Striskjorte uten havrelefse?

Fnate har fortsatt ferie selv om Pappa er tilbake på jobb. Men Søndag om en uke er det ubønnhørlig slutt. Fnate skal igjen ut på jobb. Striskjorta ligger allerede klar, og Fnate skuler litt mot den.Fnate skal til New York og jobbe. Der skal han passe minibaren og gjemme seg for rengjøringspersonalet. Det blir et slit, men skal han få bonus en gang til må han stå på. Dessuten skal han fly dumbojet. Det er alltid kult.

Imens koser han seg med en isFnate var en liten tur oppom Helge også idag. Helge har plantet treet sitt ute. Det ble litt småtufs etter å ha stått inne helt til nå. Det er desverre fremdeles litt småtufs, så Helge sitter og passer på med bomerangen klar.I morgen skal han reise opp med en neve FOX, så de kan forsøke å gi det til treet. Bestemor er i tvil om det vil hjelpe, og sier de må la det få litt tid på seg. Men de skal uansett prøve.

Fnate fått side på Facebook!

Fnate er jo innmari interaktiv. Særig når han kjeder seg. Så idag har han hostet opp egen fan-side på selveste Facebook. Den heter enkelt og greit Fnate.

 

Fnate feirer litt og tenker tilbake 2 år til et øyeblikk i favorittkroken sin på LHR T5 A GS, for de som vet hva han mener med det.

Slipp unna vårforkjølelsen med Fnates tips

Fnate skulle på påskefjellet, og la merke til at Pappa begynte å bli litt småtufs i dysa. Dermed var gode råd dyre... Fnate ville ikke bli syk i selveste påsken. Han skulle jo på hotell og greier.

Fnate fikk til slutt bli med i butikken og handle vitaminer. Pappa forsøkte å vise han ulike kosttilskudd i en egen hylle, men Fnate visste umiddelbart at det ikke var dette han trengte. Han trengte C-vitaminer og da er det bare FOX som gjelder.

Han trengte visstnok en Cola også. Så her sitter han fornøyd på Radisson Trysil med hele forkjølelseskuren sin. Like etter har han hoppet opp i køya der han gafler innpå FOX:Det er liten tvil om at det hjalp, for Fnate var frisk som en fisk hele Påsken.

Helge og Tellef holder seminar om Australia

Helge og Tellef nyter virkelig livet som midtpunkt hjemme. Turen de har vært på er så lang at det er vanskelig for de andre å riktig ta det inn over seg.

Så de følger storøyde med mens Tellef forteller om "hollywood treatment" og Helge legger bredt ut om Australia og reisen dit.Det er veldig stort, så Bestemor lar de holde på så lenge de orker.

Unormalt strenge ansatte på hotellet?

Det var tidlig på kvelden på hotellet i Sydney. Pappa hadde gått ut for å se litt på operaen og skulle ta seg en hurra-brus, så gutta hadde rommet for seg selv. Trodde de. Fnate hadde satt seg i senga og begynt å tegne det han så ut av vinduet:Tellef hadde jekka en Cola som han trødde innpå, mens Helge satt i senga og forsøkte å finne ut av hvordan TV apparaturet fungerte. Det var en fjernkontroll og en kanaloversikt. Det var minst en ting for mye.Alt var tilsynelatende harmonisk...Men så kom altså personalet mens pappa var ute. De mente i følge gutta at de ikke kunne sitte sånn oppi senga, og ba dem pent flytte seg. Så der måtte de enten sette seg øverst mot puteneEller så måtte de sette seg på nattbordet, noe Fnate hadde valgt. Han var ikke særlig blid når pappa kom tilbake.

Fnate synes dette var unødvendig strengt håndert. Pappa på sin side lurte på om det kanskje var to sider av denne saken, og da ble ikke Fnate noe mindre snurt.

Varm velkomst i Sydney

Etter noen hektiske dager i Cairns bar reisen til Sydney. For å komme seg dit fløy faktisk gutta med et eksemplarisk lavkost flyselskap, nemlig JetStar. Alt var veldig positivt. Colaen var perfekt temperert og pappa kjøpte en super grevling-wrap.

Vel fremme i Sydney sjekket gutta inn på Four Seasons, der de var kjempeglade for at de kom. Så glade at det var velkomstgave som ventet på dem på rommet:Et deilig fat med sjokolader og et brev. Gutta kaster seg over brevet med det samme. Alle med hver sine mål for øyet.Fnate og Tellef vil sjekke innholdet, mens Helge vil ha konvolutten. Han har nemlig fått smaken på limet som er på konvolutter og vil gjerne få slafset i seg det først.Inni var det et kort til Fnate. "Hei Fnate. Velkommen til Four Seasons i Australia" stod det på kortet. Tellef hopper i glede og roper "Hollywood treatment! Hollywood treatment". Det er det han har hørt Anna Anka kalle det.Med brevet lest og sjokolade trygt i hånd kan de ta med seg sjokisene bort og sjekke utsikten fra soveværelset. Fnate er litt skuffet over at det bare var en opera og en bro der. Han ville helst sett Tivoli og sånt. Men man kan jo ikke få alt heller.Til slutt ble første kvelden avrundet med putekrig mens pappa var i et lite møte. Helge sløver'n med en brus. Han var nemlig litt nummen i munnen etter å ha spist konvolutten.Livet smiler til små karer på tur...

