarer han- "Men hvordan skal vi få til det da?" - spør Pappa i det flyet lander.

 

Fnate sier ingenting. Han behøver ikke heller, for noen ganger viser løsningen seg av seg selv. 

 

Det venstre øyet til Fnate begynner å vibrere og et fornøyd smil brer om seg i det trøtte trynet. - "Se der, Pappa" - sier han og peker ut vinduet.

Så da klarer han seg nok allikevel. Der er det Fnatness Class for alle penga, og egne spesialseter tilpasset Fnaters bredde.

 

Men det er trist med SAS altså... Det er det. 

 

Men nå, over til London.

Farvel SAS Business class - tur

Pappa skal ha et morgenmøte på Heathrow imorgen, og det ble rimelig brått bestemt.

 

For Fnate er det en fullstendig selvmotsigelse å fly SAS til London, men han har jo fått med seg at de skal slutte med Fnatness Class. - "Kan vi ikke kjøre Fnatness class, Pappaaaa. Pleaseeee???" - gnager han. Men Pappa kontrer med at det koster en formue og at vi ikke kan det på jobbtur. Fnate sturer. - "Det er liksom siste gang noensinne i hele verdens rike at vi kan kjøre Fnatness class da, lsm..." - burer han snurt.

 

Er det noen som virkelig kan stri-sture, så er det Fnatingen. Til slutt sier Pappa at vi kan sjekke om det er ledig for bonuspoeng. Og til Pappas store overraskelse så er det nettopp det, og vips så blir det bestilt.

 

- "Jeg ringer Tellef åsså" - roper Fnate, og setter igang med ny-telefonen før Pappa får reagert.

Tellef er ikke vond å be. Så dermed skal gutta på final farewell tour med SAS Fnatness Class til London imorra tidlig.

 

Tellef vet det er jobbtur og har pakket lett. Lett betyr, i dette tilfellet, ingenting.

 

Fnate har full sekken og er opptatt med å skuffe husholdningspenger oppi den. - "Man kan aldri vite" - mumler han. - "Harrods på Heathrow?" - hvisker Tellef. - "Sssssssshh" - hvisker Fnate. Staut følger interessert med, selv om han ikke skal være med.Gutta er klare. De skal ut grytidlig med SAS i morra. De skal fly Fnatness Class med dem for siste gang. Deretter skal de kjede seg mens Pappa har møte.

 

Men etter møtet skal de på Superkantina og ha hjemmekontor før de tar ettermiddagsflyet til British Airways hjemover. - "Skulleønskedetvarhjemme-kontoret" - kaller Tellef det. Fnate håper de har kake.

SAS har vært på besøk hos Fnate...

Idag skulle endelig SAS komme på besøk hjem til Fnate for å snakke med han om hvordan han kunne bli enda mer fornøyd med dem, og derfor kjøre enda mer SAS fly.

 

Fnate hadde sittet i sofaen med tallerkenøyne og svett isse hele dagen. Han var så gruelig spent. Han er tross alt rimelig glad i oppmerksomhet og når noe foregår. Når de endelig kom hadde han derfor lista klar.

 

Han forklarte grundig om reiseappen sin. De lurte på om det kanskje var noe de kunne tilby digitalt, men det tvilte Fnate sterkt på.

 

Så fortalte han i det vide og det breie om seter med skuff, Upgrade using Avios, Club Kitchen og Superkantine. Er det noe som virkelig setter Fnate i storhumør så er det når noen faktisk  hører på alt han har å si. Det kan til tider være mye.

 

Når de takket og dro igjen var han helt utslitt, og fikk sjokolade av Pappa.Han mente de hadde fått undelige mange tips av han, som ville fått han til å bli enda mer lojal. Det var derfor en svært fornøyd fyr som gaflet i seg næringsrik sjokkis.

 

Pappa har nok imidlertid en liten følelse av at det som gjør Fnate mest lojal er at de i det hele tatt kom og spurte...