Helge drar på safari

Alle hadde med seg bra med lommepenger på tur, og bestemor hadde sagt at om Tellef eller Helge ville noe ekstra så måtte de bare få lov. Så skulle hun betale etterpå.

For Fnate og Tellef sin del var det jo uaktuelt å forlate hotellet og bongene sine. Men Helge ville gjerne ut og se på regnskogen. Så sammen med Fnates pappa booket han safarai med Billy T's safaribiler. Det var en dugelig 4-hjuls trekker.Det første som skjedde var at han skulle ut på Daintree River og titte etter krokofanter. Helge var veldig entusiastisk og tittet ut over kanten.Men etter å ha sett den første krokofanten og blitt fortalt at disse kan hoppe opp av vannet og glefse trakk han nebbet tilbake. Her er en krokofant som soler seg så den kan bli brun og imponere naboen.Etterpå kjørte de videre med bilen og kom opp og så de største trærne Helge noensinne har sett. Virkelige drømmetrær. Så ble han kjørt videre til en sideelv med blankt vann. Guiden stod ved bredden og fulgte med mens Fnates pappa tok løpefart og hoppet uti og badet. Det var skikkelig digg syns han men kom fort opp igjen da Helge ropte ut og fortalte om krokofanter. Ved bredden stod nemlig krokodilleadvarsel.Siste stopp var noe som heter Cape Tribulation. Der kunne Helge se det eneste stedet i verden hvor regnskogen vokser helt ut til havet. Veldig spennende for en som er interessert i trær.Det var litt av en tur. Helge møtte også både kenguruer, wallabyer og en stor edderkopp. Helge oppsummerte det som sitt livs eneste og hittil beste safari.

Tilbake på hotellet satt to nakne elefanter på verandaen og rapet og klappet seg på magen etter altfor mye Cola.

"Pappa... Hvordan kan noen kalle sønnen sin for SQ777?"

Fnate hadde tenkt en stund, men hadde ikke funnet noe svar. Grunnen til at det kom opp i det hele tatt var at en mystisk fyr som het SQ777 hadde anbefalt Fnate et hotell i Cairns i Australia. Fnate grep sjansen og booket. Og hvilken suksess...The Hotel Cairns var skikkelig bra. Fnate vil faktisk si helt perfekt. De hadde den superflotte poolen, og for elefanter var det lov til å jogge rundt i bare rompa. Ikke noe dikkedarer rundt det.Det var bare sol og kos. Men det aller beste var at gutta fikk en bong de kunne bruke i restauranten og baren. Det hadde de gledet seg til, men når Tellef og Fnate så at bongen var på 100 dollar... Hver dag... Så måtte de nesten i respirator. Det var nesten for godt til å være sant.Resultatet var helt enkelt at det ble umulig å lure disse to gutta ut av hotellet under hele ferien. Elgen Helge var det litt anderledes med, så han gjorde litt utflukter sammen med Fnates pappa. Fnate og Tellef derimot løp rundt i nettoen fra morgen til kveld og drev personalet til vanvidd mens de forsøkte å bruke opp saldoen på bongene sine.Så tusen takk til SQ777. Fnate synes virkelig synd på folk som har så merksnodige navn. Men hoteller det kan du virkelig. Takk skal du ha.Fnate fornøyd. Og mett. Og så må han ganske så veldig tisse.

Den lange turen ned...