 

- "Ååååh, nei... Jeg bryr meg ikke om sånt" - sier Fnate om det.

Slalombrus??????

Helgen har stort sett blitt brukt til å se på TV og å romstere med den nye Walkman'en, men Fnate har også fått et postkort fra noen som var i Syden.

 

Nærmere bestemt et sted som hette Fnatpalomas. Fnate tror han har vært nesten circa der en gang, men ikke helt. De skreiv om masse fine ting, men så stod det at det "var plenty av slalombrus". 

 

- "Slalombrus?" - Fnate spør Pappa, som bare trekker på skuldrene. Fnate har aldri hørt om slalombrus før. Kortet var adressert til både han, Helge, Tellef, iSbjørnar og Staut så det var sånn sett bare å hive seg avgårde for å finne ut av dette.Gutta titter nøye på kortet. Både foran og bak, men ingen har noe fasitsvar på hva dette kan være. Helge mumler om det kan ha noe med nedfallsfrukt å gjøre. Boblende sådan.

Pakke fra eBay!

Fnate har gjort online shopping igjen. Han hadde fulgt med i en diskusjon på Flyfnat forumet om underholdning på lange flyturer også videre. Der fortalte folk om at de hadde lastet ned filmer og bøker og musikk og alt mulig røverskap.

 

En sånn maskin ville Fnate også ha, men han har vært litt usikker på hvilken han skulle velge. Hvor han skulle kjøpe den var også et tema.

 

Men han ble på nytt inspirert av suksessen med telefonen, der han solgte den gamle telefonen til Pappa for like mye som det kostet med en spill ny telefon. Derfor gikk han løs på oppgaven med å finne seg en underholdningsmaskin. Kun det beste ville være godt nok og han sjekket nøye før han fant nøyaktig det han ville ha. Så skrapte han sammen ukepengene sine og kjøpte på eBay. En god uke senere kom pakka i posten... Det er en stooooor dag i dag.


Den er svært godt pakket inn og det er et strev å pakke ut. Inne ytterpakken er det nemlig en enda bedre plastet innerpakke.


- "Det krever rimelig elegant håndarbeide for å få opp en sånn pakke" - forteller Fnate høytidelig.

 

Men til slutt får han det til...


- "Håååhåhååhhåååååååå!" - utbryter han.

En skikkelig Sony Sportswalkman med MegaBassGroove-funksjon og AM/FM radio. - "Det var utelukket å gå for en uten MegaBassGrove. De går for en lavere pris, og det er mange som blir lurt til å kjøpe disse. Men jeg visste jo at det var viktig med MegaBassGroove'n" - forklarer han.

 

- "Med denna røver'n kan jeg laste opp inntil 70 minutter musikk før avreise, og den spoler dødsfort." - Fnate er blid som ei lerke. - "Så kan jeg sette det sammen akkurat i den rekkefølgen jeg vil og lage mine egne samlebånd" - forteller han. Pappa lurer på hva det første skal hete, og det er han litt usikker på. Det står mellom "Fnates favoritter vol. 3" og "Sommeren med Fnate".- "En annen viktig ting er kassettene. Det beste er metal-bånd, men de er vriene å få tak på. Men da kan man kjøre chrome. Det er heller ikke så værst" - Fnate har virkelig lest seg opp.

 

På spørsmål om hvilke låter som skal være med på første samlebåndet, så har han ikke helt bestemt seg for alle enda. Men favorittlåta skal med. Minst et par ganger.

 

- "Det er "A walk in the forest" med Herb Alpert & The Tijuana Brass, så klart" - avslutter han.

Fnate om reisegadgets!

Når man er ute og reiser så mye som Fnate er det viktig med reisegadgets.