Endelig var dagen der og gutta skulle reise hele veien ned til Australia. Siden de var så lure at de hadde Fnates pappa til å bære var det bare å ta med seg det de trengte og hoppe opp i bagen. Den ble svært full.Men det gjorde ingenting, siden alle brukte Sterilan. Imidlertid må det kunne nevnes at det hadde ikke blitt plass til særlig mange flere elger. Sterilan eller ikke Sterilan. Siden det på forhånd var varslet at det var tre overtente gærninger med følge som skulle på tur hadde de fått god plass på flyet. Desverre var det litt mørkt og Fnate hadde fått blitz-forbud.Sete var 1A, på en ganske kjent rute som heter BA009. Samme ruta som i sin tid fikk motorstopp på alle motorer over Indonesia, men som ved et mirakel fikk start på dem igjen før det "brå-landet". Men Fnate har reiseforsikring og er ikke nervøs. Tid for gruppebilde. Det synes særlig Fnate er drit kjedelig så han vil ned og herje videre med en gang.Etter er stødig mengde brus var det bare Tellef som orket å benytte seg særlig av tilbudet ombord på første del av turen over til Bangkok. Han bestilte seg en fruktsalat. Fnate og Helge sov som barn.Under mellomlandingen i Bangkok måtte pappa nesten slepe Fnate og Helge opp så de fikk i seg litt føde. Soda-vann hørtes fint ut syns de. Og det var det også. Helge tok en liten bolle med grevling inni.Men det varte ikke lenge før det var boarding igjen. Gutta rakk såvidt å støvsuge seg litt under armene før det igjen bar ivei. Nå var det litt lysere og Fnate satte seg for å titte ut av vinduet. "I will not comment on that" sa en flyvertinne når hun gikk forbi. Fnate skjønte ikke helt, men kanskje det ikke var meningen at man skulle sitte i vinduskarmen? Hvem vet?Og det var skikkelig fint utenfor vinduet altså. Det var så høyt skylag at vi bare såvidt gled over det.Men etter bare totalt 23 timer var det allerede over. Tid for en liten frokost før landing. Ikke mye spiselig her desverre synes gutta. De fikk innpå litt juice, men ellers måtte pappa ta resten. Alt i alt var de nogenlunde fornøyd med selve reisen. Det var en stor eske med de deiligste sjokolader rett ved siden av. Det holdt de på å glemme å nevne. Når de landet var den tom.

Det var også tydelig at de hadde blitt lagt merke til, for når vi skulle hjem igjen var det noen fra flight crewet som sa "ha ha ha, der er den gjengen igjen". Det likte de. 

Det er bare timer igjen til gutta drar...

Pappa har vært avgårde og hentet Helge og Tellef. Nå er det bare timer til gutta skal dra på kjempelang tur. Nå sitter de bare og venter. Helge lurer fælt på om de har ekte Amigo vin i første klasse. Han fikk smaken på dette i jula. En utmerket vin syns Helge.Fnate hadde ordnet pakkingen i forkant. Det var bare en liten ettersjekk før de andre kom.Tøfler, t-skjorte, lommebok og reiseguide. Alt er i orden. Passet og reiseforsikringen passer pappa på. 

Noe Gofa ville likt

Fnate har aldri møtt Gofa (bestefar) ettersom han døde før mamma kom slepende med Fnatingen og sa til pappa at "han er er din". Men han har hørt masse om Gofa. Blant annet at han var lærer på jernbaneskolen, og veldig interessert i tog.

Igår var siste dagen før Australia tur og Fnate var veldig oppspilt, så vi måtte finne på noe for å avlede oppmerksomheten. Vi dro ut og så på tog. Og for en gangs skyld så vi faktisk et ganske spesielt tog. Et tog Gofa virkelig ville ha likt:Til venstre ser vi en kombinasjon av et EL18 lokomotiv koblet til en kombinasjon av B3 og B5 vogner. Kombinasjonen med B5 er jo ikke helt uvanlig, men B3 har vi ikke sett på lenge.

Når pappa reiste med B3 til Kristiansand i gamle dager ble de gjerne trukket av EL13. Så dette var spesielt.

Fnate er henrykt og glemte Australia for et lite sekund.

Takk til Gofa som lærte oss alt dette!

Skal Fnate kjøre tog i Tyskland?

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEI. Selv om en skroting på Flyprat trodde det når Fnatingen sa han skulle reise i første klasse til fredag.Man drar ikke på togtur i Tyskland når man skal skal kose seg og drikke brus. Da drar man til Sydney i First. I Sydney skal Fnate, Helge og Tellef bo på Four Seasons og der har gutta forhåndsbestilt en del ting på rommet:

- Masse brus

- Fruktbiter dyppet i sjokolade

- Fruktkurv

- Hjørnerom med utsikt til både Operaen og Harbour Bridge.

Togtur i Tyskland du liksom... Fnate tross alt best i verden. (nest etter Northug, Supermann, Kongen i Statsråd, Drillo og han kongen i filmen "300").   

VK1 Foto-Fnat

Fnate har øvd seg ganske mye på fotografering, og hadde sin siste fototime før turen sin hos Mamma. Hos mamma ser det sånn ut. Litt støvete egentlig. Slett ikke som hos pappa. Mamma har pene bein.Pappa hadde fortalt Fnate at Mamma for en gangs skyld skulle gjøre det Mammaer skal gjøre for Pappaer, nemlig å lage mat. Fnate var så glad for at Mamma endelig hadde forstått dette at han tok et bilde av matlagingen. Ganske så flink fyr.

Mamma snill også.

hits