 

Samtidig er det viktig å reise lett. Derfor foretrekker Fnate multifunksjonsgadgets, og idag har han fått noe helt nytt. En UltraSmartTelefon - Nokia 101. Det er første gangen Fnate har fått en spill ny telefon, og han er ganske stolt.Denne lille smartingen har en unik kombinasjon av hendig størrelse samt et vell av funksjoner. For eksempel kan man ringe til Bestemor med den. Man kan sende tekstmelding til Mamma med den. Den har jukeboks og så har den lommelykt!

 

Fnate, som er ganske oppegående, utforsker straks alle mulighetene. Det er fargeskjerm og masse menyer som han kan rutsjer igjennom.  Her er alt man trenger for å dra på tur.Han vet hvor han skal. Tre klikk nedover, så kommer han til "Games". Denne relativt avanserte greia har nemlig intet mindre enn 5 spill.Det er mye bedre enn Pappas telefon. Pappa's utrangerte HTS var også sånn uten knapper, slik at Fnate ikke kunne styre den. Det var meningsløst for han å overta den. Den reagerte overhodet ikke på Fnates trykk. Men så oppdaget han altså en sjappe på nett som kjøpte HTC'en brukt og ga han nok penger tilbake til at han kunne kjøpe denne frekke Nokia maskinen.

 

Så er du ute og reiser mye, vil Fnate anbefale Nokia 101.

Fnat om reiseapper...

Reiseapper er ekstremt i vinden om dagen. Det skrives om det i media og diskuteres over en lav sko. Hvilke reiseapper bruker man, også videre. Det finnes så mange, og de skal gjøre reisen så enkel at det nesten ikke er til å tro.

 

Derfor blir mange fristet til å spørre Fnate hvilke app'er han bruker mest på reise. Fnate tar selvfølgelig spørsmålet på strak snabel.

 

iKonvlt:

Den soleklart mest brukte app'en, forteller Fnate, er iKonvlt-app'en. - "Den er fenomenal" - sier han. Tidligere når noen spurte Fnate hvor han skulle reise neste gang, tittet han bare litt usikkert rundt, slapp en promp og sa - "litt usittel...". Men etter han fikk iKonvlt er det helt anderledes. Med denne app'en har han noe så genialt som fysiske kopier og de er sortert i konvolutter.


- "Det beste er at den funker selv uten batteri" - forteller Fnate. Folk blir ofte paffe av dette. En billett uten batteri???? Er det mulig?

- "For å få skrift på konvoluttene bruker man penn." - fortsetter han. - "Bruken av penn kan minne litt om S-Memo app'en i Android."

 

Allerede her begynner de fleste å måpe over genialiteten i denne app'en. Men det er mer. Når Fnate skal på en tur fyller han og Pappa lett ut hvilke bookinger som trengs å gjøres. Så har de en liten firkant foran hver linje. Den krysser de av på straks de har gjort unna den spesifikke bookingen. Sånn har han oversikt over om alt er klappet og klart. Man kan også skrive reisetidspunkt på forsiden.

 

Denne er, som du ser, booket fullt og helt.- "Men hva om du ikke har nettverk når du skal finne frem? Da er du jo helt fortapt antar jeg" - kontrer folk så.

- "Neida", kan Fnate fortelle. "Da bare åpner man iKonvlt'en og krabber inni..."- "... man tar så tak i billetten og drar den sakte, men bestemt, ut av iKonvlt'en" - forklarer han.

- "... og vips, der står alle dataene selv om batteriet er tomt og du ikke har nettverk" - Fnate er som regel ikke så rent lite stolt når han kommer helt hit. Disse arkene finnes inni iKnvlt'en uten at man behøver å sende bestillingen videre til tredjepart, eller å gi Kazakstanske hackere tilgang til epost kontoen sin.


- "Hah, den er jo altfor stor" - sier folk iblant da.

Og det er her Fnate kan skyte 3-poenger'r rett opp i nettaket. DEN KAN NEMLIG BRETTES SAMMEN!!!! Kan din app det?


Fnates reiseskole bringes til deg i et samarbeide med Bongo's Tryllereiser. Du kan gjerne sende oppfølgingsspørsmål.

hits